IDF troops in the Gaza Strip / © IDF Spokesperson's Unit photographer / Wikimedia / (Public Domain)

De afgelopen vier maanden heb ik ’s ochtends mijn dagelijkse scan van de belangrijkste online nieuwswebsites uitgevoerd, waarbij ik me steeds meer zorgen maakte over wat ik te zien zou krijgen, gezien de onwil van de mainstream media om eerlijk te rapporteren en het aanhoudende beheer door propagandamolens van de overheid van wat er naar de journalisten wordt gelekt. Het nieuws over wat er gaande is in Rusland-Oekraïne had aanvankelijk te lijden onder het feit dat de oorlog eind vorig jaar sterk in het voordeel van Moskou kantelde, zozeer zelfs dat de waarschijnlijke uitkomst alleen ter discussie wordt gesteld op door neocon gedomineerde sites zoals American Enterprise Institute, Foundation for Defense of Democracies en National Review, schrijft Philip Giraldi.

President Joe Biden en zijn team hebben nu alleen nog maar moeite om 61 miljard dollar bij elkaar te krijgen voor Volodymyr Zelensky om het conflict te verlengen tot aan de Amerikaanse verkiezingen later dit jaar, zodat Biden zich kan voordoen als een sterke president in “oorlogstijd” die hard vecht om de Verenigde Staten te verdedigen tegen de dreigende Rode Hordes. Dat het geld in wezen in het gat van de Oekraïense corruptie zal vallen, lijkt niemand in het Witte Huis te deren, maar het spel gaat verder met Biden die zegt: “Deze tweepartijdige wet stuurt een duidelijke boodschap naar de Oekraïners en naar onze partners en bondgenoten over de hele wereld: Amerika is te vertrouwen, Amerika is betrouwbaar en Amerika komt op voor vrijheid. We staan sterk voor onze bondgenoten. We buigen voor niemand, en zeker niet voor Vladimir Poetin. Dus, laten we doorgaan… Staan [we] aan de kant van terreur en tirannie? Staan [we] aan de kant van Oekraïne, of staan [we] aan de kant van Poetin? Staan we achter Amerika of – of achter Trump?” De president pompt momenteel ook de slogan rond dat hij op de een of andere manier de “democratie” redt of beschermt. Het feit dat Oekraïne, dat politieke partijen en zelfs religieuze groeperingen en de Russische taal verbiedt, geen democratie is, lijkt geen invloed te hebben op het narratief. En vergeet niet hoe de Zelensky regering onlangs de Amerikaanse journalist Gonzalo Lira vermoordde omdat hij de persvrijheid uitoefende!

Biden betoogt dat het bijstaan van Amerika’s “bondgenoten”, zelfs als het geen echte bondgenoten zijn, essentieel is om het vertrouwen in de Verenigde Staten en haar leidende missie om een “op regels gebaseerde internationale orde” te creëren en daarmee de wereld te redden, te behouden. Naast Oekraïne is er natuurlijk Amerika’s “beste vriend” en “grootste bondgenoot” Israël, dat ook geen democratie is omdat Palestijnse burgers beperkte rechten hebben, waarbij degenen die op de door het Israëlische leger bezette Westelijke Jordaanoever wonen in feite geen bescherming hebben tegen willekeurige arrestaties of zelfs een schot in het gezicht door op hol geslagen soldaten en kolonisten, die geen gevolgen vrezen voor het doden en beroven van Arabieren omdat er geen gevolgen zijn. Het bombarderen van Gaza tot het stenen tijdperk gaat door met nauwelijks enige berichtgeving in de mainstream media, alsof het een gruweldaad is die uit het collectieve geweten zal verdwijnen als niemand ernaar verwijst, ondanks de rijen dode vrouwen en kinderen. De Amerikaanse en Europese media doen ondertussen vrolijk verslag van elke nieuwe “Hamas gruweldaad” die wordt gepromoot door het gewoonlijk liegende Israëlische leger (IDF) alsof het de waarheid is, terwijl Biden alles uit de kast haalt om het geld (14 miljard dollar) en de wapens te leveren om het IDF in staat te stellen meer Palestijnen te doden, terwijl hij tegelijkertijd de spot drijft met de afslachting van onschuldigen die plaatsvindt. Het afschuwelijke dodental is een direct resultaat van Joe’s gebrek aan enige actie om de Israëli’s te dwingen van koers te veranderen, wat hij kan doen door een telefoontje naar Benjamin Netanyahu waarin hij dreigt het geld, de wapens en de politieke steun stop te zetten. Maar de regering heeft duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is om zoiets te doen.

  Houthi's waarschuwen EU 'met vuur te spelen' na inzet oorlogsschepen op Rode Zee-missie

Maar zelfs gezien al die opwinding van de afgelopen week is er één verhaal dat opvalt, de video van voormalig minister van Buitenlandse Zaken en CIA-directeur Mike Pompeo in Israël die grijnst en danst met feestvierende Israëlische soldaten, die vermoedelijk net zijn teruggekeerd uit Gaza na het genoegen te hebben gehad om nog een paar tientallen burgers, waaronder een groot percentage kinderen, op te blazen. De nieuwste stunt van het Israëlische leger is het plaatsen van sluipschutters en tanks rond de laatste functionerende grote medische faciliteit in het Rafah district in het zuiden van Gaza, het Nasser ziekenhuis in Khan Younis. De Palestijnen die probeerden te overleven in Gaza kregen eerder het bevel van Israël om naar Rafah te gaan waar ze “veilig” zouden zijn, maar dat was een leugen uit eigenbelang en het leger ging toen door met het bombarderen en beschieten van burgers, zelfs toen ze probeerden zich over te geven, en ook met het vernietigen van infrastructuur zoals ziekenhuizen en scholen om het gebied onbewoonbaar te maken. De sluipschutters van het leger hebben nu meegedaan met de pret door Gazaanse artsen en patiënten in het gebouw en op het terrein neer te schieten om het Nasser Ziekenhuis te dwingen te evacueren en te sluiten. Ze volgden de schiettent op door het ziekenhuis te bestormen, naar verluidt op zoek naar “gijzelaars”. Het maakt allemaal deel uit van wat zich aan het ontwikkelen is nu Netanyahu heeft aangekondigd dat de grondinvasie van Rafah binnenkort zal beginnen, ook al kunnen de ingesloten Palestijnen, die al verhongeren door de Israëlische blokkade van humanitaire hulp, nergens heen en zullen nog vele duizenden op de een of andere manier sterven.

  Fascisme in het Westen om genocide in Palestina mogelijk te maken

Als voorproefje van wat nog bizarder is dan wat er al is gebeurd, is Israëls “meest morele leger ter wereld” nu ook in de entertainment business gestapt. Het is begonnen met het uitnodigen van groepen Israëlische burgers in detentiecentra en gevangenissen waar Palestijnse gevangenen van de Westelijke Jordaanoever en gevangenen uit de Gazastrook worden vastgehouden. De burgers kunnen de gevangenen bekijken, uitgekleed tot op hun ondergoed, en lachen en schimpen terwijl de mannen worden geslagen, vernederd en gemarteld, waarbij veel van de kijkers ook mogen filmen wat er gebeurt op hun eigen mobiele telefoons om te delen met hun vrienden en familie. Mike Pompeo, die een christelijke zionist van dispensationalistische overtuiging is, gelooft dat het voormalige Palestina aan de Israëli’s toebehoort omdat dat in de Bijbel staat, die hij zorgvuldig heeft “bestudeerd”. Hij verklaarde ook, toen Trump minister van Buitenlandse Zaken was, dat de VS de illegale Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet langer als “illegaal” beschouwt en hij keurde op dezelfde manier de Israëlische annexatie van de Syrische Golanhoogte goed als volkomen aanvaardbaar onder internationaal recht, wat het niet is. Ik vraag me af wat Mike als zelfverklaard vroom christen denkt over al die dode en verminkte Palestijnse baby’s, als hij er überhaupt ooit voor kiest om daarover na te denken?

Ook in de running voor godsgruwelijk verhaal van de week was een stuk waarin werd beweerd dat de succesvolle eerste stap door middel van een meerderheid van stemmen in het Huis van Afgevaardigden om de rijkelijk verdiende impeachment van minister Alejandro Mayorkas van Binnenlandse Veiligheid donderdag het resultaat was van een “antisemitische samenzweringstheorie” omdat hij een “Sefardische Jood” is, niet vanwege zijn eigen incompetentie die hij de afgelopen drie jaar regelmatig heeft laten zien. Het diepe gat van depressie waarin ik viel toen ik keek naar de dikke lomperik Pompeo die aan het dollen was terwijl de dwerg Mayorkas zijn Joodse geloofsbrieven aanprijst, dreef me ertoe om de hele kwestie van het Amerikaanse buitenlandse en nationale veiligheidsbeleid opnieuw te overdenken. Ik kwam tot de conclusie dat de spelers karikaturen zijn en dat het niet serieus genomen moet worden en in plaats daarvan beschouwd moet worden als een komedieroutine, zoiets als Monty Python maar dan vreselijk dodelijk en zonder de intelligentie en gevatheid van John Cleese, Eric Idle, Michael Palin en Graham Chapman.

Natuurlijk kan er altijd op de regering Biden worden gerekend om een lach te produceren, vooral wanneer de clowns Antony Blinken, Victoria Nuland, Karine Jean-Pierre en Jake Sullivan komen opdraven. Er zijn de laatste tijd veel grappige dingen gebeurd, vooral het geklets over een oplossing voor de Palestijnse genocide, hoewel Biden er geen moeite mee lijkt te hebben om de Israëliërs hun etnische zuivering van Gaza te laten afmaken voordat iemand een plek zoekt waar nog eens twee miljoen stateloze en dakloze Palestijnen kunnen worden opgenomen. Voormalig presidentieel aspirant en volledig eigendom van de zionistische stroman gouverneur Ron DeSantis van Florida heeft al verklaard dat er geen Palestijnen in de VS mogen worden toegelaten als vluchtelingen omdat ze “antisemieten” zijn.

  "Al-Aqsa Flood": De verrassing is dat sommigen verrast zijn

Toch willen Biden en Blinkens ministerie van Buitenlandse Zaken met een soort formule komen, al was het maar omdat de wereldwijde terugslag als gevolg van de onvoorwaardelijke steun van het Witte Huis voor de Israëlische wreedheid gevolgen begint te krijgen, omdat het medeplichtigheid is aan misdaden tegen de menselijkheid. Er wordt gedacht aan een soort beperkte soevereiniteit, zeker ontwapend, voor Palestina, maar Netanyahu en zijn politieke bondgenoten, die al lang tegen een tweestatenoplossing zijn, hebben onlangs herhaaldelijk voorstellen voor een Palestijnse soevereine entiteit verworpen. Israël gebruikt nu zelfs zijn formidabele lobby en internationale pers/verslaggeving om zich met hand en tand te verzetten tegen elke diplomatieke erkenning van een Palestijnse staat door individuele landen of als volwaardig lid bij de VN. Het is dan ook niet verrassend dat de grootste inspanning om de zaken op de rails te houden gericht is tegen stemmen die in de Verenigde Staten opgaan ter ondersteuning van Palestina. Biden luistert om er zeker van te zijn en laat zowel Blinken als Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan elke stap die de regering zet zorgvuldig coördineren met de Israëlische minister voor Strategische Zaken en voormalig ambassadeur in Washington Ron Dermer. Ook al hebben Israël en Netanyahu absoluut de overhand, de president kijkt onvermijdelijk over zijn schouder en is bang voor vervreemding van kiezers met de nationale verkiezingen in het vooruitzicht als het bloedbad in Gaza doorgaat. Niet voor het eerst zal de eindeloze klucht van de Amerikaanse binnenlandse politiek waarschijnlijk op zijn minst enigszins beïnvloeden wat er uiteindelijk gebeurt in landen zesduizend mijl verderop. En gezien Biden’s neiging om niet het juiste te doen, kun je er vrij zeker van zijn dat het resultaat niet mooi zal zijn!


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Gaza, Jemen & Oekraïne luiden de doodsklok voor de door de VS geleide ‘op regels gebaseerde wereldorde’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTijdige dood van politiek lichaam Navalny: Сui Bono?
Volgend artikelEen anti-Russisch Europa is een Europa dat zichzelf vernietigt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. nu Amerika is zeker niet te vertrouwen kijk maar naar het verleden alleen maar oorlog oorlog en nog eens oorlog met landen die niet doen wat zij willen en om olie enz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in