Donald Trump en Hooggerechtshof rechter Amy Coney Barrett, foto's via YouTube

De Amerikaanse presidentsverkiezingen uitslagen verlopen gelijkmatiger dan veel “deskundigen” hebben kunnen voorspellen. Als er geen duidelijke winnaar kan worden gekozen, kan het in plaats daarvan het Hooggerechtshof zijn dat beslist wie president wordt.

Zowel de Republikeinen als de Democraten bereiden hun advocatenteams voor om actie te ondernemen als de verkiezingsuitslag onduidelijk wordt, wat betekent dat de strijd bij de stembus wordt overgedragen aan de rechterlijke macht – iets waar beide partijen al maanden op voorbereid zijn.

Een factor die ertoe bijdraagt dat de verkiezingen in het Hooggerechtshof kunnen worden beslist, is dat veel staten hun stemregels net vóór deze verkiezingen hebben gewijzigd en dit hebben gerechtvaardigd met de plaag van het Coronavirus. Volgens het fiscaal gefinancierde Zweedse staatsmedium Sverige Radio zijn er al 300 rechtszaken over de verkiezingsregels aangespannen.

Experts zijn nu van mening dat de verkiezingsuitslag zelf ook voor de rechter kan worden beslist, aangezien beide partijen advocaten en juristen in verschillende deelstaten hebben ingehuurd die gespecialiseerd zijn in kieswetten en dat er federale deskundigen zullen worden ingeschakeld als het Amerikaanse Hooggerechtshof de zaak zou aannemen.

Een zwaar bekritiseerd aspect van de verkiezing is de stemming per post en de deadline daarvoor. Donald Trump heeft hier een felle aanval op gelanceerd en is van mening dat het poststemmen wordt gebruikt om de verkiezingsuitslag te manipuleren en dat het systeem wordt gebruikt om Joe Biden president te maken.

Volgens Dagens Nyheter is het onduidelijk of de stemmen die per post binnenkomen tijdens de extra termijn van drie dagen überhaupt geteld zullen worden, en de drie meest conservatieve rechters in het Hooggerechtshof beweren dat het zeer waarschijnlijk is dat de beslissing van de deelstaatsrechtbanken om stemmen per post tot 6 november op te nemen in de verkiezingsuitslag een beslissing is die in strijd is met de Amerikaanse grondwet.

  35 antiterroristische eenheden tegen Antifa in de VS

Tijdens de verkiezingen van 2000 is het Hooggerechtshof gestopt met het hertellen van de stemmen in Florida, wat er ook toe heeft bijgedragen dat George W Bush de verkiezingen won. Het moet ook genoteerd worden dat een meerderheid van de uitspraken van het Hooggerechtshof als conservatief moet worden beschouwd.

Trump: “We hebben gewonnen!”

Vorig artikelTrump: “We hebben gewonnen!”
Volgend artikelTrump: “Mijn leiding verdween op magische wijze”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in