Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië en de Chinese president Xi Jinping.

Te midden van het Oekraïne-conflict wil Saoedi-Arabië de samenwerking met China uitbreiden, wat beschreven wordt als een klap in het gezicht van de VS en de Amerikaanse petrodollar.

Terwijl het conflict in Oekraïne voortduurt, is Saoedi-Arabië nu in actieve besprekingen met China over het tariferen van de olie-export, althans voor een deel, in de Chinese munteenheid yuan, schrijft de Wall Street Journal.

Deskundigen die de Wall Street Journal heeft gesproken, hebben het geheel beschreven als “een stap die de dominantie van de Amerikaanse dollar op de wereldoliemarkt zou doen afnemen en een nieuwe verschuiving van ’s werelds grootste exporteur van ruwe olie in de richting van Azië zou betekenen”.

China koopt meer dan 25 procent van de olie die Saoedi-Arabië uitvoert. Door dit in yuan te prijzen, zou de Chinese munt tegelijk veel sterker worden, schrijft de Wall Street Journal.

In de krant staat verder dat Saoedi-Arabië al zes jaar in losse besprekingen met China is over de prijsstelling, maar nu in actieve besprekingen is om over te schakelen op de Chinese munt. In die tijd heeft China toenadering gezocht tot Saoedi-Arabië, onder meer door het land militair te helpen bewapenen.

Een van de redenen voor de stap van Saoedi-Arabië zou ontevredenheid zijn over het feit dat de Biden-regering er niet in geslaagd is een overeenkomst te bereiken over de Iraanse nucleaire overeenkomst. Na jaren van besprekingen werd de overeenkomst onlangs omschreven als dicht bij een oplossing, maar de onderhandelingen liepen vandaag vast toen de VS weigerden in te gaan op een eis van Rusland, een van de verschillende onderhandelingspartners, om de Amerikaanse sancties tegen het land te versoepelen.

  Satanische pedofiel Marina Abramovic wordt hoofd van Oekraïense adrenochroomfabrieken

Andere dingen waar Saoedi-Arabië niet gelukkig mee is, zijn de weigering van de VS om Saoedi-Arabië te steunen in het Jemen-conflict en de terugtrekking van de VS uit Afghanistan. Bovendien zou China naar verluidt een lucratievere deal aanbieden.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVergelding komt: Negentiende dag van militaire operaties in Oekraïne (Interessante Video)
Volgend artikelOekraïense TV roept op tot genocide op Russische kinderen – Citeert top nazi Eichmann
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Oei straks valt Sleepy Joe de Saoedi’s ook aan gelijk ze Kadafi ook uitgeschakeld hebben omdat hij van de petrodollar wilde afstappen.

  • Erg he… en niemand die de man hielp. Ik kan me nog herinneren dat hij woedend de documenten vol beloftes stond te verscheuren op de uitzending van de UN vergadering een tijd terug. Kort daarna werd hij om zeep geholpen. Ook de gouden dinar hebben ze gejat. En maar meeblaten over die zielige Ukraine… wanneer worden de stomme schapen nou eens wijzer.

   • Nooit. Het zijn de nazaten van criminelen die het land stalen via genocide.

    Maar Saoudia is makkelijk te overwinnen; bommetje op Mekka/Medina…..
    Dan is dat spul gelijk opgeruimd.

    Ik denk niet dat de Chinezen zo stom zijn dezelfde prijs te betalen als wij doen.
    Zal wel aanzienlijk minder zijn.
    Bovendien: ik neem aan dat er wel olie/gas iz in China; maar dat het niet gewonnen wordt.
    Nog niet.
    —————————————–
    Als NL hersens had en niet geleid zou worden door een gek, zouden we via belasting en investering olie van venuzuela kunnen betrekken voor de helft van de prijs.
    B.v. invoerrechten op olie uit midden Oosten: 20% ; uit Venezuela: 0%

 2. Als China de yuan gaat gebruiken en Rusland de Roebel om hun olie aan de Saoedi’s te betalen gaat de Petrodollar als wereldmunt voor de bijl. De Petrodollar is het enige wat de Amerikaanse “Quantitative Easing” (geld drukken uit het niets) nog overeind kan houden omdat elke natie die moet gebruiken om olie te kopen.
  Om deze reden werd Kadafi en Sadam Hoessein uit de weg geruimd. De US-dollar gaat op zijn bek !

 3. En iedereen maar meeblèren met de hetze tegen Rusland. Begrijpen ze niet wat ze aan het doen zijn? Ze zijn hun eigen graf aan het delven. Domme idioten die de rest meesleuren. Gek hoe de debiele massa al eeuwenlang zoveel macht heeft. Gvd ik word er zo kotsziek van.

 4. Het proces tot een andere wereldmunt was al jaren aan de gang maar met Biden aan het roer is het in een stroom versnelling aan gekomen.
  Biden is geen president maar een speelbal van Links.Amerika.

  En dat ziet de “ gezond denkende “ wereld.
  Men ziet dat de corrigerende en eerlijke rol van de USA en dan denk ik aan het Marshal plan, is uitgespeeld. Totaal verdwenen!
  Het is een “zelf verrijkende kliek” geworden.
  Met ruziënde politici, verrijkende families ( fam Biden ) en wapen handelaren die productie nodig hebben dus worden er oorlogen ontketend.
  En toestemming gegeven tot grote productie, en verkoop.
  We hebben ook gezien hoe de USA inChina biolabs runde en hoe Fauci de boel belazerde en hoe de hele wereld de dupe is geworden van dit Amerikaanse gemanipuleer………. ( Corona crisis)
  We zien hoe ze in de Ukraine soortgelijk laboratoria gebouwd hebben. Voor biologische oorlogvoering en hoe deze “ bedrijven “ onder toezicht staan van het PENTAGON !

  DEZE SMERIGE STREKEN ZIEN WIJ ALS EUROPEANEN ; DUS OOK DE CHINEZEN EN DE SAUDIE ARABIERS, KORTOM DE HELE WERELD ZIET DIT.
  Op den duur worden schandalen zo groot dat je ze niet meer verborgen KUNT houden .

  Dus een vrij logische stap van Saudie Arabië en Chinaom de Dollar te laten vallen en op een “ ANDERE WERELDMUNT “ over te stappen.

  • Ik vind het bijzonder dat een persoon die zo veel ‘ziet’ (misschien kun je beter zeggen ‘veronderstelt’) zo naïef kan zijn. Volgens jou zou al het kwaad zich concentreren in de zelf verrijkende kliek van met name (alle?) Noord-Amerikanen, de (hele?) familie Biden en “Het Pentagon”, terwijl de ‘gezond denkende’ wereld, volgens jou (alle?) Europeanen, (alle?) Chinezen en niet in de laatste plaats het mooie en altijd homo- en vrouwvriendelijke Saudi Arabië, wel alles ziet. En al die mensen handelen dan wel vanuit de meest nobele overwegingen? Want de Europeanen, Russen, Chinezen en natuurlijk niet in de laatste plaats alle Saudi’s zijn niet uit op macht, (zelf)verrijking, olie etc.
   Je kunt zeggen dat de mensheid slecht is, maar 1 volk uit 1 geografisch gebied aanwijzen als ‘het grote kwaad’ is op zijn best naïef te noemen. Al gaven we de Duitsers om die reden in 40-45 een andere naam.

 5. De grote vraag is : wat is de goud waarde als je geen dollar ( of verwante euro) hebt als tegen gewicht?

  Wat is je waarde bepaling zonder dus de dollar wereldwijd voor goud?

  Diamant word kunstmatig tot een waarde gebracht en gehouden, maar het is ook weer gerelateerd aan de dollar.

  Eigenlijk: wat is de waarde van een euro? of een dollar? Is dat een brood om te eten als tegen gewicht, of is 5 euro een levende kip die eieren legt? Is een gram goud hetzelfde als een doos van 50 9mm kogels, of is een Krugerrand gelijk aan een tweepersoons kano met paddels? Is een snee brood in een concentratiekamp zonder eten een gouden horloge waard of meer? Alles is waar en wanneer….
  En die andere wereldmunt, wat is de basis daarvan?

  Als ik nu een brood kan kopen van 3 euro in Nederland en datzelfde brood kost mij in Roemenie 0.50 cent, dan is brood of de grondstof ervan geen goede manier om te rekenen. Ik eet dezelfde hoeveelheid in Nederand als in Roemenie. Olie idem, geen constante waarde door verschillende factoren, zoals energetische waarde en beschikbare hoeveelheid tegenover vraag….zomer, winter, ook factoren.

  Er komt met de val van de dollar/euro een situatie waarbij goud een nieuwe tegenhanger zoekt die stabiel genoeg is om als rekeneenheid te functioneren.

  Ik denk dat de goudprijs word bepaald op de plaats van handeling door hij of zij
  (het, broodrooster, ongeslachtelijk etc) die iets heeft te ruilen wat iemand met goud (of zilver) wil hebben. Als dat iets is wat erg zeldzaam is en wat erg gewild is zal het voorwerp dus de goudprijs bepalen, op dat moment.
  Dat is de enige manier om goud aan goederen te koppelen, als bewaarmiddel van verdienste.

  Goud met dus onder de bevolking komen als de dollar valt om waarde te hebben, en niet in kluizen liggen in blokken / baren die niets doen.
  Ieder land heeft dus goud/ zilver nodig voor de bevolking om te kunnen handelejn, of het handelen gebeurd in natura. In dat geval is er geen controle door de staat meer mogelijk en stopt de staat met functionen.

  De staat bestaat bij de gratie van afpersings gelden, en het ontkoppelen van goud en dollars is het einde van vrije handel, want iedere regering MOET dan een staatsgreep plegen en dictatuur worden om als politieke kaste te overleven…..
  Daarvoor is hulp nodig, dus de vrijwillige slaven die anderen gaan afpersen zullen ergens mee worden betaald/ beloond. Dat is via een geldbeloning of credits een deel van hetgeen word afgeperst, dus eigenlijk zijn de directe afpersers stom bezig want ze dragen af aan lui die van hun afhankelijk zijn.

  Wanneer de stroom lange tijd uitvalt in Europa, dus maanden tot jaren, dan zal onze samenleving totaal anders worden, met veel geweld op burgers door de staat omdat de staat zelf niets produceert maar enkel eet.
  In een wereld waar ook de burgers niet veel hebben leidt dit tot chaos en geweld, zeker als de communicatie keten niet aanwezig is ofernstig verstoord. Een land in die situatie zoekt geen oorlog meer op maar tracht intern te overleven.

  Wanneer goud en dollar los komen kan een andere munt de dollar niet vervangen, omdat de dollar eigenlijk al een kunstmatige tegenhanger is die puur word bepaald door enkele lieden.
  Goud en zilver zijn als belegging enkel goed voor de burgers die willen handelen, en enkel door vrije handel ( met een belasting systeem) kan een land overleven. Kunstmatig geld creeren zal ruilhandel stimuleren en geld ongewenst maken. Geld is vertrouwen, en vertrouwen komt van betrouwbaar zijn en als dusdanig worden beschouwd. , iets wat moet worden opgebouwd en verdiend. Respect zeg maar…Kent U iets of iemand welke als betrouwbaar doorgaat?

  Goud en zilver en vooral zilver zullen de norm bepalen, en beide zijn zowel goed als belegging, als handzame houdbare vorm van goederen en ze worden ook verbruikt in vele technische toepassingen. Dat maakt het tot een ideaal iets.
  Dat regeringen op basis van goud en zilver zelf munten slaan van ander metaal is een gevolg van vrije handel en het belasten daarvan op langere termijn, als de regering/ leiding betrouwbaarheid heeft bewezen…
  Zonder burgers geen staat, zonder politici nog steeds een land en samenleving. Wie heeft wie nu eigenlijk nodig?

  Politici zijn de teek die op het lichaam huist en enkel neemt, maar geen meerwaarde hebben behalve het vroegtijdig sterven van de geastheer / vrouw of het verzwakken daarvan tot de dood intreed. Dat is wat politici zijn voor een volk, uitzuigers en ziekmakers.

  Goud is goed, maar je kan het niet eten. Ruilen werkt alleen als er overschot is, is er veel goud en te weinig eten sterven er toch goud bezitters of hele stomme mensen die hun voedsel voor het gele spul ruilen…

  Toch is bezit van goud en vooral zilver beter dan spaargeld, want de eenvoud waarmee spaargeld kan verdwijnen door ingrijpen van anderen is in de afgelopen jaren meermaals bewezen.

  Goud en de dollar, als de dollar valt kan het enkel gaan zoals hier boven beschreven, iedere andere nieuwe tegenhanger zal niet worden geaccepteerd….je valt terug in vraag en aanbod waarbij de aanbieder bepaald en de vrager betaald.

 6. Volgende stap is de China haar waardeloze dollar reserves op de markt gaat dumpen. Dat is dan einde verhaal voor de Petro dollar en de Amerikaanse heerschappij. Europa zal dan moeten kiezen tussen verhongeren of met hangende pootjes terug naar Rusland en China te keren.

 7. …er is een zeker risico dat mocht het conflict in Oekraine uitbreiden naar Polen en de Baltische staten China Rusland in de rug kan aanvallen…..Nostradamus zei dat de Chinezen tot aan de Oeral kwamen….dit zou wel eens dat moment kunnen worden….
  De VS staat intern in brand en vele staten hebben reeds een eigen goudreserve aangelegd om een eigen munt te kunnen financieren….men slaat zelfs al gouden dollar munten met de naam van de staat….dit is al een jaar of tien aan de gang. Verkiezingen in 2024 of een verklaring van de rechtbanken dat Biden onrechtmatig president is zal de USA in burgeroorlog dompelen en de unie versplinteren…..
  https://www.texasmint.com onder andere…ongeveer 15 staten doen dit om per direct financieel uit de U.S. dollar te stappen. De USA is ten slotte een unie en geen land. Griekenland is ook een unie trouwens….geen land. Er zijn meer “landen” die feitelijk een unie zijn van kleine zelfstandige gebieden maar die met geweld en dwang tot een eenheid worden gehouden. Belgie, Spanje, Frankrijk…Groot Brittanie…Urk.

 8. China heeft ermee het begin van het einde van USA linkse oorlog zoekende criminelen ingeluid; zonder een schot te lossen!
  Prachtig!

  zit alleen te wachten op wat er in Afghanistan gaat gebeuren; zij hebben de Taliban ( alweer) extreem bewapend.
  De afghanen zoeken nou nog mensen die kunnen lezen; (gebruiksaanwijzing van de voertuigen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in