De kwestie van het gestage competentieverlies van de Amerikaanse machtselite is niet nieuw. Het werd al in de jaren negentig door veel Amerikaanse intellectuelen en deskundigen aan de orde gesteld. George F. Kennan schreef in zijn memoires over de vele misvattingen over de wereld in het algemeen en Rusland/de Sovjet-Unie in het bijzonder, die de opvattingen van deze elite monopoliseerden, en de eerbiedwaardige Robert Bork waarschuwde voor “erosie van het cognitieve proces”(c). Het laatste salvo tegen het angstaanjagende verval van competentie was Pat Buchanan’s The Collapse Of The American Competence in The American Conservative, schrijft Andrei.

http://www.theamericanconservative.com/buchanan/the-collapse-of-american-competence/

De ineenstorting van de competentie in de Amerikaanse “elite” op het gebied van buitenlands beleid is meer dan beangstigend – het is bedreigend en dreigt met gevolgen die, in tegenstelling tot hoe erg een mislukking op economisch gebied ook zou kunnen zijn, de potentie hebben om alles voor iedereen te beëindigen. De reden hiervoor is een verlies (als het er ooit was – is een kwestie voor een debat) van het gevoel voor maat en proportie, aan de basis waarvan een compleet gebrek aan begrip van de oorlog ligt en wat het met zich meebrengt. Vergis je niet, feiten zijn er, ze zijn beschikbaar, maar de lijst met feiten is slechts een informatieblad, het is nog steeds geen kennis. De kennis is veel complexer, zoals in eerdere berichten al werd aangegeven. De juxtapositie van de feiten is van groot belang, net als oorzaak en gevolg verbanden. Zoals Bernard Pares schreef: “En kennis alleen is niet genoeg zonder begrip, dat veel moeilijker te verwerven is. Op geen enkel land is dit meer van toepassing dan op Rusland… Deze leemte moet opgevuld worden, of het zal ons duur komen te staan.”

Er werd duidelijk geen “leemte opgevuld”, in feite werd de geschiedenis van Rusland in de 20e (en 21e) eeuw zo Solzhenitsified dat het onherkenbaar werd. De geschiedenis van Rusland werd en wordt in de VS voor het grootste deel geschreven door de hele coterie van dissidenten en mensen die zich alleen maar met deze zaak bezighouden om de rekeningen te vereffenen die ze met Rusland hebben. Of het nu Anne Applebaum is of Julia Ioffe (een zelfverklaarde russofoob), of sommige “militaire deskundigen” (in werkelijkheid een biologiestudent) zoals Pavel Falgenhauer – dit zijn de mensen die de publieke opinie vormen over het moderne Rusland. Dit zijn de mensen die de media (en zelfs de politieke top) in de VS bezetten als het over Rusland gaat. Er zijn nog steeds veel machtige mensen in de VS die nog steeds denken dat de GULAG Archipel of Pasternak’s Dokter Zhivago, evenals de hele Samizdat-zaak, een belangrijke rol hebben gespeeld in de ineenstorting van de USSR. De onthulling van het simpele feit dat de Sovjetjeugd van de jaren ’70 geen moer gaven om Solzjenitsyn, maar wel heel goed de line-up van Deep Purple of Led Zeppelin kenden, laat staan dat ze, in plaats van naar Galich te luisteren, naar Britse Glam Rock luisterden, vertegenwoordigd door Sweet of Slade, zorgt voor een gevoel van culturele schok bij veel “Russische deskundigen” in de VS. Het hele idee dat Vladimir Vysotsky een cultureel fenomeen was in de orde van grootte groter dan Solzhenitsyn, of dat de hele Sovjetgeschiedenis niet alleen GULAG zelfhaat was, maar een zeer complex tapijt van culturele fenomenen, is volledig verloren voor mensen die het buitenlands beleid van de VS bepalen. Sterker nog, velen van hen kunnen niet begrijpen waarom de Russisch Orthodoxe Kerk niet blij is dat Solzjenitsyn wordt opgenomen in het schoolprogramma. Net zoals ze niet kunnen begrijpen waarom Russen, over het algemeen, een voorkeur hebben voor Boelgakov en 12 Chairs aanbidden, zowel het boek als de film, en dan bedoel ik niet Mel Brooks. Maar waarschijnlijk hebben ze Bondarchuk’s Oorlog en Vrede, Naumov’s en Alov’s Beg (ja, weer Boelgakov) niet gezien en hebben ze geen idee wat 17 Moments Of Spring is.

  Mainstream media geven schoorvoetend toe dat Elon Musk's mening over Oekraïne correct blijkt te zijn

Tegen de achtergrond van de recente crisis in Oekraïne, die werd uitgelokt door de openlijk anti-Russische en, in veel opzichten, nazi-coup van de grote neocon “specialisten” in het State Department, geven de recente onthullingen van George Friedman van het befaamde STRATFOR (onverwacht) een aantal heel goede inzichten in waar we allemaal mee te maken hebben.

http://www.stratfor.com/weekly/viewing-russia-inside

“Onze gastheer ontmoette ons en we gingen snel aan de slag om elkaar te leren kennen en te praten over de gebeurtenissen van de dag. Hij had veel tijd doorgebracht in de Verenigde Staten en was veel meer vertrouwd met de nuances van het Amerikaanse leven dan ik met het Russisch.”

Dit is niet het geval met de mensen die het huidige Ruslandbeleid in de VS mede bepalen. Ik heb het al vaak gezegd en ik herhaal het nog maar eens – het Amerikaanse vakgebied van “Russische studies” is dood. Dat was het al een tijdje. Op enkele uitzonderingen van enorme omvang na, zoals ambassadeur Matlock of wijlen George F. Kennan, wordt het hele veld gedomineerd door hacks, die geen idee hebben van de geschiedenis van Rusland en de rol die oorlogvoering daarin speelde. En hier komt het beroemde staaltje van Amerikaanse genialiteit, de OODA-lus (Observe-Orient-Decide-Act) van kolonel Boyd, die het succes van vrijwel elke operatie bepaalt. Het is belangrijk dat beide “O’s” vandaag de dag volledig ontbreken in het Ruslandbeleid van de VS. “Observeren” wordt alleen maar gedaan vanuit het standpunt van het Amerikaanse exceptionalisme en op basis van de volledig verkeerde aannames over de Amerikaanse betrokkenheid bij de continentale oorlogsvoering. De waarheid ligt echter in het feit dat de Westerse beschaving in 1945 werd gered door de hordes Russische Ivans – dit zal Dinesh D’Souza een aneurisme bezorgen, evenals de fans van Solzhenitsyn, maar dit is de waarheid waar Russen zich scherp van bewust zijn en de waarheid (of kennis) die volledig afwezig is (of onderdrukt wordt) door diegenen in de VS die denken dat ze gekwalificeerd zijn om beleid te formuleren (of het gebrek daaraan) tegen het feit dat de Russische geschiedenis de geschiedenis is van een Continentale Oorlogsvoering. Kolonel Boyd concludeerde dat hoe meer loops de tegenpartij maakt in de tijdseenheid (frequentie), hoe groter de kans op succes. De vraag is dus, wat observeren geopolitieke spelers en hoe oriënteren ze zich voordat ze beslissen…

  Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: Analisten

te worden beëindigd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe diep de verrotting is doorgedrongen in de kern van de regering en de instellingen van de Verenigde StatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet probleem met het Israëlische leger
Volgend artikelDeskundigen waarschuwen – WEF’s netto-nul doelstellingen zullen meer dan 4 miljard mensen doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. En? Zal het demissionaire kabinet ook aspiraties hebben voor het leeghalen van de spaartegoeden van de Nederlandse burgers er valt gerust genoeg te halen, de oorlog tegen Rusland moet toch gefinancierd worden hoe dan ook.

  De Franse regering trekt het spaargeld van burgers in voor defensie-uitgaven

  Door de begrotingswet te wijzigen wil de Franse regering toegang krijgen tot de spaargelden van het Franse volk. Dit is bedoeld om de defensie-uitgaven te financieren.

  De wetswijziging vergroot de druk op de Franse banken, die in het verleden terughoudend zijn geweest bij het verstrekken van leningen aan defensiebedrijven. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er de komende jaren zal worden geïnvesteerd. Omdat alleen de spaartegoeden van klanten van particuliere banken mogen worden gebruikt en niet die van het staatsvermogensbeheer Caisse des Dépôts, zal er de komende jaren zo’n 220 miljard euro beschikbaar zijn, wat overeenkomt met de 40 procent van de particuliere spaarders. >>>

  https://apollo-news.net/franzoesische-regierung-greift-auf-sparguthaben-der-buerger-zurueck/

  • Beste Adriaan,
   ” En? Zal het demissionaire kabinet ook aspiraties hebben voor het leeghalen van de spaartegoeden van de Nederlandse burgers er valt gerust genoeg te halen, de oorlog tegen Rusland moet toch gefinancierd worden hoe dan ook.”

   Ik denk dat ze daar al uit zijn.
   Ze moeten er alleen nog een acceptabele lulsmoes voor bedenken.

   • Tigron december 26, 2023 Bij 13:29

    Mossad agent Geert Wilders is in de VVD val getrapt, zoals alle achtereenvolgende coalitie partners die ooit met het VVD partij kartel heeft samen gewerkt kregen te maken met substantieel zetelverlies, ach politiek is een spel voor boven ons burgers gestelden, de politiek heeft al eens eerder uit de pensioenfondsen gegraaid, het is een kwestie van tijd maar we worden hoe dan ook zwaar genaaid.

  • Als ik in mijn omgeving kijk in Amsterdam is zowat alles bestuurd door de vrijmetselarij. Ze geven het zelf toe. Ikzelf ben als gevolg van deze feitelijke constatering uit mijn huis gezet: een ex-kraakpand met 100 huurders waarvan een behoorlijk percentage door de gemeente gehuisveste vrijmetselaars waarvan geen van allen volwassen gedrag vertoonde. De hele stad en het land wordt bestuurd door vrijmetselaars, ben ik tot de conclusie gekomen. Al die vrijmetselaars zijn satanisten en hebben een beperking en horen in een inrichting thuis. Bijvoorbeeld Mark Rutte sleurt ons in een oorlog met Rusland, een christelijke natie onder Poetin die het heeft over dat het het satanisme bestrijdt. De EU leiding bestaat uit ongekozen vrijmetselaars net zoals de leiding van NATO. Als we niet in opstand komen tegen het satanisme gaat het onontkoombaar naar een atoomoorlog.

   • De vrijmetselarij zegt het zelf:

    Over de gehele wereld is de vrijmetselarij goed vertegenwoordigd in de media, de ambtenarij, de politiek, ministeries van jusititie, grote concerns, financiële instellingen, religieuze en spirituele bewegingen, politie, leger en verschillende geheime diensten. Vooral media zijn voor ons van cruciaal belang. Sleutelposities zijn in handen van vrijmetselaren, waardoor wij organisaties controleren. Zoveel mogelijk macht, met zo min mogelijk mensen is daarbij ons devies.

    Veel mensen zijn zich niet eens bewust van het feit dat zij slechts instrumenten zijn, die onze doelen dienen. Ook in Nederland heeft de maconnieke orde veel macht. Belangrijke besluiten worden door ons genomen. In genoemde organisaties en instellingen worden onze beslissingen slechts bekrachtigd. Geen enkel, voor ons belangrijk besluit kan worden genomen en uitgevoerd zonder onze goedkeuring.

    Wij gaan als volgt te werk: Allereerst wordt er door ons een beslissing genomen. Vervolgens wordt er een probleem/situatie gecreëerd waarvoor wij de oplossing (lees: de reeds genomen beslissing) al hebben. *Media en/of “onafhankelijke” 🤡organisatie(s) attenderen de samenleving op het “grote” probleem en vragen de betrokken instanties om oplossingen. Dan wordt de beslissing die wij reeds genomen hebben, ook officieel door “onafhankelijke” 🤡 instanties genomen.

    De Nederlandse vrijmetselarij heeft een vooraanstaande rol in de wereld. (…) Zonder overdrijven, en met een gemengd gevoel van trots en schaamte, kan ik u zeggen dat wij de ware heersers zijn van de wereld.
    De vrijmetselarij moet dus wereldwijd VERBODEN worden!!!
    Mama vs Maffia
    Chat https://t.me/TrudiVerstegenMamavsMafia
    Channel https://t.me/gweverstegen

    http://deburchtsion.blogspot.com/2011/07/anonieme-vrijmetselaar-vertelt-over-de.html?m=1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in