De vergelijking van de Duitsers met een kudde schapen lijkt inmiddels een beetje te veel gebruikt – maar hij past telkens weer. Een andere analogie met de dierenwereld is de minder bekende mierengyroscoop: de nijvere insecten zijn bijna blind en volgen het geurspoor van hun soortgenoten. Soms gebeurt het dat één mier gedesoriënteerd ronddwaalt in een cirkel en dat alle anderen hem volgen. Ze doen dit tot het punt van fatale uitputting, wat ook in ons land kan worden waargenomen – individuele journalisten en prominente “influencers” draaien voortdurend rondjes over het onderwerp Corona of de oorlog in Oekraïne zonder nieuwe impulsen op te pikken en merken het niet eens. Of ze constateren het en gebruiken herhaling totdat de gemiddelde burger het gelooft, schrijft Mirjam Lübke.

Eén zo’n continue lus is om haar lezers bij elke beschikbare gelegenheid voor te schotelen hoe goed zij het hebben in vergelijking met de inwoners van andere landen. Het is een schema dat we kennen uit onze kindertijd toen ons een wens werd onthouden. Het onrecht knaagt aan je, maar de autoriteiten doen je snel beseffen hoe slecht en egoïstisch het is om zelfs maar ontevreden te zijn. Ouders zouden gewoon kunnen toegeven dat ze het geld niet hebben hun behoefte in vervulling te laten gaan, maar dit niet willen blootgeven. Opiniemakers zijn nog minder geneigd om publiekelijk toe te geven hoe weinig geneigd zij zijn om zelfkritisch naar hun eigen ideeën te kijken. Natuurlijk bijten ze liever hun tong af dan dat zij hun cancel-cultuurmethoden en controle over de publieke opinie opgeven – dat zou hen immers ineffectief maken. Hoe paradoxaal het ook klinkt: we worden geacht ons slecht te voelen, juist omdat we ons slecht voelen. Stiff upper lip ten koste van alles.

  Trappenlopen voor Zelensky - Duitse winkelcentra schakelen roltrappen uit

Iedereen die de documentaire “Total Control Zone” heeft gezien, weet hoe andersdenkenden van allerlei slag in Noord-Korea worden aangepakt. De staat controleert alles, tot in de privésfeer toe. Er hoeft maar een stofvlokje op de verplichte foto van Kim Jong Il over het hoofd te worden gezien om je naar een werkkamp te sturen waar marteling en uithongering aan de orde van de dag zijn. Natuurlijk kun je dat niet vergelijken met Duitsland – maar als het water om me heen tot mijn middel staat, kalmeert de gedachte aan degenen die al verdronken zijn me alleen maar een beetje. Sommige dictaturen beginnen met een knal – zoals het regime van de mullahs in Iran – andere sluipen omhoog.

Verslonden met huid en haar

En daar kunnen gehoorzaamheidstesten deel uitmaken van het programma: laten mensen zich injecties met een twijfelachtige inhoud toedienen als de staat dat zegt? Voldoen zij aan een maskerplicht, ook al heeft die op de meeste plaatsen geen enkele zin? Als het antwoord “Ja!” is, is de eerste horde naar totalitarisme genomen – en wordt het een zeker succes. Iedereen die nu ook maar voorzichtig zijn vinger opsteekt en verdacht zijn keel schraapt, verstoort het proces.

Hij kan ook bevestigen dat hij niets heeft tegen vrijwillige inenting en het dragen van maskers, zolang hij ermee met rust gelaten wordt, maar het zal hem geen goed doen. Dit is nu bij alle zaken het geval. Men kan opkomen voor een redelijk niveau van migratie, maar waarschuwen tegen overbelasting van ons land, dat is niet voldoende om zich te bevrijden van de beschuldiging van racisme. En iedereen die zegt dat hij Poetin een schurk vindt die zeker een aantal dingen verkeerd heeft gedaan, maar desondanks voorstelt met hem te onderhandelen omwille van de redelijkheid, is zijn vriend. Als het om meningsvorming gaat, worden we nu helemaal opgeslokt. En het heeft effect, helaas. Zelfs bij mij, totdat een hartelijk “Wacht eens even!” mijn schuldige geweten weer afremt. Niemand die zichzelf in de ellende stort, kan nog iets voor anderen doen. Wij financieren wapensystemen voor Oekraïne waarmee zelfs onze eigen Bundeswehr niet is uitgerust, zoals nu het “Lisa”-luchtverdedigingssysteem. Hoewel dit tenminste logischer is dan “dierentanks”, die duidelijk offensieve wapens zijn.

  Waarom Poetin mogelijk de documenten over de operaties van de VS/NAVO heeft onthuld

Dus zo ging het toen met de “Volkssturm”

Maar het begint ver onder die drempel. Mensen beweren plotseling dat ze nooit elke dag hebben gedoucht, omdat bekend is dat dit schadelijk is voor de huid. Liane Bednarz, die ik gisteren noemde, wil zelfs worden gebombardeerd voordat ze ook maar één concessie doet aan Poetin – gelukkig zal men in Moskou weinig belangstelling hebben voor haar heldenmoed. Men kan ineens begrijpen hoe de nazi’s erin slaagden jongeren te inspireren om zich aan te sluiten bij de “Volkssturm” tegen het einde van de oorlog, toen Duitsland al in puin lag. Sommigen zullen zich zeker uit dwang hebben aangesloten, maar anderen wierpen zich enthousiast in hun dood. Dat is echter het beslissende verschil tussen toen en nu: de “jonge wolven” hebben hun fanatisme bitter moeten bekopen in de realiteit van de oorlog. Onze hedendaagse helden haasten zich gewoon naar de volgende kwestie waarmee ze hun omgeving en de rest van de mensheid moreel onder druk kunnen zetten.

Men moet dus zijn buikgevoel volgen in deze kwestie, gekoppeld aan een portie alledaagse logica: als deze oproepen klinken alsof er iets mis mee is, dan is dat meestal ook zo. Wanneer anderen u beschuldigen van egoïsme en gebrek aan consideratie, zeggen ze vaak: “Doe wat ik wil! – en ze weten ook instinctief bij wie ze hiermee weg kunnen komen. De echt geharde mensen zouden zich niet echt moeten bekommeren om wat de morele hoeders van hen denken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira – Rusland zal een deel van Oekraïne annexeren, de Oekraïense deelstaat zal arm achterblijven, verwoest en vergetenVolg Frontnieuws op Telegram

  Kijk: Rusland verwacht 'onvoorwaardelijke capitulatie' van Kievs regime

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland waarschuwt dat het aardgas deze winter opraakt en neemt wanhopige maatregelen om het verbruik te verminderen
Volgend artikelTotale Ondergang: Europa trekt energiereserves leeg tegen februari, totale instorting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Er staat ons nog steeds een massaal afsterven te wachten. Maar met uitzondering van kinderen en (gedwongen) bejaarden/
  gehandicapten, zal ik daar geen enkel medelijden mee hebben.

   • Dat zien we dan wel weer. Geen paniek. Je kunt altijd nog eten uit zee halen. Alikruiken, krabben, japanse oesters, zeewier. De winter is er juist de goede tijd voor want de ‘r’ in de maanden. Hout is er ook zat. Bomen, schuttingen, parkbankjes, het interieur van de overheidsdienaren.
    Als je maar een houtkacheltje hebt. Aan een petroleumkacheltje heb je niks. Petroleum is al bijna niet meer te krijgen.

 2. De zo volgzame medemens, die letterlijk in de houding springen bij elke vaccinatie ronde. Die andere beschuldigen en demoniseren als die dat niet doen. Die elke discussie uit de weggaan. Want als je hen vroeg van waarom moet ik mij beschermen tegen iets, waar jij al tegen beschermt bent volgens jullie eigen zeggen. Dan blijft elk antwoord uit.

  En als je door ging met je vragen stelling van: Als ik mij ook moet laten injecteren, omdat jullie dat ook hebben gedaan. Maar dat jullie ondanks dat jullie je hebt laten injecteren toch bang zijn, dat ik jullie kan besmetten. Geven jullie met andere woorden aan dat die injecties niet werken. En weer zul je nooit een antwoord op je vragen krijgen.

  Zo ook als je hen vroeg of zij weten wat de ingrediënten zijn van wat in die vaccins zitten, wordt daar heel ongeïnteresseerd op gereageerd, alsof het hun geen donder kan schelen. Zo komen vaak enkel met de slogan van, dat de overheid heeft gezegd dat het effectief en veilig is. En als je dan vraagt: Voor wie is het dan effectief en veilig. Dan kijken ze je met schaapachtige oog aan. Van wat bedoel je ermee.

  Zij zelf hebben zich zelf nooit afgevraagd van waarom wordt alle alternatieve medicamenten verboden door de overheden en alleen het experimentele genetische injectie, die een tijdelijke noodvergunning heeft zo gepromoot en zelfs indirect verplicht om je baan te kunnen behouden. Zij zijn zo overtuigt dat de overheid het beste met hun voor heeft en daar mag niemand aan twijfelen.

  Diegene die de injecties in vol overtuiging vrijwillig hebben gehaald is elke discussie erover weggegooide tijd en inspanning. Voor hen is het een religie geworden en daar mag niemand meer aan tornen. Het hele circus speelt zich af op de vlakte van emotie en schuldgevoel naar de ander. Het erbij willen horen bij de grote groep die zich al vrijwillig heeft laten injecteren en daar wordt continu op gespeeld door de overheid en de media.

  Deze medemens is niet meer tot reden vatbaar. Zij hebben zich zelf opgesloten in een ondoordringbare utopia bubbel. Waar de fictie heerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in