Het moeilijkste van het doormaken van een tijd van ingrijpende veranderingen is dat niemand de moeite neemt om u erop te wijzen dat de tijden veranderd zijn en dat niets meer hetzelfde zal zijn. Zeker niet de pratende hoofden op tv, die het vaak als laatste weten. U moet het zelf maar uitzoeken, als u kunt. Maar ik ben hier om te helpen, schrijft Dmitry Orlov.

Het heeft allemaal te maken met energie. Niet met technologie – dat is bijkomstig; niet met militaire superioriteit – dat is vluchtig en grotendeels denkbeeldig; zeker niet met een soort politieke of culturele zelfingenomenheid – dat zij een waanideeën. Er is geen vervangmiddel voor energie. Als die opraakt, kunt u niet overschakelen op een industriële economie die op houtvuur draait. Dan valt hij gewoon stil. Erger nog, de energiebronnen zijn niet eens onderling verwisselbaar. Als het gas opraakt, kunt u niet zomaar overschakelen op steenkool of gedroogde mest, ook al zit u er tot aan uw nek in. De moderne industrie draait op olie, aardgas en steenkool, in die volgorde, en die kunnen elkaar maar op zeer beperkte manieren vervangen.

Bovendien moet energie heel goedkoop zijn. Olie moet zo ongeveer de goedkoopste vloeistof zijn die u kunt kopen – goedkoper dan melk; goedkoper zelfs dan gebotteld water. Als energie niet goedkoop genoeg is, dan wordt alle energievretende industrie die erop draait onrendabel en sluit zij haar deuren. Dat is het stadium waarin wij ons nu in een groot deel van de wereld bevinden. Dus, wat is er gebeurd?

Ooit produceerden de VS de meeste olie in de wereld. Maar toen raakten de productieve putten in West-Texas uitgeput en nam Saoedi-Arabië het over als de grootste olieproducent. Maar de VS waren niet van plan dat te pikken en broedden een ingenieus plan uit: Saoedi-Arabië zal zijn olie verkopen voor gedrukte Amerikaanse dollars, en dan het grootste deel van die dollars ontvangen en teruggeven aan de VS door ze te “investeren” in Amerikaanse “schuld”. Alle anderen die olie nodig hadden, moesten een manier bedenken om Amerikaanse dollars te verdienen om die olie te kopen, en alle Amerikaanse dollars die zij overhielden na olie gekocht te hebben, moesten ook gebruikt worden om Amerikaanse schuld op te kopen, gewoon omdat: “Leuke economie hebben jullie daar! Nu zouden we toch niet willen dat er iets ergs mee gebeurde?”

  Het lijkt erop dat de gasafsluiting van Polen door Poetin werkt

Inderdaad, een paar mensen hadden de boodschap niet begrepen (Saddam van Irak, Qaddafi van Libië) en lieten hun landen bombarderen. En een heleboel andere weerloze landen werden gebombardeerd, alleen maar om de anderen bang te houden. Maar toen vroeg Syrië, dat ook weigerde de boodschap te begrijpen, de Russen om hulp. De Russen hielpen Syrië, en nu is niemand meer bang voor de VS. Intussen werden de VS verwend door al dat gratis geld, werden ze dik, lui, gedegenereerd en zwak, en vergaarden ze de grootste stapel “schuld” (tussen aanhalingstekens, want er is geen sprake van dat die ooit terugbetaald zal worden) in de hele geschiedenis van de mensheid.

Intussen besloot Rusland, het grootste energieproducerende land ter wereld, dat het er genoeg van had. Volgens de oude regeling exporteerde Rusland zijn hulpbronnen goedkoop, gaf het 1/3 van de opbrengst uit aan import en liet het 2/3 uit het land weglekken, waarvan een flink deel ook gebruikt werd om “schuld” van de VS te kopen. Het kon daar niet meteen iets aan doen, en daarom besteedde het het laatste decennium aan de ontwikkeling van zijn leger tot een punt waarop de VS/NAVO nu bang zijn om in zijn buurt te komen, en zijn economie tot een punt waarop het niet veel meer nodig heeft van de import, althans niet voor een paar jaar. En toen gebeurde er iets geks: de VS legden beslag op de Russische “schuld” aan de VS, waardoor iedereen in de wereld het in de gaten kreeg en het begon te dumpen – zelfs de Japanners – en het hele financiële stelsel in een neerwaartse spiraal terecht kwam.

  Rusland vecht tegen de Nieuwe Wereldorde

Intussen is Rusland begonnen zijn energie-export niet langer te verkopen voor dollars en euro’s, die dan het land verlaten, waar ze in beslag genomen kunnen worden, maar voor roebels, die in het land zelf blijven. Wilt u wat Russische energie kopen? Wel, zoek dan uit hoe u wat roebels kunt krijgen! En als uw eigen anti-Russische sancties u verhinderen dat te doen-wel, la-di-da, wiens schuld is dat? Ook gezien het feit dat er nu een wereldwijd energietekort is, vroegen de Russen zich af: waarom veel olie en gas verkopen voor weinig geld, als je er minder van kunt verkopen voor meer geld?

Dit zijn geen geprojecteerde ontwikkelingen; ze gebeuren nu en in real time. “Vijandige naties” (dat is heel het Westen) hebben nu roebels nodig om Russisch aardgas te kopen en er is een plan om deze regeling uit te breiden tot de olie-export. En nog maar een paar dagen geleden kondigde de Russische minister van Financiën, Anton Siluanov, aan dat het voor Rusland niet veel zin heeft om iets voor dollars of euro’s uit te voeren, aangezien Rusland die toch nergens voor nodig heeft, en hij adviseerde exporteurs om in plaats daarvan ruilhandel te gaan gebruiken. Ruilhandel is nogal onhandig, maar als het aanbieden van dollars (of euro’s) je alleen maar een klap voor je kop oplevert, dan blijft er niet veel meer over.

Wat voor ruilhandel? Wel, er is bijvoorbeeld een hele mooie gigantische chemische fabriek in Duitsland, het Ludwigshafen Chemical Complex, eigendom van BASF, die op het punt staat te sluiten wegens een tekort aan zijn belangrijkste grondstof, namelijk Russisch aardgas. Dat materieel zou in containers naar Rusland verscheept kunnen worden in ruil voor wat energieproducten, kunstmest en andere belangrijke voorraden die de Duitsers nodig zullen hebben om lijf en leden bijeen te houden tijdens de komende winter. Staan anti-Russische sancties in de weg? Wel, la-di-da alweer! Die zijn niet het probleem van Rusland; iemand anders moet er maar een weg omheen vinden.

  Video: Oekrainse commandant beschrijft "gevechtstrucs" van Wagner-strijders - "Infanterie met honden!"

Intussen stapelen zich in het Westen een heleboel dode ideeën, systemen en instellingen op. Dood is de Green New Deal (een plan bedacht door mensen die natuurkunde noch zelfs maar rekenen kennen) en de Great Reset, en Build Back Better (wat dat ook was), en de op regels gebaseerde internationale orde, en Mutual Assured Destruction (als u erom vraagt, zal Rusland het vernietigen, maar hoe wederzijds is dat?). En wij staan allemaal te wachten op een schreeuw van “Timber!” wanneer de dollar/euro/yen schuldenpiramide begint om te vallen.

De wereld wacht ook met ingehouden adem op het moment dat een heleboel pompeuze maar nutteloze bemoeials uit het publieke oog zullen verdwijnen. Het dumpen van die pompeuze blaaskaak Boris Johnson was een goed begin, maar wat te denken van Scholz, Macron, Duda, von der Lyin’, Zelensky en een hele hoop anderen? Biden is een categorie apart, want het maakt duidelijk niet uit wie de president van de VS is, en zelfs niet of er een is.

De wereld is veranderd, maar de sociale werkelijkheid heeft de politieke en fysieke werkelijkheid nog niet ingehaald. Dit is de zomer van de anticipatie. De winter van de ontevredenheid is de volgende. Komende lente zullen wij allen op een vreemde en andere planeet leven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze week in het Nieuwe Normaal
Volgend artikelSituatierapport Z0V: Terug naar Hete Staal Regen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Laten we het onze planeet maken en niet de planeet Dystopia.
  Een mooie planeet en een goede planeet. Niet de gektes en culten en sektes ,klimaatidiotie en technocratie.

 2. De schrijver… Dimitry Orlov… is een deskundige. Hij schreef ook de vijf fasen van ineenstorting… heeft jarenlang onderzoek gedaan naar ineenstortingen van beschavingen..
  Is in zijn eentje meer kundig dan ons hele kabinet bij elkaar op dit onserwerp
  prachtig artikel

 3. Rusland is hier niet de vijand. Het is je eigen elite, zoals ze zich noemen. Onbelangrijke mevrouwtjes en mijnheertjes, die een te grote broek aantrekken. Een paar ketsen op hun kop, zal de kwetsbaarheid en het laffe gedrag aantonen. Land, volk en cultuur verraders! Misselijk zwak genetisch afval dat het is.

 4. Eens met de laatste reactie van Martin. Daarnaast moet straks ieder land zijn eigen volkstribunaal hebben. Een wereld Neurenberg2.0 tribunaal is te kolossaal en onoverzichtelijk. Ieder land kent het best zn eigen NWO criminelen en landverraders, van hoog (Adolf Rutler en trawanten) tot laag (walgelijke boa’s, die hun frustratie op hun superieure medeburgers botvieren). Allemaal custom made vonnissen (vanaf de doodstraf tot brommen) en direct vonnissen voltrekken en uitvoeren. Na vonnis doodstraf direct het schavot op, al dan niet afgeschermd (voorkeur afgeschermd voor de kinderen, doe al genoeg te lijden hebben gehad.
  En degenen, die erin slagen om te ontvluchten, simpel vogelvrij verklaren, met hoge prijs op die satanische rotkoppen. Basta!
  Er is teveel gemoord, tweespalt, haat, ellende en verdriet aangericht, om dit tuig te laten ontsnappen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in