Gevraagd naar een algemene beoordeling door Weltwoche, merkte Todd eerst op dat de VS in veel opzichten op zijn retour is, terwijl Rusland het beter doet dan de westerse media suggereren, bericht Freewestmedia.com.

Volgens Todd:

“De VS hebben zich teruggetrokken uit Afghanistan en Irak. Ze konden de opkomst van Iran niet stoppen. Net zo min als die van China. De Saoedi’s nemen de VS niet meer serieus. In Amerika stijgt het sterftecijfer en daalt de levensverwachting. Alle kranten schrijven: het Westen is normaal en Poetin is krankzinnig. De Russen zijn bloeddorstige monsters. De demografie zegt iets anders: Rusland is stabieler geworden en zijn samenleving geciviliseerder.”

Frans historicus Emmanuel Todd. Wikipedia

De Europeanen bevinden zich in het huidige conflict in een bijzonder betreurenswaardige positie – ze zijn praktisch weerloos en bovendien stuurloos: “Ze zijn hun geopolitieke denken kwijt. Tussen de offensieve strategie van de Amerikanen en de defensieve strategie van de Russen bevinden de Europeanen zich in een adembenemende staat van verstandsverbijstering.”

Dit geldt niet in de laatste plaats voor de Duitsers, die momenteel moeten ontwaken uit de illusie dat zij door de VS worden beschermd. In werkelijkheid zijn zij het grootste slachtoffer van de Amerikaanse geopolitiek, aldus Todd. Washington heeft het Berlijn niet vergeven dat het afhankelijk is van goedkoop Russisch gas om zijn industrie te bevoorraden en dat het toenadering zoekt tot Rusland.

“De strijd tegen deze toenadering werd een prioriteit van de Amerikaanse strategie. De VS hebben altijd duidelijk gemaakt dat ze het gasakkoord wilden torpederen. De uitbreiding van de NAVO in Oost-Europa was niet in de eerste plaats gericht tegen Rusland, maar tegen Duitsland. Duitsland, dat zijn veiligheid aan Amerika had toevertrouwd, werd een doelwit voor de Amerikanen. Ik voel veel sympathie voor Duitsland”.

Bovendien weten de Duitsers “maar al te goed dat Nord Stream werd vernietigd door de Amerikanen. Door een gezamenlijke militaire actie van de Amerikanen, Britten en Polen. Tegen Duitsland. Maar ze kunnen het niet vertellen.”

Tegen deze achtergrond beschouwt Todd, die in 2002 een veelbesproken “overlijdensbericht” aan de VS wijdde, het Duitse China-beleid onder kanselier Scholz als een van de laatste domeinen van een onafhankelijk Duits beleid: “Scholz reisde naar Peking. Duitsland weigert de draad van China af te snijden.”

Europa als geheel komt nu steeds meer onder Amerikaanse controle en lijdt ook onder zijn verwoestende demografie. Maar zelfs Rusland, hoewel het de westerse “waarden” heeft verworpen, staat er demografisch niet beter voor. “In Oekraïne zijn ze met elkaar in oorlog. Als dat niet wordt gestopt, zal iedereen verliezen,” waarschuwde Todd.

Het Westen vernietigt zijn eigen voorrechten, zijn droom van unipolariteit is voorgoed voorbij - Lavrov

De Franse publicist en geleerde studeerde af aan het Institut d’études politiques de Paris en promoveerde in de geschiedenis in Cambridge. Van 1977 tot 1984 was hij literair criticus voor de Franse krant Le Monde. Sindsdien werkt hij bij het Institut national d’études démographiques.

Voorspelling van de val van het Amerikaanse Imperium

Todd trok in 1976 de aandacht toen hij op 25-jarige leeftijd de val van de Sovjet-Unie voorspelde op basis van indicatoren zoals de stijgende kindersterftecijfers: La chute finale: Essais sur la décomposition de la sphère Soviétique [De definitieve val: Een essay over de afbraak van de Sovjetsfeer].

In een later boek After the Empire: The Breakdown of the American Order (2001) betoogde Todd dat vele door hem onderzochte indicatoren (economische, demografische en ideologische) aantoonden dat de Verenigde Staten hun status van enige supermacht voorbij zijn en dat een groot deel van de rest van de wereld veel sneller dan voorspeld “modern” wordt (dalende geboortecijfers enz.).

Todd schetste de fundamentele zwakheden van de Verenigde Staten om te concluderen dat, in tegenstelling tot de Amerikaanse conventionele wijsheid, Amerika snel zijn greep op het wereldtoneel aan het verliezen is in economisch, militair en ideologisch opzicht.

Controversieel stelde hij voor dat veel stappen in het buitenlands beleid van de VS bedoeld zijn om te verhullen wat hij ziet als de overbodigheid van de Verenigde Staten. In zijn analyse komt het Rusland van Poetin naar voren als waarschijnlijk een meer betrouwbare partner in de wereld van vandaag dan de VS.

Eind 2002 meende hij dat de wereld op het punt stond dezelfde fout te maken die zij in de jaren zeventig met betrekking tot de Sovjet-Unie had gemaakt – het verkeerd interpreteren van een uitbreiding van de militaire activiteiten van de VS als een teken van hun toenemende macht, terwijl deze agressie in feite een achteruitgang maskeert.

Oekraïne gaat verliezen - De deur naar een regeling is gesloten

Volgens hem zijn de Verenigde Staten niet door strategie maar door toeval een imperium geworden, na de plotselinge ineenstorting van hun belangrijkste tegenstander, de Sovjet-Unie. Met de mondialisering van de investeringen heeft het zich vervolgens overgegeven aan de luxe van opzichtige consumptie met binnenkomend kapitaal, terwijl het steeds dieper in de schulden raakte.

In werkelijkheid is Amerika als een afbrokkelend Romeins Imperium – overbelast met buitensporige wapenuitgaven, ongelijkheid en ontevredenheid in eigen land. Om de rest van de wereld in het gareel te houden en te voorkomen dat zijn schuldeisers hun schulden opeisen, hoeft Amerika dan alleen maar een grote stok te hanteren.

“Het echte Amerika is te zwak om het tegen iemand op te nemen, behalve tegen militaire dwergjes,” meent Todd. Daarom is er zo’n vijandigheid tegenover staten als Noord-Korea, Cuba en Irak, een onderontwikkeld land van 24 miljoen uitgeput door een decennium van sancties. Dergelijke “conflicten die weinig of geen militair risico inhouden” maken een Amerikaanse aanwezigheid in de hele wereld mogelijk.

Verder mag de “theatrale media-aandacht…ons niet blind maken voor een fundamentele realiteit: de omvang van de door de VS gekozen tegenstander is de ware indicator van haar huidige macht.” Todd betoogde dat Amerika niet in staat is een machtiger land uit te dagen, en dat “er vandaag de dag slechts één bedreiging voor de mondiale stabiliteit boven de wereld hangt – de Verenigde Staten zelf, die ooit een beschermer waren en nu een roofdier zijn.”

Todd is vooral een demograaf, en hij baseert veel van zijn mening op statistische elementen. Daarom signaleert Todd enkele verontrustende Amerikaanse trends, zoals de toenemende gelaagdheid op basis van opleidingsniveau, en de “veroudering van onhervormbare politieke instellingen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plandeVolg Frontnieuws op Telegram

Rusland krijgt de grootste schrootplaats van Europa

Lees meer over:

Vorig artikelTragische dood voor 13 Oekraïense militairen in Bakhmut: Ze liepen in een hinderlaag (Video)
Volgend artikelDe Europese Unie: De verliezer in het Oekraïne-conflict – Hoe het ook afloopt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Ze geraken nu in paniek de psychopaten in Washington DC en in het Pentagon, een ding acht ik waarschijnlijk dat de Verenigde Staten binnenkort wild omzich heen gaan slaan, den dat ze de Polen zover krijgen dat het Poolse leger en de gestationeerde NAVO troepen op een blitz krieg gelijkende inval op het Westelijke Oekraïne grondgebied gaan doen, weet het niet zeker ben geen helderziende, dan zou Rusland op twee fronten Oekraïne moeten gaan demilitariseren.

  De belangrijkste vraag

  Het lijkt erop dat we 31 december 2022 halen. Halen we 31 december 2023?

  Deze vraag is niet overdreven. Ik zou zelfs willen beweren dat dit de allerbelangrijkste vraag is voor in ieder geval het hele noordelijk halfrond.

  Ik waarschuw al sinds minstens 2014 dat Rusland zich voorbereidt op een volledige oorlog. Poetin zei in feite precies dat in zijn recente toespraak voor de raad van het Russische ministerie van Defensie. Als je deze video niet hebt gezien, moet je hem echt bekijken, hij geeft je een direct inzicht in hoe het Kremlin denkt en waar het zich op voorbereidt. Hier is dat filmpje nog een keer:

  https://youtu.be/ina98-IN9k8

  Ik neem aan dat je die video hebt bekeken en dat ik je niet hoef te bewijzen dat Rusland zich voorbereidt op een massale oorlog, inclusief een nucleaire .

  Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft publiekelijk verklaard dat “ naamloze functionarissen van het Pentagon daadwerkelijk dreigden een ‘onthoofdingsaanval’ uit te voeren op het Kremlin… Waar we het over hebben is de dreiging van de fysieke eliminatie van het hoofd van de Russische staat, (…) Als dergelijke ideeën worden daadwerkelijk door iemand gekoesterd, deze persoon dient goed na te denken over de mogelijke gevolgen van dergelijke plannen. ”

  We hebben dus de volgende situatie:

  • Voor Rusland is deze oorlog duidelijk, onmiskenbaar en officieel een existentiële oorlog. Deze realiteit afwijzen zou het toppunt van dwaasheid zijn. Wanneer de sterkste kernmacht ter wereld herhaaldelijk verklaart dat dit een existentiële oorlog is, moet iedereen dat echt serieus nemen en niet diep ontkennen.

  • Voor de Amerikaanse Neocons is dit ook een existentiële oorlog: als Rusland wint, verliest de NAVO en dus ook de VS. Wat betekent dat al die SOB’s die maandenlang iedereen onzin hebben voorgehouden dat Rusland de oorlog aan het grote publiek zou verliezen, verantwoordelijk zullen worden gehouden voor de onvermijdelijke ramp.

  https://thesaker.is/the-most-important-question/

 2. De pertinente vraag is; hoe komt het de VS een roofdier is geworden? Is het niet doordat het is ontaard en heeft afgeweken van de grondbeginselen bij haar ontstaan? Dezelfde krachten die het oude continent in de greep houden door een intrinsiek frauduleus financieel systeem hebben de hand kunnen leggen op de natuurlijke hulpbronnen en dit wereldwijd. De finale stap zal natuurlijk de vierde industriële revolutie zijn waarbij het menselijk kapitaal volledig geëxploiteerd kan worden zoals we dit nu kunnen met onze veestapel.

  • Oizaz januari 14, 2023 at 12:48

   Hoe verzoenen we deze veroordeling van het jodendom met het feit dat Springmeier zegt dat Franklin zelf een crypto-jood was?
   Hoe verzoenen we het met het feit dat de vrijmetselarij kabbala-jodendom voor heidenen is? Zou het kunnen dat de vrijmetselarij zich verschuilt achter de rokken van het antisemitisme en dat ze het daarom aanwakkeren? Neem de vrijmetselaar Henry Ford als een ander voorbeeld. Waarom horen we de Vrijmetselarij zelden noemen als subversieve verraders, terwijl Joden op ieders lippen liggen? Waarom werd Trump nooit geconfronteerd met zijn constante maçonnieke handgebaren? Ik ben het met E Michael Jones eens dat het georganiseerde jodendom de vijand van de mensheid is. Maar zelfs Jones noemt de vrijmetselarij zelden. Noch David Irving . Vrijmetselarij vertegenwoordigt Sabatean (satanistische, kabbalistische) joden die altijd in oorlog zijn geweest met de Thora of geassimileerde joden.

   https://www.henrymakow.com/

   • @Adriaan, wat zei Voltaire (1694 – 1778) ooit: ‘als je over bepaalde zaken niet mag schrijven weet je waar de werkelijke macht zit’.
    Lees het boek ‘De Orde’ van John Dickie over de vrijmetselarij.

  • Beste Oizaz,
   Is het niet doordat het is ontaard en heeft afgeweken van de grondbeginselen bij haar ontstaan?

   De grondbeginselen van haar ontstaan is dat ze 60 miljoen INDIANEN hebben uitgemoord. En tot op de dag van vandaag zijn ze daarin niet veranderd. 16 tot 18 jaar geen oorlog gevoerd in haar hele bestaan, zegt genoeg over de Verenigde Staten van Amerika. Verder is alles geschiedenis.

 3. Oizaz, dacht dat Roosevelt hieraan mede schuldig is geweest.
  door goud standaard weg te halen.
  Asfaloth, heeft hier e learnings over
  Janet Ossebaart : op rumble: the fall
  of the C a b a l. (Is ook in Nederlands
  Hebzucht is 1000 den jaren oud, heeft op gegeven moment een stevige voet aan de grond gekregen.

  • De oorlogen 1 en 2 heeft ze ook een mega uitbreiding gegeven van hun macht (oorlogen naar georkestreerde scripten mi)
   Zie de organisaties die hieruit voortgekomen zijn: WHO, VN, WEF , Bilderberg, en zo nog tig anderen

 4. Ik ben geen zwever en weet dat er zoveel neppers zijn in elke branche. Dus in de afdeling metaphysica is t helemaal moeilijk om t kaf van het koren te scheiden maar soms komt men iemand tegen die een goede uitstraling heeft en dan ben ik bereid om te luisteren.
  You tube tarot by Izabela
  Ze gebruikt kristal als geleider en zij zelf is de radio/ontvanger. Ook tarot leggen. Zweedse vrouw die zo vriendelijk is om alle landen te bezien waaronder ook the netherlands, ik kreeg een heel warm gevoel en dacht bij mezelf…kwantumfysica heeft al bewezen dat we zelf onze wereld scheppen/denken/dromen, elite is t eindtijd scenario uit openbaringen aan t uitspelen zodat de massa aan selffulfilling prophecy doet maar we kunnen de droom zelf bepalen omdat dat de regels van het universum zijn dus ik dacht bij mezelf, laat ik deze voorspellingen delen zodat we met intentie deze nachtmerrie veranderen in een volwaardige droom. Baat t niet dan schaadt t niet, dacht ik zo.

 5. Mooi maar de meeste van ons wisten dit al een hele tijd…zij het niet in Detail…Wel als je ogen open staan..net zo als met de Moord-Vaccins… het helpt natuurlijk als je net na WW2.. Geboren bent uit Oost en West zijnde Ouders…en Kunt/Wil lezen…en Luisteren.. meeleven noemen ze dat.. vandaar Onze Vrijheid komt uit het Oosten..♥️🇷🇺♥️🌹🤗… het krapuul gaat Niet lang meer.. Brullen…

 6. Dat Duitse schroot heeft geen invloed. Het nieuwe spul duurt nog 2 jaar voordat het klaar is….
  De Russen lachen erom.

  Maar zoals eerder gezegd; door linksen in Politiek is west europa economisch dood.
  Ze hadden NOOIT mee moeten doen met sancties en gewoon gas in Roebels moeten betalen.
  After all: het NIET ons probleem.

  MAAR:
  De linksen volgen de instructies van het WEF die ons verarmen wil.
  Immers armen mensen zijn makkelijk manipuleerbaar

  Om de situatie definitief en grondig te redden:
  –eerst de linksen eruit. B.v. door een mars met boeren, slachtoffers van de 1560 kind ontvoeringen, slachtoffers van toeslagen affaire, en de rechtsen.
  Doel:parlements gebouwen bezetten; geen succes: dan platbranden.

  Daarna; verkiezingen; voor D66 en VVD een verbod om mee te doen.
  Dan parlement: alleen publieks voorlichting
  beslissen via electronic referendum maandelijks
  kabinet; zakenkabinet, in loondienst van parlement
  Dan komen we ergens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in