Greta Thunberg – En in een spasmen van sadomasochistisch plezier applaudisseert iedereen

2

Een garantie voor de moralisering van het politieke beleid”, zo definieert de linkse filosoof Michel Onfray het groene ‘wonderwapen’ uit Zweden dat Greta Thunberg heet.

Dit meisje heeft een cyborg-gezicht dat geen gevoelens kent: geen glimlach, geen lachen, geen verwondering, geen pijn, geen vreugde. Men denkt aan deze siliconenrobots die het einde van de mens en de komst van de posthumanen aankondigen. Ze heeft het gezicht, de leeftijd, het geslacht en het lichaam van een cyborg van het derde millennium. Welke ziel leeft in dit vleesloze lichaam? Het is moeilijk te zeggen.

Tussen trotskisme en anarchisme

Onfray is geen nihilist, maar een hedonist die zich politiek situeert tussen trotskisme en anarchisme. Zijn anarchistische inslag, die met de jaren sterker werd, maakte hem een criticus van links op links. Dat hij ook rechtse auteurs begon te citeren, lijkt op het eerste gezicht een toevallig product van zijn mentale rusteloosheid. Hij voelt immers totalitaire gevaren.

Over de hype rond Greta Thunberg zegt hij verder:

Elke vrijdag verlaat ze de school en biedt ze wat ze op school had kunnen leren aan als een brandoffer om de planeet te redden. De Zweedse cyborg heeft zelfs een sabbatjaar aangekondigd om de planeet te redden. Waarom op school leren als je alles al van alles weet? Deze intelligentie is echt kunstmatig in de etymologische zin van het woord: het handelt zich om kunstmatigheid – met andere woorden een gefabriceerd product. Onze tijd ziet kinderkoningen optreden.

In naam van de wetenschap

Onfray klaagt dat Thunberg “in alle ernst in naam van de wetenschap” spreekt en vraagt zich af of ze werkelijk op de hoogte is van de astrofysica, van kosmische cycli en van zonnestormen en hun cycli? Voor hem lijkt Greta Thunberg de wetenschap te hebben gereduceerd tot “niet meer dan een compendium van gereciteerde tekstpassages”.

Kinderen als wetenschappers

  Facebook gaat strijd aan met "klimaatontkenning"

Hij bekritiseert nuchter de fetisj van het “kinderen aan de macht”-idee:

“Wij kinderen”, zegt ze als ze spreekt! Welke civilisatie kan ooit door kinderen worden gecreëerd? Het is een wereld ondersteboven! En in een spasmen van sadomasochistisch plezier applaudisseert iedereen!

En dan, de duivel zit in de details, citeert deze onpersoonlijke cyborg, bleek als de dood, met een lege blik in het niets, plotseling haar bezweringen en vervloekingen met de wijs- en middelvinger van elke hand alsof het aanhalingstekens vertoont. Alleen op deze momenten lijkt ze nog steeds menselijk.

Er is niets mis met een kind dat wil zien hoe ver zijn macht reikt om volwassenen op de knieën te krijgen. Dat is de aard van de dingen. Het ergste is dat deze volwassenen graag vernederd worden door een van hun zelfgemaakte wezens

Volgens Onfray betreden we het hoogste niveau van nihilisme.

Klimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi

Vorig artikelHet politieke misbruik van Greta Thunberg
Volgend artikelTwitter blijft Trump censureren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Welke ziel le Welke ziel leeft in dit vleesloze lichaam? Het is moeilijk te zeggen.eft in dit vleesloze lichaam? Het is moeilijk te zeggen. dat meisje is ziek is een psychopaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in