Het verlies van de stad Bakhmut was een grote klap voor het regime in Kiev, dat zijn nederlaag nog steeds ontkent. Twee dagen nadat het Oekraïense leger zich uit hun “fort” had teruggetrokken, probeerde Kiev een grote provocatie uit te voeren aan de Russische grens, bedoeld om de krantenkoppen in de MSM te halen en zo de waarheid over Bakhmut te verbergen, bericht Southfront.

Op 22 mei, vanaf 9 uur plaatselijke tijd, begonnen de Oekraïense strijdkrachten (AFU) met zware beschietingen van de grensdorpen in de Russische regio Belgorod. Deze duurde enkele uren en resulteerde in schade aan de civiele infrastructuur. Het belangrijkste doelwit was de regio Grayvoronsky, ten noorden van de Oekraïense stad Kharkiv.

De gouverneur van de regio Belgorod beweerde dat er geen burgers gewond zijn geraakt. Het Russische luchtverdedigingssysteem was actief in het gebied. Een deel van de raket viel in de tuin van een particuliere woning in het dorp Antonovka. Volgens de gouverneur vloog in het dorp Kozinka een particulier huis in brand door mortierbeschietingen, werd een ander huis aanzienlijk beschadigd en werden ook een hek en een auto beschadigd. In het dorp Gora-Podol ontstond brand in een hooiopslagplaats van een plaatselijke boerderij. In Grayvoron troffen granaten het grondgebied van een motortransportbedrijf, er zijn daar geen vernielingen aangericht. En in het dorp Zamostye werd het hek van een particuliere woning beschadigd.

Rond het middaguur, na enkele uren van zware beschietingen, werd een hevig gevecht gemeld bij het dorp Dronovka, waar een groep Oekraïense militanten de grens overstak. Van beide kanten is militair materieel aangevoerd en er zijn verschillende drones in de lucht gesignaleerd. Russische luchtverdedigingstroepen waren nog steeds actief en Russische vliegtuigen patrouilleerden in het gebied. In het grensgebied zijn Russische Mi-28, Mi-8 en Ka-52 gesignaleerd.

  Uitleg over enkele piepkleine details...

Een groep van de Oekraïense strijdkrachten, waaronder beruchte neonazi’s van het zogenaamde “Russische vrijwilligerskorps”, het “Legioen van de vrijheid van Rusland”, alsmede leden van de Oekraïense nazi-bataljons Azov en Kraken, heeft in gepantserde voertuigen, ondersteund door een tank en een infanteriegevechtsvoertuig, de grenscontrolepost Grayvoron in de regio Belgorod aangevallen. In totaal zijn twee tanks, een APC en negen gepantserde voertuigen, waaronder T-72, 2 HMMWV, Cougar en KrAZ het grondgebied van Rusland binnengereden in de buurt van de controlepost Grayvoron.

Oekraïense militanten slaagden erin op te rukken naar het kruispunt Kozinka – Glotovo, en van daaruit bereikten Oekraïense militairen te voet het Glotovsky Cultuurhuis. In totaal slaagden zij erin enkele honderden meters diep het grondgebied van de Russische Federatie binnen te dringen.

Oekraïense saboteurs schieten op een burgerauto in de regio Belgorod en nemen hem in beslag. Vervolgens plaatsen de saboteurs een ATGM bij de auto:

De Oekraïense troepen werden verwelkomd door het Russische leger. Grenswachten en versterkingseenheden gingen het gevecht aan. Russische aanvalsvliegtuigen, helikopters en artillerie schoten te hulp.

De Russische strijdkrachten nemen samen met grenswachten, soldaten van de Russische Garde en de FSB maatregelen om saboteurs uit te schakelen. – meldde de gouverneur van de regio.

Volgens voorlopige berichten raakten verschillende Russische militairen gewond. Ook aan Oekraïense zijde zijn verliezen geleden.

Later werd bevestigd dat ten minste vijf burgers gewond zijn geraakt als gevolg van de beschieting van het dorp Glotovo door de AFU. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht en krijgen de nodige medische hulp.

Volgens voorlopige berichten heeft het Oekraïense leger zich in enkele uren teruggetrokken van het Russische grondgebied. De plaatselijke functionarissen moeten deze berichten echter nog bevestigen. De veiligheidsoperatie gaat waarschijnlijk door.

De aanval van het Oekraïense leger is niets anders dan een nieuwe PR-campagne, vergelijkbaar met het offensief op de Russische regio Bryansk op 2 maart 2023.  LINKLINKLINK De aanval van vandaag werd uitgevoerd door dezelfde nazi-troepen van het zogenaamde “Russische vrijwilligerskorps”, die verklaren dat hun aanvallen op burgers in de kleine grensdorpen de bevrijding van Rusland zijn. In werkelijkheid zijn het “Russische vrijwilligerskorps” en het “Legioen van de vrijheid van Rusland”, waarin voornamelijk nazi’s zitten die Rusland jaren geleden zijn ontvlucht, opgericht door Britse adviseurs en bedoeld om tweedracht te zaaien onder de Russische bevolking en de bevolking in de grensgebieden te terroriseren. Ook de sabotage- en terreuraanslagen op Russisch grondgebied worden grotendeels gecoördineerd door Britse speciale diensten. LINK

  De Cultuuroorlog in Oekraïne

Vandaag doet het regime in Kiev zijn best om zijn nederlaag in Bakhmut te verbergen. Het offensief in de Oekraïense media was veel groter dan dat op het slagveld.

Onmiddellijk na het begin van de operatie verspreidden Oekraïense bronnen talrijke video’s waarop militair materieel in bossen te zien was, zogenaamd op weg naar Rusland. Het bleek dat sommige daarvan waren gefilmd in de Oekraïense regio Sumy en niets te maken hadden met het offensief.

De aanval op de grenspost ging gepaard met de video van een dode Russische militair. Volgens de operator was het slachtoffer de enige grenswacht die zich probeerde te verzetten.

De Russische autoriteiten moeten eventuele verliezen nog bevestigen en de authenticiteit van de video moet nog worden bevestigd. De toespraak van de Oekraïense operator roept twijfels op en klinkt eerder als een vooraf voorbereide toespraak dan als een commentaar tijdens het gevecht. Aangezien de Kievse troepen bij de voorbereiding van het offensief talrijke nepvideo’s hebben gefilmd, is deze hoogstwaarschijnlijk in scène gezet.

Tegelijkertijd lanceerde het Kievse regime een propagandacampagne in de Russische regio Belgorod. Oekraïense troepen verstoorden naar verluidt het lokale radiostation en probeerden paniek te zaaien onder de lokale bevolking, door de burgers op te roepen de nederzettingen te evacueren. Mensen werden ook opgeroepen te evacueren door Oekraïense nepbellers. De lokale autoriteiten waren gedwongen de talrijke geruchten over de evacuatie meerdere malen te ontkennen te midden van de massale informatieaanval. Oekraïense saboteurs lieten ook folders vallen waarin het Russische leger werd opgeroepen zich over te geven.

  De VS is verantwoordelijk voor de dood van Gonzalo Lira in een geheime Oekraïense gevangenis

De Oekraïense aanval in de regio Belgorod heeft geen militair doel. Het is echter van strategisch belang om een noodzakelijk beeld in de media te creëren. Zoals in maart het geval was, beschoten Oekraïense nazi’s de dorpen, staken de grens over, schoten op de plaatselijke burgers, zaaiden paniek, namen wat foto’s en vluchtten weg. Dit is de zoveelste valse overwinning van het regime in Kiev. Zelensky heeft altijd levens van zijn soldaten en officieren geruild voor likes op de sociale media.

Vanuit militair oogpunt kan de aanval worden gebruikt als afleidingsmanoeuvre voor het komende tegenoffensief van het Oekraïense leger aan de frontlinies in de Donbass, dat het regime in Kiev maanden geleden heeft afgekondigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video: Oekraïense nazi’s blijven Russische krijgsgevangenen dodenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID en een 5G-connectie?
Volgend artikelMedia en politici gooien zoveel bullshit naar ons dat het moeilijk is er doorheen te kijken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Als je met je staart tussen je poten gevlucht bent uit Bakhmut verbaast het daarna aanvallen van burgers niet meer….

  2. Toen de Engelsen de Slag om Engeland aan het verliezen waren en nog nauwelijks een paar weken voort konden, door het systematisch uitschakelen van de luchtverdediging, gingen de Britten effe Berlijn bombarderen. De Luftwaffe veranderde toen haar tactiek met bombardementen op Londen en verloor zo de strijd. Dus bij afleidingsmanoeuvers toch het initiële doel voor ogen houden.

  3. Oekies in Russische uniformen; niet origineel; nazi’s deden dat ook

    De engelsen wonnen; de moffen verloren 3 maal zoveel vliegtuigen als de Engelsen en de moffen vergaten de rtadarposten aan te vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in