Trump ‘liquideert’ Amerikaanse relatie met Wereldgezondheidsorganisatie

3

President Trump heeft aangekondigd dat de VS “zijn relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie liquideert”.

Tijdens zijn toespraak in de Rose Garden in het Witte Huis op vrijdag beschuldigde de Amerikaanse president de WHO ervan de wereld te hebben misleid nadat zij onder druk was gezet door China, dat hij de schuld geeft van het Coronavirus.

Hij zei dat hij nu de financiële middelen zal doorsturen naar andere organisaties.

We zullen vandaag onze relatie met de WHO liquideren, kondigde Trump aan tijdens de persconferentie.

Hij zei dat de WHO “onder druk” werd gezet door China om de wereld te misleiden over het Coronavirus, wat een Amerikaanse en globale reactie heeft belemmerd en heeft geresulteerd in meer dan een miljoen sterfgevallen wereldwijd – waaronder meer dan 100.000 Amerikanen, schrijft RT.

Als voorbeeld noemde Trump het advies van de WHO om reizen niet te verbieden eerder dit jaar, en haar kritiek op zijn besluit om inkomende vluchten uit China te stoppen. Bijna elk land stopte uiteindelijk met vliegreizen, naast de lockdown-tactiek die bedoeld was om de verspreiding van de virusziekte te vertragen.

De wereld lijdt nu onder de gevolgen van de malversaties van de Chinese regering, voegde Trump eraan toe.

Trump had twee weken geleden een brief gestuurd naar WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus, met de eis dat het agentschap “zijn puinhoop opruimt” en het 30 dagen de tijd gaf om dit te doen. Hij beschuldigde het orgaan van “onjuiste en misleidende” verklaringen over het Coronavirus, en het in dienst staan van Peking.

De enige manier om vooruitgang te boeken voor de Wereldgezondheidsorganisatie is als ze daadwerkelijk kan aantonen dat ze onafhankelijk is van China … we hebben geen tijd te verliezen, schreef hij.

De aankondiging van vrijdag komt 20 dagen na die brief, voor de opgelegde deadline.

  Corona-vaccinatietests met schokkende bijwerkingen - media hullen zich in stilzwijgen

Als onderdeel van het geschil met de WHO, had Trump de financiering van de VS aan de WHO al in april opgeschort. Uit de cijfers van de WHO zelf bleek dat de VS in 2018-19 $893 miljoen – met contributiegeld en vrijwillige bijdragen – aan de begroting van de WHO hadden gegeven, vergeleken met $86 miljoen uit China.

De WHO reageerde op de financiering-stop van Trump door een “onafhankelijke evaluatie” te beloven die “ongetwijfeld verbeteringen laat zien” en “lessen voor ons allemaal om te leren”, maar verklaarde ook dat het Amerikaanse besluit betreurenswaardig was en “scheuren tussen ons” veroorzaakte die kan worden uitgebuit door het virus.

Rapport: Peking vroeg WHO-chef Tedros om een pandemie waarschuwing uit te stellen

Vorig artikelTwitter concentreert zich op het censureren van Trump – pedofielen gebruiken het platform om openlijk kinderporno te kopen en te verkopen.
Volgend artikelTotale “verwoesting” in Minneapolis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ik ben het niet vaak met hem eens maar nu wel. Die Chinezen regeren heel de wereld met hun dreigementen. En dat kunnen ze doen omdat de wereld hen de kans bood hele bedrijven op te kopen en zo die landen de mond konden snoeren. Pleur ze er gewoon uit samen met hun kattenvlees restaurants.

 2. China? What about the Rockefeller ‘Gates’?

  ‘Hij is eveneens de grootste donateur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), sinds president Trump de steun van de VS aan de WHO heeft stopgezet in afwachting van een onderzoek naar de afhandeling van de COVID-19-crisis door de WHO en de CDC. Deze twee instanties zijn marketingafdelingen voor het vaccin-imperium van Gates.’

  https://stichtingvaccinvrij.nl/hoe-bill-gates-de-controle-heeft-over-het-censureren-van-sociale-media/

  ‘DE NEGATIEVE EFFECTEN VAN MONDKAPJES
  Mondkapjes veranderen de samenstelling van de lucht die u inademt, en dat heeft een negatief effect op uw gezondheid.’

  https://stichtingvaccinvrij.nl/over-het-dragen-van-mondkapjes-effectief-of-onzin/

  ‘Met ingang van 1 juni moeten reizigers in het openbaar vervoer een (niet medisch) mondkapje dragen. Het RIVM is niet voor maar ook niet tegen. Toch maakt Rutte het verplicht. Wat zeggen onafhankelijke artsen over het mondmasker?’

  https://www.dlmplus.nl/2020/05/29/de-gevaren-van-het-dragen-van-een-mondkapje/

  ‘We laten twee onderzoekers/medici aan het woord die uitleggen op welke manieren er met de corona testen gemanipuleerd kan worden. Leg deze kennis naast de wetenschap dat per 1 juni in ons land bijna twee keer zoveel getest zal gaan worden. Dan blijft er maar een conclusie over.’

  ‘Wodarg schrijft:”Zelfs als er geen SARS-CoV-2 virusinfectie in Duitsland zou voorkomen en alle mensen zouden worden getest dan zouden er toch 1.148.000 covid besmettingen zijn. Men heeft bij zulke testen zelfs geen virus meer nodig om de bevolking schrik en angst aan te jagen. Het is slechts nodig om voldoende vaak die dure nietszeggende testen te gebruiken. En omdat men met deze testen veel geld kan verdienen is het zeer waarschijnlijk dat dit ook gebeurt.”’

  https://www.dlmplus.nl/2020/05/28/hoe-dankzij-de-corona-test-de-pandemie-nooit-meer-stopt/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in