Zweedse rood-groene regering bestaande uit Sociaal-Democraten en Milieupartij met de socialistische premier Stefan Löfven in het midden (2014) © Frankie Fouganthin / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Als de mannen stemmen mochten bepalen hoe Zweden politiek zou worden geregeerd, zou het land geen linkse regering hebben gehad, volgens het peilingsbureau Sifo.

De laatste peiling van Expressen / Sifo’s laat een een duidelijk verschil zien tussen mannen en vrouwen.

Maar liefst 51 procent van de vrouwen heeft vertrouwen in de staatsminister Stefan Löfven (Sociaal-Democraten), terwijl slechts 31 procent van de mannen dat vertrouwen heeft.

Mannen hebben daarentegen het grootste vertrouwen in Ulf Kristersson (Conservatieven, 44 procent), Jimmie Åkesson (Zweden-Democraten, 39 procent) en Ebba Busch (Christen-Democraten, 39 procent).

Slechts 16 procent van de vrouwen heeft vertrouwen in Åkesson.

“Uit opiniepeilingen blijkt dat er van vrouwen meer steun is voor de rood-groene regering, wat ook blijkt uit vertrouwensonderzoeken. Als de mannen zouden mogen beslissen, zouden we een regeringswisseling krijgen”, zegt Toivo Sjörén, hoofd van de publieke peilingen bij Sifo, tegen Expressen.

Zweden: 40 procent meer verkrachting na zes jaar feministische regering

Zweedse 12-jarige Tuvaliee overvallen en gestenigd door 'jongeren' in 'kwetsbaar gebied'

7 REACTIES

 1. De grootste fout die ze gemaakt hebben is om vrouwen stemrecht te geven.
  Vraag je maar af waarom dat zolang uitgesteld is.
  Wie stonden er met spandoeken, gedichtjes en welkom liedjes te zingen toen de uitvreters aankwamen?
  Geen kerels, alleen boter geile wijven die aan maar 1 ding dachten.
  Die dachten niet aan alle ellende die ze er van kregen en of het wel betaalbaar zinnig en mogelijk was.
  Het enige wat ze zagen waren grote neger waar ze de grootste fantasie over hadden.
  En je ziet het, in elk land is dezelfde ellende.
  Wereld vreemde wezens zijn het.

 2. Ben ik helemaal met je eens BertG. Ze denken met hun trut. Echt verstand van politiek hebben ze niet. Kijk maar naar die Nieuw-Zeelandse rattekop. Excuses aanbieden omdat het een racist was. Nee een realist. De moslims nemen heel langzaam aan heel de wereld over, behalve China.

 3. Meestal stemmen ze ook op wie het lekkerste kontje heeft.
  Maar dat kan ik mij toch niet voorstellen bij die dikke pad uit Zweden.

 4. Je ziet ook vliegtuigen vol blanke gleufdieren naar gebieden gaan (op vakantie) waar ze voor 100-300$ perdag zo verliefd worden als eenloopse kip op een neger.

  En inderdaad; voor diestomme troep moeten de mannen werken en belasting betalen

  Geen slecht idee om stemrecht alleen aan werkenden te geven…..ben je gelijk van die onzin af.
  Of stemrecht helemaal voor vrouwen af te schaffen

 5. Vrouwen verdienen geen enkel offer van blanke mannen omdat ze in grote lijnen mee de vreselijke situatie hebben gecreëerd waarmee we vandaag worden geconfronteerd, nl. demografische vervanging. Vrouwen hebben een emotioneel brein, stemmen in grote mate voor open grenzen en verdienen geen enkele politieke macht. Politiek is het alternatief voor oorlog en vrouwen staan niet aan de frontlinie in oorlogen. Schaf het vrouwenstemrecht af.

 6. Feminisme is alleen maar mogelijk in een door mannen gecreeerde maatschappij die vrouwen economisch, materieel en veilig daartoe de mogelijkheid geeft. De Westerse man heeft zichzelf overbodig gemaakt.
  Het enige wat vele vrouwen nu willen zijn knappe (zwarte) venten, die niets hoeven te kunnen.
  In geval van SHTF zou het echter binnen de kortste keren over and out met feminisme en zouden vrouwen terug mannen nodig hebben voor hun levensonderhoud, veiligheid, etc. Typisch mannelijke functies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here