Vladimir Poetin verscheen op het podium om zijn toespraak tot de Federale Vergadering te houden. Poetin zei dat hij sprak op een moeilijk, cruciaal moment, in een tijd van wereldwijde veranderingen in de wereld, schrijft Southfront.

“Een jaar geleden is besloten tot een speciale militaire operatie om mensen in hun historische land te beschermen. Stap voor stap zullen we de taken oplossen. Sinds 2014 heeft Donbass gevochten en niet opgegeven. Geloofd en gewacht tot Rusland te hulp schoot.”

“We hebben er alles aan gedaan om het probleem met vreedzame middelen op te lossen. We onderhandelden geduldig, maar achter onze rug werd een heel ander scenario voorbereid.”

“De landen van het Westen waren tijd aan het rekken, deden aan chicanes, moedigden neonazi’s aan tot terroristische acties in Donbass. <…> We herinneren ons ook de inspanningen van het regime in Kiev om kernwapens te verkrijgen. De VS en de NAVO versnelden de plaatsing van militaire bases, geheime biolaboratoria, en bereidden het geknechte Oekraïne voor op een grote oorlog.”

“Ze gokten op mensenlevens – ze speelden de rode kaarten. Ze handelden ook gewetenloos, vernietigden Joegoslavië, Libië, Syrië. Ze raakten eraan gewend dat ze alles mochten doen. Ook behandelen ze mensen uit andere landen als hun onderdanen.”

“In de wereld van vandaag moet er geen verdeling zijn in beschaafde landen en alle anderen. Wij stonden open voor een dialoog met het Westen. Maar als antwoord kregen we een ongenuanceerde of hypocriete reactie. Maar er waren ook concrete maatregelen – de inzet van NAVO-contingenten rond de grenzen van Rusland. De VS heeft honderden bases over de hele wereld. <…> Ze hebben eenzijdig de overeenkomsten opgezegd die de wereldvrede ondersteunen. In december 2021 stuurden we ontwerpverdragen over veiligheidsgaranties en kregen in feite een regelrechte afwijzing.”

“De dreiging werd met de dag groter. De informatie die wij ontvingen liet er geen twijfel over bestaan dat tegen februari 2022 alles klaar was voor een nieuwe bloedige strafactie in Donbass. Ik wil benadrukken – zij waren degenen die de oorlog zijn begonnen, en wij hebben geweld gebruikt en zullen geweld gebruiken om er een einde aan te maken.”

“Degenen die de nieuwe aanval op de Donbass planden, begrepen duidelijk dat het volgende doelwit een aanval op de Krim en Sevastopol was.”

“Wij verdedigen het leven van mensen, ons eigen huis. En het Westen heeft meer dan 150 miljard dollar uitgegeven om het regime in Kiev te helpen. En de armste landen kregen 60 miljard dollar toegewezen voor 2022. <…> Op een recente conferentie in München waren er eindeloze beschuldigingen aan het adres van Rusland. En ze lieten de geest uit de fles, waardoor hele regio’s in chaos werden gestort.”

“In de jaren dertig maakte het Westen de weg vrij voor de macht van de nazi’s in Duitsland. En nu zijn ze begonnen van Oekraïne een ‘anti-Rusland’ te maken, een project dat teruggaat tot de 19e eeuw. Met een doel om de historische gebieden die nu Oekraïne heten van ons land af te scheuren.”

  "WIE DE GESCHIEDENIS NIET KENT, IS GEDOEMD HAAR TE HERHALEN"

“Het is een schande – een van de Oekraïense brigades kreeg de naam “Edelweiss”, zoals Hitlers divisie. Oekraïense uitrusting draagt Wehrmacht-insignes. En in het Westen merken ze dit zogenaamd niet. Het kan ze niet schelen wie ze moeten inzetten in de strijd tegen Rusland.”

“Het anti-Rusland project is onderdeel van het revanchistische beleid om conflicthaarden te creëren bij de grenzen van ons land.”

“Wij zijn niet in oorlog met het volk van Oekraïne, zij zijn gijzelaars geworden van hun westerse meesters. Decennialang hebben zij de Oekraïense industrie vernietigd. Onder dergelijke omstandigheden is het gemakkelijk om materiaal te trekken voor militaire operaties. Mensen zijn veranderd in vervangbare voorraden.”

“De verantwoordelijkheid ligt volledig bij de westerse elites en het regime in Kiev.”

“Hoe meer westerse langeafstandssystemen er komen, hoe verder we gedwongen zullen worden de dreiging van onze grenzen weg te duwen.”

“Het doel van het Westen is om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen. Om ons af te maken. Dat is precies hoe wij het allemaal begrijpen. Het gaat om het bestaan van ons land. Maar ze kunnen niet anders dan begrijpen dat het onmogelijk is om Rusland op het slagveld te verslaan, dus lanceren ze informatieaanvallen. Ze richten zich op de jongere generatie.”

“Kijk naar wat ze in het Westen doen. Pedofilie wordt de norm, priesters keuren huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht goed.”

“Volwassenen hebben het recht om te leven zoals ze willen. Niemand schendt de privacy, en dat gaan we ook niet doen. Maar kijk naar de boeken van de wereldgodsdiensten – daar staat het allemaal in. Inclusief dat het gezin de verbintenis is van een man en een vrouw. Maar ook de heilige teksten worden in twijfel getrokken.”

“De elites worden gek, en er is, zoals ze zeggen, geen remedie.”

“Het beeld van het Westen als veilige haven bleek nep. Degenen die Rusland alleen als een bron van inkomsten zagen, hebben veel verloren. In het Westen werden ze gewoon bestolen. Niemand van de gewone burgers van de Russische Federatie treurt om degenen die hun rekeningen bij buitenlandse banken zijn kwijtgeraakt, hun jachten zijn kwijtgeraakt. De mensen herinneren zich zowel de privatisering van de jaren ’90 als het vertoon van luxe.”

“Ons multinationale volk steunde de speciale operatie. Echt patriottisme bleek uit deze steun.” Poetin bedankt het hele Russische volk voor zijn moed en heldenmoed.

“Grootste dank aan ouders, echtgenotes, gezinnen, artsen, paramedici, spoorwegarbeiders, bouwvakkers, arbeiders en ingenieurs van defensiefabrieken, landarbeiders.”

  De Elektriciteitsoorlog

“Speciale woorden voor de inwoners van de DPR en LPR, de regio’s Zaporozhye en Kherson, die hun eigen toekomst hebben bepaald. <…> Er is niets sterker dan uw vastberadenheid om bij Rusland te horen, bij uw vaderland.”

“We zijn begonnen met een programma om nieuwe regio’s te ontwikkelen. Dit omvat het herstel van banen, havens aan de Zee van Azov, de aanleg van wegen, zoals we in de Krim hebben gedaan.”

“Het is onze plicht om de families te steunen die geliefden hebben verloren. De familie van elke deelnemer aan de speciale operatie moet met zorg worden omringd. Ik stel voor een speciaal staatsfonds op te richten, dat tot taak krijgt gerichte steun te verlenen. Het zal de steunverlening coördineren, hulp bij onderwijs, sport en werkgelegenheid. Een aparte taak is high-tech prothesen voor hen die dat nodig hebben. Het werk van het fonds moet open zijn.”

“Elke familie van de overledene, elke veteraan moet zijn eigen maatschappelijk werker hebben – een coördinator. Nog dit jaar moeten de structuren van het fonds worden ingezet in alle regio’s van Rusland.”

“Vandaag dragen militairen en vrijwilligers samen de ontberingen. Uit de oproepen die bij mij en bij de gouverneurs binnenkomen, blijkt dat niet alle problemen worden opgelost. Het is noodzakelijk om elk individueel geval te behandelen”.

UPDATE:

“Er is een plan voor de ontwikkeling van de strijdkrachten. Onze verdere stappen moeten gebaseerd zijn op echte gevechtservaring, die absoluut van onschatbare waarde is.

Hij sprak over de uitrusting van de Russische kerntroepen: er is minstens 91% nieuwe uitrusting.

“Officieren en sergeanten die hebben laten zien dat zij bekwame commandanten zijn, zullen naar militaire universiteiten, academies worden gestuurd. Zij moeten in trek zijn “op civiel niveau”, absoluut op de machtsniveaus.

Poetin stelt voor een programma te lanceren voor preferentiële huurwoningen voor werknemers van de defensie-industrie. Een deel van de huisvesting zal door de staat worden betaald.

“Het Westen heeft een economisch front tegen ons opgezet. Maar het heeft niets bereikt en zal niets bereiken.”

“De initiatiefnemers van de sancties straffen zichzelf: zij hebben een prijsstijging en banenverlies veroorzaakt. En ze vertellen hun burgers dat de schuld bij de Russen ligt.”

“Anti-Russische sancties zijn slechts een middel. En het doel is om “onze burgers te laten lijden” – dit is een citaat van hun. Zulke humanisten. Maar de Russische economie bleek sterker dan ze in het Westen dachten. Wij zorgden voor stabiliteit van de economische situatie. We hebben een tekort voorkomen, ondernemers en het financiële systeem gesteund. Het BBP is dit jaar met 2,1% gedaald. Dit zijn de meest recente gegevens. En er werd voorspeld dat we zouden instorten.”

“Het Russische bedrijfsleven heeft de banden met betrouwbare partners aangehaald – en dat is de meerderheid. We blijven werken aan een veilig systeem van internationale betalingen, los van de dollar en de euro.”

  Zelensky is er geweest

“Er bestaat een uitdrukking ‘wapens in plaats van olie’. We mogen onze eigen economie niet vernietigen. We hebben alles wat we nodig hebben om de veiligheid te garanderen en de gestage ontwikkeling van het land te verzekeren.

“We moeten alle tegenstellingen tussen de departementen, al deze onzin, uit de weg ruimen. Alles is voor het doel! Alles voor het resultaat! Alles moet daarop gericht zijn. <…>”

UPDATE 2:

“Begin februari was er een verklaring van de NAVO waarin van Rusland werd geëist dat het de strategische wapenverdragen weer zou naleven en inspecties van onze militaire faciliteiten zou toestaan. <…> In de huidige omstandigheden van de confrontatie klinkt dat als onzin. Wij mogen op onze beurt geen inspecties uitvoeren. Elke keer creëren ze bureaucratische obstakels.”

“De VS en de NAVO zeggen ronduit dat hun doel is Rusland een strategische nederlaag toe te brengen, en vervolgens willen ze onze militaire faciliteiten bespieden.”

“De NAVO heeft daadwerkelijk een bod gedaan om partij te worden bij het START-verdrag. Wij zijn het daarmee eens. Het is een kwestie van urgentie – er is meer dan één kernmacht in de NAVO. Het eerste START-verdrag tussen de USSR en de Verenigde Staten werd in 1991 gesloten in een fundamenteel andere situatie: onze betrekkingen bereikten een niveau waarop de USSR en de Verenigde Staten zichzelf niet als tegenstanders beschouwden.”

“De situatie na 1945 is veranderd. Maar het is onaanvaardbaar dat de VS de wereldorde opnieuw vormgeven in hun eigen egoïstische belangen. En nu komen ze met ultimatums.”

“Onder deze omstandigheden moet ik zeggen dat Rusland zijn deelname aan het START-verdrag opschort. Ik herhaal: het trekt zich niet terug uit het verdrag, het schort het op.”

“Sommige functionarissen in Washington denken aan een natuurlijke test van hun kernwapens. Als de VS tests uitvoert, zullen wij hetzelfde doen. We moeten ons geen illusies maken dat de wereldwijde pariteit kan worden vernietigd.”

“Dank u voor uw eenheid, voor uw hulp. Rusland zal elke uitdaging aankunnen, want wij zijn één land, één verenigd volk, vol vertrouwen in onze kracht. De waarheid is met ons.”

UPDATE 3:

“President Vladimir Poetin heeft dinsdag de Russische deelname aan het laatst overgebleven nucleaire wapenbeheersingsverdrag met de Verenigde Staten opgeschort en Washington gewaarschuwd dat Rusland nieuwe strategische kernwapens op de grond in gevechtsgereedheid heeft gebracht”, meldt Reuters over de nieuwe verklaring.

Toespraak Poetin voor Russisch parlement Engelstalig

https://rumble.com/v2aay62-putin-delivers-address-to-federal-assembly.html


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duidelijke woorden Poetin over de komende nieuwe wereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStudie: Bill Gates’ laboratoriumvlees veroorzaakt kanker bij mensen
Volgend artikelAmerika de Waardeloze
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Eenvoudig, recht voor zijn raap, transparante speech !

  Daar kan men in Den Haag niet aan tippen natuurlijk.
  Eer men alle zelfgebouwde spinsels heeft omzeild om er een verhaal van te maken , snapt niemand er nog iets van.
  Bij vragen hierop, kan men zich niets herinneren.
  Onzinnigheid ten top!

 2. Het gros van de bevolking kan je, zeker tegenwoordig, wel duidelijk aantoonbaar omschrijven als existentiële belediging. Mijn hemel, wat een anticlimax qua levenskunst en besef van de wonderbaarlijkheid van deze dimensie :-). De banaal oppervlakkige navelstaarderij druipt er vanaf.

  In deze cultuur leeft daarnaast iets dat sociaal of beschaafd oogt terwijl het eigenlijk eerder een vorm van kil onhartelijke onverschilligheid is, namelijk: iets of iemand in de waarde laten (betekent meestal: passief toekijken wanneer de kudde de afgrond instort want ze zouden toch eens een keer ongevraagd iets moeten aanhoren dat ze niet verwachten of wensen). Stel je toch eens voor dat je iemand zo maar onvoorwaardelijk helpt, ongevraagd (ook al is hij/zij te dom om te beseffen dat er iets wordt aangeboden dat in wezen heel erg mooi is, zo maar en zonder voorwaarden of verwachtingen). Wat ook in dezelfde categorie valt, is dit: daar ben “ik” niet van gediend. De zieligheid en bekrompen navelstaarderij druipen er vanaf :-). Nog zoiets: “ik” zal mijn tijd wel uitzitten. Mijn hemel, wat een zieligheid. Dit hoeft niet in de waarde te worden gelaten want het is door en door waardeloos en aangeleerd onmenselijk (waarom steun je zoiets?!) :-).

  En dan heb je ook nog het fenomeen dat je vooral moet doen alsof je heel onzeker en klein bent want de calvinistische verwachting van bescheidenheid is ziekelijk groot :-). Het gemak waarmee mensen zich laten vormen door de heersende elite via gedragsmodificatie en perceptie-management is onwaarschijnlijk absurd.

  Wat zijn jullie toch een ondemocratisch zielig stelletje bange hufters! Snel wegklikken dit, want ontkenning tiert welig!

 3. Een toesprak die staat als een huis.‼️
  Niet mis te verstaan en duidelijk is in de oorsprong en de gevolgen van dit conflict.

  Dit in tegenstelling van het gebrabbel van de us president ( nou ja president ? ) die alleen maar de oorlog aanwakkert met de mededeling “ wij moeten deze oorlog winnen” hoe armetierig ben je dan.
  Het komt niet in zijn verwarde hoofd op, om ook maar even over een ( vredes onderhandeling )of een gesprek te denken…..

  Dit is een concreet verhaal en Putin geeft ook fijntjes aan waar onze westerse maatschappijen door in verval zijn geraakt; …..❗️
  Alle waarden en normen loslaten, en alles moet maar kunnen en mogen liegen en bedriegen corruptie en omkoperij baantjes jacht enz enz , is een normaliteit geworden, de pers is niet meer zelfstandig een krant kun je niet meer fatsoenlijk lezen want er bestaat ook een andere waarheid……. De journalisten spreken naar de mond van de heersers, en zo moeten wij burgers onze weg vinden in het moeras van liegen en bedriegen. Kijk naar de tweede kamer hoe daar met elkaar wordt omgegaan.
  En de regering niet te vergeten…..
  Waarheid wordt leugen verklaart en ben je een jongen en je wilt dat niet OK dan wordt je gewoon een meisje…. Waar zijn we toch mee bezig…..? Ben ik nou echt zo ouderwets?????
  Alle ethische normen zijn weg en verloren gegaan.
  En dat stelt Putin gevoelig aan de kaak. ❗️

  Het gaat hier inderdaad om de wereld orde…. Een NIEUWE AANKOMENDE WERELDORDE EN DAT HEEFT BIDEN GOED BEGREPEN, EN DAAROM IS HIJ ZO KWAAD…….. daarom wil hij niet onderhandelen.

  Maar zijn geld is op, en nu lijkt het alsof Engeland het stokje van hem gaat overnemen.
  Zij willen wel lange afstandsraket raketten leveren aan de hersenloze meedogenloze Zelensky.

  Maar Wat komt straks in Europa bovendrijven?
  Raken we in Europa zover verarmd dat er geen economie meer zal zijn???
  De kans is groot, nu Duitsland door Amerika van het gas beroofd is en de klimaat populisten eisen dat hun doelen behaald moeten worden……. WE GAAN TERUG NAAR DE 19 e EEUW!

  De rechterlijke macht is op de hand is van de overheid, en de gewone burger wordt geen recht meer gedaan. ( zie bv de uitspraken over ivermectine voorschrijven het maakt mensen kapot. )
  Nu de medische wereld aan de leiband loopt van de overheid en je ( bijna) geen vrije keus meer hebt over je eigen lichaam.
  En medische behandelingen te duur worden…..en zelfs verboden worden!!!
  En dezelfde medische wereld niet mag onderzoeken waar de huidige oversterfte vandaan komt.

  Zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
  Maar Rusland zal hier sterker uit komen.
  Europa wordt als een speelbal opgeofferd tussen Amerika en Rusland.
  China zal de macht als lead nation overnemen van Amerika. Met zijn havens in ALLE CONTINENTEN ❗️is belangrijk!
  En Rusland zelf zal als het stof is neergedaald als een sterke grondstoffen leverancier een welvarend fatsoenlijk land worden.

  Of als Amerika nog GEKKER WORDT dan kan het nucleair worden.
  Daar kunnen we maar beter niet over na denken

  • Helemaal mee eens !
   Dat gezeur van Zelenski met z’n zielig gedoe en gezeur om steeds meer , terwijl hij een mooi leven leid met champagne en dineetjes!
   Al ons geld gaat daar naar toe en wat word ermee gedaan? Hij ziet zijn.mensen als nummers en niet als geliefde burgers. Ze brengen.geld op . Ze worden naar ons gestuurd .
   Was beter dat ze hier stoppen met het leveren van gevaarlijk materiaal .
   Dit is NIET mijn oorlog .
   Stelletje idioten denken dat ze helpen door te leveren …laat me niet lachen. 1 persoon betaald €140- hier in Nederland om.de oorlog in stand te houden dankzij Rutte en z’n team . Wij moeten bezuinigen – toch !!! En dan nog Zelenski hij is geen president of wat dan ook . Hij is een hele goede acteur een komiek die iedereen liet lachen op tv . Nu heeft hij een andere rol..

  • Goed verwoord en helemaal mee eens. Usa met het westen is knettergek. We worden geregeerd door machtgeile wef psychopaten. Wat Napoleon en Hitler niet gelukt is, zal ook usa en de westerse marionetten niet lukken. Sluit vrede, drijf handel ipv deze krankzinnige oorlog.
   , waar alleen een paar aandeelhouders van de militaire flut fabrieken rijk van worden.
   Arm volk dat zulke incompetente lijers heeft.

 4. Ik zeg het al weer 3 jaren op rij en ik blijf het herhalen:
  BLIJF de WAARHEID VERTELLEN.
  Bevrijder Poetin doet dit richting zijn volk.
  En wil je weten hoe verschrikkelijk een oorlog is, vraag het maar aan een Rus.
  En toch krijgt hij de gelederen gesloten.
  Lang Leve Rusland 🇷🇺

   • Nogmaals, die Sputnik Russkie spuit was geen mRNA gifspuit die je zieltje doodt, maar een ordinaire ‘vax’ spuit. Je moet mensen natuurlijk wel het idee geven dat ze wat krijgen als ze met de dodelijke virus bedreigd worden. Dus dan geef je ze een nep spuitje ipv een dodelijke gifspuit als je niet van plan bent je hele bevolking uit te moorden. Oom Vladi heeft uiteraard ook zijn eigen plannen. En een redder is hij echt niet. Maar ik krijg wel het idee dat de boel daar netjes op orde komt, op een fatsoenlijke manier. Ik zit er steeds harder over te denken om die kant op te gaan. Maar ja, aan de andere kant kan ik het ook niet helpen net zoals Durachuk te denken. Groeten van je medemens.

 5. Wat me opvalt is dat Putin het opneemt tegen de pedofielen. Hiermee neemt hij een belangrijke troef uit handen van de Amerikanen.
  Namelijk, eerder al vroeg ik me af waarom hij door de westerse pers niet als een pedofiel is afgeschilderd.
  Hij is ze in alles een stap voor geweest.

 6. Ik weet zeker dat ik een bedankje had neergezet voor FN… maar het is niet te zien. Het internet doet ook raar de laatste tijd. Maar bij deze, wederom bedankt voor een goeie publicatie waar we veel aan hebben. FN is en bijft een lifesaver.

 7. USA gaat F16 leveren en ook lange afstands raketten. Hoe ik dat weet? simpel.

  In januari deed Biden heel moeilijk over tanks, daar moest hij nog over denken.
  Maar in OCTOBER gaf hij al opdracht om die granaten te maken met uranium…..

  Dat ie nu moeilijk doet, betekent dat het spul geleverdgaat worden.
  ————–
  NL wil 100 tanks leveren. Maar die moeten ze eerst kopen, want die hebben ze niet.
  En zo wordt NL een legitiem doelvoor een atoomaanval door Rusland.

  ======================
  p.s. die ballon in USA: hebben ze zeer waarschijnelijk zelf opgelaten om aandacht af te leiden van het geleverde bewijs (opblazen gaspijpen)

  • Heel belachelijk die ballon.
   Wie gaat er nou spioneren met een achterlijke ballon als je dat ook vanuit de ruimte per satelliet
   kunt doen.

  • Yep, NL een legitiem doel voor een atoomaanval door Rusland. Eigen Schuld Dikke Bult. Het kan me ook niet meer schelen eigenlijk. We hebben het met z’n allen als gebrainwashte deugmensen gewoon verdiend. Ik hoop voor mezelf dat het snel gaat, een flits en weg zijn we. Niet dat ik het overleef en in diepe ellende moet verder leven. Maar daar heb ik gelukkig ook al aan gedacht, NaN3 in huis…

  • Als ze er een op den Haag torentje gooien op het goede moment dan zullen heel veel Nederlanders blij en bevrijd zijn!!!Maar wel heel goed mikken op die satanische kliek!!!!

 8. Pierre H.M.van de Kletersteeg februari 21, 2023 at 21:04
  Oei… wat je hier beredeneert zou wel eens heel goed kunnen kloppen… niet best.

  • Glimworm februari 22, 2023 at 00:04
   Ik hoop dat velen op zijn minst dit eerste filmpje bekijken. Je hoort hier die krankzinnige visioenen van die lui zelf, met ondertiteling; bijv, ze verkondigen dat in de ‘wereld vrede’ het kindje met de gifslangen speelt, en dat zelfs de dieren ‘niet meer vechten’. Wat een waanzin staan ze te verkondigen, nog veel meer waanzin, en het geweld dat ze gebruiken…! Dit filmpje door Hervé Rhyssen gemaakt, die nu opgesloten zit voor het zeggen van de waarheid. Als die gestoorde gasten hun zin krijgen, dan wordt het een smerige wereld overal, met alleen die mafketels. De vraag is dan, waar laten ze hun neuroses dan op los, als alles vernield is? Dan moeten ze zichzelf parasiteren, deze uitverkorenen van God.

 9. De GeenStijl reaguurders beginnen gek te worden. In hun benauwde beleving kan er maar een winnaar zijn en dat is uncle Sam en trawanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in