Yuval Noah Harari, adviseur van het World Economic Forum, heeft het idee van een elite-groep van globalisten die samenwerken om een Nieuwe Wereldorde tot stand te brengen, van tafel geveegd en afgedaan als “onzin” en “fantasie”.

Harari, een van de belangrijkste architecten achter de Great Reset van het WEF, verscheen afgelopen maandag op de podcast van Lex Fridman om de “samenzweringstheorie” van de Nieuwe Wereldorde in twijfel te trekken en te beweren dat de wereld te “complex” is voor machtige individuen om een wereldwijde agenda uit te stippelen, schrijft Jamie White.

“De globalistiche cabal-samenzweringstheorie kent vele variaties, maar in principe is er een kleine groep mensen, een samenzwering, die in het geheim alles wat er in de wereld gebeurt controleert,” zei Harari. “Alle oorlogen, alle revoluties, alle epidemieën, alles wat er gebeurt wordt gecontroleerd door deze zeer kleine groep mensen, die natuurlijk kwaadaardig zijn en slechte bedoelingen hebben.”

“Dit is een heel bekend verhaal. Het is niet nieuw. Het bestaat al duizenden jaren. Het is erg aantrekkelijk omdat het ten eerste eenvoudig is. Je hoeft niet alles te begrijpen wat er in de wereld gebeurt. Je hoeft maar één ding te begrijpen.

“De oorlog in Oekraïne, het Israëlisch-Palestijnse conflict, 5G-technologie, COVID-19. Het is eenvoudig. Er is een wereldwijde cabal die het allemaal doet,” vervolgde hij, eraan toevoegend dat deze crises dan de schuld kunnen krijgen van “de Joden” of de “Vrijmetselaars.”

  Waarom Rusland de "Nieuwe Wereldorde" bestrijden moet

“Het creëert deze utopische fantasie. Als we ons maar ontdoen van deze kleine cabal, dan lossen we alle problemen van de wereld op. Verlossing!’…Het is dus eenvoudig, het is aantrekkelijk, en daarom geloven zoveel mensen het.”

Harari vergeleek vervolgens het geloof in een sinistere Nieuwe Wereldorde met het nazisme, door te beweren dat de nazi’s ook geloofden dat een cabal de wereld probeerde te beheersen.

“Het basisidee van de nazi’s was dat Joden de wereld beheersten. Verlos je van de Joden, dan los je alle wereldproblemen op,” zei hij.

Harari’s afwijzing van een wereldwijde cabal die wereldwijde gebeurtenissen probeert te sturen, is bijzonder ironisch.

Harari, een overtuigd transhumanist en sociaal ingenieur, woonde dit jaar namelijk in het geheim de streng bewaakte Bilderbergbijeenkomst bij, een jaarlijkse conferentie van de machtigste personen uit het bankwezen, de financiële wereld, het leger, de media, de academische wereld en het bedrijfsleven – een cabal zo u wilt – die bijeenkomen om in het geheim hun agenda voor de wereld te bespreken, terwijl het publiek en de pers niet mogen deelnemen.

Veel van Harari’s andere eerdere uitspraken ondermijnen zijn argument dat er geen agenda voor de Nieuwe Wereldorde is.

Harari beweerde in 2019 dat het tijdperk van de vrije wil “voorbij” is omdat AI binnenkort in ons brein zal worden gekraakt en onze hoop en dromen zal beheersen.

“Mensen zijn nu hackbare dieren. Weet je, het hele idee dat mensen een ziel of geest hebben en een vrije wil. Dus, wat ik ook kies, of het nu in de verkiezingen is of in de supermarkt, dat is mijn vrije wil. Dat is voorbij – vrije wil,” zei hij.

  EU-parlement wil beide Nord Stream-pijpleidingen opgeven: "Nord Stream" wordt afgeschaft: Systeempartijen stemmen in Brussel voor ondergang

Zijn mentor, WEF-oprichter Klaus Schwab, is co-auteur van het boek “COVID-19.: The Great Reset”, waarin wordt beschreven hoe COVID-19 gebruikt kan worden om de wereldeconomie volledig te “resetten” in de richting van een meer “duurzame” en “rechtvaardige” samenleving door in wezen de ontwikkelde wereld te de-industrialiseren en initiatieven voor sociale kredietwaardigheid te implementeren.

Bijna alsof het een agenda is van een wereldwijde cabal die hun visie op de toekomst aan de wereld wil opdringen.

Harari heeft ook zijn ambities op het gebied van social engineering blootgelegd door te bespreken hoe we de wereld kunnen verlossen van “nutteloze mensen” als AI steeds meer gemeengoed wordt.

Ik denk dat de grootste vraag in misschien wel de economie en politiek van de komende decennia zal zijn wat te doen met al die nutteloze mensen?

Het probleem is meer verveling en hoe wat te doen met hen en hoe zullen ze een gevoel van betekenis in het leven vinden, als ze in principe betekenisloos, waardeloos zijn?

Mijn beste gok, op dit moment, is een combinatie van drugs en computerspelletjes als oplossing voor de meesten. Het gebeurt al…

Gelukkig zien steeds meer mensen in dat technocraten zoals Harari eenzijdig de toekomst van de mensheid proberen te bepalen.

Bekijk de volledige opmerkingen van Harari:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

WEF-adviseur Yuval Harari: “Wij hebben de overgrote meerderheid van de bevolking in de wereld van vandaag gewoon niet nodig”Volg Frontnieuws op Telegram

  Een gevangenis waar de gevangenen niet weten dat ze in de gevangenis zitten

Lees meer over:

Vorig artikel15 Leopards, 20 Bradleys vernietigd op één dag, bevestigt Poetin
Volgend artikelErnstige neurologische syndromen na COVID-19 vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Alleen al het feit dat deze gast de “samenzweringstheorie” van de Nieuwe Wereldorde in twijfel trekt en beweert dat de wereld te “complex” is voor machtige individuen om een wereldwijde agenda uit te stippelen, getuigd dat wij allemaal gelijk hebben.
  Juist door het op deze wijze keihard te ontkennen en dat hij dit podium nodig heeft om ons dit te vertellen, bevestigd onze overtuiging van hun satanische heerschappij.

  • Zijn praatje is slim. Hij geeft een aantal argumenten die heel redelijk zijn, heel waar. Maar dit mengt hij met zijn eigenlijke boodschap. En dat zijn de leugens. De beste leugens moeten een groot gedeelte waarheid bevatten, en een beetje geheim inzicht voor de afleiding. Dit is precies wat in de vrijmetselarij gebeurt. Telkens krijg je een beetje meer ‘openbaring’ van hun ‘geheimen’.

   Wat ook heerlijk doorzichtig is dat hij zich als jood probeert vrij te pleiten. Dat is een dubbele bodem. Liegen, en het dan bewust laten doorschemeren zodat je dènkt dat je hem doorhebt. En dat is precies wat hij wil.

   Het is waar dat hermetische genootschappen al duizenden jaren plannen. Het is waar dat niet alleen en niet alle joden zijn. Het is ook waar dat de wereld zo veelomvattend is dat een klein clubje mensen dit allemaal aan kan sturen onwaarschijnlijk is.

   Wat ook duidelijk is, is dat Harari hardop een menselijke ‘elite’ samenzwering ontkent maar onuitgesproken enige bovennatuurlijke invloed helemaal ontkent. De meeste joden hebben een hekel aan God maar weten dat Hij er is. Harari ook maar hij wil zelf god worden en ontkent God. Hij ontkent zijn eigen traditie en is puur materialistisch. Zegt hij…

   Evenzo heeft iedereen het over satanische plannen, een satanisch netwerk een satanische samenzwering. Maar ze geloven niet dat Satan bestaat. Wat nu als hij wel bestaat? Dat is hij de stadhouder van de hele aarde. En hij is niet alleen, hij heeft 10 duizenden mederebellerende ‘engelen’ (diverse soorten multi-dimensionele wezens). Deze zijn allemaal vele malen intelligenter dan mensen en hebben zeggenschap over elk hun eigen gebied.

   En als Satan de tegenstander is, diabolos; de verdeler, de aanklager, de betwister, de Allahu ackbar (groter dan), wie is dan de Rechter? De Vereniger, de Eerste, de Enige?

   Yuval Harari wordt ‘de profeet’ genoemd. Profeet van wie? Een profeet is een goddelijk geïnspireerde woordvoerder die koningen terechtwijst of vertelt wat er zal gebeuren in de nabije of verre toekomst. Een openbaring vanuit de eeuwigheid, van buiten ruimte-tijd.

   In Openbaring wordt ook gesproken van een andere verlosser, een nep verlosser, een surrogaat, een plaatsvervanger van god op aarde; de antichrist èn zijn profeet.

   Als déze profeet geïnspireerd is door zijn stille meester dan wordt het wel erg onheilspellend.

 2. Hij is gewoon een laffe klootzak.
  Hij krijgt het waarschijnlijk benauwd omdat er toch ingewikkelder gaat worden dan ze dachten.

  • Zou het? Moeilijk te geloven. Zouden ze zo ‘gewone mensjes’ klein kunnen zijn?
   Misschien nog wat extra frictie tussen de wel en niet gelovers neerzetten. Om dan achter de ophef verdekt opgesteld e.e.a extra aan te zetten. Geen idee!

 3. Die griezelige nutteloze eter heeft gelijk over al zijn mede-nutteloze eters in de wereld. In NL heerst ook zo’n nutteloze eter mentaliteit van “gimme gimme gimme” en “ik heb overal recht op” en “een ander moet betalen voor mij”. En de binnengeharkte inboorlingen pakken dit heel snel op en doen er ook aan mee. Alle nutteloze binnengeharkten krijgen 3 jaar gratis wonen, alles er op en er aan, 400 euro zakgeld om mee te snuiven, geen belastingbetalen, en nog meer. Wat hebben we aan die gasten? (Heiligschennis als je dit durft te zeggen.) Al die nutteloze eters worden opgestapeld in het kneuterige hypocriete NL. Yuval heeft groot gelijk, weg met die lui. Zichzelf inbegrepen. Cabal? Hij zegt indirect dat hij het ‘cabal’ is. Ook daar heeft hij dus gelijk in.

 4. Het lijkt Rutte wel. Geil op geheime sektes in achterkamertjes van dure hoerenkasten, en mentaal zodanig geborneerd dat liegen zonder schuldgevoel gewoon is geworden.

  En zó intelligent.

  Het wordt steeds duidelijker wat de waarde is van dat soort intelligentie.

  De mores van de hoerenkast…..de pooiers van het satanische. Gewelddadig als de hel. Overal recht op en nergens verplichtingen aan .

  • Ja vrienden het wordt steeds duidelijker dat ik als wappies met vele anderen er elke dag voor heeft gewaarschuwd maar wij werden van Twitter Facebook geblokkeerd en zelfs verraden door het volk en nog erger wij werden uitgesloten of wij melaatsen waren en een groot gevaar voor de bevolking waren.
   Nu wij allemaal beter moeten weten was het gewoon een aanval op de mensheid en waar veel burgers aan meededen die ons verraden die ons als vuil zagen wij noemde ze nog schaapjes maar het waren gewoon zwijnen voor mij mag een iedereen geloven wat ze willen nou ze hebben Rutten en zijn WEF tuig geloofd en dreigen wij ouderen wederom het slacht offer te worden eerst ons uit gebuit vervolgens bestolen en onze spaargelden pensioen afgenomen en geestelijk bestolen met dank aan het tuig dat op Rutte en zijn criminelen hebben gestemd en een mens als Wilders en FVD mensen als uitschot hebben bestempeld.

 5. Hét signalement van de vijand is dat ze ALTIJD LIEGEN EN BEDRIEGEN! De ‘kunst’ van de omgekeerde retoriek beheersen zij als geen ander en daaraan kunnen we hen herkennen. Zij die zeggen dat ze de wereld zullen redden maar ze zijn zelf degenen die onze wereld vernietigen.

  • Bedankt!!! Er zijn nog een paar goede boeken over deze horror:
   HAARP the ultimate weapon of the conspiracy – Jerry E. Smith
   Angels don’t play this HAARP – Nick Begich (son of an Alaskan Senator)

   Dan is er die verdomde Bernard Eastlund die de patenten van Nikola Tesla toegespeeld kreeg door J. Edgar Hoover om er mee te donderen. En zo wordt het klimaat bespeeld door de US Mil – weather as a force multiplier. De bedoeling is om het hele wereldklimaat rond 2025 te beheersen. En dat lukt aardig goed, omdat de meesten het niet weten, en niemand er dus wat tegen doet. Wel wordt er grof op gekapitaliseerd met de CO2 leugen, de domme klimaat protesten, het soep gooien, en de rest van die stupide onzin tegen de zgn ‘global warming’ of het ‘feller branden van de zon’ (nog zo’n domme aanname).

   Super grote leugen, die klimaatgekte… daar gaan we echt nog eens aan kapot. Al die andere onzin is te verwaarlozen als je de omvang van deze leugen beseft.

  • En daarom geloven de mensen wat hij NIET zegt. En dat is precies de bedoeling! Hij brengt mensen op gedachten. De gedachten die hij wil implanteren. De mensen denken dan dat ze er zelf opgekomen zijn en geloven het volledig.

   Kijk naar de film ‘inception’ van Christopher Nolan. Dit is hun verplichte openbaring van hun werkwijze. Zodat ze kunnen zeggen: “we hebben het jullie verteld maar jullie deden niets.” ‘Eyes wide shut’.

   Deze club is slechts het uitvoerend orgaan. De werkelijke heersers zitten achter het gordijn van de materiele werkelijkheid. De strijd gaat om de geesten van mensen.

 6. het is zover, hij is gevangen in zijn eigen geest..of het gevaarlijk is voor de mensheid is onwaarschijnlijk, wat zeker is hij blijkt een gevaar voor zichzelf te zijn..de dwangbuis wordt nu zijn kleding…

 7. Als deze sodomiete kletskop beweerde dat NWO fake is dan is het absoluut waar dat het niet fake is. Waarom ? Hij beweerde dat Yeshua ook fake nieuws is. Dus de duivelszoon heeft toegegeven dat NWO realiteit is.

 8. Harari zijn denken is APOCALYPTISCH. Zijn handelen waarschijnlijk ook.
  Hij is van mening dat de meeste mensen nutteloos zijn dus zal hij proberen om ze te elimineren.
  Hoelang heeft hij nodig om zijn superieuren te overtuigen van zijn wereld wijde plan.
  Aanzien heeft hij voldoende, alleen hij krijgt nog geen “ groen licht “ van zijn meester Klaus Schwab.

  Hij lijkt mij de “ KOMENDE ANTICHRIST “ te zijn.?!?!?!?!?
  Niemand zal dat ooit vooraf weten, ( want dat is ons niet bekend…) maar zijn Joodse afkomst is ook juist.!
  Hij zal dan samenwerken met de religieuze leider, die “ de valse profeet ” wordt genoemd.
  De krachten die met dit fenomeen “ de nieuwe wereld orde” / ( elders de grote verdrukking genoemd) te maken zullen hebben zijn evenredig aan HAARP.
  Zijn we al zo dicht bij het ontstaan van de nieuwe wereldorde ❓❓❓

  • Klopt. Maar hij wordt zelf al ‘de profeet’ genoemd. De antichrist staat al klaar in de coulissen. Satan weet nooit wanneer hij klaar moet staan.

 9. Dat zijn de ware nutteloze parasieten hier noemen wij zo‘n figuur zoals hem/zij een Satansbraten 👿
  Draai alles wat hij zegt 100% om en je hebt de waarheid zo eenvoudig is het .

 10. Ja ik voel mij gevlijd ik ben een nutteloze die zijn hele leven heeft gewerkt en onze zwaar gehandicapte dochter 44 jaar hebben verzorgd dat moet Rutte en zij elite tuig en dat links dat zijn de mensen die ons land zeker hebben op gebouwd ze hebben gestolen mensen hun leven uit gebuit onze ouders en dat zooitje noemt ons nutteloze wat zijn zij dan vuile smeerlappen.

 11. Mijnheer Harakiri lijkt behept met CPTSD (complex post traumatisch stress syndroom). En anorexia. Mssn MK Ultra slachtoffer. (slachtoffer van zware hersenspoeling en mind control). Onduidelijke achtergrond en onduidelijke cv. Hari lijkt geobsedeerd. Dagelijks 2 uur Vipassana yoga (= ijzeren wil trainen/niets voelen) ..hongert zichzelf uit (eet zelfs geen sprinkhanen). Maw de man die zich Noach noemt, voelt weinig of niets. (ondervoeding en isolement). En heeft geen Ark.
  Hari’s dwanggedrag breidt zich uit…Alles Onder Controle…Met zijn Weffertjes.
  In Europa is dit fenomeen bekend: Triumph des Willens: IJzeren discipline, veel arbeiten en Uber gezondheid. Dertiger jaren vorige eeuw . Als onderdeel van een ‘Nieuwe Wereld’.
  Dat was geen duurzaam succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in