Terwijl het Russische leger door Oekraïne trekt, grondgebied opeist en hulpbronnen opslokt, worden veel Europese landen nu geconfronteerd met de grimmige angst dat zij de volgende kunnen zijn. Niet alleen heeft de massale immigratie hun middelen uitgeput, maar hun militaire productiebases zijn ook niet langer in staat om kritieke defensiewapens en munitievoorraden aan te vullen, schrijft Lance D Johnson.

EU verspilt militaire middelen in Oekraïne en heeft niet de productiecapaciteit om Rusland bij te houden

In haar pogingen om de Oekraïense staat in stand te houden, heeft de Europese Unie (EU) de weinige middelen die ze had al opgebruikt. De EU heeft Oekraïne meer dan $29 miljard aan militaire hulp gegeven, variërend van munitie tot luchtverdedigingssystemen, Leopard tanks en gevechtsvliegtuigen. De EU heeft al één miljoen granaten voor artillerie toegezegd voor begin 2024 en heeft 40.000 Oekraïense militairen opgeleid om gebieden te ontmijnen die nu bezet zijn door Russische strijdkrachten. Maar al deze inspanningen schieten tekort.

De Verenigde Staten putten de middelen ook snel uit. Met meer dan 75 miljard dollar die nu in Oekraïne is geïnvesteerd, zijn de VS van plan om de dollar naar de vergetelheid te drukken, de wereldreservemunt te vernietigen en onderweg hun militaire middelen uit te putten.

NAVO-landen zijn kansloos, verliezen de oorlog in Oekraïne en kunnen hun eigen grenzen niet verdedigen

Terwijl Europa en het Westen blijven wankelen in Oekraïne, blijkt uit een nieuw rapport dat de meeste Europese landen een uitgeput leger hebben, met munitievoorraden zo laag dat ze het niet langer dan twee dagen zouden uithouden in een confrontatie met Rusland.

  Kiev krijgt nu een koekje van eigen deeg

Volgens de Wall Street Journal heeft het Britse leger slechts ongeveer 150 inzetbare tanks en ongeveer een dozijn operationele langeafstandsartilleriestukken. Toen het Britse leger vorig jaar werd opgeroepen om Oekraïne te helpen, overwogen ze om raketwerpers uit hun eigen musea te halen.

In Frankrijk staan minder dan 90 stukken zware artillerie klaar om ingezet te worden. Groot-Brittannië en Frankrijk zijn de grootste en op één na grootste Europese defensie-uitgaven, maar toch zouden ze geen stand houden in een echte confrontatie met Rusland.

Ter vergelijking: de Russische fabrieken bouwen zoveel zware artillerie dat ze in staat zijn om in één maand 90 stukken zware artillerie te verliezen in Oekraïne en nog steeds door te stoten en grondgebied te behouden. Wat Rusland in een maand verliest in Oekraïne, is alles wat Frankrijk te bieden heeft om zijn kwetsbare grenzen te beschermen.

Alsof dit nog niet erg genoeg is, heeft het Duitse leger maar genoeg munitie voor TWEE dagen strijd. Denemarken heeft ook zulke beperkte militaire uitgaven; ze hebben zelfs geen zware artillerie meer – geen onderzeeërs en geen luchtverdedigingssystemen.

Rusland heeft de macht die het nodig heeft om terug te slaan tegen de NAVO, de intergouvernementele militaire alliantie van 31 lidstaten die grotendeels wordt gefinancierd door de Verenigde Staten. De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie wordt momenteel gesteund door gedevalueerde Amerikaanse dollars en de Europese landen zijn de afgelopen twintig jaar afhankelijk geworden van de VS voor hun defensie. De VS levert momenteel 70 procent van het NAVO-budget.

Anthony King, een professor in oorlogsstudies aan de Universiteit van Warwick, zei dat Europa’s afhankelijkheid van de VS ertoe heeft geleid dat Europa “zichzelf systematisch heeft gedemilitariseerd omdat het geen geld hoefde uit te geven”.

  Russisch-Oekraïense oorlog: De Wereldbloedpomp - Geleidelijk, en dan plotseling

“Ze zijn in feite in slaap gevallen”, waarschuwde hij.

Voormalig secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen waarschuwt dat Europa Rusland niet langer kan bijhouden als het gaat om de productie van wapens en munitie.

“Hoewel de gecombineerde economische en industriële macht van de NAVO-landen die van Rusland en zijn bondgenoten ver overtreft, laten we ons voorbijstreven”, zei hij. “Oekraïne bevindt zich nu in een uitputtingsslag, als we niet serieus werk maken van de munitieproductie zal de oorlogsdreiging waarschijnlijk dichterbij komen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO-chef waarschuwt Westen zich voor te bereiden op “slecht nieuws” over realiteit in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin ziet de waarheid over de “nep” maanlandingen
Volgend artikelDe totale nederlaag van Oekraïne komt in zicht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. En toch komt er een europees ‘leger’.
  Niet om tegen Rusland te vechten, daar zullen de middelen nooit toereikend voor zijn, maar om de opstandelingen te onderdrukken.
  Het gaat héél snel héél vies worden.
  De boeren in heel Europa laten zich (alweer) horen.
  De waarheid komt aan het Licht.
  De opstand krijgt langzamerhand wel een beetje een gezicht.
  Dit mag uiteraard nooit doorzetten.
  Daarom wordt er een leger gevormd door oa de politie eenheden.
  Die zijn reeds bewapend.
  Samen met AI en drones (lees europees leger) zal onze vriend en helper, de massa in bedwang gaan houden.
  De rollercoaster komt langzaam op haar hoogtepunt, het wordt nog een hobbelige rit.

  • Klopt… daarom moeten WIJ heel heel goed helder houden dat WIJ een gemeenschappelijke vijand hebben. Laat je niet tegen je medemens opzetten, ook niet als die medemens nog in diepe slaap is.

   WIJ zijn met miljoenen, wereldwijd met miljarden. Ze kunnen een Europees leger opzetten of een gigantische politiemacht. WIJ ZIJN MET MEER!!!

   Als wij gaan samenwerken zijn er atoombommen nodig om ons tegen te houden. Er is geen enkel leger op aarde dat het van ons kan winnen, maar dan moeten we wel zij aan zij gaan staan. Echt waar… als de miljoenen wakkere mensen in NL alle angst loslaten en hun leven op het spel durven te zetten, dan bevrijden wij heel Europa zonder dat wij een schot lossen. Maar wij blijven maar denken en leven en voelen als eenlingen… terwijl wij echt met miljoenen zijn. Alleen de meesten van ons denken dat een ander zn leven wel gaat wagen.

   WIJ moeten dit als een oorlog gaan zien tegen de broeders en zusters die WIJ zijn. Als een agent of romeo één van ons probeert te pakken of één van ons aanvalt, dan vallen ze ons allemaal aan.

   WIJ MOETEN ONS ORGANISEREN ALS EEN LEGER.

   ÉÉN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR ÉÉN!!!

 2. Als iederéén in opperste woede opstaat maakt dat smerissentuig óók geen schijn van kans, en dan zullen ze de kant van de bevolking kiezen.

  Een hond zoekt een baas.

  Kun je dát weer aan gaan sturen. Heb jij er zin in?

  Je zou kunnen besluiten om iets op te zetten…….ergens…….daar kennis van geven via deze site. Dat wordt vanzelf opgerold. De hoerenkast heeft zijn pitbulls strak afgericht, en wij zijn slaven zonder wapens.

  Dus je zult moeten wachten tot de volkswoede totaal is, en die komt vanzelf als het systeem geklapt is, en de bankenwereld ingestort.

  Geduld. Ze zullen het vanzelf over zich af roepen. Als die pleuris uitbreekt hangen ze.

 3. “Europa is kwetsbaarder dan ooit, met een slinkende voorraad wapens en munitie”

  Naar mijn mening is Europa kwetsbaar voor veel moslim landen, NAVO, de Verenigde Staten en Eurogendfor crowd control ect.

 4. Onze ergste vijanden zijn niet extern, maar intern in de vorm van de overheid en regering. Die namens de private banken handelen. Banken zorgen niet voor voorspoed van een land, maar zij romen constant onze levensenergie af. Doordat wij werken om rond te kunnen komen om de eindjes aan elkaar te knoppen eind van de maand.

 5. “Europa is kwetsbaarder dan ooit, met een slinkende voorraad wapens en munitie”

  Man,man,man, En weer op het angst orgel spelen.
  We moeten bang blijven voor zaken die er niet zijn, of dat nu een ‘ virus’ is opwarming of de russen.
  Europa is kwetsbaar op economisch vlak door eigen handelen.
  Europa is kwetsbaar voor de VS
  Europa is kwetsbaar door hun door eigen handelen kapotgeschoten voeten.

  De mensen en instellingen die ons bang proberen te maken hebben daar zelf voordeel bij.
  En dat bang maken werkt bij de massa telkens weer.
  We kunnen beter bang worden van de goedgelovige massa…..

 6. Europa wordt steeds MINDER kwetsbaar nu de wapens minderen en tekort SCHIETEN!
  Het is maar een select groepje meelopers die extreem angstig worden omdat hun macht tanende is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in