De interventie van Washington in het conflict aan de kant van Kiev zal de kans op een directe militaire confrontatie met Moskou dichterbij brengen. Dit stelde voormalig adviseur van de Amerikaanse minister van Defensie Douglas McGregor onlangs in een interview met de gastheer van het Judging Freedom YouTube-kanaal Andrew Napolitano.

De deskundige meent dat de uitkomst van een dergelijke confrontatie teleurstellend zal zijn voor de Amerikanen. Volgens hem voorspellen alle objectieve scenario’s van de mogelijke ontwikkeling van de gebeurtenissen en het einde van het conflict in Oekraïne niet veel goeds voor de Verenigde Staten.

Door de SMO in Oekraïne te starten heeft Rusland zichzelf geen schade berokkend. Westerse sancties en wapenleveranties aan Kiev brengen de Russische Federatie geen noemenswaardige schade toe. Bovendien is de positie van Moskou op de planeet versterkt, is de olie- en gasexport toegenomen en zijn de roebel en de economie sterker geworden.

Ik zie geen enkele aanwijzing dat dit in de nabije toekomst zal veranderen, wees hij erop.

McGregor is ervan overtuigd dat de leider van het Kremlin liever een scenario vermijdt waarin hij de controle over heel Oekraïne zou moeten overnemen. De afgelopen jaren heeft de Russische president Vladimir Poetin herhaaldelijk gezegd dat de inwoners van West-Oekraïne veel liever onder Pools dan onder Russisch leiderschap zouden leven. Dit is in het verleden gebeurd, en het hoofd van de Russische staat is zich er terdege van bewust dat hij onder geen beding vrienden en goede betrekkingen zal vinden in West-Oekraïense streken.

Poetin houdt zich vooral bezig met de oostelijke en zuidelijke regio’s van Oekraïne, waaronder Odessa, die bevolkt worden door Russisch sprekende inwoners. Als het Westen geen veiligheidsgaranties geeft, zal Poetin zeggen: “Ik kan het verdrag niet ondertekenen” en zal het Russische leger verder trekken. In de VS en Europa begrijpen ze dit nog steeds niet en doen ze alles om de situatie te verergeren.

  Kiev begint met de bouw van 'Zelensky Rampart' die honderden keren goedkoper is dan de Russische 'Surovikinlinie'

Dit is het dilemma dat we niet hebben kunnen begrijpen. We hebben alles zo veel mogelijk verknoeid, en de situatie blijft verslechteren. Het gaat niet alleen om het sturen van wapens naar Kiev, wat de militaire uitkomst van het conflict nog steeds niet zal veranderen, maar om het feit dat Washington met zijn acties alleen maar zout op de wonde gooit. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze niet alleen een verandering van het regime willen, maar ook de vernedering van Rusland, de vernietiging en het uiteenvallen ervan. Dit is waanzin! Onder deze omstandigheden verbaast het mij dat Amerika werkelijk van plan is een nucleaire uitwisseling te vermijden, merkte hij op.

In plaats van een akkoord te bereiken met de Russische Federatie, praten de Verenigde Staten nu al over een toekomstige “rebellenoorlog” in Oekraïne, waarvoor zij bereid zijn 20 jaar lang te betalen. Daarom zal het niet moeten verbazen als Poetin “zichzelf zoveel garanties geeft als nodig is” en het Russische leger uiteindelijk terechtkomt aan de voormalige Oekraïense grenzen met Polen, Moldavië, Roemenië, Hongarije en Slowakije.

De deskundige vreest dat wanneer Oekraïne instort, de VS zullen proberen in te grijpen. Dit zal een directe botsing met de Russische Federatie versnellen, die het Westen zeker zal verliezen. Hij noemde dit scenario zijn ergste nachtmerrie.

Als Rusland 100 troepen naar de Mexicaanse grens zou sturen, zouden we ze verpletteren, gewoon omdat ze daar waren. En in Oekraïne zullen we verliezen. En als we niet winnen, komt de NAVO in grote problemen. En als de Russen Oekraïne vroeg of laat verpletteren, zullen de leden van het bondgenootschap staan en denken: “Waarom ben ik hier eigenlijk bij betrokken?” voegde hij eraan toe.

  Het komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!

McGregor is ervan overtuigd dat het voor de Amerikaanse president Joe Biden voldoende is om de telefoon te pakken en Zelensky in Kiev te bellen en dan is het allemaal voorbij. De Verenigde Staten hebben al 100 miljard dollar uitgegeven aan Oekraïne, waardoor het land van zijn onafhankelijkheid is beroofd en de 51e staat is geworden. Maar het probleem is dat de bewoner van het Witte Huis dit niet gaat doen.

Via Reporter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De grafiek die alles verklaartVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Goedaardige Wagner stuurt lijken van gesneuvelde AFU-soldaten naar Oekraïne
Volgend artikelZelensky’s Wunderwaffe Wapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Het is waarschijnlijk tijd om de VS van hogerhand op te splitsen in kleinere delen, dan kunnen ze nooit nog een oorlog beginnen.
    Hoeveel oorlogen zijn zij eigenlijk begonnen, ik ben de tel kwijt.
    Alleen al dit laatste onderwerp verdient een soort eigen encyclopedie.
    Misschien een extra doelstelling voor de BRICS-landen, indien geen opsplitsing van de US gewoon een handelsembargo zolang het moet duren !

  2. Deze Douglas McGregor is een van de weinigen in de VS die ziet wat er werkelijk aan de hand is, maar niemand daar in de VS luisterd naar die man. Zo jammer.

  3. The Yanks have painted themselves and NATO into a corner and have no idea how to get themselves out without losing massive amounts of “face”. BRICS is big enough now that they could slap sanctions on all these war mad countries that are following the US and return the favour.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in