President Vladimir Poetin heeft zojuist de meest interessante – en laten we zeggen, kleurrijke – theorie tot nu toe naar voren gebracht over waarom het vliegtuig van Yevgeny Prigozhin op 23 augustus buiten Moskou neerstortte. Terwijl een groot deel van de westerse berichtgeving en zelfs de Russische media zelf de dood van de Wagner-chef hebben beschreven als het gevolg van een luchtdoelraket of een geplaatste bom die tot ontploffing werd gebracht, vertelde Poetin donderdag op een jaarlijkse bijeenkomst van de Valdai Club in Sochi dat Prigozhin en zijn mannen waarschijnlijk dronken of mogelijk high waren geworden en met granaten aan het spelen waren, schrijft Tyler Durden.

Bloomberg, dat de onverwachte publieke commentaren oppikte, schreef: “De Russische president Vladimir Poetin zei dat er granaatscherven waren gevonden in de lichamen van Wagner-oprichter Jevgeni Prigozjin en andere huurlingenleiders die omkwamen bij een vliegtuigongeluk, terwijl hij erop zinspeelde dat de man die een gewapende opstand tegen de militaire leiding van het Kremlin leidde, een drugsgebruiker was geweest.”

Poetin zei: “In de lichamen van degenen die omkwamen bij het vliegtuigongeluk werden fragmenten van handgranaten gevonden.”

De Russische leider zei het te betreuren dat er geen toxicologisch onderzoek was gedaan op de lichamen die bij de crash waren gevonden, omdat ze “niet alleen $10 miljoen in contanten, maar ook 5 kilo cocaïne” hadden gevonden bij een daaropvolgende inval in de hoofdkantoren van Wagner PMC in Sint-Petersburg.

  Het Verenigd Koninkrijk fantaseert over het verslaan van Rusland terwijl zijn leger uit elkaar valt

In totaal kwamen 10 passagiers en de bemanning om aan boord van het Embraer SA Legacy 600 privévliegtuig. Amerikaanse bronnen hebben gespeculeerd dat het waarschijnlijk een bom was die in het vliegtuig was geplaatst en in de lucht tot ontploffing is gebracht. Er is ook nog de Russische theorie van het neerhalen van het vliegtuig, bevolen door Poetin of het leger als “wraak” voor de muiterij van juni Wagner.

Over het algemeen hebben westerse bronnen de hele moord gezien als een door Poetin zelf bevolen moord, die het Kremlin als een “absolute leugen” heeft ontkend.

Maar gezien de nonchalante en terloopse manier waarop Poetin zojuist een publiek van Russische topambtenaren vertelde dat het neerkomt op onverantwoordelijke huurlingen die dronken en high werden en besloten om spelletjes te spelen met handgranaten, lijkt het erop dat Poetin zijn vijanden hier gewoon openlijk beschimpt. Is hij aan het trollen?

De opmerkingen van donderdag over de dood van Prigozhin werden breed uitgemeten in de internationale krantenkoppen, kort nadat Poetin ze had uitgesproken. Het kwam tijdens een lange vraag- en antwoordsessie met de Russische leider, zoals gebruikelijk is bij het Valdai-format. Poetin weet zeker dat de Amerikaanse en Europese pers en functionarissen zijn woorden tijdens deze evenementen nauwlettend in de gaten houden.

  20 feiten over het opkomende wereldvoedseltekort die u tot in uw diepste binnenste zouden moeten doen verkillen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als Prigozhin in de hel is, zal hij binnenkort de plaats runnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse minister van Buitenlandse Zaken belooft Russische gebieden aan de EU toe te voegen
Volgend artikelStop met ons deze leugens over griep en Covid-prikken te voeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Heel aannemelijk.
  Jammer dat er geen toxicologisch onderzoek is gedaan.
  Dat zou trouwens nog altijd kunnen, tenzij ze verbrand zijn.

 2. Dat is triest dat Putin dat geleooft dat betekend dat hij met die leugens van die shogun genaaraal of hoe heet die gaat lopen, martin armstrong waarschuwde daar al voor op zijn blog dat Putin bepaalde aannames heeft geloofd van zijn generaal . En dat vele mensen in Rusland daarover speculeren. Of Putin zich bewust is van zich in een oorlog laten intimideren die door shogun, ben de naam vergeten. Ook russische vriendin van mij speculeren daar al een half jaar over. Of Putin zich inderdaad bewust is dat hij word gemanipuleerd in kennis over de stand van zaken. Voor mij zegt dat niet veel goeds als je eigen volk aan je gaat twijfelen. Blijkbaar zeggen mijn russiche vrienden dat die shogun generaal geen geliefde is in rusland en voor hen had die inval in oekraine niet gehoeven. Zij zeggen simpel het ia jullie strijd niet de onze. Die russische mensen in donbas konden ook terug keren naar Rusland ipv zich 8 jaar lang laten beschieten. Voor het eerst sinds 22 lange jaren word putin steeds meer in twijfel getrokken. En dat komt vanwege dienoorlog in oekraine. Ook al noemen zij het special operation. Zoals ik begrijp willen toch vele russen van die oorlog af. Dat zet je aan het denken. Mijn russische vrienden dragen een warm hart voor Putin maar ook zei zeggen nu het duurt te lang hij laat met zich sollen. Het ging om de donbas veilig stellen en ze zijn met hele andere dingen bezig, zei menen dat putin zich in een oorlog laat trekken me5 europa en engeland en amerika omdat die landen een oorlog nodig hebben omdat de euro kapot. En als er al een hoop russen zijn die dit beseffen denk ik dt putin zich nu op glad ijs begeeft en dt roep ik dan ook al een half jaar.
  Prighozin was heel geliefd onder het volk , voor hen is een held gestorven,dat putin hem nu wegzet als een losgeslagen projectiel zal niet bij iedereen in goede aarde vallen zeker niet bij kijn russische vrienden en hun families. Het roert in Rusland ook erg achter de schermen en zij moeten uitkijken dat vandaag of morgen zelensky iets doet wat onomkeerbaar is. Er is op dit moment veel meer aan de hand dan zich schijnbaar voordoet.

  • Als Prigho een held was voor de meeste Russen betekent dat ook dat de meeste Russen de oorlog ‘begrijpen’ en steunen, toch ? Prigho was gek en gefrustreerd aan het worden, dat was zondermeer duidelijk, oorlog en de dagelijkse slachtpartijen doen wat met een mens ! Putin laat met zich sollen ? Ik zou het zo niet stellen, in elk geval heeft hij de SMO serieus onderschat en is de aanpak nog steeds te zacht om burgerslachtoffers zoveel mogelijk te vermijden. Wat is het alternatief ? Carpetbombing zoals US/NATO het zouden doen ? Nucleair gaan ? Wat zou Zelensky trouwens NOG meer kunnen doen dat onomkeerbaar is ?!

  • jij en je vrienden weten helemaal Niets over de werkelijke toestand van deze oorlog..maar dat is niet erg, tenslotte willen jullie de Onzin vh Westen..de mensen van de bevrijde gebieden konden helemaal niet weg op straffe van dood…beter dat jullie weg blijven van Rusland…verraad is geen oplossing, het ontploft in uw eigen Walgelijk gezicht….♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️

   • Raphael, je hebt gelijk. Laat Putin maar schuiven, die denkt 20 stappen voor uit en weet precies wat ie doet. Anders was hij nooit zo ver gekomen. De grootste staatsman ter wereld. Heeft Rusland eigenhandig weer groot gemaakt. Op een hele menselijke manier. Raphael, jou bijdragen zijn voor mij altijd waardvol, met een rechte rug. Het gaat je goed. Ralph

 3. Zo interesssant is dit niet wat Putin vermeldt, en heel goed mogelijk. Heel EU wordt regelmatig overstroomd met coke. Hele partijen aan containers worden doorgelaten met slechts eentje afgepakt om weer wat in de krant te kunnen zetten, in Rotterdam, coke port van EU. Veel geld en spanning gaan doorgaans hand in hand met coke. Zelensky snuift toch ook zakken coke en ontvangt zekken geld? En in die kringen zijn granaten net als rotte tomaten waar je mee gooit. Hoeveel van die dingen werden er niet geleverd door de NATO? Net als pepernoten gestrooid. Ik snap de ophef van die Max Seddon ook niet, brulaap. Van de FT uit de UK.

 4. Kom op…….de bergen coke die over tafel gaan in de 2e kamer…..en dat in een landje als dit ….(.Hugo de Jonge snoof die muk als een stofzuiger.)…….

  Kwoumaarzegge…..niks nieuws onder de (vervuilde) horizon.

  Triest is het wel…….en strontvervelend.

  Heb ooit eens een vechtpartij meegemaakt, waarin de agressor stevig onder de coke zat. Een vriend van mij pakte die agressor aan op een manier waar je het koud van krijgt……..en de agressor kwam met een beurs geslagen kop overeind om te praten…….op een toon alsof hij het allemaal voor het zeggen had.

  Kortom……hij voelde niks. Helemaal niks.

  Dat is wat coke met je doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in