Israël heeft een onverdiende reputatie als uitzonderlijke militaire macht. De realiteit van Israëls militaire paraatheid wordt blootgelegd nu het land worstelt om Gaza onder controle te krijgen. Israël vertrouwt op zijn luchtmacht om meedogenloze bombardementen op burgergebieden uit te voeren, terwijl zijn grondtroepen op hevige weerstand van Palestijnse strijders stuiten, schrijft Larry Johnson. Het grote probleem van Israël is dat het zwaar leunt op reservetroepen. Kijk eens naar de leeftijden en rangen van enkele recente soldaten van de Israëlische bezettingsmacht die in Gaza in actie zijn omgekomen. Het is heel onthullend:

☠️ Staf Sgt. David Bogdanovskyi, 19 jaar, van het 603ste Bataljon van het Combat Engineering Corps.

☠️ Staf Sgt. Orel Bashan, 20 jaar, van het 603ste Bataljon van het Combat Engineering Korps.

☠️ Staf Sgt. Gal Hershko, 20, een squad commandant in het 603ste Bataljon van het Combat Engineering Korps.

☠️ Staff Sgt. Itamar Shemen, 21, een paramedicus bij de 36e divisie.

☠️ Master Sgt. (res.) Nadav Issachar Farhi, 30, gevechtsarts bij het 7810e Bataljon van de Yiftah Brigade.

☠️ Master Sgt. (res.) Eliyahu Meir Ohana, 28, van het 7810e Bataljon van de Yiftah Brigade.

☠️ Sgt. eerste klas (res.) Elyassaf Shoshan, 23, van het 6646e Bataljon van de 646e brigade.

☠️ Sgt. eerste klas (res.) Ohad Ashur, 23, van het 6646e Bataljon van de 646e brigade.

☠️ Staf Sgt. Roy Elias, 21, van het 603e Bataljon van het Combat Engineering Corps.

Ik tel vijf STAFF SERGEANTEN die 21 jaar of jonger zijn. Wat???!!!! Denk hier eens over na. Om de rang van Staff Sergeant in het Amerikaanse leger te bereiken, wordt een soldaat pas na 6 tot 8 jaar dienst tot deze rang bevorderd.

  Beëindiging van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten

Wat is een Staf Sergeant?

Een staff sergeant in het leger is een onderofficier die toezicht houdt op en leiding geeft aan een team soldaten. Ze zijn er verantwoordelijk voor dat hun team getraind, uitgerust en klaar is om de hun toegewezen missies uit te voeren. Staff sergeanten geven ook leiding en mentorschap aan hun ondergeschikten en kunnen verantwoordelijk zijn voor administratieve taken zoals het bijhouden van personeelsdossiers en het beheren van uitrusting. Van hen wordt verwacht dat ze zeer bedreven zijn in hun vakgebied en dat ze snel beslissingen kunnen nemen onder druk. Staff sergeanten kunnen ook worden gevraagd als adviseurs voor hoger geplaatste officieren.

Het is onmogelijk dat iemand tussen 19 en 21 jaar oud gekwalificeerd is om een team soldaten te trainen, uit te rusten en te leiden in de strijd. Dit is geen grap. Het ontwikkelen van competente onderofficieren (ook wel NCO’s genoemd), bijvoorbeeld een staf sergeant, vereist tijd in dienst. Je begint met het werk van een soldaat en promoveert dan tot korporaal. Als korporaal leer je hoe je een kleine groep soldaten moet leiden. Als je het daar goed doet, kun je bevorderd worden tot sergeant, waar je de leiding krijgt over soldaten en korporaals. Dat is tenminste de manier waarop het Amerikaanse leger, met al zijn fouten en tekortkomingen, gevechtsleiders ontwikkelt.

Zoals je in de bovenstaande lijst kunt zien, geeft Israël mensen titels zonder dat ze de vereiste ervaring hebben om het werk echt te doen. Dit is een van de redenen waarom het Israëlische leger het moeilijk heeft op het terrein. Ze hebben staff sergeanten met slechts één of twee jaar ervaring, en veel van die ervaring bestaat uit weekendoefeningen of een week of twee geconcentreerde training. Dit zijn jonge mannen die totaal onvoorbereid zijn op gevechtsoperaties op de grond.

  De zogenaamde "alternatieve" media worden overgenomen door bedriegers, terwijl de wereld krankzinnig wordt

Een van de sterke punten van een leger met een solide, ervaren ploeg sergeanten, vooral hoofdsergeanten en eerste klas sergeanten, is dat het mannen (of vrouwen) zijn met minstens 15 jaar militaire ervaring. De senior sergeanten spelen ook een belangrijke rol in het opleiden van nieuwe luitenants en kapiteins. Het feit dat iemand na zijn afstuderen aan West Point of het Virginia Military Institute wordt benoemd tot tweede luitenant betekent nog niet dat die nieuwe officier weet hoe hij mannen moet leiden in de strijd. Dat komt met de ervaring van het volgen van senior onderofficieren en officieren die ervaring hebben. Alle negen van de hierboven genoemde Israëlische slachtoffers zouden niet in aanmerking komen voor deze rangen als ze in een NAVO-legeronderdeel zouden zitten.

Master Sgt. (res.) Eliyahu Meir Ohana, 28 jaar oud, heeft een rang die in het Amerikaanse leger wordt bekleed door een militair met tenminste 20 jaar ervaring. De jeugd en onervarenheid van de Israëlische onderofficieren helpt verklaren waarom de berichten dat Israëlische soldaten op ongewapende burgers schieten en ze doden. Ze zijn jong, onervaren en missen de volwassenheid die je normaal verwacht van een staff sergeant of master sergeant.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Plotseling is RFK Jr. volledig akkoord met censuur – en geeft toe dat hij meevloog op Epstein’s ‘Lolita Express’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël betaalt een zware prijs voor zijn misdaden (Video’s 18+)
Volgend artikelV.S. zandkasteel geopolitiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Deels onzin.
  Je kunt het Israelische leger niet vergelijken met het Amerikaanse.
  Het Amerikaanse leger is zo groot dat er veel meer rangen zijn dan in de meeste andere landen.
  En het idee dat je 5 jaar in dienst zou moeten zijn om de eerste sergeanten-rang te halen is nog wel ok, maar het idee dat het dan vrijwel altijd weer 5 jaar zou duren voor de volgende sergeanten-rang te behalen is onzin.
  Ik hb zelf gediend (dienstplicht, 1x 4jaar bijgetekend en ja, ik was jong en naief) en eindigde als sergeant, maar ik heb voldoende mannen gekend die de volgende rang al eerder behaalden.

  In de VS zijn er, net als vrijwel overal, manieren om sneller in rang te stijgen, waaronder het opdoen van gevechtservaring.
  Vergeet niet dat iedere Israelische burger al een dienstplicht moet vervullen.

  Dat wil niet zeggen dat de voorbeelden hier niet exceptioneel zijn, dat zijn ze wel. Staf-sergeant op je 20e? Erg onwaarschijnlijk en dat zou inderdaad duiden op bevorderingen die onverdiend zijn.

  • Beste Johan,
   Tijdens de dienstplicht periode kwamen jonge gasten direct van de officiersopleiding bij de parate troepen waarbij zich dan het verschijnsel voordeed dat zo’n Vaandrig/Kornet van rond de 22 een beroepskorporaal van 47 jaar in de houding kon zetten.
   Zo’n jong ‘ knoop’ wilde zelden luisteren naar de ervaringen en kennis van, zelfs oudere ondergeschikten.
   Ze meenden vaak hun status te ontlenen aan wat er op hun schouders zat geschoven.
   Ze wilden ook zelden luisteren naar het advies:
   ” wie de oude matst, matst zichzelf “

   • Ja, dat hoef je mij niet te vertellen, dat heb ik zelf ook meegemaakt.
    Waar he mij meer om ging is dat het tijdspad dat in het stuk wordt aangegeven gewoon niet (altijd) juist is. Het idee dat het 20 jaar zou duren om stafsergeant te worden is gewoon niet altijd realistisch.

  • lijkt op bedrijfsleven…de kurk waar alles op drijft wordt onderuit gehaald.

   zo ook in de maatschappij..zij het dat je er daarbinnen zelf meer aan kunt doen

 2. Lieve mensen,

  Nou, nou, nou. Dat is me wat, zo’n kundig en sterk leger.

  Die heftige verantwoording voor al die korporaals, een scale aan sergeanten en dan zelfs nog een sergeant-majoor. Laten we vooral niet die super intelligente Luitenants, kapiteins, majoors, lt-kolonels, kolonels en dan lest but not least: Die super intelligente rits aan generaals! IJzersterk in elkaar gezet hoor. Chapeau US of A.

  Zo’n leger kan niet stuk zou je zeggen. Ja toch?

  Laten we nu eens kijken welke “oorlogen” dit ontzettend sterke leger heeft gewonnen.

  Uhhhhhhhhhh, Uhhhhhhhhhh JA, de Irak oorlog. O nee dat was het gehele Westen gezamenlijk.
  Uhhhhhhhhhhh, Uhhhhhhhhhhh Ja, de oorlog in Syrië. O nee is nog steeds gaande.
  Uhhhhhhhhhhhh, Uhhhhhhhhhhh Ja, de 2e Wereld Oorlog. O nee. Daar kwamen ze pas in “aktie” toen Pearl Harbor eind 1941 werd gebombardeerd en ook deze oorlog was er 1 van geallieerden (zeker de Russen niet vergeten).
  O ja. De enige oorlog die ze gewonnen hebben was de burgeroorlog maar die was toch in eigen land en tegen eigen landgenoten???

  Zal ik nu een “paar” oorlogen noem die ze NIET gewonnen hebben. Heeft u even. Daar gaan we dan ……………….. Laat maar heb ik geen tijd voor!!

  Om te eindigen waarmee ik begon: Nou, nou, nou. Dat is me wat, zo’n kundig en sterk leger.

  Peace!😎

  • LOL. De laatste echte landoorlog die de VS heeft gewonnen was die tegen Mexico (1846-1848).
   Alle oorlogen daarna waren veel meer gebaseerd op hun marine en meer expedities tegen meestal zwakkere tegenstanders.
   WO2 werd door de geallieerden gevoerd tegen 25%-30% van de Duitse troepen omdat de rest aan het oostfront zat.
   Ook het feit dat de VS gewoon domweg geen enkele ervaring heeft met een landoorlog op eigen bodem speelt een rol in de absolute onkunde. De oorlog tegen Mexico was voornamelijk langs hun grens, nooit werkelijk diep in eigen gebied.
   En natuurlijk helpt het ook niet dat recruten tegenwoordig een ‘stress-kaart’ kunnen trekken als ze er even niet meer tegen kunnen tijdens de training, of dat de training bol staat van woke-onderwerpen die daarmee tijd wegnemen van daadwerkelijk nuttige training. Of dat de eisen enorm zijn versoepeld om ‘minderheden’ en vrouwen een kans te geven.
   Of dat het militair-indsutrieel complex geen wapens maakt op basis van daadwerkelijk nut en prestaties maar puur op basis van wat hen het meeste oplevert, ongeacht of ze goed werken.

 3. Gaat hier om een stads oorlog

  Lijkt mij dat je dat ook kan trainen gespecialiseerde
  Virtual reality en game software ?
  En israel heeft natruurlijk zo’n namaak dorp in verschillende stadia van vernietiging
  Waar je ook kan trainen als team tegen team met paintbal spullen.

  Isreal was enorm succesrijk met zn drones in azerbeijan
  Maar hier zie je geen haarops ed blijkbaar is het een
  enorme haast klus ?

 4. Het plan is om het Israelisch volk / joden helemaal te vernietigen. Daarom ook 5 boostershots. Wat overblijft naar hoerakrine, de rest weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in