© Chad Davis / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Mainstream media in verklaringsnood: 18 republikeinse VS-deelstaten steunen de zaak van de staat Texas in het Hooggerechtshof tegen de legaliteit van de verkiezingen in Georgië, Pennsylvania, Michigan en Wisconsin. Deze donderdag om 15.00 uur EST (21.00 uur CET) is het tijdslimiet om te antwoorden.

“Het Hooggerechtshof verwerpt Trump’s aanklacht”, melden de steeds wanhopiger wordende Trump-hatende mainstream media, zonder te vermelden dat het zich daarbij alleen maar over de afwijzing van Pennsylvania congreslid Mike Kelly’s noodmotie handelt, allerminst over de Texaanse rechtszaak, meldt PI-News.

Dit is de rechtszaak die alles zal beslissen. Dit is de rechtszaak van alle rechtszaken, zegt Trump’s advocaat Jordan Sekulow.

De betwiste kantelstaten moeten “zeer specifieke beschuldigingen beantwoorden”, aldus Sekulow. Het gaat om een totaal van 62 kiesmannen, meer dan genoeg om de verkiezingen te beslissen.

De Republikeinen hoeven echter niet eens te bewijzen dat er verkiezingsfraude is gepleegd, maar slechts dat de aangeklaagde deelstaten zich niet aan de grondwettelijke stemregels hebben gehouden.

De federale rechter Samuel Alito had de staat Pennsylvania al op 6 november bevolen om alle stemmen die na de deadline van 20.00 uur op 3 november waren ontvangen uit te sluiten. Een aanwijzing dat het Hooggerechtshof wel degelijk gewicht toekent aan de beschuldiging dat de verlenging van de deadline voor stemmen per brief in Pennsylvania in strijd is met de grondwet.

Volgens Sekulow zouden de aanklagers bij een succesvolle rechtszaak twee mogelijkheden hebben: ten eerste zouden de wetgevers in de kantelstaten, die allemaal worden gecontroleerd door de Republikeinen, voor 14 december nieuwe kiesmannen kunnen benoemen, aangezien de verkiezingen ongeldig waren. Of de verkiezing kan op 6 januari 2021 in het Huis van Afgevaardigden worden beslist, waar Republikeinen ook een meerderheid van 27 van de 50 staten controleren.

Wereldoorlog 3: De weg wordt geëffend voor een gelijktijdige oorlog van de Verenigde Staten tegen China en Rusland

De jarenlange lastercampagne van de Democraten tegen conservatieve opperrechters zou zich nu wel eens kunnen wreken. De presidentiële kandidaat Joe Biden had als senator in 1991 een campagne geleid om de eerste zwarte opperrechter, Clarence Thomas, als zedendelinquent af te schilderen. In 2018 leidde vice-presidentskandidaat Kamala Harris de hysterische en deels gewelddadige poging van de Democraten om opperrechter Brett Kavanaugh als een serieverkrachter af te schilderen. Noch zal de nieuw aangestelde opperrechter Amy Coney Barrett de pogingen van de Democraten om haar af te schilderen als een “radicale katholiek” vergeten zijn.

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

4 REACTIES

  1. Het zou echt mooi zijn als het lukt
    Al was het alleen maar om die media en politiek en bn’ers hier in nederland keihard uit te kunnen lachen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here