Joe Campaigning © stingrayschuller (CC BY 2.0)

Texas bereidt naar verluidt een reeks rechtszaken tegen president-elect Joe Biden en zijn regering voor wegens zijn belofte om veel van het beleid van President Donald Trump teniet te doen.

“Biden heeft toegezegd om het immigratiebeleid van Trump terug te draaien, beleid te pushen dat klimaatverandering aanpakt en de studieschulden voor duizenden Amerikanen kwijt te schelden”, meldt de San Antonio Express-News.

De Amerikaanse deelstaat is van plan om Biden te vervolgen wegens de negatieve impact die zijn anti-Trump op Texas zal hebben. Zoals Frontnieuws eerder rapporteerde, heeft de belofte van Biden om de immigratiepolitiek van Trump ongedaan te maken reeds duizenden Centraal-Amerikaanse migranten op de been gebracht om naar de zuidelijke grens van de V.S. te reizen.

De veiligheidstroepen in Guatemala worstelen om het geweld te beteugelen terwijl een enorme migrantenkaravaan door het land marcheert op weg naar het beloofde land. Biden heeft ook beloofd te pleiten voor een nationaal mondkapjemandaat en wil dat het Congres weer een enorm door de belastingbetaler gefinancierd stimuleringspakket goedkeurt.

De deelstaat staat op het punt terug te keren in de frontlinie om te vechten tegen de federale overheid, een lange traditie voor zijn Republikeinse leiders, van voormalig gouverneur Rick Perry tot gouverneur Greg Abbott – die als staat procureur-generaal beroemd werd met de woorden: “Ik ga naar het kantoor, ik klaag de federale overheid aan en ik ga naar huis”.

Nu Biden volgende week zijn presidentsfunctie inneemt, verwachten velen dat de deelstaat het oppakt waar hij is gebleven na het tientallen keren aanklagen van de Obama-regering voor initiatieven zoals onder meer om het Clean Power Plan tegen te houden en bescherming initiatieven voor immigranten die illegaal als kinderen naar het land worden gebracht en het Affordable Care Act te beëindigen.

In een Facebook-bericht op zondag meldde gouverneur Abbott:

“Texas zal actie ondernemen wanneer de federale overheid inbreuk maakt op staatsrechten of inbreuk maakt op grondwettelijke rechten, privé-eigendomsrechten of het recht om de kost te verdienen”.

Ondertussen geeft een recente nationale peiling aan dat een meerderheid van de Republikeinen wil dat de Congresleden Biden uitdagen over belangrijke kwesties, ook al is het moeilijker geworden om kritieke problemen aan te pakken waarmee het land wordt geconfronteerd.

Robert Henneke, algemeen adviseur bij de conservatieve Texas Public Policy Foundation (TPPF), zegt uitdrukkelijk dat “het aanvechten van ongrondwettelijke acties van de Biden-regering een centrale kwestie zal zijn”.

“Waar de nieuwe regering probeert buiten de grenzen te treden van de bevoegdheden die haar zijn gedelegeerd, of beleid en regels vaststelt die niet worden ondersteund door feiten en wetenschap, verwacht ik dat wij de belangrijkste zullen zijn onder degenen die dat soort beleid uitdagen”, aldus Henneke.

Dagboek beschuldigt Biden van seksueel misbruik van zijn dochter

Vorig artikelGreat Reset-Schwab spreekt van een cyberpandemie na de pandemie
Volgend artikelTrump’s laatste toespraak: robuust geloof in vrijheid van meningsuiting en een open debat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in