Ziet u op dit moment in uw persoonlijke leven veel energie om Oekraïne te steunen? In het begin deden de media gewoon het hele “slechte ding is slecht, de goeden zeggen dat slechte ding slecht is” verhaal, en de mensen gingen daarin mee, en zeiden dat ze Oekraïne steunden, zetten vlaggetjes in hun biografie en zo verder. Mensen zijn sociale wezens, en in het tijdperk van de elektronische media is het manipuleren van sociale signalen om gedrag te sturen een volledig ontwikkelde wetenschap en technologie, schrijft Andrew Anglin.

Maar, zoals het voorgesteld werd, zou de oorlog in Oekraïne niets kosten. Nu beweert men dat hij heel wat gaat kosten – economische ineenstorting en wereldwijde voedseltekorten.

Zal het pro-oorlog sentiment sterk blijven?

RT:

De VS zijn bereid Oekraïne in het conflict met Rusland voor de lange termijn te steunen, zo bericht de Washington Post, die regeringsfunctionarissen citeert die zeggen dat de plannen al enige tijd in de maak zijn.

Een hoge medewerker van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde de Post vrijdag dat president Joe Biden graag een “uiteindelijk onderhandelde conclusie [van de gevechten] zou zien,” waarbij hij de hoop uitsprak dat golven van westerse wapentransporten naar Kiev en de harde sanctiecampagne tegen Moskou het vermogen van de Europese macht om te vechten zouden verzwakken.

“Hoewel het zeker een uitdaging is – we maken er geen geheim van – hoe we deze stormachtige wateren moeten bevaren, is onze leidraad dat de uitkomst dat Rusland zijn maximalistische eisen kan waarmaken, echt slecht is voor de Verenigde Staten, echt slecht voor onze partners en bondgenoten, en echt slecht voor de wereldgemeenschap,” zei de niet bij naam genoemde ambtenaar.

Zij voegden eraan toe dat het team van Biden “de mogelijkheid van een langdurig conflict met wereldwijde overloopeffecten” al vóór februari had besproken, in een periode waarin Amerikaanse functionarissen herhaaldelijk een op handen zijnde aanval van Rusland voorspelden.

Hoewel de steun aan de Oekraïense regering voor Washington kostbaar is geweest – het land heeft sinds maart meer dan 50 miljard dollar aan verschillende vormen van hulp besteed – merkte de Post op dat Biden bereid is “een wereldwijde recessie en toenemende honger” te riskeren om te voorkomen dat Rusland zijn doelstellingen bereikt.

  De-dollarisatie: BRICS-landen verkopen massaal Amerikaanse staatsobligaties

Sky News:

De bondgenoten zijn gewaarschuwd om zich schrap te zetten voor een jarenlange oorlog in Oekraïne. Zowel premier Boris Johnson als de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zeiden dat de wereld zich moest ingraven en bereid moest zijn om haar steun op lange termijn te verlenen. In een grimmig interview met de Duitse krant Bild am Sonntag zei de NAVO-chef: “Wij moeten ons voorbereiden op het feit dat het jaren kan duren. “Wij mogen niet ophouden Oekraïne te steunen. Ook al zijn de kosten hoog, niet alleen voor militaire steun, maar ook vanwege de stijgende energie- en voedselprijzen.”

En de heer Johnson, die vrijdag een bezoek bracht aan Kiev, maakte soortgelijke opmerkingen in een stuk voor The Sunday Times, en schreef: “Ik vrees dat wij ons moeten voorbereiden op een lange oorlog, nu Poetin zijn toevlucht neemt tot een uitputtingsslag, waarbij hij Oekraïne met pure wreedheid probeert af te breken. Het Verenigd Koninkrijk en onze vrienden moeten reageren door ervoor te zorgen dat Oekraïne het strategische uithoudingsvermogen heeft om te overleven en uiteindelijk te zegevieren.” De heer Johnson omschreef tijd als “de cruciale factor” en voegde eraan toe: “Alles zal afhangen van de vraag of Oekraïne zijn vermogen om zijn grondgebied te verdedigen sneller kan versterken dan Rusland zijn vermogen om aan te vallen kan vernieuwen. “Het is onze taak om de tijd aan de kant van Oekraïne te krijgen.”

Dit, schreef hij, betekende ervoor te zorgen dat “Oekraïne sneller wapens, uitrusting, munitie en training ontvangt dan de indringer.” In zijn toespraak tot verslaggevers op zaterdag had de heer Johnson benadrukt dat “Oekraïne-moeheid” voorkomen moest worden. Hij waarschuwde: “De zorg die wij hebben is dat er in de hele wereld een beetje Oekraïne-moeheid begint op te treden. “Het is belangrijk dat wij laten zien dat wij er voor de lange termijn bij zijn en dat wij de strategische veerkracht bieden die zij nodig hebben.”

  De meeste mensen worden gemakkelijk bij de neus genomen om alles te geloven

Merk op dat het narratief aan het verschuiven is van “verdediging van de Oekraïne” naar “offensieve aanval op Rusland”. Iedereen die ook maar iets doorhad, begreep die realiteit al, maar ze rollen het nu agressiever uit.

Dit wijst erop dat zij dit willen verschuiven van “wij doen dit als liefdadigheid voor een of ander land waar u niets van weet” naar “dit gaat op de een of andere manier om Amerikaanse belangen.”

Zoals ik al vanaf het begin gezegd heb, heeft dit alles eigenlijk geen zin, want er is geen manier om het conflict te winnen. Men heeft het nu over een langdurig, jaren durend conflict, maar niemand kan echt begrijpen hoe dat eruit zou zien, en het hele concept lijkt het resultaat te zijn van domme mensen die domme voorspellingen doen over dingen die zij niet begrijpen.

Rusland gaat afmaken waar het mee bezig is, en een grens trekken.

Op het ogenblik is Rusland niet bepaald dicht bij het bereiken van wat zijn veronderstelde territoriale doelstellingen zijn.

Hier is een recente kaart:

Hier ziet u hoe zij de kaart er waarschijnlijk uit willen laten zien:

Er zijn echter twee dingen:

 • Een groot deel van dat gebied in het centrum is niet dichtbevolkt, en
 • Als het Oekraïense leger vernietigd is, zal het mogelijk zijn om gewoon door een groot deel van dat doorheen te rollen

Het Oekraïense leger is al grotendeels vernietigd, maar ze nemen wel posities in in bevolkingscentra en lanceren raketten vanuit woonwijken, wat een zeer effectieve tactiek is. Menselijke schilden zijn uiteraard illegaal volgens elk soort internationaal recht, maar er is niemand die dat afdwingt.

Maar de strijd in Donbass is aan het afronden, en veel meer van het Oekraïense leger zal in de finale weggevaagd worden. Het is ook mogelijk dat Rusland zijn grensclaims (die toch al nooit officieel verklaard zijn, en dus eigenlijk niet veranderd kunnen worden) verandert, en Odessa vergeet na het afmaken van Charkov.

  Anatomie van de EU "gascrisis"

Hoe dan ook – het zal geen “jaren” duren om een grens te trekken, en dan die grens te handhaven. Dan krijg je dus een situatie waarin het Westen het westen van de Oekraïne militariseert en… en wat dan? Terroristisch aandoende aanslagen plegen?

De grondgedachte van het Pentagon schijnt te zijn dat zij van de Oekraïne Afghanistan kunnen maken. De VS hebben Osama Bin Laden en de Mujahadeen bewapend om tegen Rusland te vechten nadat dat land Afghanistan was binnengevallen, en dit Russische boeltje wordt beschouwd als een van de dingen die tot de ineenstorting van de USSR hebben geleid. Er is echter geen enkele reden om aan te nemen dat de Oekraïners zich als Afghanen zullen gedragen, vooral nu Rusland het land al verdeeld heeft, en het conflict geen directe invloed meer heeft op hun leven.

Dan is er natuurlijk nog de kwestie van de Amerikaanse steun. De bewering dat de Amerikanen bereid zijn om een economische ineenstorting en voedseltekorten te tolereren kan al dan niet waar zijn. Het is mogelijk dat Amerikanen alles zullen tolereren. U hebt ook het probleem dat de Amerikanen niet de mogelijkheid hebben om op anti-oorlogskandidaten te stemmen, omdat beide partijen zo agressief achter deze oorlog staan.

Hoe dieper Amerika graaft, hoe beter het op den duur is, want zij hebben een heuvel gekozen, waarop zij zullen sterven.

Zodra Amerika zijn status als wereldrijk verliest, zal de Amerikaanse regering niet langer de middelen hebben om ons, het Westerse volk, al deze gruwelen op te dringen. Dat zal beter zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Binnenkort hooivorken in Europa?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPatholoog: Dit is de reden waarom mensen in vaccinatiecentra dood neervielen
Volgend artikelWij hadden moeten weten dat sancties tegen Rusland niet zouden werken zoals de bedoeling was
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Bekijk biden zijn politieke carriere maar eens. Hij blert zijn hele leven al als een waanzinnege dat rusland vernietigd moet worden.

  • Biden is een sukkel. Nu nog dementerend ook. Hij is prima bruikbaar als stroman. Niemand hoeft rekening met hem te houden en dat doet dus ook niemand. Hij beweegt wat, brult wat, en het is goed.

 2. Juist, dat zal beter zijn, wanneer de Amerikaans-Europese hegemonie afbrokkeld.

  Dan verliezen ze hier in Europa invloed om die dwangmaatregelen uit te voeren, want ik ben dat micromanagen van mijn en ieders leven kotsbeu.

  Aan de andere kant krijgen we misschien grondtroepen van Rusland en China in Europa.

  Een oorlog op Europees grondgebied moet en zal er komen.
  Dat heb ik begrepen toen ik zonet het nieuwtje las dat het VK Britse troepen naar Europa wil sturen, om Poetin’s ‘dreiging’ te kunnen counteren.

  Een beetje zoals de dreiging van Poetin naar Oekraîne, met zijn niet te stuiten uitbreidingsdrang.

  Posting zal het plaatsen van die raketsystemen in Europa als een bedreiging zien.

  Het is mij dus vrij duidelijk, dat we in een oorlog meegesleurd worden, en dat van te voren al heel lang geleden bepaald is, dat deze hier in Europa (en mogelijks Amerika) wordt uitgevochten.

  Zij die de oorlog steunen, hebben waarschijnlijk hun schaapjes al lang op het droge, want anders steun je dat niet.

  Maar zoals altijd, loopt een oorlog nooit van een leien dakje.

  Het zit zo: Europa of de VS zullen trachten Poetin te dwingen om aan te vallen.
  Door iets van Poetin aan te vallen.

  Dat zal men dan vakkundig uit de media houden, terwijl Poetin’s tegenaanval of vergelding heel breed wordt uitgesmeerd, met dit keer echte coverage.

  En dan krijgen de MSM-kranten dus gelijk over alle leugens en verdachtmakingen van de laatste tijd, dat Poetin inderdaad een moordenaar is dat ligt te moorden om zijn expansiedrift tegemoet te komen.

  De oplossing?

  Posting heeft gezegd dat het zal afhangen van de burgers in desbetreffende landen.

  Maar de msm-kranten geven een verkeerd beeld van die burgers, want hun reaguurders zijn allemaal betaalde oorlogshitsers.

  En de schapen, die alles napraten wat een beetje lijkt op een eigen mening omdat ze er zelf geen hebben, zullen die de betaalde reaguurders steunen.

  Tot op het punt dat de raketten hen om de oren vliegen, waarbij ze denken: “Op de lange termijn zullen we Poetin wel te grazen nemen.”

  • De overgrote meerderheid van de oorspronkelijke bevolking in het Westen is zo gehersenspoeld dat het zijn ras, cultuur en land haat en het oké vindt dat het vernietigd wordt. Dat is misschien het meest tragische.

 3. Goed zo Biden, stomme idioot !
  Gooi er nog maar een schepje bovenop.
  Wat hij niet snapt en zijn meesters ook niet dat Rusland zich
  waarschijnlijk niet langer zal beperken tot Oekraïens grondgebied.
  Ik hoop werkelijk dat het militair industrieelcomplex eens een paar directe klappen krijgt in Amerika.
  Als er dan toch geknokt moet worden zou ik geen zoete broodjes meer bakken als ik Rusland was.

 4. Ik denk dat het strategisch het beste zou zijn als Rusland alleen Amerika aan zou vallen
  Daar komt alle ellende tenslotte vandaan.
  Europa is feitelijk sinds de tweede Wereldoorlog bezet door deze z.g. bondgenoot.
  We hebben hier niets te vertellen en alles wordt afgedwongen in achterkamertjes.
  Als Amerika ontmanteld is is de kop van de slang eraf en kan er hopenlijk eens een normale
  wereldsamenleving opgebouwd worden.
  Het is toch te belachelijk voor woorden dat Amerika bepaalt dat Europa Rusland maar even moet
  kapot sanctioneren ten koste van zichzelf.

  • Het zit helaas ingewikkelder in elkaar. Het klopt inderdaad dat Amerika wereldheerser is en zich decennia lang zeer agressief gedraagt t.o.v. andere naties. maar de gemiddelde Amerikaan is vredelievend. Ook de EU is een instituut dat de oorlogstrom roffelt maar ik voel me daar persoonlijk niet verantwoordelijk voor en heb om die reden al helemaal geen zin slachtoffer te worden van een bombardement. En om diezelfde reden hoop ik dat ook Amerika niet met een bombardement te maken krijgt. Het is trouwens aan de Europeanen om af te rekenen met de criminelen van de EU maar helaas doorzien de meeste Europeanen het niet. Ik ben genegen te zeggen dat de Amerikanen het iets beter doorzien getuigen het gegeven dat Donald Trump daar President is geweest. Ik ben er trouwens van overtuigt dat Trump de laatste verkiezingen heeft gewonnen maar soit. Maar vanuit die zienswijze ben ik mordicus tegen oorlogen en bombardementen. Het gegeven dat dit toch gebeurd komt omdat we misleid worden.

  • Sluit ik me bij aan.

   ‘Verenigd Europa’ is een schoothondje, dat niet op de eigen benen kan staan. Ik denk dat het wel moeilijk zal worden hier in Europa wanneer het beleid in Amerika moest omgekeerd worden.

   Er zijn maar heel weinig msm-mensen dat begrijpen dat het beleid uit Washington komt, en niets toevallig is.

 5. Steeds meer gaat het lijken op de voorspelling van Nostradamus dat Amerika en China rond deze jaren (juist genoemde jaar niet meer paraat) met elkaar in oorlog komen. En dat in Europa een “vorst” (mogelijk geboren in een klein plaatsje in Frankrijk) met ijzeren hand gaat regeren tot ca 2050.
  Afgezien van het feit dat we al in een onprettige tijd leven en, niet te hopen, dat die mogelijk nog erger zal worden, ben ik met Nostradamus in het achterhoofd wel heel benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen.
  Wel opmerkelijk dat het jaartal 2050 in zoveel stukken telkens terug komt.

  • op 10 juni waren de Russen nog bezig om Roti te veroveren in het gebied rondom Popaska. Al een week geleden zijn ze daar dus door het Oekraïense front heengebroken. Verbaasd me nog dat ze niet gewoon doorrijden naar Bakmut en Dinpro, maar vermoedelijk een logistiek probleem… eerst reserves aanvoeren.
   De logistieke uitdaging is voor Europa kleiner (niet dus).

 6. Deze “mensen” dewelke al deze offers in koop nemen om hun anti Rusland obsessie te steunen zijn niet diegenen dewelke de rekening betalen moeten. Of geloofd iemand hier werkelijk dat iemand die 15000 Euro en meer per maand kasseert werkelijk geinteresserd is in wat de melk kost.

 7. Ik lees de commentaren hierop de site en veel berichten, kan alleen maar verdrietig worden door deze oorlog want we beseffen toch wel wie de prijs voor deze oorlog gaan betalen, het gebrek aan eten, het gebrek aan {slechte} fossiele betaalbare brandstoffen en gas, niet die mensen die maar wapens geven aan Zelensky en nog meer sancties tegen Rusland, we zien toch wel wat er gebeurd en wie de prijs voor deze doorgaande oorlog zullen betalen, de mensen die altijd de prijs betalen, al die mensen in de top die schijt hebben aan alle internationale regels, waar andere landen die veel meer ellende veroorzaken NOOIT voor worden gestraft door dat verdervelijke Westen/Nato/USA maar moet Rusland ten koste van zoveel ellende en levens door de knielen want de VS MOET de leiding behouden op deez aardkloot, wat kots ik van vele leiders, landen en organisaties, wat kun je doen als individu met die enorme boosheid daarom en al dat liegen om je heen ?

  • Ook Rusland deed mee met de covid-scam….. waardoor o.a de Russische bevolking werd gevaccineerd.

   Alles loopt volgens het plan van de cabal wiens doel is: wereldwijde genocide.
   D.m.v prikken, honger, armoede, energietekorten, oorlog etc.
   Het enige wat ik kan doen is mijn eigen micro-wereld gezellig en overzichtelijk houden.
   In het hier en nu te leven en o.a te genieten van de zon en natuur.
   Leven en laten leven.
   Zonder enige angst voorbereid zijn op wat komen gaat, ik zie het allemaal wel.
   En verder kan de wereld de rambam krijgen.
   Ik maak mij dus totaal niet meer druk om die wereldse theater-shit!

 8. De wereldbevolking wil dagelijks eten en een warm huis in koude tijden. Indien de VS dit niet kan, niet wil waarmaken/leveren dan zullen niet nato landen kijken naar het land wat dit wel wil brengen.
  Rusland levert goedkope energie, kunstmest, granen, welke partij zullen hongerige magen kiezen?

  Iedere regering in Azië, zuid Amerika, Afrika weet dat als het volk honger heeft het volk revolutie wil. Regeringen aldaar zullen gek zijn om russisch graan en Russische olie te boycotten.
  Wil de nato een Rusland boycot dan moeten ze op wereldniveau graan Exporteur worden en de oliecapacieit van Rusland overtreffen.

  In de koude oorlog was de VS de grootste graan exporteur van de wereld. Dat zijn ze nu niet meer. Indien de nato geen hongerige magen vult, krijgen ze geen steun of vrienden.

 9. Biden zal recessie en honger aanvaarden zolang als hij zelf daar maar niet het slachtoffer van wordt.
  Maar ja, het domme klootjesvolk dat voor hem gestemd heeft verdient eigenlijk toch niet beter.
  De kiezers voor Biden zijn dezelfde domme idioten als diegenen die zich experimentele spuiten laten zetten.

 10. Bide is niet meer dan een vlo in pels van een beer.

  Rusland heeft alles wat het nodig heeft om een goede welvaart op te bouwen —en te verdedigen.
  Voedsel, olie, gas, landbouw productie, mineralen, alles.
  De roebel–goudgedekt zoals het hoort–heeft de USA dollar al verdrongen; dat is alleen maar wc papier.

  USA en EU hebben Rusland hard en hard nodig.
  Zelfs Afrika heeft Rusland nodig; anders wordt het terug in de boomhutten; staat een beetje slordig in de parken in Amsterdam…
  ————————————————-
  Wapens en hulp aan Oekraine werkt alleen contraproductief
  Het veroorzaakt meer puinhopen en doden, en eenlangere oorlog, die de Oekies niet kunnen winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in