Sommige Oekraïense eenheden hebben 85% slachtoffers geleden tijdens hun tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten, zo vertelden westerse huurlingen donderdag aan ABC News. Het rapport komt overeen met de slachtoffercijfers die door Rusland zijn vrijgegeven, dat beweert dat zijn troepen in twee maanden tijd 43.000 Oekraïense troepen hebben geëlimineerd, bericht RT.

Een VS-veteraan die met Oekraïense special forces in de buurt van Donetsk vocht, vertelde ABC dat zijn eenheid van “tientallen” mannen “85% slachtoffers” maakte tijdens een aanval op een dorp in de buurt van de stad twee weken geleden. Van degenen die geraakt werden, was 40% zo ernstig gewond dat ze daarna “gevechtsineffectief” waren, voegde hij eraan toe.

Zijn kameraad, een andere Amerikaan, zei dat de eenheid op “zeer georganiseerde weerstand” van Russische troepen stuitte.

Een derde huurling, uit een onbekend Westers land, vertelde het nieuwsorgaan dat hij ernstig gewond was geraakt in de eerste dagen van het tegenoffensief, en dat ongeveer 80% van zijn bataljon sindsdien gewond was geraakt.

De Oekraïense regering geeft geen cijfers vrij over het aantal slachtoffers, wat betekent dat het publiek op andere aanwijzingen moet vertrouwen – zoals niet-geverifieerde berichten over uitgebreide begraafplaatsen – om de omvang van de verliezen vast te stellen.

In februari suggereerden uitgelekte documenten van het Pentagon dat Kiev 12 brigades had samengesteld voor het tegenoffensief, waaronder negen die door de NAVO waren getraind en uitgerust. Aangezien een brigade doorgaans tussen de 2.000 en 4.000 manschappen telt, zou een verliespercentage tot 85% ongeveer overeenkomen met de cijfers van Moskou. De VS geloven dat Kiev sinds het begin van het offensief tienduizenden extra manschappen naar de frontlinie heeft gestuurd. Ambtenaren vertelden eerder deze maand aan Politico dat er momenteel 150.000 manschappen bij de operatie betrokken zijn.

  Moskou bedreigt Seoel met leveringen van Russische moderne wapens aan Noord-Korea in het geval van leveringen aan Oekraïne

Amerikaanse inlichtingendiensten en militaire leiders geloven dat het tegenoffensief zal mislukken, en wisten volgens recente berichten in de media van tevoren dat de kansen op succes voor Oekraïne klein waren. Kiev wil door de regio Zaporozhye naar het zuiden doorstoten en de stad Melitopol bij de Zee van Azov bereiken, waardoor het Russische front zou worden gesplitst en de toegang over land tot de Krim zou worden afgesneden. Er staan echter meerdere linies van Russische loopgraven, bunkers en mijnenvelden in de weg, en zonder luchtsteun hebben de troepen van Kiev moeite om zelfs de eerste van deze linies te bereiken.

“We verloren drie Leopards [tanks van Duitse makelij] op één dag omdat ze gewoon de opdracht kregen om een mijnenveld in te rijden,” vertelde een Westerse huurling aan ABC, en hij voegde eraan toe dat de nieuwe Oekraïense soldaten niet de vereiste training hebben voor complexe offensieve operaties.

De Russische president Vladimir Poetin heeft het Oekraïense offensief als “suïcidaal” gekarakteriseerd en verklaarde in juni dat, hoeveel westerse wapens er ook naar het slagveld worden gestuurd, de “mobilisatiereserve van Kiev niet onbeperkt is”.

“Het lijkt erop dat de westerse bondgenoten van Oekraïne inderdaad bereid zijn om de oorlog tot de laatste Oekraïner te voeren,” verklaarde Poetin destijds.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De dreigende economische ineenstorting – Een oorzaak van het huidige conflictVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen hobbelige rit
Volgend artikelBritse regering verklaart dat dalend geboortecijfer zal helpen “de planeet te redden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Europa begint voorzichtig paradoxaal bij te draaien bij monde van Joseph Borel

  Rusland, een tankstation met een atoombom, is de eerste persoon in de Europese diplomatie over Rusland

  Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken, noemde Rusland een “benzinestation met een atoombom”. Zo’n openhartige verklaring, die de ware houding van de Europese Unie ten opzichte van Rusland laat zien, gaf hij af in een interview met de krant El Pais.

  Het hoofd van de Europese diplomatie werd ondervraagd over de geopolitieke belangen van China en Rusland. In reactie daarop noemde Borrell China een echte speler en Rusland een dwerg.

  “China is een echte geopolitieke speler, terwijl Rusland een economische dwerg is, het is als een benzinestation waarvan de eigenaar een atoombom heeft”, zei hij.

  De Russische journalist en tv-presentator Vladimir Solovyov reageerde als volgt op de verklaring van Borrell: “Geweldige idioot. Weinigen hebben zoveel gedaan om de blijvende minachting van ons volk voor Europese politici te versterken als deze Spaanse neokolonialist.”

  – Russische lente

  • Die Josep Borrell is een vreselijke persoon die al vaak vreselijke meningen de ether heeft in geslingerd, misschien een groot ego, serieus kan ik hem niet nemen, Rusland zal zijn schouders ophalen voor zulk een denigrerend mens, zegt veel over Borrell maar niks over Rusland vind ik, die journalist uit Rusland was boos, misschien leuker en slimmer om die Borrell op een andere manier aan te pakken, met humor zou ik lekkerder vinden want beledigen zul je hem niet kunnen, heeft die borden voor zijn hoofd, als het er niet meer zijn.

  • Akkoord, het is een uitgerangeerde ex-president, maar hij heeft het toch maar gezegd deze week: “Het pleidooi van Nicolas Sarkozy voor een “neutraal” Oekraïne en een referendum om de annexatie van de Krim te “ratificeren” heeft een golf van verontwaardiging uitgelokt in Parijs en Kiev. ” lees zijn ganse verklaring over de toestand.

  • als ik Rusland was, zou ik geen ene westerse politici meer serieus nemen, afgelopen.
   Willen ze zaken doen kan dat, dan komen ze maar naar Moskva, dan kan er misschien onderhandeld worden.

 2. “de mobilisatiereserve van Kiev niet onbeperkt is”. Hopelijk is dat niet de troef die oom Vladimir uitspeelt, want als het punt van “de laatste Oekraïner” is bereikt zal het addergebroed wel een volgend blik opentrekken met Polakken of zo. Waar ik naar uitkijk is het verleggen van de frontlijn naar bijvb Odessa etc. waarna het conflict op zijn Koreaans kan bevroren worden. Kan mij niet inbeelden dat Rusland wacht op een Minsk3 of Minsk4 of …Minsk33.

 3. Wat hebben de Russen vandaag uitgespookt in Tsjernihiv ? Mms staat bol van hypokriete, verontwaardiging , de Russen echter zouden meer communicatiever moeten zijn , zelfs als ze zich ergens misrekend hebben , dat is dan collateral damage , die misschien een kleine verontschuldiging waard is, PR noemt men dat…. enfin, dat is mn bescheten mening dienaangaande …..

  • Hallo ? Het is oorlog hé, dat is niks voor papkinderen. Dat gaat hard tegen nog harder zonder uit te hoeven leggen waarom je iets doet. Wie is er begonnen met verboden clusterbommen zonder communicatie/excuses? En nu moet Rusland wat uitleggen ? Dom gelul man.

   • ….OK als je van mening bent dat de Ruslandhaat NOG meer gevoed moet worden dan is mijn postje inderdaad ‘gelul’ ….. Dank u man

    • het westen heeft in die acht jaar het land volgepropt met wapens, en militairen getraind in het gebruik daarvan. we mogen aannemen dat deze wapens in die acht jaar ook gebruikt zijn tegen de eigen bevolking, zoals nu nog steeds gebeurd.
     het westen wist er dus van, en heeft het ook goedgekeurd en mogelijk gemaakt.
     dit alleen om de russen zover te krijgen dat ze zouden reageren en het westen hun zin zou krijgen: rusland van de aardbodem verwijderen. maar dat loopt iets anders…

     • Ze willen het grote rusland opdelen in 41 aparte landen met 41 presidenten Zelinskis ,zodat ze die nieuwe landen leeg kunnen roven va hunkostbare grondstoffen.. En 41 corrupte pionnen zijn nu eenmaal gemakkelijker te chanteren dat putin.

  • Een hoge bijeenkomst van officieren van de nato en andere zogenaamde hooggeplaatste personen een enekel ticketbezorgd naar de hel . Dat is er gebeurd terwijl het UKKIE afweer geschut vele burgers heeft gedood daar zij geen raket konden raken en neervielen op de woningen.

   • ….als het inderdaad zo is had ik die uitleg graag gehoord van Rusland zelf , als alles vlot verloopt zijn ze trots op hun wapenfeiten en wij Russisch gezinden worden er ook blij van …toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in