Администраия президента России / attribute www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

De hoeveelheid venijn die over de Amerikaanse journalist Tucker Carlson werd uitgestort door westerse media en politici was ongekend.

Carlson reisde naar Moskou voor een interview met de Russische president Vladimir Poetin. Het interview bestond uit een volledige uitwisseling van tientallen vragen die meer dan twee uur duurde. Het werd uitgezonden op Carlson’s website en andere social media platforms, schrijft Strategic Culture Foundation.

In de uren voorafgaand aan het interview werd de voormalige Fox News presentator afgekraakt door het politieke en media establishment in de Verenigde Staten en Europa. Hun reactie was kwaadaardig en hysterisch. Carlson werd een “verrader” en een “nuttige idioot” genoemd. Er gingen stemmen op om hem bij terugkeer in de VS te arresteren en hem een reisverbod naar de Europese Unie op te leggen.

Een veelzeggende reactie was ook dat de Westerse media en politici, nadat het interview was gepubliceerd, de neiging hadden om de gebeurtenis te negeren alsof deze niet had plaatsgevonden.

Ironisch genoeg is het interview, ondanks de gecoördineerde poging om het te onderdrukken, over de hele wereld gretig door het publiek bekeken. Binnen enkele uren na uitzending is het interview door naar schatting 100 miljoen mensen gezien. De komende weken zal het nog miljoenen kijkers blijven verzamelen.

Een grappige bijkomstigheid is dat de kijkcijfers veel hoger zijn dan die van de westerse media die Carlson verguisden vanwege zijn ontmoeting met Poetin. Toch nemen deze marginale mediakanalen (je kunt ze nauwelijks nog “mainstream” noemen vanwege hun dalende kijkcijfers) het op zich om te bepalen waar de meerderheid van de mensen wel of niet naar zou moeten kijken. Hiertoe behoren onder andere CNN, de BBC, de New York Times, de Guardian, enzovoort. Persstituees allemaal, zoals de Amerikaanse schrijver Gerald Celente ze op onnavolgbare wijze bestempelde.

Er zijn verschillende conclusies te trekken. Eén daarvan is de verraderlijke kwaadaardige controle – of op zijn minst een poging tot controle – van communicatie, standpunten en verhaallijnen door westerse staten en hun media.

Het zou een journalistieke plicht moeten zijn om de dialoog aan te gaan met verschillende partijen en perspectieven. Carlson deed dat met Poetin en het resultaat was dat het westerse establishment een stortvloed van hoon op hem losliet en krachtig probeerde het interview in diskrediet te brengen nog voordat mensen de kans hadden om het te bekijken en hun eigen mening te vormen. Dat spreekt boekdelen over het echte gebrek aan vrijheid van meningsuiting en onafhankelijke journalistiek dat het Westen pretendeert hoog te houden.

  De IAEA geeft haar "non-rapport" over de kerncentrale ZNPP vrij

Ten tweede toont de enorme wereldwijde belangstelling onder gewone mensen voor wat president Poetin te zeggen had aan dat er een grote waardering is voor het horen van een ander perspectief dan dat dat de westerse regeringen en media hebben gemonopoliseerd. Dit geldt vooral voor de oorlog in Oekraïne.

Het feit dat Carlson’s interview zoveel belangstelling trok ondanks de reflexmatige pogingen om het van tevoren te denigreren, laat alleen maar zien hoeveel minachting er onder de bevolking bestaat voor de officiële westerse media en hun zelfingenomenheid.

Een andere les die we kunnen trekken is de wanhoop van het Westerse establishment om te voorkomen dat het publiek enig begrip krijgt voor het conflict in Oekraïne: de historische achtergrond, de oorzaken van de oorlog, de ware aard van het regime in Kiev en de samenstelling van de neonazi’s, de grotere geopolitieke agenda van de Verenigde Staten en hun Europese vazallen die proberen de Westerse hegemoniale ambities op de wereld te projecteren, enzovoort.

Al deze complexe kwesties vereisen een diepgaande en langdurige discussie op basis van historische feiten. Westerse media en politici zijn niet in staat om dergelijke communicatie te bieden, in tegenstelling tot hun verwaande pretenties. Ze dienen macht en propaganda, niet het algemeen belang.

Washington, zijn Europese cliënten en hun slaafse media hebben het conflict in Oekraïne verdraaid tot een gemakkelijk boemanverhaal over vermeende Russische agressie. Poetin is afgeschilderd als een dictator en een “nieuwe Hitler” figuur (hoe schandelijk en absurd!). Natuurlijk is zo’n verzinsel goed voor het westerse militarisme dat de motor is van het Amerikaanse kapitalisme. Het is ook koren op de molen van Westerse politici die ideologisch verblind zijn door russofobie. En toch durven de westerse media de “verdraaide argumenten” van Rusland in diskrediet te brengen.

In zijn interview met Carlson presenteerde Poetin uitvoerig een overtuigend historisch verhaal over hoe noties van Oekraïens nationalisme cynisch zijn verzonnen door Westerse mogendheden om Rusland te destabiliseren.

  Frontnieuws filmpscoop - AFU wordt afgeslacht in loopgraaf door Russische drones

De oorlog waarvan het Westen beweert dat die in februari 2022 begon met een “Russische invasie”, begon minstens zo lang geleden als 2014 met de door de CIA gesteunde staatsgreep in Kiev, die een NeoNazi-regime installeerde.

De Westerse politici en media ontkennen deze achtergrond volledig, evenals het verraad van de NAVO-uitbreiding richting de grenzen van Rusland. Hoe kunnen dergelijke media ook maar pretenderen een informatief perspectief op het huidige conflict te bieden? De cognitieve dissonantie met de werkelijkheid is verbijsterend.

Veel mensen over de hele wereld, ook in de Verenigde Staten, zullen het eens zijn met het standpunt van Poetin of vinden dat het tot nadenken stemt. Als ze de juiste historische context van het conflict in Oekraïne horen, zullen meer mensen de realiteit begrijpen van een proxyoorlog die is uitgelokt door de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten, niet voor de ogenschijnlijke verdediging van de Oekraïense democratie (die niet bestaat) maar voor de strategische nederlaag van Rusland. Die grotere imperialistische agenda bestaat al tientallen jaren, zij het stilzwijgend, voortkomend uit de Koude Oorlog na de Tweede Wereldoorlog en de afgelopen 33 jaar sinds het vermeende einde van de Koude Oorlog in 1991.

De westerse landen en hun media kunnen het perspectief van Rusland zoveel verguizen als ze willen, maar er bestaat zoiets als de historische waarheid. De meeste mensen over de hele wereld, waaronder goed geïnformeerde Amerikaanse wetenschappers als John Mearsheimer, diplomaten als Jack Matlock en commentatoren als Jeffrey Sachs, weten dat het conflict in Oekraïne een veel grotere dimensie heeft dan de westerse propagandistische media willen doen geloven.

Er bestaat zoiets als de ring van de waarheid. De meeste mensen, zelfs zij die vroeger door verkeerde informatie werden misleid, waarderen over het algemeen een versie van de geschiedenis die overeenstemt met de feiten en een rationele analyse.

Westerse politici en media kunnen zo’n stichtelijk verslag niet leveren omdat ze systematisch gelogen en verdraaid hebben over de oorzaken van het conflict in Oekraïne en meer in het algemeen over de betrekkingen tussen het Westen en Rusland.

Poetin heeft deze week in zijn interview met Tucker Carlson een lange weg afgelegd om de zaken recht te zetten. Het was zeker niet de eerste keer dat de Russische leider dit deed. Voor degenen die het Oekraïne-conflict volgen buiten de grenzen van de westerse mediapropaganda, zal wat Poetin zei heel bekend zijn geweest.

  Von der Leyen in toespraak: Solidariteit met Oekraïne zal onwrikbaar zijn

Het krachtige effect van Carlson’s interview is dat hij erin slaagde een belangrijk perspectief te bieden aan een breder Amerikaans en westers publiek dat tot nu toe helaas slecht geïnformeerd is door de westerse media.

Nu al zijn steeds meer Amerikaanse en Europese burgers op hun hoede en kritisch over de zinloze oorlog in Oekraïne en de niet aflatende inzet van overheidsgeld om een corrupt regime in Kiev overeind te houden.

Carlson verdient enorm veel lof voor het feit dat hij de moed en integriteit heeft om een perspectief te zoeken dat niet alleen licht werpt op waarom er een bloedig conflict is in Oekraïne, maar ook op de corruptie die endemisch is in de westerse staten: de illusies van onafhankelijke journalistiek, vrije meningsuiting en het bevorderen van democratie.

Vroeg of laat zullen de mensen beseffen dat de Verenigde Staten en hun Europese vazallen niets anders zijn dan schurkenstaten wier imperialistische misdaden geen grenzen kennen. De bedrijfsmachine van de westerse media speelt een vitale rol in het verdoezelen van de imperiale misdaden, niet alleen in Oekraïne, maar momenteel ook in Syrië, Gaza, Jemen, Irak en daarbuiten. Elk tipje van de sluier over dit naakte Westerse despotisme moet onmiddellijk worden gesloten. Vandaar de woedende reactie op Carlson’s interview.

Maar het is te laat. De waarheid is bekend. De ontsnappende waarheid zal onvermijdelijke politieke en historische gevolgen hebben.

Alleen al met betrekking tot Oekraïne is de door de VS geleide NAVO-proxyoorlog niet langer houdbaar. Elitaire Westerse regimes moeten – en zullen – ter verantwoording worden geroepen voor het aanwakkeren van deze oorlog en de enorme verspilling en diefstal van overheidsgeld om hun geheimzinnige imperialistische belangen na te streven.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Tucker Carlson: We “stevenen af op een van de grootste rampen in onze geschiedenis” met Oekraïne-beleid (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDegenen die God wil vernietigen, ontneemt hij eerst het verstand
Volgend artikelHet ‘Poetin-aanhanger’ scheldwoord gaat in versnelling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Mensen Informeren jullie deze enge linkse dwaas even m.b.t de dwalingen die zijn overal verkondigd als zelfverklaard Analist, Researcher, Publicist en Tell A Vision en radiocommentator.

  Ze zou gespecialiseerd zijn in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarbij probeert ze de vaak HAAR bizarre Russische alledaagse werkelijkheid begrijpelijk te maken in leugens voor het Nederlands publiek.

  Tevens is Helga Salemon als Ruslanddeskundige verbonden aan het The Hague Centre for Strategic Studies..

  Zolang als de leugen nog regeert gaat ze gewoon door.. [email protected]

  • Ze was van de week op het ochtend nieuws in zo’n suf praat programma.
   Ik heb zelden iemand gezien die zo vol met haat zit als deze vrouw.
   Het spatte er vanaf. Vanaf het moment dat ze het woord kreeg alleen maar TC framen en
   Donald Trump. Alleen maar leugens en onfeitelijkheden.
   Werkelijk zwaar stuitend dat zulke zieke figuren rustig kunnen wauwelen zonder onderbroken te worden.
   En dan willen ze ons beschermen tegen desinformatie. Hoe krom wil je het hebben.
   Het is om je kapot te schamen dat ik in nederland leef en moet zien hoe dit soort leugenaars bezig zijn alles kapot te maken.

 2. NEDERLAND HOORT ER OOK BIJ ZO CORUPT ALS DE PEST MAAR WE ZIJN WEL EERLIJK HE WIJ PRATEN EN HOREN OOK DE ANDERE KANT VAN HET VERHAAL TOCH???????????? EN NEMEN DAN PAS EEN BESLISSING WAT ZIJN WE TOCH HYPOCRIET DE NEDERLANDSE REGERING

 3. Voor vrede? Poetin heeft meerdere keren gezegd dat er vrede zal zijn als het westen geen wapens meer stuurt aan Oekraïne! Gezien het menselijk leed (en kosten) lijkt mij dat proberen niet alleen humanitair verplicht, het dicht meteen het gat in de begroting! Win Win. Waar wacht u op kabinet?

 4. Wat een zielige vertoning van die media. Het is eigenlijk in triest dat zij zo reageren. Een goede journalist behoort twee kanten te belichten. Goed gedaan mr.Carlson!!
  Wat er nu door de media gebeurt is gewoon walgelijk en het was natuurlijk te verwachten want diezelfde media wordt betaald door de vuile machtgeile psychopaten, die maar niet in willen zien dat het (failliete) Westen en de wereldheerschappij die zij dachten te hebben VOORBIJ is voor die kliek en de marionetten, die in de verschillende Westerse zgn democratische regeringen zitten, incl. Het zooitje in Brussel.
  De tijd van binnenvallen, leegplunderen en in chaos achterlaten is OVER. En dat muntje wil nog niet vallen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en wat je m.I. nu ziet is dat diezelfde kat in uiterste poging om het roer vast te houden steeds gekkere sprongen maakt. Ook tegen het eigen volk met de klimaatwaanzin, de co2 idioterie, de invoer van de ID, cbdc, knechten en beperken van de vrije meningsuiting.
  Wat een wereld, in en in verrot!

 5. Op de Belgische Radio 1 begint het nieuws al jaren met “Alles begint bij luisteren”. Maar het is wel de overheid die bepaalt naar wie we nog mogen luisteren. Alles begint natuurlijk niet met luisteren maar met uitzoeken naar wie je zal luisteren. En dat is iets dat niet de overheid of de journalistiek moet doen maar jij, op basis van logica, levenservaring en de noodzakelijke reflex om zoveel mogelijk zaken zelf te checken. Zowel bij de Corona-crisis als bij de oorlog in de Oekraïne blijkt overduidelijk dat reguliere media, zoals de Belgische Radio 1, willen dat je alleen maar naar het officiële overheidsverhaal luistert, ook al kost het al je geld en het leven van jou en van je kinderen. Onlangs sprak ik nog een apothekeres: “Ik zie sinds de introductie van de mRNA-vaccins tegen Covid een opvallende toename van auto-immuunziektes”, zei ze me en ze voegde eraan toe: “maar ik moet zwijgen.” Mensen moeten meer met elkaar praten, dan zullen ze beter opmerken waar en hoe veel politici en reguliere media soms flagrant liegen. Dat doen ze vooral ook door te zwijgen waar ze duidelijk en luid zouden moeten spreken. Mijn verklaring: het geloof is weg en met het geloof de wijsheid en moed om tegen de kudde in te gaan. Het zal het Westen duur te staan komen.

 6. Ik zou willen dat ik mijn land met trots en liefde *mijn moederland* zou kunnen noemen, maar dat valt voor dit land ver buiten de mogelijkheid.

  Dit land en haar leiders hebben mijn hart vertrapt en belogen en daarmee gesloten. Gelukkig maar want dit land is inmiddels niet meer dan een waar sodom en gomorra…..

 7. Dat het corrupte tuig elkaar over de kling mag jagen, dan hangen we de rest wel op, bij de kranten, de televisie, de radio, het onderwijs, maar ook onder burgemeesters, doktoren, universitair personeel, de rechterlijke macht, het zit echt overal!!! En de buitenlandse organisaties, die denken een vinger in de pap te hebben eveneens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in