De microblogging-dienst Twitter blijft de Amerikaanse president Donald Trump censureren. Zijn reactie op de verwoesting van Minneapolis wordt beschouwd als “geweldverheerlijking”.

Donderdag tekende Donald Trump een presidentiële order die de bescherming van social mediagiganten tegen juridische sancties moet elimineren. Dit om een einde te maken aan de censuur van de platforms en het politieke activisme ten aanzien van conservatieve gebruikers.

Een klein handvol sociale media monopolies controleert een groot deel van alle publieke en private communicatie in de Verenigde Staten. Ze hebben ongecontroleerde macht om te censureren, te beperken, te bewerken, vorm te geven, te verbergen, te veranderen, vrijwel elke vorm van communicatie tussen particulieren en een groot publiek, zei Trump toen hij de order ondertekende, schrijft CNN.

Zo gaat Trump social media dwingen om te stoppen met censureren

Maar Twitter blijft de Amerikaanse president censureren.

Vanochtend Europese tijd schreef Trump een bericht over een optreden tegen de rassenrellen die Minneapolis verwoestten als ze niet stopten.

De rellen vonden plaats nadat een Afro-Amerikaanse man stierf in verband met een politie-interventie.

Maar het Twitterbericht van de president verschijnt niet direct, maar in plaats daarvan verschijnt er een waarschuwingstekst. De tweet kan ook niet worden geliket of verder worden verspreid. Je moet er op klikken om te lezen wat er staat.

Deze Tweet schendt de Twitter-regels voor het verheerlijken van geweld. Twitter heeft echter bepaald dat het mogelijk in het algemeen belang is dat deze Tweet toegankelijk blijft, zegt het in de stream van Trump.

De gecensureerde tekst ziet er eigenlijk zo uit:

….These THUGS are dishonoring the memory of George Floyd, and I won’t let that happen. Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way. Any difficulty and we will assume control but, when the looting starts, the shooting starts. Thank you!

Slecht humeur op CNN wanneer Trump de hypocrisie van de media aan de kaak stelt

  Twitter meldt dat het alle berichten zal verwijderen waarin wordt beweerd dat vaccins mensen kunnen schaden
Vorig artikelGreta Thunberg – En in een spasmen van sadomasochistisch plezier applaudisseert iedereen
Volgend artikelPriesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in