Deze vrijdag viel een met machete bewapend persoon verschillende mensen in het centrum van Parijs aan. Twee mensen zouden gewond zijn geraakt en de verdachte is gearresteerd.

Omstreeks 12 uur vond de aanval plaats in de buurt van de locatie waar het satirische tijdschrift Charlie Hebdo was gevestigd. De krant heeft onlangs de Mohammed-karikaturen opnieuw gepubliceerd in verband met het proces van het bloedbad Bataclan in 2015 dat begint.

Op Twitter vraagt de Franse politie het publiek om uit de buurt te blijven en op scholen worden leerlingen binnengehouden.

“Ik zat in mijn kantoor toen ik geschreeuw van de straat hoorde. Ik keek uit het raam en zag een vrouw op de grond liggen. Ze bleek in het gezicht geslagen te zijn met een machete”, zegt een getuige volgens het Zweedse dagblad Yle.

Aanvankelijk werden vier verwonden gemeld, wat later werd veranderd in twee. Eerst werd ook gezegd dat ze achter twee daders aanzaten, maar nadat een persoon met sporen van bloed op zijn kleren was gearresteerd, zegt de politie dat ze niet meer op zoek zijn naar iemand anders.

“Een politiebron zegt dat er een machete is gevonden op de plaats delict. Een andere politiebron zegt dat er een “vleessplijter” is gebruikt”, schrijft Reuters.

Van de Franse regering kondigen minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin en premier Jean Castex aan dat ze een crisisvergadering over het incident zullen houden.

  65 Procent van de Fransen gelooft dat de Franse Beschaving zal Instorten

Op het moment van schrijven is het motief voor de aanval onduidelijk.

Bataclan: De horror die verzwegen werd

Vorig artikelBLM intensiveert zijn terreur in Portland – New York Times noemt het “carnaval”
Volgend artikelAcceptatie-index voor asielzoekers wereldwijd gedaald
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in