Op de meest recente dagelijkse persconferentie van de Amerikaanse president om te informeren over de de stand van zaken met betrekking tot het Coronavirus, speelde Trump een videoclip af met verklaringen van politici en journalisten voor en tijdens de crisis.

Net als altijd kan Trump ook nu bij de Amerikaanse media met de huidige pandemie geen goed doen. Toen hij resoluut snelle beslissingen nam om de verspreiding van de infectie te stoppen, waren er beschuldigingen van “racisme”. Daarvoor werd ook beweerd dat de infectie helemaal geen invloed zou hebben op de Verenigde Staten.

In de clips bevinden zich ook politici die benadrukken hoe snel Trump met zijn regering handelden en hoe de maatregelen waarschijnlijk honderdduizenden levens hebben gered.

Verschillende omroepen, waaronder de CNN die door Trump wordt aangewezen als een Fake News epicentrum, annuleerden vervolgens de uitzending.

“Het was niet alleen een campagnevideo, het was pure propaganda”, verdedigde CNN’s nieuwsanker John King de maatregel om burgers niet toe te staan de persconferentie van hun president bij te wonen.

Waarom men zich niets moet aantrekken van wat anderen denken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here