Tsjechië garandeert het recht op bezit van vuurwapens als reactie op de pogingen van de EU om burgers te ontwapenen

16
Semi automatic shotguns for sale © big-ashb (CC BY 2.0)

De Tsjechische regering is van plan het recht op vuurwapenbezit te garanderen in reactie op de controversiële vuurwapenrichtlijn van de Europese Unie.

De Tsjechische regering voert een wijziging van de vuurwapenwet in die nieuwe categorieën vuurwapens in de Tsjechische wetgeving zal introduceren, en de senaat zal deze wijziging naar verwachting ongewijzigd goedkeuren, aldus aldus het Tsjechische nieuwsportaal Echo24.

De wet zal een bepaling bevatten volgens welke “het recht om een ​​vuurwapen te verwerven, te bezitten en te dragen, wordt gegarandeerd onder de voorwaarden die door deze wet zijn bepaald”. De regeling is een reactie op de tendens binnen de Europese Unie om het recht op het dragen van wapens af te schaffen. De Tsjechische Republiek heeft zich in het verleden actief verzet tegen de inspanningen van de EU om de burgers te ontwapenen en de regering heeft zelfs verklaard dat dat zij ervoor zou zorgen dat het recht op zelfverdediging met een wapen een grondwetswijziging wordt, meldt Remix.

De nieuwste Tsjechische regels zijn bedoeld om het gebruik van vuurmond geluiddempers en helderheidsversterkers, die tot nu tot de verboden vuurwapenaccessoires behoorden. De wijze van presentatie van wapens of de verwijdering ervan op tentoonstellingen of verkoopevenementen zal worden vereenvoudigd. De richtlijn is bedoeld om het tentoonstellen en transporteren van vuurwapens tijdens cultuurhistorische evenementen mogelijk te maken, zoals demonstraties van historische vuurwapens tijdens parades of het  nabootsen van veldslagen.

De wijziging is ook bedoeld om biatleten op ondubbelzinnige wijze in staat te stellen hun vuurwapens zichtbaar te dragen tijdens hun wedstrijden. De wet moet ook eisen stellen aan schietbanen. Kantoorgebouwen waar geen vuurwapens mogen worden opgeslagen, zouden moeten beschikken over kluizen voor opslag.

  Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!

Het behoud van de tienjarige geldigheid van vuurwapenvergunningen is al goedgekeurd door de Kamer van Afgevaardigden, waarbij de politie ten minste eens in de vijf jaar controleert of de vergunninghouder aan de wettelijke eisen voldoet, met name wat betreft de medische omstandigheden.

Volgens het kabinetsvoorstel worden de bestaande vuurwapencategorieën uitgebreid met twee nieuwe. Het gaat om vuurwapens die legaal in eigendom zijn en waarvoor de eigenaren bijvoorbeeld nog geen meldplicht hebben gehad en niet hoeven te worden geregistreerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor historische of onbruikbaar gemaakte vuurwapens, die nu nog in een strengere categorie vallen. Het is niet duidelijk hoeveel van dergelijke vuurwapens door hun eigenaren opnieuw moeten worden geregistreerd. Hun aantal wordt geschat op tienduizenden tot honderdduizenden.

Het amendement bevat ook een nieuwe Europese verordening betreffende technische eisen voor alarm- en signaalwapens en voor het markeren van vuurwapens.

Tsjechië weigert migranten uit Griekenland toe te laten: “17 jaar oude mannelijke migranten zijn niet geschikt voor het land”

Vorig artikelBiochemicus: politici willen met Coronahysterie hun heerschappij behouden 
Volgend artikelIs er dit jaar geen seizoensgriep of is griep “de tweede Coronagolf”?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Een bevolking zónder wapens is voor de EUSSR-Kamaradski’s natuurlijk een makkie om te temmen.
  Gelukkig bestaan er nog landen binnen de EUSSR met échte leiders en géén kwakzalvers zoals die bij ons.

  • Moeten zij ons verdedigen? Zoveel Tsjechen zijn er nou ook weer niet.
   Een echte marinier pakt gewoon de wapens op, die wacht niet op iemand anders voor zijn verdediging.

   Kijk, deze man was voorbereid op wat gaat komen.
   Jammer dat ze ‘m gepakt hebben omdat een groot deel van de wapens antiek waren en dateert van voor de Tweede Wereldoorlog.
   https://www.ad.nl/noord-holland/politie-vindt-ruim-honderd-wapens-in-noord-hollandse-woning-eigenaar-71-aangehouden~a849d93c/

   • Er zijn wel meer landen waar wapens toe gestaan zijn en ook te koop zijn.
    Maar toch kan ik ze niet kopen.
    En ze smokkelen vanuit een oost blok land was allang mogelijk, en toch heeft bijna niemand ze.

     • Het probleem is is dat mijn kennis over een betrouwbaar wapen nihil is.
      Ik weet dus nooit of ik besodemietert word en iets koop voor veel te veel geld wat direct ontploft bij gebruik of dat ik mijn klauw meteen kwijt ben.
      Zeker bij een aankoop van een volstrekt onbetrouwbaar persoon op de markt of ergens in een parkeer garage.

      • Die kennis …tja die doe je op door ervaring . Bang om besodemietert te worden…?? Wanneer je een auto koopt , maak je toch ook eerst een proefrit. Zelfde geldt voor een vuurwapen. Bang om een “klauw” te verliezen …?? Laat het wapen afvuren/testen door de verkopende partij en daarna uzelf . Daarom ook NIET afspreken in een parkeer garage of markt….Maar op een open afgelegen terrein . gebruik wel een silencer bij het testen … problem solved.

       • Wapens lossen niks op. Het keert zich tegen jezelf als je er de ballen verstand van hebt. Of je moet op een schietclub gaan. Waar je wat geleerd wordt.

 2. Geachte BertG. …Het probleem is dat ik inmiddels alweer zo’n 20 jaar in Indonesie woon , met een korte tussenpose van 2,5 jaar terug in NL vanwege werk en aanvullende studie . Jan. 2010 t/m Juni 2012 . Ik kan u garanderen dat wanneer ik NU in NL woonachtig zou zijn , ik reeds geruime tijd een of meerdere vuurwapens ter beschikking had gehad . En dan had ik ook wel veel gemakkelijker contact met andere mensen (oud militairen en politie agenten + gelijkgezinde burgers e.d.) gehad en een ondergrondse militie opgericht etc etc etc …. Er zijn genoeg “veteranen” die nog steeds contacten hebben met mensen in het voormalige Yoegoslavie om daar wapens te halen . Dus dat zou niet zo moeilijk zijn. En NEE , die Tjechen gaan ons niet verdedigen…dat is NLs EIGEN koek.

 3. Als een bevolking bang is voor de overheid, en de overheid niet corrigeert–zoals in NL- en de overheid bestaat uit super corrupte devianten die druipen van machtwellust, en gekocht en betaald zijn door “vreemden” zoals in NL en derhalve landverraders zijn, wordt het hoog tijd dat de bevolking bewapend wordt.

  Er moeten zoveel wapens en verzet zijn, dat de overheid bang is voor de bevolking.

  De overheid van Tjechie weet dat.

  • Geheel mee eens. Pierre HM van de Kletersteeg . En overigens , naar aanleiding van een artikel Binnenlandse Bataafse Courant , waarbij gesproken wordt over het ondertekenen van een STAAKT-HET-VUREN (GEEN CAPITULATIE) tussen de geallieerden en het toenmalige Nazi-Duitsland (waarvan NL tot op heden eigenlijk een PROVINCIE is ) , valt NL , net als Duitsland onder het SHAEF-verdrag , wat weer inhoudt dat : In Duitsland en dus ook NL , de Amerikaanse grondwet , geldt. Dit betekent , dat men in NL dus vuurwapens zou mogen bezitten en ook mogen gebruiken om zichzelf en naasten/geliefden als ook anderen ongewapenden en (leef)omgeving te verdedigen , tegen iedere vorm van geweld en/of vijanden , zowel extern als intern . En DAAR is de NLse regering als de dood voor.

 4. Enkele citaten over vuurwapenbezit door burgers:

  “When we protect our guns, we protect ourselves.” – American Gun Association

  “Arms are the only true badge of liberty. The possession of arms is the distinction of a free man from a slave.” – Andrew Fletcher of Saltoun

  “This year will go down in history. For the first time a civilized nation has full gun registration.
  Our streets will be safer, our police more efficient, and the world will follow our lead into the future.”
  (Adolph Hitler, 1935)

  “The founding fathers mistrusted a government where the government holds all the guns and the citizens have no guns. Personally, I’d rather live in a nation where the citizens have guns and the government is underarmed. I would not want to live in a country where the government has the guns and the citizens do not.
  One of the first things the Nazis did in Germany was take away all the guns of the citizens. This meant that the government could do anything it wanted while the citizens were unable to object. As a Jew, I am fearful of a government that has all the guns with the citizens all unarmed.” — Richard Russell

  “Among the many misdeeds of the British rule in India, history will look upon the act of depriving a whole nation of arms, as the blackest.” – Mohandas Gandhi

  “Just remember: never, ever give up your guns… …you are going to need them.” – Matt Bracken

  “America is a country founded on guns. It’s in our DNA. It’s very strange but I feel better having a gun. I really do. I don’t feel safe, I don’t feel the house is completely safe, if I don’t have one hidden somewhere. That’s my thinking, right or wrong.” – Brad Pitt

  Never Again!
  Recognizing the many sad lessons of civilian disarmament and subsequent genocides in the 20th Century, we will make bold and forthright statement: Never Again! We will not submit to the unlawful decrees of tyrants. We will not meekly go their jails and internment camps. We will fight for our liberty, to our dying breath. – James Wesley Rawles (Survivalblog.com)

  “After a time, civil servants tend to become no longer servants and no longer civil.” – Winston Churchill

 5. Goede artikels!!!
  De bevolking moet gesensibiliseerd worden om zich te bewapenen!!
  Dan alléén is er vrijheid en vrijheid van het woord!
  Het moet in een wet gegoten worden dat men zijn eigen leven mag verdedigen met vuurwapens, maar ook de verdediging van anderen en de eigen goederen tegen diefstal!! Ook diefstal door de overheid, zoals bv. onredelijke belastingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in