Klik voor groot (Esc voor terug)

Kijk eens naar deze kaart van Oekraïne. Kunt u zien wat er aan de hand is? De Russen zijn een bufferzone aan het creëren langs hun westelijke perimeter. Waarom doen zij dat? Welk voordeel ontlenen zij aan een bufferzone?

Wel, een bufferzone schept een afstand tussen Rusland en Oekraïne, die Poetin nodig vindt omdat Oekraïne dreigt zich bij de NAVO aan te sluiten. Hij creëert dus zijn eigen DMZ (DeMilitarized Zone) op zijn westelijke flank, schrijft Mike Whitney.

Maar wat bewijst dat?

Het bewijst dat wij vanaf het begin zijn voorgelogen. Poetin was niet van plan het Sovjet-Rijk te herbouwen, zoals de media ons voorhielden. Hij wilde niet het Capitool, Kiev, innemen, en hij wilde niet de hele Oekraïense landmassa veroveren. Dat was allemaal flauwekul.

Wat hij wilde doen, is wat hij gedaan heeft.

Geloof me niet op mijn woord, kijk maar op de kaart. U hebt CNN of Rachel Maddow niet nodig om u te vertellen wat u met uw eigen twee ogen kunt zien. Dit is de realiteit “op de grond”.

Dit is een bufferzone. Zij schept een afstand tussen Rusland en Oekraïne, zij beschermt de etnische Russen in de regio Donbass, en zij creëert een landbrug naar de Krim, waar Ruslands vitale diepzeehaven Sevastopol ligt. Met andere woorden, het bereikt wat Poetin van meet af aan wilde bereiken, namelijk een grotere veiligheid langs zijn westelijke grens.

Wat wij zien zijn de basisparameters van Ruslands “Speciale Militaire Operatie”. Ja, velen zullen het liever een “oorlog” noemen, maar die term is lang niet zo precies als “Speciale Militaire Operatie”.

  Moskou bedreigt Seoel met leveringen van Russische moderne wapens aan Noord-Korea in het geval van leveringen aan Oekraïne

Waarom?

Omdat “Speciale Militaire Operatie” aangeeft dat het hoofddoel is het leven te redden van de etnische Russen die de laatste 8 jaar voortdurend gebombardeerd werden, en ook, een veiligheidszone te creëren die verhindert dat een vijandig NAVO-leger en zijn raketsysteem naar de grens van Rusland worden gestuurd. Dit zijn de doelstellingen van de “Speciale Militaire Operatie”; het gebied onder Russische controle “demilitariseren” en “denazificeren”. Snapt u het?

Zal de “Speciale Militaire Operatie” verder gaan dan de Donbass naar Kiev en steden in het westen?

Waarschijnlijk niet. Verder gaan dan de Donbass zou waarschijnlijk een volledige mobilisatie van manschappen en middelen vergen, die in Rusland nog niet heeft plaatsgevonden. Door niet te mobiliseren, geeft Poetin aan het westen te kennen dat hij zijn operatie zal beperken tot het gebied op de kaart. (Met enige lichte uitbreiding) Poetin geeft daarmee aan dat zijn grootste zorg de veiligheid is, en aangezien zijn zorgen door Biden en Zelensky achteloos terzijde werden geschoven, heeft hij het heft in eigen handen genomen. Met andere woorden, hij heeft zijn eigen regeling opgelegd.

Goed, maar als dit de parameters zijn van de speciale militaire operatie, wat zijn dan de kansen op een ruimere oorlog?

Dat hangt van Biden af. Als Washington doorgaat op de weg van escalatie – door wapensystemen te sturen die doelen in Rusland kunnen treffen – dan zal Poetin reageren. Dat zouden wij nu toch wel moeten weten. Poetin zal niet terugkrabbelen, wat er ook gebeurt. Als Washington wil escaleren, dan moeten zij zich voorbereiden op een gelijkwaardige reactie. Dat is de manier waarop het zal werken. Voorlopig is de “Speciale Militaire Operatie” gewoon een “Speciale Militaire Operatie”. Maar wanneer het een oorlog wordt, dan is alles uit. Dan zullen wij een volledige mobilisatie zien, een volledige breuk in de betrekkingen tussen de VS en Rusland, en een stopzetting van alle koolwaterstofstromen van oost naar west.

  In video: Oekraïense commandanten verbieden evacuatie van dode kameraden

Denkt u dat Europa en de Verenigde Staten daarop voorbereid zijn? Denkt u dat de EU de 25% van de olie en 40% van al het aardgas dat zij momenteel uit Rusland invoert, kan vervangen? Hebt u een auto die op windkracht rijdt en u op tijd op uw werk brengt, of een fabriek die op zonne-energie werkt? Hebt u een plan om uw huis te verwarmen met waterstof of misschien met een accu uit een oude Prius?

Nee, dat heeft u niet, en Europa ook niet. Europa loopt op fossiele brandstoffen. Amerika loopt op fossiele brandstoffen En hoe meer fossiele brandstof er verbruikt wordt, hoe meer de economie groeit. Hoe minder fossiele brandstoffen er verbruikt worden, hoe meer de economie krimpt. Bent u voorbereid op een leven in een krimpende economie met hoge werkloosheid, torenhoge inflatie, eindeloze recessie, en een steeds diepere sociale malaise, veroorzaakt door de misplaatste wens van uw regering om “Poetin de duimschroeven aan te draaien”?

Dat is een slechte keuze, nietwaar? Vooral wanneer er op elk moment een gezichtsreddende deal gemaakt kan worden. In feite zou Biden de gevechten morgen kunnen stoppen, als hij Poetin de hand van vriendschap reikte en verklaarde dat, ja, Oekraïne neutraliteit zal aanvaarden tot het einde der tijden en dat de uitbreiding van de NAVO ASAP zal stoppen.

Dat is alles wat nodig zou zijn. Gewoon de olijftak uitsteken en Poetin zal “de honden terugroepen”. Gegarandeerd.

Dat is wat deze man gedaan zou hebben. Herinnert u zich hem nog? Weet u nog hoe slecht het ging toen Trump aan het bewind was, en de benzine 2 dollar per gallon was, en iedereen een baan had, en er geen inflatie was, en de gewelddadige misdaad onder controle was?

  Gelooft er nog iemand in een Oekraïense overwinning?

Luister naar wat Trump over Rusland te zeggen had:

“Wel, ik hoop dat wij goede betrekkingen met Rusland zullen hebben. Ik zeg het luid en duidelijk en ik zeg het al jaren. Ik denk dat het een goede zaak is als we goede betrekkingen met Rusland hebben. Dat is heel belangrijk. En, geloof ik, op een dag zal dat gebeuren. Het is een groot land, het is een nucleair land, het is een land waarmee we moeten kunnen opschieten, en ik denk dat we uiteindelijk met Rusland zullen kunnen opschieten.”

Hij heeft gelijk, nietwaar? Wij moeten met Rusland overweg kunnen en een einde maken aan de gevechten, voordat deze idioten ons meeslepen in de Derde Wereldoorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen hulpeloos volk, vermoeid en getraumatiseerd
Volgend artikelDe status van de globalistische agenda is geëscaleerd van “verward” naar “chaotisch”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. Weer propaganda van Rusland. Gebrjik aub in jullie artikels het woord OORLOG in plaats van telkens Speciale militaire actie.

 2. Een goede vraag…….. zijn wij bereid/ voorbereid op een nabije toekomst w.s. Komende winter al in diepe armoede, sterk verminderde mobiliteit, toren hoge inflatie, een grote en eindeloze recessie, grote sociale malaise, en sociale onrust…….te gaan leven……… Zo ja dan hoef u niets te doen.
  Onze regering heeft zonder het u / ons te vragen, zonder naar de gevolgen te kijken, samen met onze ongekozen “ super regering” de EU zomaar uit het niets, zonder goede overwegingen en degelijk nadenken, “ Putin de duimschroeven “ aan gedraaid.
  Is dit het goede zoeken voor de burgers.❓
  Het lijkt wel een stelletje kijvende ruzie makende school kinderen…..

  Biden houdt deze “ speciale Militaire Operatie “ in stand.
  Want dat is het nog steeds….. hoe lang nog….. als Biden niet stopt met het leveren van oorlogstuig dan zal het kunnen escaleren in één grote oorlog…..
  Putin houd zich in, en veroverd wat hij wil hebben.
  Je kunt zeggen dat is fout….. misschien wel…….. maar hoe vaak heeft Putin al wel met het westen willen praten over de veiligheid van Rusland?????
  Tientallen keren. Deze zijn gedocumenteerd.❗️
  Putin werd steeds bij voortduring door het arrogante Amerika weggezet als een agressor.

  Dat is hij lang niet geweest maar nu de Azov brigade op het punt stond om de Donbas binnen te vallen en “ af te gaan rekenen “ met de ethnische Russen aldaar, was de maat van Putin vol.
  Nu was Putin ze voor.
  Nu werden ze ( de nazi’s zoek de beelden maar op ) op een hoop geveegd in de staal fabriek in Mariupol en afgevoerd, naar de krijgsraad in Rusland.
  Niet als tegen stander dood geschoten zoals de Ukrainers met krijgsgevangenen doen. ( beelden van bekend)
  Putin kent het nazi fanatisme van dit soort mensen. Hij heeft gelijk… het is / was walgelijk wat ze doen/ deden.( beelden van )
  Sinds 2014 zijn er in dit gebied ( Donbas Lugansk ) al 15.000 etnische Russen gedood. Zomaar alleen omdat ze Rus zijn.

  Putin wil nu zijn veiligheids zone , een buffer….die hem was beloofd ten tijde van Gorbatsjov voor zijn land hebben.
  En nadat hij jaren is vernederd neemt hij hem zelf in.
  Amerika verdraagt dit niet.
  Jo Biden is een heethoofd en nu nog “ vergeetachtig “ ook zijn regering zijn aggresievelingen die af willen rekenen met Putin.
  Ze lijken niet te begrijpen dat ze door het “ blok landen “ wat achter Putin staat straks hun wereld hegemonie kwijt gaan raken. Die landen hebben begrip voor Putin zijn speciale militaire operatie. En kiezen eieren voor hun geld.
  Putin heeft een zeer sterke roebel….. die zou de dollar wel eens kunnen gaan vervagen als wereld munt…..Rusland bezit grote voorraden Grondstoffen die wereld wijd zeer gevraagd zijn……
  Wij in Europa maken ons wel druk om het klimaat maar dat lijkt meer een “ westers speeltje “ dan een wereldwijd gedragen project.
  Hoe nu verder……
  PRATEN‼️
  PRATEN IS HET BESTE…. DAT ZEI HENRY KISSINGER pas geleden ook.
  Maar dat wilde Biden niet of hopelijk NOG NIET horen.
  STOP MET VECHTEN……….. JO BIDEN GA PRATEN❗️❗️❗️❗️het Ukrainse leger wordt uitgemoord, door hun eigen IJDELE president.
  Die NIETS WIL TOEGEVEN en alleen maar ZIJN BEVOLKING KAN OPHITSEN……

  Gelukkig zijn er nu binnen het leger in Ukraine ook al grote tegenkrachten zelfs van de OPPERBEVELHEBBER. Die is het niet eens met Zalensky!

  En wij hier in Europa wij gaan aan de ondeskundige LEIDING VAN ONZE NEDERLANDSE EN DE EUROPESE REGERING……. AAN DE BEDELSTAF……
  WIJ KUNNEN OP DIT MOMENT NIET ZONDER KOOLWATERSTOFFEN UIT RUSLAND………
  HET IS POLITIEKE ZELFMOORD VAN EEN WERELD DEEL…..
  En Putin weet dit maar al te goed. ‼️
  Hij is, of je het nu wel of niet goed vind….. Putin is een groot strateeg.
  Dit ontbreekt totaal in het westen……..Er is geen VISIE❗️
  Bij onze regering speelt op kinderlijk niveau, haat en rancune een rol. DAT IS NIET REGEREN❗️
  We kunnen alleen maar hopen en bidden dat onze regering gaat inzien dat we niet zonder Russisch gas kunnen.
  En alsnog een “ nieuw contract “ afsluiten met Ruslan.
  En zo proberen te redden wat er mogelijk is.

 3. Ik zei al vanaf het begin tegen mijn vrouw dat Rusland een buffer wilde in het oosten en zuid-oosten, vooral wat betreft de Krim waar Rusland in Sebastopol al 200 jaar een marinehaven heeft.. Bovendien wonen er in dit gebied veel ethnische Russen. De schijnaanval op Kiev was volgens mij een taktische manoevre..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in