Twee keer zo veel uitkeringen en subsidies voor immigranten dan voor autochtone Finnen

0
696
Helsinki © Marit Henriksson (CC BY-SA 4.0)

Volgens een rapport van het Finse verzekeringsfonds Kela hebben immigranten een veel grotere behoefte aan een werkloosheidsuitkering, huursubsidie en sociale uitkeringen dan autochtonen.

In het onderzoek naar subsidiebetalingen in 2018 betaalde Kela gemiddeld 4.676 euro per jaar aan in het buitenland geborenen en 2.243 euro aan in eigen land geborenen.

Wat de kinderbijslag, studietoelage, ziekengeld en de pensioenen betreft, werd echter geen groot verschil tussen de groepen vastgesteld – beiden ontvingen tussen 1.200 en 1.300 euro per jaar per persoon.

De grootste verschillen liggen op het gebied van de werkloosheidsuitkering, huursubsidie en sociale uitkeringen. Terwijl in autochtonen gemiddeld ongeveer 900 euro ontvingen, was het overeenkomstige bedrag voor allochtonen 3.300 euro per jaar.

34 procent van de immigranten ontving huisvestingstoelage, een twee keer zo hoog percentage als voor de rest van de bevolking. Voor de werkloosheidsuitkering en sociale uitkeringen waren de aandelen 26 en 22 procent, tegenover zeven en zes procent voor de rest van de bevolking.

Eén Somaliër kost 1 miljoen euro

Discriminatie en racisme

Volgens Suldaan Said Ahmed, die zitting heeft in de gemeenteraad van Helsinki, bedroeg de arbeidsparticipatie van immigranten in Finland in 2018 62 procent – het laagste cijfer in de Noordse regio, meldt Samhällsnytt.

Volgens hem zegt dit veel over de mislukte integratie, maar ook over de discriminatie waaraan immigranten in het beroepsleven worden blootgesteld, zoals vooroordelen en racisme.

Finnen woedend – Asielzoekers bespotten graven op christelijke begraafplaats

Vorig artikelPresident Rode Kruis eist van regeringen en media degenen die veiligheid Covid-19-vaccin in twijfel trekken het zwijgen op te leggen
Volgend artikelAls alleen mannen konden beslissen, zou Zweden een immigratie-kritische regering hebben gehad
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in