De Russische president Vladimir Poetin (L) krijgt tijdens een ontmoeting met minister van Defensie Sergej Sjoigoe voorstellen van legercommandanten in Oekraïne "voor de ontwikkeling van offensieve operaties", Moskou, 4 juli 2022

Op 1 juli deed de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis de opzienbarende mededeling dat “het idee dat wij in staat zullen zijn om een schakelaar om te zetten en de benzineprijzen omlaag te brengen, op korte termijn niet waarschijnlijk is,” schrijft M. Bhadrakumar.

De Amerikaanse gasexporteurs hebben zich dienovereenkomstig gepositioneerd om het gat te vullen nu Europa zich van de Russische invoer afkeert. De Financial Times meldde onlangs dat “Amerikaanse producenten van vloeibaar aardgas een reeks deals hebben aangekondigd om de export op te voeren, terwijl de industrie munt slaat uit de tekorten die Europa hebben opgezadeld met een toenemende energiecrisis.”

De deals zijn zo lucratief dat Cheniere, Amerika’s grootste gasexporteur, een investeringsbeslissing heeft genomen om door te gaan met een project dat zijn capaciteit tegen eind 2025 met meer dan 20 procent zal doen toenemen, vooruitlopend op langlopende leveringsdeals en afgesloten aankopen van Amerikaans gas gedurende de komende decennia. Naar verluidt laten de gasproducenten van de VS hun installaties voluit draaien om de leveringen aan de EU te verhogen.

De VS hebben Rusland voor het eerst ingehaald als Europa’s grootste gasleverancier. Hoewel LNG uit de VS tegen veel hogere kosten aan Europa wordt verkocht dan pijpleidinggas uit Rusland, hebben de EU-landen geen keus.

Nu de Russische aanvoer via Nord Stream op slechts 40% van de capaciteit zit, en de leveringen op 11-21 juli volledig zullen worden stopgezet wegens jaarlijks onderhoud, lijken de vooruitzichten voor de Russische gaslevering aan Europa op korte termijn somber.

Duitsland heeft gewaarschuwd voor het risico dat het Nord Stream gas na het onderhoud helemaal niet meer terugkomt. In ieder geval is de Russische levering aan Europa op een recorddieptepunt beland en “zal die beperkt blijven tot het derde kwartaal,” aldus S&P Global.

Duitsland stevent af op een grote economische crisis. Het hoofd van de Duitse vakbondsfederatie heeft in het weekend gezegd: “Hele industrieën dreigen voor altijd in te storten door de knelpunten in de gasvoorziening – vooral de chemische industrie, de glasblazerij en de aluminiumindustrie, die belangrijke leveranciers zijn van de belangrijke automobielsector.” Massale werkloosheid is waarschijnlijk. Als Duitsland niest, wordt Europa natuurlijk verkouden – niet alleen de eurozone, maar zelfs na-Brexit Groot-Brittannië.

Welkom bij de “sancties uit de hel” van de Europese Unie. De VS hebben de Europeanen letterlijk de Oekraïne-crisis in gejaagd. Hoe vaak is minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in die kritieke maanden in de aanloop naar de Russische invasie in Oekraïne niet naar Europa gereisd om ervoor te zorgen dat de deur voor elk zinvol gesprek met het Kremlin dicht bleef! En Amerikaanse energiebedrijven maken vandaag uitzonderlijke winsten door gas aan de Europeanen te verkopen. Zullen de Europeanen dan niet het gezonde verstand hebben om in te zien dat ze bedonderd zijn?

  Amerikaanse strategen vrezen oorlog met Rusland

Nu heeft Biden zijn handen in onschuld gewassen met de gascrisis. Op een persconferentie in Madrid op 30 juni verklaarde hij bruusk dat een dergelijke premie op de olieprijzen zal blijven “zolang het nodig is, zodat Rusland in feite Oekraïne niet kan verslaan en verder kan gaan dan Oekraïne. Dit is een kritieke, kritieke positie voor de wereld. Hier staan we dan. Waarom hebben we de NAVO?”

Het contrafeitelijke narratief van Biden is dat de sancties tegen Rusland uiteindelijk zullen werken en dat een lange oorlog in Oekraïne de ondergang van Rusland zou betekenen. Het Amerikaanse narratief is dat, als je onder de motorkap van de Russische economie kijkt, die misschien niet flexibel en vindingrijk genoeg is om een ondernemende bunkergeest te ontwikkelen en nieuwe bedrijfsmodellen aan te nemen om de sancties te neutraliseren. Biden is ervan overtuigd dat de Russische economie in de greep is van industriële maffia’s die niet erg innovatief zijn, en dat er dus niet veel opties zijn voor Rusland onder de westerse sancties.

Biden zei in Madrid:

“Kijk naar de gevolgen die de oorlog tegen Oekraïne voor Rusland heeft gehad… Zij (de Russen) zijn 15 jaar van de winst die zij gemaakt hebben op het gebied van hun economie kwijtgeraakt… Zij kunnen niet eens – weet u, zij hebben – zij zullen moeite hebben om de olieproductie op peil te houden, want zij hebben de technologie niet om dat te doen. Zij hebben Amerikaanse technologie nodig. En zij bevinden zich ook in een soortgelijke situatie wat hun wapensystemen en sommige van hun militaire systemen betreft. Zij betalen hier dus een zeer, zeer zware prijs voor.”

Maar zelfs als dat het geval is, hoe helpt dat alles de Europeanen? Aan de andere kant blijven de strategische berekeningen van president Poetin met betrekking tot de oorlog zeer goed op schema. De Russische strijdkrachten hebben onbetwistbare vooruitgang geboekt bij het vestigen van de volledige controle over Luhansk. Maandag heeft Poetin het groene licht gegeven voor een voorstel van de legercommandanten om “offensieve operaties” te beginnen. Na vijf maanden oorlog staren de Oekraïners naar een nederlaag en de generaals van het Russische leger weten dat.

  Het officiële narratief over Oekraïne

Rusland is Oekraïne ook niet onvoorbereid binnengewandeld. Kennelijk heeft het zowel vóór als sinds de oorlog voorzorgsmaatregelen genomen om zijn economie af te schermen. En dat stelt de Russische economie in staat zich te vestigen op een “nieuw normaal”. De opties van Washington zijn in deze omstandigheden vrij beperkt. In wezen pakken de westerse sancties de oorzaken van het Russische gedrag niet aan, en daarom zijn zij gedoemd om het probleem in kwestie niet op te lossen.

Zeker is dat Poetin in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de VS in november een aantal onaangename verrassingen voor Biden in petto heeft. Biden gaat er zonder blikken of blozen van uit dat hij alle variabelen in de situatie onder controle heeft. Leedvermaak is nooit een rationele basis voor staatsmanschap.

Gisteren heeft de strategisch belangrijke regio Kherson, die aan de Krim grenst, een nieuwe regering gevormd, met aan het hoofd van het kabinet de eerste vice-premier van de Russische regio Kaliningrad en onder zijn plaatsvervangers Russische staatsburgers. Nu het HIMARS meervoudig lanceerraketsysteem, in tegenstelling tot de belofte van Biden, Russische steden bestookt, kunt u grote Russische vergeldingsacties verwachten.

De route van de offensieve operaties van Rusland wordt opnieuw uitgestippeld om behalve Donbass ook Charkov en Odessa te omvatten. De invloedrijke politicus van het Kremlin en voorzitter van de Doema Vjatsjeslav Volodin zei op dinsdag,

“Sommige mensen vragen wat ons doel is en wanneer dit alles zal eindigen. Het zal ophouden wanneer onze vreedzame steden en dorpen niet langer onder beschietingen te lijden hebben. Wat zij doen is onze troepen dwingen om niet te stoppen aan de grenzen van de republieken Lugansk en Donetsk (Donbass), omdat de aanvallen (op Russische regio’s) vanuit de regio’s Charkov en andere regio’s van Oekraïne komen.”

Hoe lang denkt Biden dat de Europeanen betrokken zullen willen zijn bij een langdurige proxy-oorlog met Rusland? Het dagblad Bild meldde zondag dat 75% van de Duitse ondervraagden de recente prijsstijgingen als een zware last zien, terwijl 50% zegt dat zij vinden dat hun economische omstandigheden verslechteren; elke tweede Duitser vreest komende winter zonder verwarming te komen zitten door de verminderde Russische gasleveranties en de stijgende inflatie in de Europese Unie.

  Oekrainse nazi's vermoordden minstens 12 burgers in de Donbass (Video's)

Toch zegt Biden dat de oorlog zal doorgaan “zo lang als nodig is” en het brandstoftekort zal voortduren “zo lang als nodig is”. De Europese economie zal naar verwachting in de loop van de tweede helft van 2022 beginnen te krimpen en de recessie kan minstens tot de zomer van 2023 aanhouden.

Analisten van JP Morgan Chase, de Amerikaanse investeringsbank, zeiden vorige week dat Rusland ook “stratosferische” olieprijsstijgingen zou kunnen veroorzaken, als het als vergelding productieverlagingen zou gebruiken. Zij zeiden: “De krapte van de wereldwijde oliemarkt is aan de kant van Rusland.” Analisten schreven dat de prijzen meer dan verdrievoudigd zouden kunnen worden tot $380 per vat als Rusland de productie met 5m vaten per dag zou verlagen.

Het decreet van Poetin van vorige week is onheilspellend – het Kremlin neemt de volledige controle over het olie- en gasproject Sakhalin-2 in het Verre Oosten van Rusland. Staatsbedrijf Gazprom had een aandeel van 50% plus één in het project en zijn buitenlandse partners waren Shell (27,5%), Mitsui (12,5%), en Mitsubishi (10%). In het decreet is bepaald dat Gazprom zijn meerderheidsaandeel behoudt, maar dat buitenlandse investeerders de Russische regering binnen een maand om een aandeel in de nieuw opgerichte onderneming moeten vragen, anders worden zij onteigend. De regering zal beslissen of zij een verzoek goedkeurt.

Dit zal de energiemarkten verder in beroering brengen en de LNG-markt meer onder druk zetten, en kan worden gezien als een stap om het Westen meer onder druk te zetten door tegelijk de gasleveringen aan Europa te beperken en meer vraag naar LNG in Azië te creëren, waardoor de leveringen die momenteel naar Europa gaan, zullen wegvallen. Sakhalin-2 levert ongeveer 4% van de wereldwijde LNG-markt!

Het enige deel van de Amerikaanse agenda dat goed gaat, lijkt het onuitgesproken deel ervan te zijn: dezelfde Engels-Amerikaanse doelstellingen die Lord Ismay ooit voorspelde als de bestaansreden van de NAVO – “de Russen buiten, de Amerikanen binnen, en de Duitsers eronder te houden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoerenzoon Jouke die bijna werd doodgeschoten door een politieman spreekt zich uit
Volgend artikelCanadese cabaretier (32) waarschuwde voor bijwerking na geninjectie – nu is hij dood!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Met de sancties wordt niet Rusland, maar west europa (en USA) in een depressie gejaagd.
    Precies wat de linksen en de WEF willen.

    Vandaar dat in NL partijen als PVV en FVD monddood worden gemaakt, de boeren op nazi methode worden aangevallen en onteigend.

    Pas als het te laat is, zal het NL volk reageren–of niet, want de kiezers zijn stom

  2. De loonsverhoging van 8,5 % die de EU werknemers krijgen (stelen) is een regelrechte schande. Egoistich, mensonterend. Zij gaan de inflatie aldus niet voelen terwijl de gewone mens moet zware inspanning leveren om de eindjes aan elkaar te knopen. Wat zijn zij meer dan ons? Wij krijgen GEEN opslag, zij stelen het ten koste van het geld dat eigendom is van de gewone burger die dus zijn zuurverdiende centen via de belastingen verplicht aan deze EU werknemers dient af te geven. Gewoonweg crapuleus. Als DAT geen misdaden tegen de mensheid zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in