Trump: “We hebben gewonnen!”

0
668
© The White House

Donald Trump is van mening dat het duidelijk is dat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Tegelijkertijd noemt hij de verkiezingsfraude van de Democraten een schande en een misleiding van het Amerikaanse volk.

Woensdagochtend maakte Donald Trump op een persconferentie bekend dat hij van mening is dat de verkiezingsoverwinning duidelijk is.

“De resultaten van vanavond zijn fenomenaal. We waren klaar om te feesten. We hebben deelstaten gewonnen die niemand dacht dat we zouden winnen. We hebben Ohio gewonnen. We hebben Texas gewonnen. We hebben Georgia gewonnen. North Carolina”, zegt hij, en voegt eraan toe dat hij ook Pennsylvania met een grote marge wint.

Hij is ook erg boos over de verkiezingsfraude van de oppositie en gelooft dat de Democraten actief hebben geprobeerd om de verkiezingsuitslag te manipuleren.

“Plotseling stopte alles. Dit is een grote misleiding tegen het Amerikaanse volk. Dit is een schande voor ons land. We waren klaar om deze verkiezingen te winnen, en eerlijk gezegd hebben we die gewonnen”.

“Ons doel is nu om de integriteit van het land te behouden. Dit is een grote fraude tegen ons land. We willen dat de wet goed gebruikt wordt, dus gaan we naar het Hooggerechtshof. We willen niet dat ze midden in de nacht stembiljetten vinden en ze toevoegen. Dit is een zeer triest moment. Maar we zullen dit winnen, en wat mij betreft hebben we al gewonnen”, verklaart de president.

De Democraten hebben op hun beurt Trump veroordeeld en dat hij zichzelf al tot winnaar heeft uitgeroepen. De actie wordt “onrechtmatig, gevaarlijk en autoritair” genoemd en dat de beschuldigingen van de president van verkiezingsfraude volkomen ongegrond zijn.

Vaccinatie kwetsuren: Moderna vaccinatie-stop in Californië

Er zij op gewezen dat de verkiezingsuitslag volgens de officiële cijfers nog niet duidelijk is en dat het nog steeds onduidelijk is wie de president zal zijn.

Kleine marges in de eindsprint

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here