Na onrust in het Capitool: EU-commissaris roept op tot staatscontrole van het internet

6

De Europese Commissaris voor de Interne Markt beschrijft de bestorming van het Amerikaanse congres als het “9/11 moment van sociale media” en roept de Verenigde Staten op om samen met de EU te werken aan meer beperkingen van de vrije meningsuiting op internet.

Thierry Breton, een voormalige Franse minister van Financiën, zegt dat door de Amerikaanse president Donald Trump het zwijgen op te leggen, na de onrust in het Capitool, technologiebedrijven “hun verantwoordelijkheid, plicht en middelen hebben erkend om de verspreiding van illegale online inhoud te voorkomen”, schrijft auteur Kurt Zindulka.

De EU-commissaris schrijft in Politico dat technologiebedrijven “hun verantwoordelijkheid jegens de samenleving niet langer kunnen verbergen met het argument dat zij alleen maar hostingdiensten leveren”.

De onrust in Washington is het bewijs dat een krachtige maar ongereguleerde digitale ruimte – die doet denken aan het Wilde Westen – een diepgaande invloed heeft op de fundamenten van onze moderne democratieën, verklaart Brenton.

De opstand van vorige week markeerde het hoogtepunt van jaren van haatzaaien, aanzetten tot geweld, desinformatie en destabilisatiestrategieën die zich zonder terughoudendheid over de bekende social netwerken mochten verspreiden, voegt hij eraan toe.

De eurocraat roep de nieuwe regering-Biden in de VS op om “de krachten te bundelen, als bondgenoten van de vrije wereld” om een ​​”nieuwe wereldwijde aanpak van online platforms” te bewerkstelligen.

Net zoals 9/11 een paradigmaverschuiving betekende voor de globale veiligheid, zijn we 20 jaar later getuige van een voor-en-na-rol van digitale platforms in onze democratie, zegt hij.

Na de terreuraanslagen van 11 september keurde het Amerikaanse Congres snel de Patriot Act goed, die de Amerikaanse veiligheidsagentschappen drastisch machtigde om mensen binnen en buiten het land te observeren.

  40.000 sterfgevallen na COVID-prikken in Europese gegevensbank terwijl overlijdensclaims van levensverzekeringen omhoogschieten

De vergelijking van de onrust in het Capitool met 9/11 door de EU-commissaris weerspiegelt de woorden van de frauduleuze president Joe Biden, die zei over degenen die vorige week het gebouw binnengingen: “Het waren geen demonstranten – noem ze geen demonstranten. Ze waren een losbandige menigte, opstandelingen, binnenlandse terroristen“.

Breton wijst op twee voorgestelde EU-richtlijnen, de Digital Services Act (DSA) en de Digital Markets Act – die hij allebei persoonlijk heeft geholpen vorm te geven – als raamwerk voor het toezicht op online content.

Onze Europese wetten en rechtbanken zullen blijven definiëren wat illegaal is, zowel offline als online – van kinderporno tot terroristische inhoud, van haatzaaien tot fraude, van aanzetten tot geweld tot laster – door middel van democratische processen en met adequate controlemechanismen, schrijft hij.

Hij stelde verder dat het “dogma dat is verankerd in sectie 230” – een bepaling van de Amerikaanse Communications Decency Act van 1996 die voorziet in bescherming van de aansprakelijkheid van sociale-mediabedrijven, waardoor deze worden beschermd tegen vervolging van de inhoud die gebruikers op hun platforms plaatsen – “in elkaar is gestort”.

Daarom roept Breton op tot meer overheidscontrole op social mediaplatforms.

Ongeacht of het tot zwijgen brengen van een zittende president het juiste was om te doen, moet die beslissing in handen zijn van een technisch bedrijf zonder democratische legitimiteit of toezicht?”

In reactie op het artikel zegt de directeur van Big Brother Watch, Silkie Carlo dat de onrust in het Capitool de komende maanden zal worden uitgebuit door de autoriteiten “om meer veiligheid, toezicht en natuurlijk censuur – de laatste grens – te rechtvaardigen”.

1984 wordt gerealiseerd: de Europese Unie beslist over volledig toezicht op haar burgers

Vorig artikelTwitter’s aandelen storten in na verbanning Trump – concurrent stijgt dramatisch
Volgend artikelHooggerechtshof van Italië onthult wie de Amerikaanse verkiezingen heeft gestolen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Het moet toch niet gekker worden.
    Mensen die zomaar denken om hun eigen mening te gaan verkondigen op het internet.
    Wat denken ze wel wie ze zijn.
    Dat moet nou maar een keer afgelopen zijn.

  2. Zo’n door de deep state opgezette aktie als de zg verschrikkelijke bestorming van het Capitool, laat wel mooi zien hoe de deep state te werk gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in