De meest recente ontwikkelingen aan de Oekraïense frontlinies wijzen erop dat de technische pauze die door de Russische en geallieerde strijdkrachten was ingelast, is afgelopen. De massale evacuatie van burgers uit de steden in de oostelijke en centrale regio’s van het land is mislukt. Momenteel is in veel steden evacuatie alleen mogelijk nadat Russische troepen straat voor straat de controle hebben overgenomen, bericht Southfront.org.

De belangrijkste gevechten gaan door aan de frontlinies van de Donbass.

Gevechtssituatie 14.03.22

Op 14 maart rukten de Russische troepen tientallen kilometers verder op en bereikten de dorpen Vodyanoe, Sladkoe, Stepnoe, Taramtsjoek en Slavnoe. De UAF werd gedwongen een stap terug te doen naar het noorden in de richting van Maryinka en Koerakhovo.

Russische troepen zijn naar verluidt de stad Goeljai-Pole binnengetrokken, en aan de rand van de stad duren de gevechten voort. Russische troepen kwamen eerder naar de buitenwijken van Ugledar, maar er werd geen offensief op de stad gemeld. De gevechten om de stad zullen waarschijnlijk spoedig beginnen. Doelen in de stad werden met artillerie en raketten bestookt.

Op 13 maart rukten de LPR-troepen eindelijk op naar de noordelijke buitenwijken van de stad Popasnaya, na verscheidene dagen van hevige gevechten in het gebied. Zij slaagden erin bijna de hele stad veilig te stellen, met inbegrip van de zuidelijke en noordelijke buitenwijken. Aan de westelijke buitenrand gaan de gevechten door.

De controle over Popasnaya is een belangrijke tactische winst. Zij is gericht op het afsnijden van de steden Severodonetsk en Lisichansk vanuit de zuidelijke richting.

Tegelijkertijd heeft de groepering van LPR-troepen bij Severodonetsk de stad vanuit de oostelijke en zuidelijke richting geblokkeerd. De gevechten gaan door aan de noordoostelijke rand van de stad. Het voornaamste slagveld is het dorp Rubezhnoye. De in Severodonetsk en Lisichansk ingezette UAF dreigen afgesneden te worden en de stad kan in de komende dagen geblokkeerd worden.

De-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling

De Russische strijdkrachten en de strijdkrachten van de DPR breiden hun zone van controle aan de zuidelijke frontlinies van de Donbass actief uit. Zij laten geen kans aan de Oekraïense nationalistische strijders die in Mariupol geblokkeerd zijn. De stad werd meer dan een week geleden geblokkeerd. De Oekraïense strijders hebben nu al te lijden onder het gebrek aan voorraden. Zij moeten burgers beroven, waarbij zij vaak degenen doden die het niet met hun acties eens zijn.

De dweiloperaties in Mariupol gaan door. Russische en LPR-troepen komen dichter bij het centrum van de stad. Op 13 maart hebben de gezamenlijke strijdkrachten van de Russische Federatie, de DPR en de LPR bijna de hele wijk Ordzhonikidze in de stad geblokkeerd.

Burgers proberen de stad uit te vluchten. Velen van hen worden eerder neergeschoten door nationalisten of ontploffen op mijnen die door Oekraïense soldaten zijn gelegd op de wegen die naar de stad leiden.

Tegelijkertijd blijft de situatie aan de frontlinies rond de stad Donetsk stabiel. Er werd melding gemaakt van offensieve operaties van DPR-troepen in de gebieden Marinka, Pisky en Avdiivka. Tot nu toe is echter geen opmars bevestigd. De gezamenlijke Russische en DPR-troepen proberen waarschijnlijk niet de UAF uit de buitenwijken van de stad te verdrijven, maar zijn eerder van plan ze eerst te omsingelen en dan te vernietigen.

De Russische troepen zijn ook vertraagd in de stad Izyum. In de zuidelijke wijken van de stad gaan de gevechten al verscheidene dagen achtereen door. Het Russische leger steekt ten westen van Izyum de rivier de Severski Donets over en de hevige gevechten gaan door.

Aan alle oorlogszuchtigen in de bewapeningswaanzin: Op naar Oekraïne met jullie!

Een colonne burgers die zich op 13 maart uit Izyum verplaatste, werd naar verluidt door de UAF beschoten. Er werden gewonden gemeld.

De Russische luchtmacht gaat in heel Oekraïne door met het bestoken van militaire faciliteiten van de UAF, ook in de Donbass-regio. De laatste tijd werden verschillende doelen vernietigd in Slavyansk, Kramatorsk, Ugledar, Avdiivka. Als reactie daarop gaat de UAF door met het beschieten van de woonwijken in de stad Donetsk en de omliggende gebieden.

Een andere precisieaanval trof de regio Lviv in West-Oekraïne. Russische precisiegeleide projectielen vernietigden het Yavorovsky militair oefenterrein van de Strijdkrachten van Oekraïne in het dorp Starichi. Daar waren buitenlandse vrijwilligers gestationeerd die voor Oekraïne kwamen vechten. Voor sommigen van hen eindigde de oorlog in Oekraïne nog voor hij begonnen was.

Tot nu toe zijn er naar verluidt 180 buitenlandse militanten in Oekraïne gedood. Rusland heeft duidelijk laten zien dat buitenlandse strijdkrachten in Oekraïne, ook uit de landen die lid zijn van de NAVO, het zoveelste doelwit zijn voor hun raketten, en Moskou zal hun bereidheid om te vechten voor “democratische waarden” op Oekraïense bodem niet tolereren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne Oorlog Dag 14: De Russen rukken op (Interessante video)Volg Frontnieuws op Telegram

6 REACTIES

 1. Yo putin , go on….
  By the way intussen is putin overgestapt op de chinese yuan als betaal middel en op hun swift systeem. Goed bezig hitler klaas schwaab met je pedobuddy her ruttler. Maar voor wat hoort wat, …..

 2. Tja, oorlog uitvoeren is anders dan 75 jaar terug.
  Sateliet observatie, Communicatie observatie; en dan is de keus; preciesie bommetjes, raketjes, of granaatjes.

  Ik zou op ieder bommetje, granaatje, raketje zetten; with love from Russia…
  En pas daarna, gaat de cavalerie/infantrie erin…

  het enige wat de corrupte idioot Zelensky doen kan: overgave.
  Wedden dattie binnenkort “verdwijnt”…… naar een veilig land, of dattie af wordt geschoten door eigen mensen?

 3. Ja ondertussen heeft dat duizenden onnodige doden gekost natuurlijk wil men een land dat aangevallen wordt verdedigen maar als je bij voorbaat al verloren bent dan moet je niet laten opjutten door de lapzwanzen in Brussel die vinden dat je mensen moet opofferen om de idealen van waanzinnige in Brussel op te volgen die ze daar uitgedokterd hebben dat je bij de EU mag komen want in Brussel daar zitten lapzwanzen voor eigenbelangen verstrengelingen Dit was ook zo met de pandemie verspreiding onder de slapende regeringen in de EU die de corona pas een wondermiddel vonden om ,,,,,corona?????covid 19 te bestrijden Helaas worden nu miljoenen mensen het slachtoffer van de opgediende coronaspuiten…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here