Evgeny Feldman / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Op 16 februari stierf Alexei Navalny, alom bekend als Russisch oppositiepoliticus, in een kolonie in Siberië. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt, het onderzoek is nog gaande, maar het Westen heeft de schuldige al aangewezen.

Volgens officiële berichten uit de kolonie voelde de gevangene zich plotseling ziek tijdens een wandeling. Navalny “verloor vrijwel onmiddellijk het bewustzijn”, medische hulpverleners werden naar hem toe gestuurd en “er werd ook een ambulance opgeroepen.” De artsen voerden “alle noodzakelijke reanimatiemaatregelen uit, die geen positieve resultaten opleverden”. De aangekomen artsen verklaarden hem dood. Volgens voorlopige gegevens zou de doodsoorzaak een trombus [bloedprop] kunnen zijn, bericht Southfront.

De beruchte politicus Navalny was een flamboyante figuur die in het Westen door de MSM werd aangeprezen als de “belangrijkste vrijheidsstrijder” in Rusland. In feite werd de oppositievoerder verschillende keren gevangen gezet, niet voor zijn politieke strijd, maar voor ordinaire financiële fraude, het niet voldoen aan gerechtelijke eisen en overtredingen van het wetboek van strafrecht.

In 2014 werden Alexei Navalny en zijn broer veroordeeld in de zaak die bekend staat als ‘Yves Rocher’. De zaak tegen de Navalny broers werd aangespannen op verzoek van een buitenlands privébedrijf, niet van een Russisch bedrijf. Nadat ze een nepbedrijf hadden opgericht, stalen de broers tientallen miljoenen roebels, waarvoor broer Oleg 3,5 jaar gevangenisstraf kreeg en Alexey dezelfde straf, maar voorwaardelijk.

Op dat moment had Alexei Navalny al een andere straf achter de rug. Eerder stal Alexei Navalny als adviseur van de gouverneur van de Kirov-regio 1,5 miljoen roebel via zijn andere nepbedrijf. De straf was 5 jaar voorwaardelijk.

Alexei werd dus de enige persoon in Rusland met twee voorwaardelijke straffen. De Russische rechtbank deed niet eerder zulke concessies aan iemand anders.

Volgens het vonnis mocht de veroordeelde niet van woonplaats veranderen en moest hij zich 2 keer per maand melden bij de inspectie. De oppositieleider negeerde deze voorwaarden echter vele malen. Alleen al in 2020 heeft Navalny de aanwezigheidsregeling van de inspectie 6 keer overtreden. Dergelijke overtredingen konden leiden tot het vervangen van de termijn door daadwerkelijke opsluiting in de gevangenis. Het was in deze periode dat het schandaal met zijn vergiftiging en medische behandeling in Berlijn, ver weg van de Russische gevangenis, in scène werd gezet.

  NAVO "Wunderwaffens" branden: CNN geeft toe dat Kiev 15% van zijn volledige VS Bradley infanterie gevechtsvloot in de afgelopen week heeft verloren

In augustus 2023 werd Navalny opnieuw veroordeeld, dit keer voor 19 jaar in een kolonie met een speciaal regime, ondanks het feit dat de aanklacht 20 jaar gevangenisstraf vereiste. Hij werd schuldig bevonden aan het creëren van een extremistische gemeenschap. Het onderzoek bewees zijn schuld aan het belasteren van een veteraan van de Grote Patriottische Oorlog, openbare oproepen tot extremisme, rehabilitatie van het nazisme, betrokkenheid van minderjarigen bij levensgevaarlijke daden, oprichting van een non-profitorganisatie die inbreuk maakt op de rechten van burgers, financiering van extremisme, enz.

Navalny werd naar een kolonie in Siberië gestuurd, waar hij werd vergeten door zijn medestanders.

Vandaag, onmiddellijk na de officiële publicatie van de dood van Navalny, explodeerden de Russische oppositiemedia en buitenlandse MSM met lange artikelen over het leven en de strijd van deze “held”, wat grotendeels aangeeft dat journalisten klaar zijn voor dergelijk nieuws.

Natuurlijk wordt de Russische president Vladimir Poetin onterecht beschuldigd van de dood van Navalny.

Het is onduidelijk hoe de huidige president gehinderd zou kunnen worden door een gevangene in het verre besneeuwde Siberië, wiens smerige geheimen, waaronder politieke banden met vijanden van Rusland en allerlei financiële fraude, al lang geleden bekend zijn gemaakt, en wiens organisatie al lang vergeten is, niet alleen door het Russische publiek, maar ook door de meest fervente “vrijheidsstrijders” in het Westen.

Het is inderdaad mogelijk dat de dood van Navalny niet natuurlijk was. Het onderzoek zal dit uitwijzen. Maar om te raden wie erachter zou kunnen zitten, is het noodzakelijk om te begrijpen wie er baat heeft bij zijn dood.

  Macron verhoogt maniakaal de spanningen tussen Europa en Rusland

Sinds de escalatie van het conflict in Oekraïne is Alexei Navalny al een politiek lijk geworden. De Verenigde Staten hebben jarenlang de kans gehad om hun held te ruilen. Biden en Poetin bespraken een dergelijke optie al in 2021. Washington was hier echter niet in geïnteresseerd, omdat Navalny’s belangrijkste kaart in Rusland gespeeld zou moeten worden.

De figuur van Navalny, die volledig ondergeschikt is aan westerse belangen, zou slechts in één geval gunstig kunnen uitpakken in het nadeel van Rusland – zijn tijdige dood; en een gunstiger moment is moeilijk te vinden. Over slechts een maand worden er verkiezingen gehouden in Rusland en de steun voor de huidige president onder de bevolking neemt toe, ook met de voortdurende Russische opmars aan de Oekraïense frontlinies. Het is hoog tijd om het publiek voor de laatste keer te herinneren aan de onfortuinlijke “politieke gevangene” uit Siberië, die slachtoffer zou zijn geworden van het “verschrikkelijke totalitaire regime.”

De dood van Navalny heeft echter nog minder impact op het Russische publiek dan op het Europese en Amerikaanse publiek.

Op dit moment is, “de belangrijkste verdediger van alle democratieën over de hele wereld tegen de verschrikkelijke totalitaire Poetin”, Zelensky, begonnen aan een nieuwe tournee door Europa. Tijdens een persconferentie in Berlijn weigert Zelensky op schandelijke wijze vragen te beantwoorden over de kritieke situatie van het Oekraïense leger in Avdiivka, waar het Oekraïense commando duizenden Oekraïense mannen in ketels onder Russisch vuur houdt.

Maar Zelensky had het lef om de Russische president cynisch te beschuldigen van de dood van gevangene Navalny, van causaliteit, zonder enig bewijs.

“Het is net bekend geworden dat Alexei Navalny is gestorven in een Russische gevangenis. Hij is duidelijk vermoord door Poetin,” verklaarde Zelensky trots.

De ondubbelzinnige verklaring kwam aan de vooravond van de Veiligheidsconferentie in München, dat wil zeggen “ten overstaan van de hele elite” van het collectieve Westen, dat over het algemeen niet geïnteresseerd is in enige expertise of enige andere waarheid, behalve in een nieuw nepschandaal over de “verschrikkelijke Poetin”. Dezelfde beschuldigingen aan het adres van Poetin werden al geuit door vele andere Europese leiders.

  Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin - Moskou toont zich onverschillig

De officiële vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, gaf kort en krachtig commentaar:

“De onmiddellijke reactie van NAVO-leiders op de dood van Navalny in de vorm van directe beschuldigingen aan het adres van Rusland is zelfonthullend,” benadrukte de diplomaat. – Er is nog geen forensisch onderzoek gedaan, maar de conclusies van het Westen zijn al getrokken.

Ondertussen herinnerden alle internationale MSM, die net begonnen waren met het onthullen van onaangename details over het dreigende verlies van een ander Oekraïens fort Avdiivka, zich plotseling de arme Navalny, wiens leven en gezondheid het Westerse publiek over het algemeen niet veel zorgen baren.

De marionet Navalny wordt al lang niet meer gewaardeerd door zijn meesters. Het enige wat hij voor hen kon doen was op tijd sterven. Nu is het de beurt aan zijn populaire vrouw om de hoofdrol op zich te nemen en door Europa te reizen met medelijdenclaims en haar nieuwe minnaars, die ze al genoeg heeft gevonden tijdens de gevangenschap van haar man.

In de nabije toekomst zal een medisch onderzoek de reden van de dood onthullen, maar de elite van het Westen heeft haar schuldige al aangewezen en profiteert van alle voordelen van de dood van de marionet.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Door zijn kernwapens te gebruiken kan Rusland de mensheid redden van een wereldwijde catastrofe – Voorzitter van de Russische Raad voor Buitenlands en DefensiebeleidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat weerhoudt de mensheid ervan de krachten te confronteren die vastbesloten zijn haar te vernietigen?
Volgend artikelAmerikaans buitenlands beleid lijkt nergens heen te kunnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Mooi verhaal voor een spannende film. Maar dan aub geen Hollywood productie. Ondanks alles en vooral onszelf… rust in vrede Alex.

  • Rutte is pathetic in straigh away blaming the Russian gov. On the other head, why is the Russian gov making the announcement what has happen , while they know that the west media is going to have a ball with this. They ( Russia) should know by now that the medea are setting up the peoples in the west against them.
   Did you hear that sick man in the U.S going on about this?

 2. Ach ja, koren op de molen voor de MSM, het is allemaal weer de schuld van Poetin en Poetin alleen. Alles zal weer eenzijdig vermeld worden hier in het Westen en Navalny was een oprechte en beschaafde man…..tuurlijk joh. Hetzelfde liedje dus!

 3. De “hele wereld” beschuldigt nu VVP van de dood van Navalny.

  Het kan heel goed zijn dat dit een CIA (of andere) operatie is.

  Wat zijn de feiten ?

  Wie heeft er voordeel bij de dood van Navalny ?

  Niemand stelt vragen over de dood van Gonzalo Lira die de dood vond in een gavangenis van Ellensky.

  Nota bene een amerikaanse staatsburger.

  Geen seconde aandacht en geen letter aandacht daarvoor in de westerse pers.

  • Lira en Assange hebben niets onwettigs gedaan, geen terrorisme, niet gespioneerd, geïnfiltreerd, geen staat ondermijnende activiteiten gestart, Nee, alleen hun werk als journalist, publiceren. Publiek informeren en hun bronnen beschermen.
   Navalny was Rusland vijandig. Een nuttige idioot voor het haatzaaiende westen.

   Hypocrisie van het huichelachtige westen.
   Het stopt niet vanzelf.
   Hoe zijn ze gezonken.

 4. De verhalen en beschuldigingen van het westen richting Rusland/Putin zijn bijna net zo vertederend als de gezichtjes van kleine kinderen aan wie verteld wordt over Sinterklaas en zwarte Piet.

  Met dezelfde soort van bangmakerij en afdwingen van gehoorzaamheid, want anders…….

  Alleen met het verschil dat de huidige verhalen en beschuldigingen gevaarlijk zijn.

  • Daar wordt Poetin’s reputatie echt niet beter of slechter van. Navalny – weten we – is geen ‘Einzelfall’ in een lange rij afrekeningen. O.a. de opstandige Wagner boss Yevgeny Prigozhin ging hem, eveneens ‘onder verdachte omstandigheden’, vóór.
   Ook het kaarsje ‘Navalny’ zal nog even, als een symbool van ‘onbreekbaar verzet’ naflakkeren en vervolgens doven.
   Want overal ter wereld lopen – in elk ‘systeem’ – veel te veel geweenloze lieden rond met een ‘license to kill’ op zak, die zakelijke, criminele of politieke figuren die hinderlijk in de weg lopen, gewoon opruimen.
   Sommige van die ‘licentiehouders’ zullen er helemaal geen moeite mee hebben om ook hun opdrachtgevers op te ruimen. Als het loont.

 5. Het verhaal van Navalny is heel eigenaardig.
  Van zijn “criminele” activiteiten in Rusland was ik eerlijk gezegd niet op de hoogte.
  Na de medische behandeling in Duitsland na de vergiftiging – al dan niet allemaal geënsceneerd –
  keert hij terug, samen met zijn vrouw, naar Rusland. Waarom?
  In onze westerse manier van denken lijkt dit volkomen onlogisch en absurd. Het antwoord staat in het artikel en verklaart deze stap.

  Maar eens weer in Rusland besluit zijn vrouw weer te keren naar Duitsland, alleen.
  In onze MSM is daar nooit een verklaring voor gegeven of is er nooit dieper op ingegaan.

  Was dat om vanuit Duitsland contacten te onderhouden met (extreem)rechtse kringen?
  Het is een louter hypothetische vraag, want over haar hoor je tot vandaag – ze heeft inmiddels publiekelijk gereageerd – niets, terwijl Navalny af en toe in de pers opduikt via zijn veroordeling en gevangenschap.

  Enkele weken geleden: grote paniek. Navalny is spoorloos verdwenen uit zijn gevangenis! Niemand weet waar hij is, niemand heeft hem gezien!
  En dan, out of the blue duikt hij op in Siberië.

  Die hele historie rammelt langs alle kanten.
  Met dank aan onze MSM? Waarschijnlijk wel.

  Werkte Navalny voor de CIA en is hij strategisch door hen uitgeschakeld?
  De reacties vanuit het westen zijn heel hevig. Te fel naar mijn gevoel.
  Feitelijk twijfel ik eerlijk gezegd dat hij echt dood zou zijn. Siberië is ver weg en daar is alles mogelijk.

  • Las dat hij inderdaad voor de cia werkten en geld vroeg (zo’n slordige 10 a 20 miljoen) om Poetin van zijn zadel te helpen. Wat als dit naar buiten zou komen als hij voor de rechter zou verschijnen en bekennen? Hij zou van wat ik gelezen zou heb binnen kort daar moeten verschijnen

 6. Ik weet nog goed hoe de ‘hele wereld’ en natuurlijk onze Markie verontwaardigd waren over de dood van Gonzalo Lira………..oh nee , sorry daar heb ik toch geen actieve herinnering aan.

 7. “Schone handen” en hyporcricie van “het westen”.

  Was het niet de president van de USA die opdracht gaf om generaal Suleimany van Iran te liquideren ?

  Oh, nee. Niet erg want dat was een “terrorist”.

  Het is maar net door welke bril je naar de wereld kijkt.

  Maar NIETS is wat het lijkt.

  • idd alles wat tegen de JewSA/USrael is of gaat is meteen een antisemiet en een Terrorist, ipv vrijheid strijders, want dat zijn de meesten, de MSM wordt lekker misbruikt en prent de schapen in Terrorist x 10 en hup, weer een GI erbij (Geen Intelligentie) ipv AI lol.

 8. Er is een grote kans dat die geofferd is om een opstaan in Russia te creëren, het westen kan achter zitten. Poetin zou waarschijnlijk dit na verkiezingen doen. Alles kan leugens zijn.

 9. Het westen verlies de oorlog in Oekrainie en Israel. De doel is een opstaan te veroorzaken in Russia en die is geofferd door het westen precis voor verkiezingen. Poetin dit kom doen eerder, heeft geen logika tenzij was natuurlijke dood.

 10. met uiterste precisie, zoals dat alleen mogelijk is vanuit een satelliet….

  ben benieuwd of er net een amerikaanse satelliet boven zijn wandelpad vloog, net als destijds boven de mh17, informatie daarover werd in no time uit het nieuws gehaald

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in