Dit is het meest roekeloze buitenlands beleid in de Amerikaanse geschiedenis” terwijl onze politici “achteloos de consequenties van een oorlog met de nucleair bewapende natie van de hand wijzen,” zei Carlson.

In een ontnuchterende en zelfs huiveringwekkende monoloog heeft Fox News presentator Tucker Carlson maandag alarm geslagen over de gevaarlijke en snel oplopende escalatie van de oorlog van de VS met het nucleair bewapende Rusland, schrijft Patrick
Delaney.

Zoals elders is aangetoond, waren de neoconservatieve en liberale haviken in beide grote partijen “razend” toen de Russische Vladimir Poetin in augustus 2013 tussenbeide kwam om een vreedzame oplossing te bemiddelen voor de door hen gewenste bombardementen op Syrië. Daarop namen zij onmiddellijk wraak door zes maanden later een anti-Russische staatsgreep in Oekraïne te vergemakkelijken.

Deze roekeloze vijandigheid tegen Rusland bij veel Amerikaanse elites heeft zich sindsdien gemanifesteerd, waarbij bijvoorbeeld Hillary Clinton als de Democratische presidentskandidaat van 2016 beloofde om, als zij verkozen zou worden, een vliegverbod boven Syrië in te stellen, waardoor een direct conflict met Rusland mogelijk zou worden. Die vijandigheid is ook gebleken uit het verzonnen narratief dat Donald Trump een Russische spion zou zijn, en, zoals Carlson opmerkt, uit de bizarre beschuldiging dat Clinton de verkiezingen van 2016 door Rusland verloren heeft.

In plaats van te proberen te begrijpen waarom zij in 2016 van Donald Trump verloren hebben, merkte de Fox News presentator op “dat de Democratische leiders in plaats daarvan onmiddellijk op zoek gingen naar iemand anders om de schuld te geven van de verkiezingsuitslag. En al gauw kozen ze voor Rusland.”

Naar zijn inschatting begon links dit narratief te geloven en ernaar te handelen, ook al was er geen bewijs voor. “De Democraten hebben zichzelf ervan overtuigd dat Rusland het presidentschap heeft gestolen, dat rechtmatig aan Hillary Clinton toebehoorde,” zei hij. “En daarom brengen zij ons in oorlog met Rusland.”

Redenerend dat het opzettelijk bevorderen van deze oorlog door het Westen zeker niet te maken heeft met “het redden van de democratie,” of “het beschermen van de heilige grenzen van een soeverein land,” of “het helpen van het Oekraïense volk,” concludeerde Carlson rationeel: “De oorlog in Oekraïne is bedoeld om een regimewisseling in Moskou te veroorzaken.”

“Als men Oekraïne, zijn volk, zijn infrastructuur, zijn natie wilde redden, dan zou men nu aansturen op een regeling. Dat zouden ze twee maanden geleden al gedaan hebben, maar dat doen ze niet. Ze hebben het botweg verworpen,” zei hij.

  Chinese economieprofessor: Biden is in de greep van China

Het is dus niet meer dan logisch dat het doel is “de Russische regering omver te werpen” als “wraak voor de verkiezingen van 2016″. Dit is dus het logische, misschien wel het onvermijdelijke eindstadium van Russiagate,” zei Carlson.

Om zijn bewering te staven liet hij een filmpje zien van de extreem-linkse Afgevaardigde Democraat Adam Schiff uit Californië van twee jaar geleden, waarin hij expliciet zei “dat de Verenigde Staten Oekraïne en haar bevolking helpen, zodat we Rusland daar kunnen bestrijden en we niet hier tegen Rusland hoeven te vechten.”

“Dus we bewapenen Oekraïne zodat we tegen Rusland kunnen vechten,” merkte Carlson op. “Hoeveel Amerikanen toen of nu willen “tegen Rusland vechten? Een heel kleine groep, maar Adam Schiff heeft het destijds in het Huis van Afgevaardigden hardop gezegd. Wij bewapenen Oekraïne niet, zodat wij de Oekraïners kunnen helpen. Zij zijn slechts ongelukkige pionnen in dit alles. Wij bewapenen Oekraïne zodat wij Rusland kunnen straffen.”

Ook ondersteunden clips van andere Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden van de V.S., die afgelopen weekend een bezoek brachten aan Kiev, en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en de rest van de wereldpers informeerden dat de huidige oorlog met Rusland niet bijna voorbij is, maar nog maar net begonnen is.

De Democratische Afgevaardigde Jason Crow van Colorado kondigde aan: “Wij zijn niet geïnteresseerd in patstellingen. Wij zijn niet geïnteresseerd in een terugkeer naar de status quo. De Verenigde Staten van Amerika doen mee om te winnen, en wij zullen bij Oekraïne blijven tot de overwinning is behaald.”

“Werkelijk?” vroeg Carlson. “Sommigen van ons hadden de indruk, gebaseerd op hun openbare verklaringen, dat wij de soevereiniteit van een ander land, Oekraïne, aan het verdedigen waren, dat het niet aan ons is, maar aan de kiezers van Oekraïne, omdat Oekraïne een democratie is. Maar hier is Congreslid Crow die ons zegt dat wij een “patstelling” niet zullen accepteren.”

De Democratische House Speaker Nancy Pelosi onthulde dat het Amerikaanse beleid een voortdurende oorlog tot in de onbepaalde toekomst steunde. Zij zei tegen de voormalige ontaarde komiek-president: “Uw strijd is een strijd voor iedereen en dus zal onze inzet er voor u zijn tot de strijd gedaan is.”

“Hoe zijn we hier precies gekomen? Voelt u zich verraden?” vroeg de Fox News presentator. “U had waarschijnlijk niet gedacht dat u hiervoor zou tekenen. Nancy Pelosi die ons vertelt dat we in een oorlog zitten met een nucleair bewapende mogendheid zonder duidelijke einddatum.”

  Confrontatie tussen Zelensky en Zaloezjnyj zou kunnen leiden tot een burgeroorlog in Oekraïne

Schiff, die door Fox News presentator Sean Hannity ooit “de slechtste leugenaar in de politiek” genoemd werd, verklaarde verder openlijk: “Wij zijn vastbesloten alles te doen wat in ons vermogen ligt” om ervoor te zorgen dat “Oekraïne overwint… Wij zijn er trots op schouder aan schouder met Oekraïne te staan en zullen dat blijven doen tot de overwinning behaald is.”

“Dit is de meest roekeloze buitenlandse politiek in ons leven, in de Amerikaanse geschiedenis,” zei Carlson. “U kijkt naar een groep decadente, in sommige gevallen seniele leiders, die achteloos de gevolgen van een oorlog met een nucleair bewapende natie wegwuiven, de gevolgen van een nucleaire oorlog wegwuiven, alsof het niet eens de moeite waard is om erover na te denken. Maar het is wel de moeite waard om over na te denken!”

“Men zegt ons dagelijks dat Vladimir Poetin slecht en krankzinnig is, en dat kan misschien waar zijn. Maar diezelfde man heeft gedreigd kernwapens tegen de Verenigde Staten en West-Europa te gebruiken als dit zo doorgaat en waarom geloven wij hem niet?” vroeg Carlson.

Hoewel de Westerse media er nauwelijks aandacht aan besteedden, vond de Fox News presentator van het best gewaardeerde programma in de geschiedenis van kabelnieuws het enorm relevant om de aandacht te vestigen op een recente verklaring van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, die waarschuwt dat het gevaar van een kernoorlog “ernstig is. Het is reëel. Het mag niet onderschat worden.”

“Dus wat zij zeggen is ‘wij zullen kernwapens tegen u en uw bondgenoten gebruiken als u zich niet terugtrekt,'” legde de presentator uit.

Twee jaar geleden heeft Poetin het nucleaire afschrikkingsbeleid van Rusland herzien. “Het nieuwe beleid staat Rusland toe kernwapens te gebruiken als reactie op een conventionele aanval. Dat betekent een of andere niet-nucleaire provocatie,” zei Carlson.

Bovendien heeft de voormalige Russische president Dmitri Medvedev in maart “Joe Biden gewaarschuwd dat Rusland inderdaad kernwapens tegen het Westen zou gebruiken als reactie op elke “daad van agressie die tegen Rusland en zijn bondgenoten wordt begaan.””

Carlson betoogde dat zo’n daad van agressie zou kunnen lijken op de “roekeloze” hulp van het Pentagon aan het Oekraïense leger vorige maand bij het neerschieten van een Russisch vliegtuig dat honderden soldaten vervoerde en “er vervolgens over opschepte tegen NBC News.”

“Wij weten inderdaad dat Poetin de nucleaire strijdkrachten van Rusland in hoge staat van paraatheid heeft gebracht en nogmaals, Rusland heeft het grootste nucleaire arsenaal ter wereld, en nogmaals, waarom zou hij die wapens niet gebruiken?” vroeg Carlson. “Men zegt ons dagelijks dat hij kwaadaardig en krankzinnig is, en dat kan hij misschien wel zijn. Zijn provocaties zoals deze een risico? Ja, maar niemand in Washington schijnt zich ook maar in het minst zorgen te maken.”

  Nieuwe Oekraïense mislukking in Zaporizhzhia: Russen slaan aanvallen op Staromayorskoye en Rabotino af - in totaal 3.000 doden

Ter verdere illustratie liet Carlson ook een clip zien van de Republikeinse House Afgevaardigde Michael McCaul uit Texas, die hij beschreef als een “algemeen beschouwd … spreekbuis voor de Intel-agentschappen.” McCaul betoogde dat als er chemische of nucleaire wapens in Oekraïne gebruikt zouden worden, “wij met gelijke munt zouden moeten reageren.

“Plotseling heb je zittende leden van het Congres met toegang tot inlichtingen op hoog niveau die terloops praten over het gebruik van chemische wapens of kernwapens tegen een staat die met kernwapens is bewapend,” merkte Carlson op.

“Het is dus geen verdediging van Rusland. U hoeft niet te geloven dat Rusland gerechtvaardigd was om Oekraïne binnen te vallen,” zei hij. “Het is geen verdediging van Poetin om bij uzelf te denken: ‘Wacht eens even hier. Hoe zijn we hier gekomen? Praten over een kernoorlog in de televisieshows. Moeten we dat wel zijn? Zijn we daar klaar voor?”

“Het is duidelijk dat niemand in de regering-Biden zich er ook maar iets van aantrekt of zich er zorgen over maakt. De escalatie gaat in een opmerkelijk tempo door, en dat weet u als u op het geld let,” adviseerde Carlson.

Hij wees verder op de miljarden dollars die de V.S. hebben overhandigd aan Oekraïne, dat beschouwd wordt als “een van de meest corrupte” regeringen ter wereld. Daartoe behoort een pakket van 33 miljard dollar dat momenteel door de regering-Biden door het Congres wordt geduwd, en dat volgens Carlson “lange-afstandsgeschut” omvat.

“Met andere woorden, wij sturen artillerie naar Oekraïne die gemakkelijk Russisch grondgebied zou kunnen treffen, en wij sturen daar $33 miljard voor,” legde hij uit.

Om deze redenen, concludeerde Carlson, “stevenen de V.S. af op een van de grootste rampen in onze geschiedenis.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog Oekraïne-Rusland: Europa kan de economische verliezer zijn
Volgend artikelUit nieuwe gegevens van de Britse regering blijkt dat de COVID-vaccins meer mensen doden dan ze redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Churchill plande ws samen met USA al om in september 1945 66 russische steden met atoombommen te vernietigen. Churchill liet ook de Griekse Partizanen, die notabene voor de Geallieerden gevochten hadden na WW II af te slachten. Docu is of was op YT. Al vele jaren, lang voor Syrie, bedreigt de NATO Rusland. Door oefeningen in Polen aan de Russische grens te houden en steeds opnieuw met dreigende oorlogstaal. In MSM wordt Rusland steeds heel negatief afgeschilderd. Destijds was er het brute gedrag van Russische soldaten in Tsjetsjenie. Pas later leerde ik over CIA opleidingskampen daar. Er schijnt iets speciaals te zijn aan die regio. Dit is de derde WW na de moord op de Russische Tsaar. Daarvoor al de slachtpraktijken van de Bolsjevistische revolutie. Lenin die de intentie had om tienduizenden Russen te vermoorden. De Holodomor. In NL werden al voor WW II begon jonge mannen door de Rooms Katholieke kerk gerekruteerd o m samen met Hitler tegen de Bolsjevieken te vechten. De jonge mannen dachten dat dit een nobele zaak was maar werden na de bevrijding weggezet en getreiterd als NSB’ers. Wat ook nog steeds op deze site gebeurd in sommige comments. De regio valt ook samen met het oude Khazaria. Het Khazarische volk de bekeerde Ashkenazi Joden. Alleen spreken zij in hun geschiedenis over Joden die rood of blond haar hadden, blauwe, grijze, groene ogen, bijzonder knap waren en bijzonder lang. Ofwel de exacte beschrijving van de roodharige reuzen, wiens skeletten wereldwijd gevonden worden en over wie in orale geschiedenis in Nieuw Zeeland nog gesproken wordt. Ofwel de Tuatha Dé, die ooit met ruimteschepen in Ierland landden.

  • In Washington is een gigantisch natuur historisch museum; die kreeg in begin 20ste eeuw opdracht alle overblijfselen van reuzen te verbranden, want hun bestaan was in strijd met Christendom.
   Deden ze, helaas.

   Maar overblijfselen werden overal gevonden, ook hier in Roemenie, in een goudmijn…..
   —————–
   Als je nuchter nadent (en atheist bent) : ons universum is oeindig groot, en er zijn oneindig veel universums, en je kijkt om je heen, en je ziet de stommiteit van mensen, het lage IQ, dan is het moeilijk te geloven dat wij de inteligensten zijn.

   De aanname, dat ooit bewoners van andere planeet hier waren is plausibel.

   • De Bijbel spreekt wel degelijk over de reuzen van weleer en het onstaan oftewel afkomst van deze reuzen. Absoluut en geenszins afwijkende van het Woord de Bijbel.

    Is allemaal mensenwerk en religie in plaats van “Geloof” welke de maatstaf voor het christendom is.

 2. Het is waarschijnlijk niet een kwestie van of er kernwapens gebruikt zullen worden in de toekomst maar eerder wanneer. Hetzelfde geldt voor een nieuwe meltdown van één van de ruim 400 kerncentrales die er inmiddels wereldwijd zijn.

 3. Kort gezegd Amerikanen voeren een oorlog tegen Rusland over de lijken van de Oekraïense bevolking zonder zelf een lijk te verspelen.
  Laffer kan het niet

  • Nee, niet ‘Dus kort gezegd Amerikanen….’ (algemeen) maar een hele kleine politieke kliek van het Biden regime die de touwtjes in handen hebben. Dat zegt Tucker Carlson. Dus hoe U dan aan de conclusie komt, ref. ‘Dus kort gezegd…’. dekt de lading helemaal niet.

  • Hebben ze altijd zo gedaan; heet proxy oorlog.
   USA is een democratie; dat betekent dat bevolking verantwoordelijk is voor leiding.
   Dekt de lading 100%

   Net als dat wij verantwoordelijk zijn voor een groep landverraders in Den Haag.
   “Wir haben es nicht gewusst” werkt niet

 4. De Amerikanen zijn vergeten van wie ze eigenlijk afstammen, nl. Het crapuul wat in 1800 gevlucht is uit Europa om hun straffen te ontlopen, ze hebben in het verleden ook de eigenlijke bevolking ( indiaanse stammen) uitgemoord, toen de agressor’s en ook nu in de 21e eeuw,
  Altijd schreeuwen dat de Russische bevolking slecht is , maar ze vergeten waar ze van afstammen.
  Van misdadigers die gevlucht zijn,

  • En de Australiërs, volgestouwd met mensen uit de overbevolkte Engelse en Amerikaanse gevangenissen. Eerst de Aboriginals uitgemoord. Schoon volk.

  • Criminaliteit is een erfelijke mentaliteit.

   Stockholm was in 1990 nagenoeg vrij van misdrijf; nu is het verkrachtigs hoofdstad van de wereld.
   Ook afrikaantjes (gem.IQ=64) doen er lekker aan mee.
   Compleet met no-go zones.

   Note: IQ=64 is in Australie criminal insane.

   Reden was in Zweden: sex offenders werden gecastreerd; kleine misdadigers “vrijwillig”gesteriliseerd.
   het werkte.

   • Dat wel degelijk lage IQ is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van inteelt wat bij de mohammedanen meer regel dan uitzondering is. Het moge wel bekend zijn dat neef en nicht aan elkaar gekoppeld worden en dat nakomelingen daar nadelige gevolgen van ondervinden. Als die dan ook weer de inside job uitoefenen dan weet je het wel. Waar komt anders die onuitputtelijke agressie en ander wangedrag vandaan?

 5. Wat een onzin bij mekaar gegooid. Die immigranten van over de hele wereld, ja vooral Europa toen, zijn naar Amerika vertrokken om een beter leven op te bouwen. Ze waren boeren, arbeiders, vaders en moeders met kleine kinderen die in hun land van oorsprong armoede beleefden, onderdrukt werden door vorsten en groot land bezitters. Ze zochten vrijheid van spreken, een eigen bestaan en vrijheid van geloof. Maar ik ben er nu al moe van je te onderwijzen.

  • Amerikaanse presidenten kregen grond, afhankelijk van de hoeveelheid indianen die ze vermoord hadden.
   USA deed de eerste biologische oorlog; door besmette dekens aan een indianen stam te geven.
   Amerikaanse burgeroorlog had niets met slavernij te maken; de zuidelijke staten waren stinkend rijk.
   Er was maar EEN neger in het noordelijke leger.

   Toen na de eerste wereldoorlog neger soldaten terugkwamen in USA, werden verschillende opgehangen in een station; omdat ze het gewaagd hadden een amerikaans uniform te dragen….

   Veel van de immigranten in USA waren in GB ter dood veroordeeld; hun keus was: USA of de strop; verschillenden kozen de strop, met name vrouwen.

   Uitzondering: in Ierland mislukte een aardappel productie, en brak honger uit.

 6. Australie is achtelijk land.
  Toen een Canadese verslaggeefster naar “down-under ging, moets zij eerst een kleine 20.000 dollardjes betalen om haar veiligheid te garanderen.
  Zij wilde op straat wat intervieuws doen voor Rebel media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in