Deze week markeert een volle zesde maand van het mislukte ’tegenoffensief’ van de NAVO tegen Rusland. En laten we ophouden met de subtiliteiten – dit is de oorlog van de NAVO tegen Rusland. Oekraïne is slechts een pion in een wereldwijd geopolitiek schaakspel.

Het zes maanden durende ’tegenoffensief’ van de NAVO om Rusland te verslaan is op een totale mislukking uitgelopen. Net als Stalingrad in de winter van 1943 is dit een keerpunt in de laatste oorlog met het Westen, schrijft John Varoli.

Op 4 juni begon het NAVO/Oekraïense ’tegenoffensief’ met een aanval op het Zaporozhye front, in de hoop snel naar het zuiden door te stoten naar de Zee van Azov om de Russische ‘landbrug’ naar de Krim af te snijden.

“Verhongeren, strekken en toeslaan”, zo beschreef Sir Tony, de Britse chef van de defensiestaf, de strategie begin juli in het parlement, waarbij hij ten onrechte beweerde dat Rusland al “bijna de helft van de gevechtseffectiviteit van zijn leger had verloren”.

In de afgelopen 18 maanden hebben bijna 50 liberale regimes onder leiding van de VS en het VK Kiev overladen met enorme hoeveelheden wapens en voorraden voor een bedrag van bijna 200 miljard dollar. De omvang is alleen te vergelijken met de invasie van de USSR door Nazi-Duitsland.

Vandaag, zes maanden later, is de wereld verbijsterd. Hoe heeft de NAVO, met al haar macht en middelen, de capaciteiten en vastberadenheid van Rusland niet kunnen inschatten? Het antwoord is simpel – net als Sir Tony zijn de leiders en generaals van de NAVO gegijzeld door hun eigen leugens en propaganda, die beweerden dat het Russische leger zwak was en snel zou instorten.

  Duitslands toptank Leopard 2A6 vernietigd aan Oekraïense frontlinie, heeft belangrijke gevolgen die veel verder reiken dan Oekraïne zelf

Degenen onder ons die Rusland kennen, hebben echter nooit getwijfeld aan een Russische overwinning. Rusland vecht voor zijn voortbestaan. Een NAVO-overwinning zou worden gevolgd door Kievs lidmaatschap van de alliantie, die Oekraïne als een pitbull zou gebruiken om Rusland voortdurend te treiteren en te bedreigen. Als de NAVO de Krim zou beheersen, zou ze de Zwarte Zee kunnen domineren en verder kunnen gaan om de Kaukasus en Centraal-Azië te domineren en Rusland te omsingelen.

Russische soldaten weten waarom ze vechten en dat ze de laatste verdedigingslinie zijn tussen het wrede nationalistische regime van de NAVO / Kiev en de onschuldige burgers van Donbass, Zaporozhye en de Krim. Nederlaag zou de etnische zuivering en uitroeiing van miljoenen Russen in die regio’s betekenen.

Eeuwenlang waren de meeste gebieden die nu bekend staan als “Oekraïne” in feite een integraal onderdeel van de Russische beschaving. De twee belangrijkste kenmerken van menselijke identiteit zijn taal en geloof, en Oekraïne wordt voornamelijk bevolkt door orthodoxe gelovigen die een Zuid-Russisch dialect spreken. Een echt Oekraïense identiteit bestaat alleen in West-Oekraïne, dat historisch gezien onder Poolse en later Oostenrijkse overheersing stond.

Hoe zijn we dan gekomen waar we nu zijn, nu veel Oekraïense burgers – zelfs etnische Russen die ooit bijna 75% van de Oekraïense bevolking uitmaakten – Rusland haten? De hoofdoorzaak van deze oorlog is de uitbreiding van de NAVO in Oekraïne, ook al waren de meeste Oekraïense burgers eerder tegen dit plan. Dat veranderde allemaal met de gewelddadige opstand in Kiev in 2014 die bekend staat als “Maidan”.

Het nieuwe nationalistische regime in Kiev huldigde nazi-collaborateurs als helden en riep op tot een mono-etnische staat. Geïnspireerd door de nazi-ideologie lanceerde Kiev in 2014 zijn eigen experiment met hersenspoeling en massamanipulatie. Oekraïense burgers die etnisch Russisch waren, werden gedwongen om te geloven dat ze “Oekraïners” waren, of ze werden het land uitgezet of vermoord. Miljoenen mensen ontvluchtten Oekraïne en verhuisden naar Rusland.

  Oekraïne situatierapport - Catastrofale verliezen, falende wonderwapens, NAVO-escalatie

Als iemand die in de periode 2007 tot 2021 met Oekraïne werkte, zag ik dit proces met eigen ogen – Oekraïense vrienden die etnische Russen waren veranderden langzaam in gemene Rusland-hatende zombies. Tijdens mijn laatste reizen naar Oekraïne in 2018 en 2019 herinner ik me nog goed dat een schadelijke haat en geweld de lucht vulden.

Dat geweld en die haat hebben echter een oogst van dood en verderf opgeleverd. Vandaag de dag is de enige ‘overwinning’ die Kiev kan behalen dat het land is uitgegroeid tot ’s werelds leider op het gebied van begrafenis- en kerkhofdiensten.

Het is iets meer dan 80 jaar geleden dat Europese invallers onder leiding van Duitsland werden verslagen bij Stalingrad. Er is nog geen eeuw verstreken en het Westen besloot zijn ‘geluk’ opnieuw te beproeven, maar het resultaat is hetzelfde. De westerse regimes, die hun ware totalitaire gezicht toonden tijdens het Covid tijdperk, worden nu geconfronteerd met hun eigen ‘Stalingrad’ in Donbass en Zaporozhye.

Dit is het begin van hun einde. We zien nu al toenemende politieke, economische en sociale chaos in de VS en Europa. Volksbewegingen winnen aan kracht in de hele EU en dreigen de corrupte globalistische elites weg te vagen die het continent in armoede en onderdrukking hebben geleid.

De NAVO verwachtte dat de Russen het slagveld zouden ontvluchten bij het zien van Leopard tanks, Bradleys, HIMARS, M119 artillerie en Storm Shadow raketten, en dat de Russische linie snel zou instorten. Maar de Russen hielden stand tegen de NAVO-aanval omdat ze weten waarom ze vechten – om hun land en volk te beschermen tegen uitroeiing.

  Goh, bedankt Amerika! Amerikaanse sancties maken Russische economie sterker en bespoedigen multipolaire wereld

Terwijl de mensen in Donbass en Zaporozhye enorm hebben geleden onder de brutaliteit van Kiev, heeft het gehersenspoelde en geradicaliseerde volk van Oekraïne nog meer geleden en een zware prijs betaald voor hun dwaasheid en domheid, net als de Duitsers in de jaren 1940.

Vandaag de dag zijn ongeveer 8 miljoen Oekraïners op de vlucht; ongeveer 500.000 doden op het slagveld en een vergelijkbaar aantal gewonden; om nog maar te zwijgen van de geruïneerde economie van het land. Dit was allemaal te voorkomen – Kiev hoefde alleen maar neutraliteit te beloven en de NAVO buiten de deur te houden.

Het heeft geen zin om te praten over wat had kunnen zijn. Nu is het tijd dat de Oekraïners in actie komen om te redden wat er van hun land over is. Ze moeten het heft in eigen handen nemen en in opstand komen tegen Zelensky en zijn corrupte regime. De Oekraïners moeten uit hun trance komen, zich herinneren wie ze zijn en terugkeren naar hun orthodoxe geloof en cultuur.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Plan B van de VS: Europa voor de nabije toekomst een verarmde, politiek irrelevante woestenijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDenemarken ziet toename van dezelfde “witte long syndroom” longontsteking die in China zou zijn gevonden
Volgend artikelFrankrijk negeert voor het eerst uitspraak Europees Hof om verdachte jihadist uit te zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. Boris.
  Een voorbeeld hoe telepathie, of psychische energie, werkt. De komische Boris Jeltsin was zozeer de lieveling van het westerse bondgenootschap, hoe hij Rusland in de afgrond begon te storten, dat er in het leedvermaak in Engeland een variant van hem ontstond met dezelfde talenten om hem te evenaren, zelfs te overtreffen. Zo werd dan Boris Johnson gecreëerd, die met zijn land uit de EU stapte (Brexit) om de EU groter te maken zonder Groot-Brittannië, logisch gezien de meest rabiate voorvechter van verdere uitbreiding van de Europese Unie, met Oekraïne.

 2. Mooi verhaal, klopt, maar ik en velen hier op dit prikbord weten dit al vanaf 2008 tot nu.
  Het zou mooi zijn als iemand dit verhaal plaatst in alle nationale kranten, etc etc.

 3. … op basis van verschillende, ook westerse, bronnen kan ik tot mijn spijt enkel concluderen dat Rusland alles behalve gewonnen heeft. Het wishful thinking van pro Russische nieuwsartikelen zoals bovenstaande in combinatie met het NATO mistgordijn van geveinsde verslagenheid, zal de situatie niet veranderen ! Ondertussen draait de westerse wapenindustie zoals nooit tevoren 24/7, worden F16 s geleverd en troepenmachten opgebouwd langs de grenzen met Rusland. Waarom ? Omdat Hoerkraiene zogezegd verslagen is ? Onze reptielbreinen zullen doorgaan met provocaties tot het écht uit de hand loopt, daar kan je gif op innemen. Ik verwacht volgend jaar zelfs nato boots on the ground in Hoerkraiene, officieel dan. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat ik mij vergis, in het beste geval echter zal de waarheid ergens in het midden liggen en is Rusland met andere woorden, zoals het Vlaamse spreekwoord zegt, nog niet aan zijn nieuwe patatjes …

 4. vrees dat het voor de Oekraïense massa te laat is, net als voor de Navo..de Russische Beer is, was en blijft te sterk voor de Babylonische idioten…is inbegrepen…♥️♥️♥️🇷🇺🇷🇺🌹🌹🗣️🤗

 5. Alles goed en wel, maar: zouden Russische oligarchen, die hun superjachten even in Dubai-grad hebben geparkeerd, wérkelijk zoveel minder corrupt zijn dan Oekraïense (of westerse)?

  De Russen in Stalingrad vochten heldhaftig tegen een superieur geachte, buitenlandse agressor ter bevrijding van hun land.
  Kan dat werkelijk ‘rechtmatig’ worden vergeleken met de oorlog in Dombass?
  De vechtersbazen die in het verleden bij herhaling hun grootheidwaan in oostelijke richting wilden uitbreiden, dachten ook een geldige, preventieve reden te hebben om dat te doen.

 6. Daarnet een berichtje op X gezien van ergens in Rusland dat ze ook insecten promoten als voeding en een bedrijf er mee bezig was. Kan wel zijn dat Rusland gewoon deel is van die satanisten WEF.

  • ….wa dach je dan ? Dat 8 miljard Apen( de meeste toch) elke dag n sappige steak kunnen eten zonder dat dit desastreuse gevolgen zou hebben voor het millieu ?!

 7. Maar de Russen hielden stand tegen de NAVO-aanval omdat ze weten waarom ze vechten – om hun land en volk te beschermen tegen uitroeiing.

  wat doen wij voor ons land want wij worden ook bedreigd met uitroeiing namelijk totaal niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in