De NAVO speelt een gevaarlijk spel dat kan escaleren tot een kernoorlog met Rusland. Sorry dat ik uw zondagmiddag verpest. De NAVO is gisteren begonnen met haar jaarlijkse kernwapenoefening: STEADFAST NOON. Hoewel deze oefening niet is opgezet als reactie op de inval van Rusland in Oekraïne, komt zij op een delicaat moment en zal Rusland zijn nucleaire alarmniveau verhogen. Hoewel het waar is dat de NAVO deze oefening elk jaar rond deze tijd houdt, is het dwaas te doen alsof de oorlog in Oekraïne er niet toe doet. Waarom? Omdat de NAVO oefent met het inzetten van kernwapens, het bewapenen van vliegtuigen met die wapens en het simuleren van een aanval op Rusland. Denkt u dat het de Russen niets kan schelen? schrijft Larry Johnson.

Ik wil dat u de geschiedenis achter deze oefening begrijpt. Hier is de beschrijving van de 2020-versie van Steadfast Noon, die Nederland organiseerde:

“De oefening van vandaag laat zien dat de bondgenoten vastbesloten zijn om ervoor te zorgen dat de nucleaire afschrikking van de NAVO veilig, beveiligd en effectief blijft,” zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg tijdens zijn bezoek aan Vliegbasis Volkel in Nederland voor de oefening op 16 oktober. “Het doel van de nucleaire afschrikking van de NAVO is niet om een conflict uit te lokken, maar om de vrede te bewaren, agressie af te schrikken en dwang te voorkomen.”

Dit jaar vonden de trainingsvluchten plaats boven delen van West-Europa en de Noordzee.

De jaarlijkse oefening, bekend als Steadfast Noon, is bedoeld om de nucleaire capaciteit van de NAVO in Europa te oefenen en te beoordelen. De oefening wordt ver van tevoren gepland en er zijn meer dan 50 vliegtuigen van verschillende geallieerde luchtmachten bij betrokken. De vliegtuigen dragen geen echte bommen tijdens de oefenvluchten.

Volgens de Federation of American Scientists zetten de Verenigde Staten naar schatting elk 20 B61 tactische bommen in op de luchtmachtbases van Büchel en Volkel. Ongeveer 100 Amerikaanse tactische bommen worden vermoedelijk ingezet op bases in België, Italië en Turkije. – https://www.anoncandanga.com/nato-nuclear-military-exercise-steadfast-noon/

De schijnbaar onschuldige uitdrukking “trainingsvluchten” is een eufemisme voor het laden van vliegtuigen met nagebouwde kernwapens en ze op een vluchtpatroon sturen dat een aanval op Rusland simuleert. Niets provocerend, toch?

  Wagner: "De slag om Bakhmut is zo goed als voorbij - Er resten nog slechts 742 meter" - Ontkent de Oekraïense opmars (Video's)
USAF personeel laadt een B61 kernbom trainer op een F-16 jachtbommenwerper op Aviano Air Base.

Hetzelfde geldt voor 2021, waarvoor Italië als gastheer optrad:

De NAVO kondigde maandag aan dat de jaarlijkse nucleaire oefening met codenaam Steadfast Noon van start is gegaan. De oefening, die een week duurt, vindt plaats boven Zuid-Europa en omvat vliegtuigen en personeel van 14 NAVO-landen.

Volgens de NAVO-verklaring “omvat Steadfast Noon trainingsvluchten met gevechtsvliegtuigen met dubbele capaciteit en conventionele vliegtuigen, ondersteund door surveillance- en bijtankvliegtuigen. Er worden geen echte wapens gebruikt. Deze oefening helpt ervoor te zorgen dat de nucleaire afschrikking van de NAVO veilig en effectief blijft.”…

De tweede nucleaire basis in Italië – Ghedi bij Brescia – die mogelijk deel uitmaakt van de Italiaanse gastheer voor de Steadfast Noon-oefening van dit jaar, ondergaat momenteel verschillende belangrijke moderniseringen in verband met kernwapens die bedoeld zijn om de nucleaire aanvalsmissie van de NAVO jarenlang te dienen.

Van de 14 betrokken landen opereren Nederlandse F-16’s en Duitse Tornado’s vanaf Ghedi AB naast Italiaanse Tornado’s, terwijl Amerikaanse en Belgische F-16’s en mogelijk Tsjechische Gripen opereren vanaf Aviano AB. – https://fas.org/blogs/security/2021/10/steadfastnoon2021/

België en het VK zijn dit jaar gastheer voor de versie van Steadfast Noon:

Steadfast Noon, zoals de oefening heet, loopt van 17 tot 30 oktober en omvat 14 landen en tot 60 vliegtuigen van verschillende types, waaronder straaljagers van de vierde en vijfde generatie, alsook surveillance- en tankervliegtuigen.

Net als in voorgaande jaren zullen B-52 langeafstandsbommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht deelnemen. Dit jaar vliegen ze vanaf de luchtmachtbasis Minot in North Dakota. De trainingsvluchten vinden plaats boven België, waar de oefening plaatsvindt, en boven de Noordzee en het Verenigd Koninkrijk. – https://defbrief.com/2022/10/14/nato-bracing-for-annual-nuclear-exercise-steadfast-noon/

Dit kan nog erger. Kunt u zich de gevolgen voorstellen als Polen of Litouwen als gastheer zouden optreden? Dat zou een potentiële kernoorlog op scherp hebben gezet. Ik weet niet of de planners altijd al van plan waren het luchtruim van België en de Noordzee te gebruiken of dat het operatiegebied zes maanden geleden is gewijzigd.

  Moskou waarschuwt voor "directe militaire confrontatie" met NAVO

Deze oefeningen worden normaal gesproken 18 maanden van tevoren gepland. Men begint met een preplanningconferentie, die wordt gevolgd door daaropvolgende planningconferenties waar het scenario wordt uitgewerkt en verfijnd. Naast NAVO-personeel zijn bij de planning ook aannemers betrokken die helpen bij het opstellen van het berichtenverkeer dat de communicatie tussen de betrokken landen en de NAVO-commandostructuur simuleert. Wanneer het proces is voltooid, is er een MSEL (Master Scenario Events List) die functioneert als het script van een regisseur voor een film. De MSEL dicteert wie wat doet, wanneer en waar.

Wat het STEADFAST NOON van dit jaar zo gevaarlijk maakt, is dat het plaatsvindt terwijl westerse dreigementen over het gebruik van kernwapens tegen Rusland achteloos in het rond worden geslingerd. In feite wordt Rusland ervan beschuldigd te dreigen met het gebruik van kernwapens – Rusland heeft een dergelijke dreiging niet geuit – als verdere rechtvaardiging voor het doorgaan met deze oefening.

De slimme zet van het Westen, in het licht van de verhoogde spanningen met Moskou, zou zijn geweest de oefening af te gelasten. Het Westen is niet slim:

Het grootste deel van de manoeuvres zou op meer dan 1.000 km van Rusland plaatsvinden, aldus een functionaris van de NAVO, de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

“Het zou een heel verkeerd signaal zijn als we nu plotseling een routinematige, al lang geplande oefening zouden annuleren vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat zou absoluut een verkeerd signaal zijn,” zei Stoltenberg tegen verslaggevers aan de vooravond van een vergadering van de NAVO ministers van Defensie in Brussel. – https://www.aljazeera.com/news/2022/10/11/nato-chief-says-long-planned-nuclear-exercises-to-go-ahead

Eigenlijk zou het schrappen van de oefening de spanningen met Rusland hebben verminderd. Op dit moment moet je ervan uitgaan dat de Russen geloven dat het Westen deze oefening gebruikt als voorwendsel om Rusland aan te vallen met een preventieve nucleaire aanval. Hoewel ik niet geloof dat de NAVO die grens zal overschrijden, althans niet nu, is dit een onnodige provocatie nu de zenuwen in de NAVO en Rusland op scherp staan. Laten we bidden dat de hoofden koeler worden.

  De winter van ontevredenheid staat voor de deur - Komende lente zullen wij allen op een vreemde en andere planeet leven

Bekijk het uitstekende overzicht van Andrei Martyanov, waarin de nucleaire en radarcapaciteit van de VS en Rusland worden vergeleken, als u wilt begrijpen welk potentieel gevaar de wereld te wachten staat:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie: Het resultaat van Europa’s eigen energie-experiment is een dodelijke winterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe worden naar een kernoorlog geduwd op basis van een verzinsel: Aantekeningen van de rand van de narratieve matrix
Volgend artikelEuropa heeft in 2022 een recordaantal oversterftegevallen gehad en dat komt omdat zoveel kinderen en jongeren “op mysterieuze wijze” sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Positief nieuws op een zondag:
  Als ze zin hebben gaat volgende maand hun hand naar dat knopje, maand daarna tellen ze af, … en dat aftellen zal heeeeel lang duren.
  Ze hadden allang een smoesje uit hun mouw kunnen schudden om naar die kernoorlog te gaan.
  Nu hebben ze veel teveel energie gestoken in die COVID onzin, nazi-maatregelen, QR-code en gif vaccins.
  M.a.w. veel dingen waren overbodig wanneer ze toch overstappen naar een kernoorlog.
  Met Oekraïne… kunnen ze nog lang doorgaan zodat veel mensen sterven.
  Met Rusland kunnen ze alle kanten uit… zelfs als gij de straat opgaat dan staat plots een rus voor je deur.
  Ik ga wat op mijn dak werken, de zon schijnt.

  • Het is puur om die domme schappen weer af te richten via angst psychose. Die schapen zijn al zo afgericht en geconditioneerd net als een hondebaasje die op zijn fluit blaast 😉 🙂 wat een zielig dom volk zijn de meeste Nederlanders.
   En weet je dat de hoogopgeleide nog het makkelijkste te manipuleren zijn.

   • Persoonlijk ben ik hoog opgeleid ( 2 licenciaat , 3 masters , 1 meestertitel en meerdere brevetten van specialisaties) en toch heb ik geen enkele mnrsa inenting ( het is geen vaccin maar een genbehandeling.Als men een klein beetje nadenkt zie je toch wat die idiote politiekers van plan zijn De geschiedenis herhaald zich en het zal de laatste keer niet zijn.

    • Dan maak je ook een denkfoutje als hoogopgeleide persoon…
     Wat Peter en veel mensen hiermee bedoelen is in het ALGEMEEN.
     Je neemt uit een groep het gemiddelde… en daar zitten veel hoogopgeleide mensen tussen.
     Ik sta soms serieus versteld hoe dom hoogopgeleide mensen ook kunnen zijn. De laatste twee jaren zien we dat veel beter.
     Duidelijk; een hoog diploma betekent dat je geheugen veel kan opslagen, dus heel goed werkt.
     Maar dat wilt niet zeggen dat je ook rationeel kan denken…
     Voor alle duidelijkheid; we hebben het dus niet over jou.

     • Dat komt omdat hoogopgeleide in een beschermende omgeving zijn opgegroeid en ook door de indoctrinatie via hun opleidingen. Veel hoogopgeleiden denken daardoor dat ze superieur zijn maar een gewone vakman is meer praktische en ziet de werkelijke voorbeelden uit zijn directe omgeving en daardoor signaleren lager opgeleiden veel sneller de problemen en zijn ze veel beter instaat om problemen op te lossen.
      Kijken maar gewoon naar D66 DE PARTIJ van hogeropgeleiden…. tjonge jonge wat een zooitje maken die ervan. De ene crisis na de andere veroorzaken ze en weten of willen het niet oplossen.

      In iedere bevolkingsgroep zitten massa’s domme naïeve schapen die niet meer in staat zijn om zelf nog na te denken.
      Zij hebben zich totaal afhankelijk gemaakt van de Roverheid., waar die roverheid graag misbruik van maakt.

      Mijn hele familie zijn hoog opgeleide en ik ben het zwarte schaap en roei tegen de stroom in.
      Ik heb een eigen huis , maar geen hypotheek of leningen. Ik heb jaren in het buitenland gewoond maar de regering heeft geen grip op mij.
      Ik heb met de invoering van de EU en euro al gezien dat het nu gaande weg fout zou gaan en daar heb ik ook op geanticipeerd.
      Intuïtie en gezond boeren verstand daar kom je veel verder mee.

 2. Emergency Broadcast System EBS =verklaring aan het volk van oorlogsdreiging.
  Iemand iets gehoord? Dit zou gebeuren tegen eind oktober22.

  “Zou” een testoefening en training zijn, en deze keer in samenwerking met verschillende landen.

 3. Wanneer je deze instrumenten hebt, oefen je ermee. Dat afschrikking een functie is van deze instrumenten betwijfel ik omdat niemand ze kan gebruiken die ethiek als grondslag heeft. Ook praktisch weinig nuttig, zoals de huidige maatregelen tegen Rusland ook van geen nut zijn voor het beëindigen van de oorlog. En slecht zijn voor Europa. Conclusie: ambtenaren van defensie hebben weinig op met logica en een erg lage EQ wat de kans op escalatie vergroot. Ook deze groep van ambtenaren moeten we dus asap aanpakken en hun bevoegdheden terugdraaien en onder een volkscomando plaatsen.

 4. Op 9/11 was er ook tegelijkertijd een militaire oefening bezig en vele US soldaten wisten niet of ze met een drill bezig waren of een echte aanval. Voor de Covid pandemie werd een militaire oefening in Europa wel afgeblazen. Wel liet de USA al het verscheepte materiaal achter in Europa. Met de vraag waar dat allemaal gebleven is. Verder staan er zowiezo amerikaanse kruisraketten of een nieuwer nucleair wapen op Rusland gericht in alle Europese landen. Het gebruik van Drones is inmiddels ook geaccepteerd en wordt opgevoerd.

 5. Het hele kernwapen verhaal rammelt aan alle kanten. Want als deze wapens zo krachtig zijn, zoals ze beweren dan is het onmogelijk om ze per vliegtuig af te gooien. Want dan zou de drukgolf het vliegtuig die het afwerpte zelf ook uit de lucht gehaald worden en zo ook door de ontploffing van het wapen zal direct ook alle electronia en communicatie in de wijde omgeving vernietigen. Dan zou het vliegtuig theoretisch minimaal 2x de snelheid van het geluid moeten hebben vanaf het moment van de bom te lossen. Zulke vliegtuigen zijn er nog niet, die ook het gewicht van die wapens kunnen dragen en deze wapens met die snelheid kunnen afwerpen.

  Het is nu gewoon je zelf voor de gek houden, dat het wel mogelijk is om een kernwapen met een vliegtuig te kunnen af te werpen. Maar dat zijn de ondergeschikte militaire, die enkel bevelen strikt moeten opvolgen van hun commandanten niet capabel voor, om die intelligentie van de natuurkundige reactie te doorgronden. Daar het kanonnenvoer zelf niet eens geacht worden om zelf na te denken.

  Daar elke NAVO oefening altijd 1 groot ruil en zuipfeest was, tenminste in mijn diensttijd op de Lünerburgerheide in west Duitsland. Het spel Groenland tegen Blauwland, waar de Engelse altijd vals speelde en de Amerikanen de domste waren. Want ik behoorde bij beveiliging die de wagens e.d. moesten registreren die overmeesterd waren. Dan kwam je telkens de Engelse tegen die al meerdere keren uitgeschakeld waren. Daar de Amerikanen een pontonbrug moesten maken, die al in elkaar donderde voordat deze klaar was, omdat de soldaat die de borgingspennen erin moest zetten er niet was. En dan niemand in actie komt, om deze dan te plaatsen. Zo ben ik ooit aan een losse flodder gekomen van een punt 50 die het Nederlandse leger niet had. Het was altijd oorlogje spelen voor de gein. Een soort van toneelstukje opvoeren met z’n alle. Het zal nu niet veel anders zijn, want de arrogantie van het westen ligt er zo dik bovenop, van wij zijn de beste en wij zijn de goede. Maar dat zegt iedereen van zich zelf maakt niet uit bij welke partij je zit.

  • Spijtig genoeg klopt je redenering niet mijn beste , bij het droppen van een nuke word en gebruik gemaakt van parachute en de bom heeft een tijdmechanisme , dus de piloot heeft de tijd om veilig weg te geraken.

 6. Ik ben nu ook een beetje gerustgesteld over het uitbreken van een atoomoorlog als het 18 MAANDEN duurt enkel en alleen al om een oefening te organiseren en dat om de zoveel jaar omdat ze daar blijkbaar een heel kort geheugen hebben over hetgeen ze zogenaamd geleerd hebben.
  Ik citeer Paul Van Vliet: “Het heeft geen zin het vaderland aan te vallen vanaf vrijdag 18 punt nul nul uur tot maandag 7 punt nul nul uur omdat in die periode er niet op enige tegenstand mee rekening gehouden hoeft te worden geworden.”. Paul van Vliet: Majoor Kees.

 7. Rusland is waarschijnlijk al , maanden geleden, op de hoogte gebracht van de oefening. Die monitoren ook andere delen van de wereld. (Net als de VS, en NAVO). Het nadeel van de oefening dat je een beetje in de keuken laat kijken hoe je strategie is.

 8. Ik denk dat Macron toch wel gelijk had en dat de Navo een belachelijk achterhaald instrument is, behalve…. als we graag met z’n allen naar het hiernamaals willen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in