De aanval van Twitter op Donald Trump heeft niet alleen een debat over de vrijheid van meningsuiting veroorzaakt. Steeds meer mensen op de beurs verlaten Twitter nadat het de account van de president heeft gesloten. Tegelijkertijd neemt het verkeer van concurrent Gab met vele honderden procenten toe.

Twaalf procent, dat is wat Twitter’s aandelen maandag verloor nadat men de Amerikaanse president van zijn platform had verbannen.

Facebook, dat ook het account van Trump heeft afgesloten, moet ook een val onder ogen zien, ook al is het niet zo dramatisch als die van Twitter.

750 procent

Reeds op zaterdag meldde concurrent Gab, die zich bekend heeft gemaakt als een forum voor de vrijheid van meningsuiting, dat het verkeer in de afgelopen 24 uur met meer dan 750 procent is toegenomen. Om aan de vraag te voldoen, werden snel verschillende nieuwe servers opgezet. Op dezelfde dag werden 500.000 nieuwe consumenten toegevoegd.

In tegenstelling tot Parler heeft Gab een eigen infrastructuur opgebouwd en is ze onafhankelijk van bedrijven als Google en Amazon, ze hebben ook een eigen browser.

“Gab is marktleider als het gaat om het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting tegen de Silicon Valley-tirannie op het net”, zegt CEO Andrew Torba, die Gab “een alternatief internet” noemt.

Bij Gab is het leedvermaak over Twitter’s aandelencrash duidelijk.

Gab verzamelt al enige tijd haatdragende tweets tegen Donald Trump, een register dat doorzoekbaar werd gemaakt met meer dan 100 miljoen commentaren.

Men constateert ook dat Twitter dagelijks een zeer “haatdragende” plaats is.

Na verkiezingscensuur: miljoenen gebruikers vluchten naar Twitter-uitdager

  Fanatieke vaccinzeloot: Amerikaanse professor overlijdt na derde injectie
Vorig artikelJoe Biden in verdeeldheid zaaiende boodschap – “We geven prioriteit aan bijdragen aan latino’s, zwarten, Aziaten”
Volgend artikelNa onrust in het Capitool: EU-commissaris roept op tot staatscontrole van het internet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Komt ervan mee te huilen met de linkse wolven in het bos?Uiteindelijk de waarheid komt altijd aan het licht net zoals de grote verkiezings fraude tegen Trump…?

  • Nee Peter, Ik Zit Wel Op Gab.. Probeer Later Nog Eens.. Het Zal Wel Komen Door De Enorm Instroming Van Zaterdag ‘).. sUCCES. vALERIE,

    • Ik zit erop. Nog even kijken hoe het werkt. Maar wat een verademing zal t zijn. op fb werd ik gem om de 2 weken geblokkeerd omdat ik de waarheid zei. Is even kijken wat t hier gaat worden. Hij is traag maar dat komt ws omdat iedereen aan t opstappen us hiernaartoe

 2. Ben bang dat het tijdelijk is omdat vele niet zullen overstappen.
  En dan gaan ze berichten missen die ze volgen.
  Mensen houden mekaar klem , net als bij Facebook.
  Dan hebben ze ineens geen vriendjes meer.

 3. De koers van Twitter is gedaald !! Interessant hierbij is te weten welke beursverrichtingen er gebeurd zijn met dit aandeel ? Waren er “short…” en wie en voor welke bedragen ??

 4. Kan parler niet gebruik maken van dezelfde servers? Of toch maar niet want die van Gab zijn ook niet zo best. Probeer er al de hele dag op te komen maar lukt steeds niet.

 5. Prachtig! De zogenaamde allermachtige Twitter krijgt een draai om de oren van het gewone volk dat achter de heer Trump staat. Gewoon alles linksch laten liggen in de toekomst………

 6. Telegram passeerde vandaag de 500 miljoen gebruikers door een toename van meer dan 25 miljoen gebruikers in de laatste 72 uur.

  Telegram surpassed 500 (https://t.me/durov/147) million active users.

  In the past 72 hours alone, more than 25 million new users from around the world joined Telegram.

  Thank you! These milestones were made possible by users like you who invite their friends to Telegram.

  If you have contacts that joined in the last few days, you can welcome them using one of Telegram’s unique features, such as an animated sticker or a video message.

  To find out more about Telegram features, have a look at https://t.me/TelegramTips

  Telegram (https://t.me/TelegramTips)
  Telegram Tips
  Telegram stands for freedom and privacy and has many easy to use features.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in