Tsjechische regering steunt het voorstel om gewapende zelfverdediging toe te voegen aan de lijst van fundamentele mensenrechten

8
833

De Tsjechische regering steunt een grondwettelijk voorstel van de Senaat dat het recht om zichzelf en anderen te verdedigen met een vuurwapen op de lijst van fundamentele mensenrechten en vrijheden toevoegt.

De senaat wil dat het recht op gewapende zelfverdediging en de gewapende verdediging van anderen “onder wettelijk vastgelegde omstandigheden” wordt opgenomen in de lijst van mensenrechten.

Eerder slaagde Tsjechië er niet in bij het Hof van Justitie van de Europese Unie een klacht in te dienen tegen een controversiële richtlijn inzake de beperking van het vuurwapenbezit.

De regering werd gedwongen om een nieuwe wijziging van de wet op vuurwapens voor te stellen waarin de EU-richtlijn werd opgenomen. De wijziging wordt momenteel beoordeeld door regeringscommissies.

Om het voorstel van de Senaat in beide kamers van het Tsjechische parlement te kunnen aannemen, zou het de steun nodig hebben van drie vijfde van alle wetgevers.

Tsjechië weigert migranten uit Griekenland toe te laten: “17 jaar oude mannelijke migranten zijn niet geschikt voor het land”

Tsjechische politie arresteert Afghaanse asielzoeker die 20 keer met een mes op zijn vriendin heeft ingestoken
Vorig artikelDe donkere nalatenschap van David Rockefeller (die de media niet vertellen)
Volgend artikelSoros geeft 220 miljoen dollar aan antiblanken werkzaamheden in de Verenigde Staten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Of dít een goede ontwikkeling is durf ik niet te zeggen, dát er iets moet gebeuren om jezelf te kúnnen beschermen tegen van buiten komend onheil, lijkt mij evident.

  • In de Amerikaanse ‘wild west’ beschikten zowel de goeden als de slechten over vuurwapens.

   In onze hedendaagse ‘wild west’ beschikken alleen criminelen en terroristen, de facto, nog over vuurwapens.

   ‘Outlaws’ trekken zich immers van wapenwetten, per definitie, toch niets aan, terwijl de politici en voor gezorgd hebben dat de gewone wetsgetrouwe burgers volkomen weerloos en ontwapend werden.

   “When guns are outlawed, only outlaws (and governments) will have guns…”

 2. Het ontzeggen van zelfverdediging ter behoud van lijf en leven en/of de middelen daartoe bezitten is een misdaad tegen het leven zelf.

  Iedere politicus die burgers het recht op zelfbescherming ontneemt en iedere instantie die burgers die zichzelf willen beschermen daarvoor straft is een misdadige kracht die een stap verwijderd staat van het doden van die burger.

  De arrogantie te stellen dat enkel de overheid een geweldsmonopolie heeft is mosdadig op zich, daarbij de suggestie wekkende dat mensen totaal beschermd zijn. Zelfs hen die worden opgesloten door diezelfde overheid zijn niet veilig wanneer ze opgesloten zijn en sterven door geweld.
  Geweld dat letterlijk van alle kanten kan komen….l

  Wanneer mens zijn een misdaad is dan is het leven zelf ook een misdaad.

  Welkom slaven.

  • De regulering van de abortuswetgeving is in dit opzicht een teken dat het die kant op gaat. Het verheerlijken van euthanasie en 30.000 abortussen en symboolpolitiek bij het coronavirus. Mensen tevreden houden en eigen agenda’s doordrukken, mijns inziens.

   Het leven als misdaad, dat erken ik. Ik twijfel of het recht op zelfverdediging daarin als bewijsstuk kan worden aangevoerd. Eerder een reactie van angst, zou ik zeggen. De tong is scherpste lid, dodelijker dan een wapen.

 3. Het recht op wettige zelfverdediging is het meest fundamentele mensenrecht van allemaal.

  Het recht op wettige zelfverdediging met alleen maar de blote handen, zonder enig verweermiddel, is een absoluut lachertje, zeker daar blijkt dat de overheid keer op keer zwaar in gebreke blijft om het leven en eigendommen van haar burgers te beschermen.

  De begraafplaatsen liggen vol met slachtoffers die de zorg voor hun veiligheid exclusief toevertrouwd hadden aan de overheid.

  Zelfs het beste en snelste interventieteam van de politie komt pas NA de feiten ter plaatse en kan meestal alleen nog de nodige vaststellingen doen en overgaan tot de opsporing van de dader(s).
  Als die al gevonden worden, is dat sowieso slechts magere troost voor de slachtoffers en hun familie.

  • @ Doordenker op 16 juli 2020 om 09.57 uur.
   Met u eens.
   Volgens een man in Den Haag, die zich “minister” durfde te noemen, gaf ons enkele jaren geleden een zéér goede hint teneinde een dief of overvaller uit je woning te verjagen :
   U moet gewoon héél hard “BOE” roepen tegen zo’n onverlaat , dát zal hem leren.
   Uit dat soort volk bestond/bestaat onze “regering.
   Een veel beterde oplossing lijkt mij, en ik heb dat reeds gedaan, om je als burger zodanig te “bewapenen” dat je bijv. ’s avonds rustig over straat kunt gaan en ’s nachts rustig kunt slapen.
   Ik heb mijn “middelen” nóg niet hoeven gebruiken maar zal zeker niet aarzelen zulks wél te doen indien het nodig is ter bescherming van mijn gezinsleden en mijzelf.

 4. Ik kan goed schrijven, maar ik kam me niet met de peen verdedigen, tegen criminelen en criminele staats terroristen, die met pistolen op zal lopen! De VS staat ook wapens toe om jezelf te verdedigen juist tegenover tirannieke regimes! Wij staan met lege handen en moeten ons laten afslachten! In het derde Rijk bezat men ook wapens om zich te verdedigen, ooit van ongelukken gehoord in die tijd? Ik ben het met de Tsjechen eens, laat je er door de EU niet onder krijgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in