Er lijkt momenteel geen limiet te zijn aan de stappen die de Amerikanen zullen nemen om hun Oekraïense marionetten te steunen. Hoe lang Rusland dit zal laten voortduren is een open vraag… Op een gegeven ogenblik kan Rusland besluiten dat genoeg genoeg is.

In maart van dit jaar veroverden Russische troepen de kerncentrale van Zaporizhzhia. Sindsdien is zij in Russisch bezit, hoewel de Oekraïense strijdkrachten wanhopige pogingen hebben gedaan om haar te heroveren. Deze pogingen omvatten bombardementen en beschietingen van het terrein. Dit ongelooflijk dom te noemen, is een understatement, schrijft James O’Neill.

De installatie is een kerncentrale en de moedwillige vernietiging ervan zou kunnen leiden tot de verspreiding van kernmateriaal ver van de plaats. Te zeggen dat dit niet alleen het leven van de Russische bezetters in gevaar brengt, maar ook dat van de omringende Oekraïners die in de nabijheid van de centrale wonen, is een enorm understatement. De vernietiging van de centrale houdt het risico in van een nucleaire besmetting van een uitgestrekt omliggend gebied, dat niet alleen Oekraïens grondgebied omvat, maar ook dat van zijn geografische buren, waaronder Rusland, Polen en Hongarije.

De Russen hebben geprotesteerd tegen de bombardementen en beschietingen van de centrale, tot nu toe zonder succes. De Oekraïners lijken ongevoelig voor de risico’s die voor alle mensen in de regio, en zoals opgemerkt, ook in de omringende landen, duidelijk zijn. De opmerkelijke reactie van de Oekraïners is om de Russen de schuld te geven van de beschieting van de centrale. Dit is niet alleen aantoonbaar onjuist, maar het is ook bewezen. Er is absoluut geen reden voor de Russen om de centrale te vernietigen, niet in de laatste plaats omdat dat de eigen bevolking in gevaar zou brengen.

Wat het Oekraïense motief voor de beschietingen is, is niet duidelijk. Zij hebben de wens te kennen gegeven de centrale weer in handen te krijgen, maar dat zal niet gebeuren. Niemand die bij zijn volle verstand is zou zo’n potentieel gevaarlijk object overdragen aan de Oekraïners, die met hun acties blijk hebben gegeven van een roekeloze minachting, niet alleen voor de bewoners van de centrale, maar ook voor het leven en de veiligheid van de miljoenen mensen die binnen de te verwachten besmettingszone wonen in het geval dat de centrale vernietigd wordt.

  20 dagen tegenoffensief, Kievse strijdkrachten boeken geen vooruitgang (Video's)

De Oekraïners handelen natuurlijk niet op eigen houtje in dit roekeloze gedrag. De Oekraïners worden vol gesteund door de strijdkrachten van de NAVO-mogendheden, die bereid schijnen te zijn de gevechten tot de laatste Oekraïner te laten voortduren. Er is geen enkele realistische mogelijkheid dat Oekraïne deze oorlog en de interventie ooit zal winnen, door middel van wapens, “vrijwilligers” en politieke steun van de westerse mogendheden die het in diskrediet geraakte regime van Zelenskyy steunen.

Diezelfde westerse mogendheden die het Oekraïense regime steunen, zijn dezelfde mogendheden die eindeloos hun toewijding aan de “op regels gebaseerde internationale orde” verkondigen, die in de Oekraïense context niet meer dan een zieke grap is. De Oekraïense regering heeft onlangs ten minste negen politieke groeperingen verboden die zich tegen haar verzetten, waaronder groeperingen die een Russisch sprekend publiek aanspreken. Die bevolkingsgroep heeft extra beperkingen opgelegd gekregen, waaronder het verbod op hun moedertaal.

Het zijn de Westerse mogendheden die de raketten hebben geleverd die de afgelopen week of daaromtrent de kerncentrale van Zaporizhzhia hebben bestookt. Zij moeten een zekere mate van verantwoordelijkheid dragen voor de schade die aan de centrale en aan het omliggende landschap en de naburige naties wordt toegebracht. Er wordt geschat dat de radioactieve besmetting die het gevolg zal zijn, groter zal zijn dan zowel de rampen van Tsjernobyl als die van Fukushima die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Deze beide kernrampen waren ongelukken en waren niet opzettelijk gepland.

De ramp in Zaporizhzhia daarentegen is een opzettelijk bedachte catastrofe. Het internationale agentschap voor nucleair toezicht van de Verenigde Naties, de IAEA, heeft de aanval op Zaporizhzhia veroordeeld als “suïcidaal”. De Verenigde Naties hebben de Oekraïners echter niet specifiek veroordeeld voor de aanval op de centrale, en in plaats daarvan beweerd dat er “tegenstrijdige berichten” waren over wie er verantwoordelijk gehouden moest worden. Dit is een schandelijk verzaken aan de verantwoordelijkheid van de VN. Het is overduidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanvallen, en dat zijn de Oekraïners. De Russen hebben geen enkel denkbaar motief om de kerncentrale te beschadigen en iets anders te suggereren verraadt een alarmerend gebrek aan logica bij de VN.

  Kiev regime vermoordt vluchtelingen die door oorlog verscheurde gebieden ontvluchten en Russische bescherming zoeken (foto's)

Het regime in Kiev is, samen met zijn meester in de Verenigde Staten, de voornaamste bron geweest van de bewering dat de Russen verantwoordelijk zijn voor wat er in de centrale gebeurt. Zij zeggen dat de Russen de Oekraïense verantwoordelijkheid voor de aanslagen aanvoeren als dekmantel voor hun eigen snode plannen met de kerncentrale. Het is een voorbeeld van het soort verdraaide logica dat men van het Oekraïense regime en van hun Amerikaanse meesters is gewend. Deze laatsten zoeken voortdurend naar middelen om Rusland te bekritiseren en de kerncentrale is een klassiek voorbeeld van hoe zij een Russisch succes, in dit geval de inname van de centrale in maart, kort na het begin van de Russische interventie, in hun voordeel proberen om te buigen.

Er is nog een ander punt dat de Oekraïense schuld aan de raketaanvallen op de kerncentrale duidelijk illustreert. Uit het bewijsmateriaal blijkt duidelijk dat de raketten zijn afgevuurd vanaf grondgebied dat nog onder controle van de Oekraïense strijdkrachten staat. Het is een betrekkelijk eenvoudige zaak om raketten te traceren vanaf hun punt van oorsprong en het bewijsmateriaal heeft duidelijk de Oekraïense schuld aan de aanvallen aangetoond.

De aanvallen op een kerncentrale illustreren de wanhoop van de Oekraïense regering, die ondanks uitgebreide westerse militaire en politieke steun de oorlog in Oekraïne duidelijk aan het verliezen is. Een verdere maatstaf voor de mate hoever het Oekraïense regime zal gaan, kwam iets meer dan een week geleden ook aan het licht met een rapport van Amnesty International. Dat rapport maakte heel duidelijk dat het regime in Kiev civiele centra, zoals scholen en ziekenhuizen, maar ook woonwijken gebruikt als locaties voor hun artilleriewapens. Wanneer de Russen reageren door deze gewapende centra aan te vallen, worden zij er door de Oekraïners en door de smakeloze westerse media van beschuldigd dat zij burgercentra aanvallen. Het is een welbekende list van de Oekraïners, die bekend moet zijn bij de apologeten in de westerse media, die ongelooflijk eenogige verslagen van de gevechten blijven presenteren.

  FvD: "Wereldgezondheidsorganisatie is bezig met de Grote Reset" (Video, Nederlands transcript)

De Russen hebben op dit spervuur van Oekraïense desinformatie gereageerd door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor een spoedzitting bijeen te roepen om te wijzen op de gevaren die de acties van de Oekraïense strijdkrachten met zich meebrengen. Rusland eist dat IAEA-inspecteurs de Oekraïense stellingen mogen bezoeken en rapporteren. Dit stuit op voorspelbaar verzet van de Britse en Amerikaanse vertegenwoordigers in de Veiligheidsraad. Hun destructieve houding spreekt op zichzelf al boekdelen over de ware aard van de westerse steun aan de Oekraïners ion de Wass, ongeacht deze meervoudige misdaden.

Er schijnt op het ogenblik geen grens te zijn aan de stappen die de Amerikanen zullen nemen om hun Oekraïense bondgenoten te steunen. Tot nu toe heeft die strategie weinig direct gevaar opgeleverd voor de Amerikanen, die er genoegen mee nemen de Oekraïners als hun proxies in deze oorlog te gebruiken. Hoe lang het Russische geduld tegenover deze strategie zal aanhouden, is een open vraag. De Amerikanen van hun kant lijken er genoegen mee te nemen om op het Russische geduld te blijven aandringen. Zij zullen misschien leren dat dit geduld niet onbeperkt is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens medisch hoofd beveelt castratie van Russische krijgsgevangenen – “Het zijn kakkerlakken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMenselijke embryo’s ZONDER HOOFDEN die in mechanische baarmoeders worden gekweekt
Volgend artikelRusland’s vernietiging van het Oekraïense leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. “Het Russische geduld met de oorlog in Oekraïne is niet eindeloos, zoals het Westen spoedig zal leren”

  Vraag mij af wanneer de fluwelen handschoenen uit gaan van Russen, ach er zal een strategisch, economisch doel achter zitten Poetin en zijn adviseurs laten niet het achterste van hun tong zien.

 2. Als die kerncentrale onder vuur staat dan zullen ze hem toch wel onmiddelijk uitschakelen en laten afkoelen toch? Dan is de kans op een grote kernramp (meltdown) toch veel lager? Ik lees hier niets over.

  • Simon augustus 20, 2022 at 14:31

   Simon spreek uw favoriete volksvertegenwoordiger aan op het feit dat de regering nog steeds wapens leveren aan Oekraïne, niet dat het verschil gaat maken de Nederlandse Houwitsers zijn ook al vernietigd of onklaar geraakt, net zoals het Duitse wapentuig.

   • Op ’n stuk of 8 na zitten er in de 2de kamer geen vertegenwoordigers van mij. Het gros is domweg incompetent, behalve in het vangen van geld en een significant aantal zijn simpelweg criminele volksverraders in pak of mantelpakje. Hen aanspreken heeft geen enkele zin, zowel de incompetenten als de volksverraders.

   • Kijk dat is nou net het probleem.
    Eerst is de hele bevolking buiten spel gezet, door referenda af te schaffen.
    Toen werd parlement buiten spel gezet; door regeer akkoorden
    Het kabinet nam de macht volledig, en stelde zich boven iedere wet, en maakte het parlement zelfs belachelijk.

    Zie: covid affaire, lockdown en vaccinatie pas en invoering Euro; maar ook de toeslagen affaire; en nu gaan ze weer verder met de boeren en de klimaat onzin; het weigeren RU te betalen in Roebels (wat heel normaal was) en ondertussen wel gas leveren aan DE en IT; alweer ten koste van eigen bevolking; toeslagen affaire kan binnen twee weken fatsoenlijk geregeld zijn; er zijn ramen en stoelen testers genoeg in de regering.
    ============================================
    Kijk, als de normaal denken in parlement nu eens in staking gaan; dwz: niet naar geen enkele vergadering van parlement gaan, maar een schaduw parlement opzetten…..

    ALS wewillen overleven, en ons land niet helemaal kapot willen maken is de tijd voor zachte en beleefde acties voorbij.

  • @ Simon augustus 20, 2022 at 14:31,
   Een kerncentrale zet je niet eenvoudig uit met een aan/uit schakelaar. Is het proces eenmaal aan de gang is het niet te stoppen. Je moet doorgaan totdat de actieve staaf ver genoeg is uitgewerkt. Maar dan zullen die staven nog vele jaren nog gekoeld moeten worden. Anders krijg je als nog een meltdown.

 3. Het zou tijd worden. Operatie “Z’ duurt te lang, Wanneer begint eindelijk operatie “R’ (utte) Net zoals Oekraine gezuiverd moet worden staan we in Nederland ook al aan de afgrond dankzij die Pedofiel en zijn volksverradende hielenlikkers. Hout is duur maar ik betaal graag ee aan een paar galgen.

  • Durachuk augustus 20, 2022 at 15:17

   Wil het touw wel kopen van mijn AOW uitkering en het decennia niet geïndexeerde pensioentje. Ik hoop maar dat het een regeringscrisis (zal weinig verschil maken denk ik) wordt naar aanleiding wat die CDA knuppel heeft gedaan, het wordt wel spannend van de herfst en winter.

   • Allemaal theater en voorgekookt.

    Ze wisten dat hij dit zou zeggen, hoort bij het script, inclusief de gespeelde verontwaardiging.

    Het precieze doel ontgaat me.

    Trouwens net NPO journaal gekeken, wat een geleuter en misinformatie weer. Het gaat totaal niet om waarheid te melden maar om meningen in de hoofden te krijgen.
    Ik zag bij het item sport mensen op fietsen zitten, nou dat zou kunnen kloppen, hoewel een gezonde achterdocht ook daar op zijn plaats is.

 4. Wat de schrijver van dit verhaal zegt dat: De rampen van Tsjernobyl als die van Fukushima die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Deze beide kernrampen waren ongelukken en waren niet opzettelijk gepland.

  Dit waren geen ongelukken, dit waren bewuste aanslagen van de CIA. In Tsjernobyl werd er bewust die avond/nacht verkeerde informatie doorgegeven aan het test personeel. Door de CIA agenten, want toendertijd verkochten de Russen meer kerncentrales en waren betrouwbaarder, dan van die Amerikanen aan andere landen en de Amerikaanse waren veel meer onderhoudsgevoelig. Dus zo schakelde de corrupte CIA de Russen uit in de concurrentie. De ramp van Fukushima werd eveneens door de CIA uitgevoerd, deze met behulp van het militaire energie wapen H.A.A.R.P. Die in staat is aardbevingen te laten ontstaan op een diepte van 10Km. Daar in de omgeving van Japan regelmatig aardbevingen voor komen, viel het niet direct op, dat deze man made was. Om zo Japan weer bij de les te houden en zich weer moest schikken aan Amerika.

  Met dit type militaire energie wapen wordt over de gehele wereld regelmatig zogenaamde natuur rampen veroorzaakt. Om de regeringen weer bij de les te krijgen en zo hervormingen te weeg kunnen brengen. Om de bevolkingen onder de duim te houden voor de Amerikaanse hegemonie. Zo zijn de extreme neerslagen en overstromingen, extreme droogte, extreme kou, extreme sneeuw neerslag, massale bos, hei en graanveld branden allemaal het werk van het militaire energie wapen. Met dat militaire energie wapen wordt de gehele wereld aan geo- engineering gedaan om de weer te manipuleren. Wat in de volksmond klimaat verandering noemen. (Om het energie wapen nog meer kracht te geven, moet zoveel mogelijk het CO2 uit de lucht gehaald worden. Want dit gas koelt juist extreem zijn omgeving af als het vervalt.) Rusland heeft zo hun eigen militaire energie wapens om het weer zo te bepalen wat zij willen.

  Dit militaire energie wapen is van oorsprong een Nederlandse uitvinding. Zo kunnen ze ook met het energie wapen afluisteren op grote afstanden en doelgericht met laserstralen objecten vernietigen. Zoals de zogenaamde bosbranden in Amerika van een paar jaar terug, waar alleen de huizen letterlijk verpulvert waren tot stof en de bomen in de tuin ongeschonden waren. Dit extreme laser wapen wat een zeer gerichte en zeer hoge thermische hitte uitzendt zodat alles letterlijk verdampt in een fractie van seconde zijn ook gebruikt bij de Twin Towers in New York in 2001. Maar in het officiële verhaal waren het vliegtuigen (die leken zoals ze in een tekenfilm een silhouet achterlieten in de torenflat, die in werkelijkheid van dik staal waren gemaakt. Deze geprojecteerde hologrammen sneden in de torenflat alsof het zachte boter was. Wat in de werkelijke fysieke wereld onmogelijk is.) Toch geloven nog miljoenen het officiële verhaal. Dit geeft aan dat de mensheid al behoorlijk is afgestomd en het zelf nadenken hebben opgegeven.

  We zien het tekens terug komen dat het officiële verhaal wat de regeringen ons bevolkingen op de mouw proberen te spelden, zo uit het sprookjesboek kunnen komen en dat 90% het nog klakkeloos gelooft alsof het de werkelijke enige waarheid is.

 5. Ik had ooit een klein pensioentje opgebouwd; een kapitaal van…7000 euro.
  Moest (veplicht) worden afgekocht; kreeg wel 300 euro….

  Ik denk dat RU op dit moment twee strategische hoofddoelen heeft:
  –uitschakelen van zwaar matereaal–zover dat niet uit zichzelf naar de klate met dubbel “O”gaat
  –demoraliseren van tegenstander.

  Maar als ik RU zou zijn: ik zou het graan in beslag nemen. Wel verkopen, maar betaling eert en in Roebeltjes…

 6. Rusland is zover heel correct; vergeet niet, dat het sturen van wapens door EU(DE dus) een zware belediging is voor de Russen.
  Maar goed, de duitsers zijn er al eens eerder uitgetrapt.

  Rusland kan het afronden binnen een week; maar dan: tegen welke kosten? Paar centrales…..
  Hij speelt safe; minimaal verlies eigen levens.
  De Oekies kunnen zich natuurlijk ook overgeven…..

  Maar er zijn landen die provoceren op de start van WO3.
  DAAR zit het echte gevaar!

 7. Vanuit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten begonnen verklaringen te worden afgelegd over de mogelijke toetreding van de NAVO tot de oorlog in Oekraïne als er als gevolg van beschietingen een stralingslek zou optreden bij de kerncentrale van Zaporozhye. Tot nu toe laten individuele parlementariërs ze horen.

 8. Al met al: als ik Poetin of zijn minister Buza hoor, hoor ik mensen die in controle zijn, met feiten aankomen, respectabel zijn, veel geduld hebben, en hun land prima vertegenwoordigen.

  Als ik die gestoorden van Brussel of Den Haag hoor, hoor in oorloghitsers, landverraders en randdebielen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in