Het grootste en duurste oorlogsschip van de Britse Royal Navy, het vliegdekschip HMS Prince of Wales, wordt momenteel gestript voor onderdelen, nadat meerdere prestatieproblemen, met overstromingen en grote mechanische storingen, het nieuwe schip tot een lange reparatieperiode hebben gedwongen. Niet alleen zijn onderdelen zoals olie- en brandstoffilters van het schip verwijderd, maar ook zijn de liften op het vliegdek, waarmee vliegtuigen uit hangars werden getransporteerd, volledig verwijderd. Onder andere worden de propellers van de Prince of Wales momenteel vervangen in het droogdok in Schotland, hoewel de periode buitengaats aanzienlijk kan worden verlengd omdat onderdelen worden gebruikt om die te vervangen die kapot zijn gegaan op het even problematische zusterschip van het vliegdekschip, de HMS Queen Elizabeth, bericht Militarywatchmagazine.

De Prince of Wales was in augustus 2022 op weg naar de Verenigde Staten toen het door technische problemen slechts 24 uur na zijn reis moest terugkeren naar de haven, toen het nog maar de kust van het Isle of Wight had bereikt. De kosten voor de reparatie van het schip worden geraamd op meer dan 30 miljoen dollar, en het wordt onwaarschijnlijk geacht dat het doel van de Royal Navy om het schip in de herfst van 2023 weer in de vaart te brengen, zal worden gehaald.

Voorafgaand aan het falen van het schip in augustus 2022, kreeg HMS Prince of Wales in december 2020 te maken met ernstige overstromingen waarvan de reparatie naar verwachting minstens zes maanden zou duren. De overstromingen vonden plaats terwijl het oorlogsschip in het dok in Portsmouth lag en waren het gevolg van defecte leidingen. Lokale media hebben beelden vrijgegeven van overstromingen benedendeks, waaronder water dat langs betonnen trappen naar beneden stroomde en elektrische kasten onder water zette, en een motorcompartiment vulde met minstens een meter water. The Sun meldde dat “duizenden liters zeewater meer dan 24 uur lang in een machinekamer stroomden en elektrische kasten onder water zetten”.

  Winter van Hel: Europa staat op het punt in chaos te vervallen en miljoenen mensen zouden kunnen sterven

De HMS Prince of Wales en HMS Queen Elizabeth zijn nauwelijks geïsoleerd in hun problemen; schepen uit de gehele Britse vloot hebben vergelijkbare problemen. De enige klasse destroyer van het land, de Type 45-klasse, waarop sterk wordt vertrouwd voor de luchtverdediging van vliegdekschepen, is een van de meest problematische gebleken. Vijf van de zes schepen zijn in 2021 uit de vaart genomen, met als gevolg een beschikbaarheidspercentage van slechts 17 procent. Britse vliegdekschepen die gebouwd zijn rond de F-35B zijn ook zeer problematisch gebleken, zowel door de grote problemen met de prestaties en beschikbaarheid van het jachtvliegtuig, als door vertragingen in de productie en het onvermogen van Groot-Brittannië om aankopen te financieren op de schaal die eerder noodzakelijk werd geacht voor de uitrusting van twee vliegdekschepen. Een F-35B van de HMS Queen Elizabeth viel in november 2021 bij een ongeluk bij Cyprus in zee – een groot verlies gezien de kosten van de klasse van meer dan 130 miljoen dollar per casco.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Stoer pratend Brits leger kan niet eens Wembley-stadion vullen; NAVO net zo zwak

Vorig artikelOverwinnen of sterven!
Volgend artikelMinstens zeven burgers levend verbrand in bus beschoten door Oekraïense nazi’s (video 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Wahahahaha de hele Amerikaanse oorlogsvloot moest terug naar de Naval-Shipyards om hun elektronische vuurleidingssystemen bestand te maken tegen het Russische Jamming systeem Khibiny.

  “Khibiny” tegen “Aegis”. Amerikaanse torpedobootjager keert terug naar de Zwarte Zee

  26 december 2014 van het jaar in de Bosporus flitsten de contouren van een bekend schip. Hoge “Atlantische” neus, octaëdrisch prisma van de bovenbouw, beroemde bezaaide voormast, die het snelle silhouet van de Ajees-vernietiger benadrukt … Een oude bekende keerde terug naar de Zwarte Zee – USS Donald Cook (DDG-75). Raketvernietiger van de Amerikaanse marine, die bekend werd na het luide incident in april 2014.

  Dat incident werd echter slechts aan één kant van de oceaan “luid”. Op de officiële site van de torpedobootjager Donald Cook wordt met geen woord gerept over de weigering van Aegis, de opname van EBC Khibiny (elektronisch systeem om alle elektronica van de tegenstander te verlammen) of de rapporten van 27 matrozen die ontslag namen met de motivatie “hun leven niet in levensgevaar willen brengen”. 6e vloot

  https://en.topwar.ru/70310-hibiny-protiv-idzhisa-vozvraschenie-amerikanskogo-esminca-v-chernoe-more.html

  • Hahahaha, ja, geweldig was dat. Een paar fly-by’s van een Russische straaljager en ploef, de electronica van het amerikaanse bootje is kapot. Ze zijn zich rotgeschrokken maar hebben blijkbaar niets geleerd. Die 27 matrozen wel.

 2. Wat een klucht. Tot zover de ‘westerse technologische superioriteit’. Kapot gemaakt door ambtenaren, corrupte politici en ngo’s, met allemaal hun eigen agenda om zoveel mogelijk geld te graaien en macht te krijgen. De Russen en Chinezen lachen zich de ballen uit de broek.

 3. Titanic en Poseidon toestanden…us/uk..wat een mop zeg..en dat allemaal met zo’n gewichtige namen… hoogmoed enz..😁🙈

 4. Amerikanen kunnen zelf niets laten alles aan de buitenlanders over zij hebben alleen maar praatjes voor tien en doen weinig zonder de uitvindingen van de chinezen en Russen en de Arabieren zijn ze niks

 5. Komt omdat ze transgenders in dienst hebben…die weten niet hoe mannelijk of vrouwelijk een wapen kan zijn…..
  Moet ik het nog uitleggen of is het duidelijk .

 6. Kan, misleiding zijn dit verhaal.
  Om de illusie te wekken dat ze achter op schema liggen.
  Tevens Staat dit in Amerikaans navy tijdschrift. Altijd onbetrouwbaar.
  Als het werkelijk in 2014 actueel was , de vraag , was dit probleem 9 jaar geleden verholpen.

 7. Ach ja. Het westen rolde zich in de illusie dat ze toch wel heel superieur waren/zijn aan de stomme Russen.

  De Russen daarin tegen–ook vanuit hun minderwaardigheids complex, maar ook van hun waardering voor kennis en know-how, hadden daar geen tijd voor; ze waren te druk bezig met ontwikkeling van wapens, airodynamica, hypersonic raketjes en zo.
  En ze werkten hard; met succes.

  Kijk naar de Armata 14. De enige tank die uit de box denkt en handelt.
  Eerst: simpel, tussen tanks: de een kan 3km vuren, de ander 12 km. Wie wint? Juist.
  Dan: de Armata is de enige, met extra beveiliging voor personeel; dat moet ook wat zeggen.

  Dan kijk eens naar de Engelsen. In de jaren 60 waren ze wat äpart”maar ok, no big deal.
  Nu zijn het oorlogmongers, en doen het heel, heel smerige werk voor de criminelen in USA en NATO.

  Natuurlijk zijn hun schepen zwaar klote. Kennis krijg je door werk, leren, inspanning en kijken naar anderen.
  Misschien dat ze scheep bouwen kunnen uitbesteden aan Rusland?

  En misschien worden ze ooit wakker, maar het systeem van vliegdekschepen is uit de tijd.
  Een enkel Russisch raketje, en–als ze al niet zinken door slechte kwaliteit–worden ze de SS Blub-Blub.
  Eigelijk hetzelfde als hun gestoorde royal family.

 8. Het is mooi om te zien hoe een imperium afbrokkelt en ten onder gaat/
  Alleen zo triest dat het met veel mensenlevens gepaard gaat.

 9. Verstandig, er zou bv ook zomaar een raket op kunnen landen. Dan word het een indebrandvliegdekschip.

 10. Misschien was t beter om al die vliegdeks hipen na wo2 niet te slopen voor oud ijzer. Ie roestend ongebruikt langs de kant zijn betouwbaarder dan deze troep. Komt vooral omdat we tegenwoordig alles door de computer laten uitrekenen. Vroeger was dat anders en kwam je problemen samen tegen nu gelooft iedereen de computer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in