RAND produceerde plotseling weer een nieuwe “studie” over SMO, deze keer over “propaganda”. In deze studie met de titel The Nightingale Versus the Bear, What Persuasion Research Reveals About Ukraine’s and Russia’s Messaging on the War, blijft RAND in een alternatief universum leven en zodra men deze “studie” serieus probeert te nemen, stuit men bij de eerste poging meteen op een van de redenen waarom de VS geen enkele oorlog kunnen winnen, ondanks alle pogingen van RAND om te doen alsof ze zich met strategie bezighouden en niet met strategerie. Het duurt hun niet lang:

Deze groep “geleerden” van RAND gelooft dus blijkbaar nog steeds, terwijl ze de “studie” proberen uit te voeren, dat er een “Slag om Kiev” was. Het is niet verwonderlijk dat RAND en een overweldigende meerderheid van de Amerikaanse denktanks dingen verzinnen, maar het komt misschien als een schok voor deze bedriegers, maar er is nooit een Slag om Kiev geweest, noch was er enige intentie van Rusland om een slag te leveren, behalve een demonstratie-aanval om het regime van Kiev ervan te overtuigen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Er is nooit een operatie uitgevoerd om Kiev in te nemen, noch was er een serieuze intentie om Kiev te omsingelen (blokkade), en we weten nog steeds niet wat het volledige doel was van de Russische parachutisten die vochten om het vliegveld Gostomel. Een deel ervan was natuurlijk om het veld zelf in te nemen, maar het gerucht gaat dat er dingen op dit veld waren die dringend aangepakt moesten worden, wat ook gebeurde, schrijft Andrei.

  Miljoenen EU-burgers hopen dat Poetin wint en hier wonen ze

Maar ja, wat kun je verwachten van Amerikaanse “denktanks” als ze, zoals RAND, dit soort “experts” gebruiken.

Khrystyna Holynska. Assistent Beleidsonderzoeker, RAND, en Ph.D. Student, Pardee RAND Graduate School Santa Monica Office.
Opleiding: Ph.D. in politieke wetenschappen, Taras Shevchenko Nationale Universiteit van Kiev, Kiev, Oekraïne; MBA+MBAI in bedrijfskunde, kunstmatige intelligentie en data-analyse, Kyiv School of Economics, Kiev, Oekraïne; M.A. in politieke wetenschappen, Taras Shevchenko Nationale Universiteit van Kiev, Kiev, Oekraïne.

En hier komt het spreekwoordelijke probleem om de hoek kijken – wat voor nut heeft uw “gegevens”-analyse als uw “gegevens” volkomen corrupt zijn? GIGO – Garbage In, Garbage Out – dit is het ENIGE type gegevens dat Amerikaanse “strategen” gebruiken, zelfs degenen die objectief proberen te zijn – vuilnis. De voorbeelden zijn legio – Amerika’s “geschiedenis” van WO II, Amerika’s economische gegevens, BBP metriek, uiteindelijk, totale, volslagen oekrainisering van Amerika’s altijd tweederangs militaire analyse, en nu fantasieën over SMO, die het Pentagon en zijn dochterondernemingen zoals RAND neerzetten als een verzameling amateurs. RAND, lees mijn lippen – jullie hebben geen Rusland-specialisten in jullie pseudo-academische org, noch hebben jullie echte militaire specialisten in praktische geopolitiek en machtsevenwicht.

Dit hele boek van 5 jaar geleden beschreef in detail hoe jullie “modellen” en opvattingen over oorlog en geopolitiek niets anders zijn dan verzinsels van volslagen onzin.

Wat dacht u van een uittreksel ervan:

We gaan het wapenwedloopmodel van Richardson hier niet bespreken – het is verouderd en vereist zeer serieuze kwaliteitsaanpassingen aan een anders puur kwantiteitsgedreven model. Maar een van de modellen die wel een zekere mate van concurrentie weerspiegelt en nuttig is bij het verkrijgen van inzicht in het evenwicht tussen de grootmachten dat Richardson probeerde te beschrijven, is het model Status of the Nation. Van dit model wordt beweerd dat het kwantitatief is en dat het nieuw is, ondanks het feit dat het veel principes van geopolitiek en militair evenwicht absorbeert van zo ver terug in de tijd als het werk van Alfred Thayer Mahan tot aan de RAND-publicatie uit 2005, Measuring National Power. Dit model, dat werd ontwikkeld in het kader van het project Complex System Analysis and Modelling of Global Dynamics, dat werd uitgevoerd in het wereldberoemde Keldysh Instituut voor Toegepaste Wiskunde van de Russische Academie van Wetenschappen, werd ontwikkeld door een groep onderzoekers die hun paper “Russia in the Context of World’s Geopolitical Dynamics: Quantitative Assessment of Historic Retrospective, Current State and Perspectives for Development”. Dit model is om een aantal redenen zeer leerzaam, waarvan de belangrijkste is dat er duidelijk geen rekening wordt gehouden met kwalitatieve, zoals operationele en technologische, militaire factoren als de belangrijkste drijvende krachten achter het geopolitieke evenwicht en de status van naties.

  Het resultaat van de confrontatie tussen de Russische BTR-82A en de Nederlandse YPR 765 in Oekraïne wordt getoond

Drie keer raden wie er gelijk had, ik of de RANDinianen? Wel, u weet het antwoord. Opmerkelijk genoeg is datgene waar ik jarenlang voor gewaarschuwd heb, namelijk de volslagen incompetentie van de militaire “modelleer”-instelling van de VS, nu duidelijk geworden voor de Russen, die steeds vaker niet alleen vraagtekens beginnen te zetten bij de Amerikaanse opvattingen over de geschiedenis, oorlogvoering en geopolitiek van de XXe eeuw, maar deze als een complete mislukking bestempelen. Dit falen is niet langer een stelling, maar een axioma en geen enkele Ph.D graad in nutteloze verzonnen onderwerpen, zoals “Beleidsanalyse” kan het feit verdoezelen dat geen enkel serieus zichzelf respecterend mens door zou gaan met het produceren van industriële hoeveelheden pseudo-academische onzin die absoluut nutteloos is, vooral in het land dat ondergaat wat James Kunstler briljant beschreef als:

En de VS is zo verdwaald in zelf-mind-fuckery dat we niet eens ons Huis van Afgevaardigden op orde kunnen krijgen. De Amerikaanse studenten (en faculteit!) die juichen voor Gaza’s Road Warrior-beulen vertegenwoordigen misschien wel het laatste standje van de Woke ontsporing. Deze gedegenereerde onzin heeft zijn langste tijd gehad. Misschien begint het in onze onderwijscentra – en elke andere samenwerkende instelling – te dagen dat we belangrijkere dingen hebben om over na te denken dan de etiquette rond mannen die zich als vrouw verkleden.

Het Amerikaanse onderwijs is verwoest en daarmee ook het begrip van de echte wereld, die voor een groot deel de drijvende kracht achter deze zelf-mind-fuckery is. Het zoveelste “artikel” van RAND is daar een bewijs van.

  Gewelddadigheden als mannen uit de Derde Wereld zichzelf voor Oekraïense vrouwen en kinderen voordringen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Israëlische soldaten slaagden er niet in hun oorlogsmisdaad te verbergenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doen
Volgend artikelIsraël bombardeert Palestijnse vrouwen en kinderen die Noord-Gaza ontvluchten, vermoordt er 70 (18+ Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Denktank

  Ik heb het even opgezocht….waarom het tank heet, dat stond er niet maar ik denk dat het begonnen is in een wc, waar je de beste ideeën krijgt tijdens de verplichte rusthouding…misschien hurken om die reden wel vele volkeren op de rand van de pot, om niet te hoeven denken of omdat het te moeilijk is…maar dat terzijde….

  Experts: er zijn er gigantisch veel en ze kunnen allemaal ergens of overal over meepraten, meestal ondersteunen ze hun spraakwaterval met papiertjes die hun expertise moeten bevestigen…… universiteiten en hogescholen en INHOLLAND opleidingen Hoernalistiek enzo…

  Ik ben in mijn leven veel “experts” tegen gekomen, mensen die HET wel even zouden vertellen omdat zij HET wisten, immers, ze hadden diploma’s en een hoge functie….kregen veel geld…allemaal zaken die hun kunde en kennis zouden moeten bevestigen…ondertussen weet ik dat in top functies de “experts” iedere 2 jaar en maximaal 3 jaar veranderen van baas en bedrijf….dat is meestal wanneer hun fouten en falen boven komen drijven en het moment om nog met een goede referentie elders de boel te gaan verklooien….
  De enige echte expert die ik kende deed mijnen opruimen en bom dingen onklaar maken….hij is gestorven op een zebrapad door iemand die dacht een auto rij expert te zijn omdat hij iedere race van Max Verstappen meermaals had bekeken….de methode van leren om te gaan werken die vele “experts” ook volgen….

  Maar goed, een diploma of een muur vol bewijzen van aanwezigheid en betaling entreegeld van desbetreffende gebouwen en de titel “EXPERT” en ook daadwerkelijk iets presteren met een meerwaarde, daar zit nogal wat water tussen ….
  Nou zijn personen in denktanks meestal mensen die elkaar kennen van de universiteit en het ontgroenen waarbij de toekomstige artsen, advocaten en andere geleerden en prominenten om erbij te horen een bierpul met de kots van de andere leden mogen opdrinken, of een limp biscuit* weg knabbelen…de vrouwen in de studiegroepen doen dan weer andere dingen die in een inrichting voor zwak begaafden toch hoofdschuddend zouden worden bekeken….
  https://en.wikipedia.org/wiki/Soggy_biscuit

  Onze “elite” in wording….

  Nou, en die mensjes maken dus advies rapporten voor andere studie vrienden van het natte koekjes team die vervolgens daarmee bijvoorbeeld horden mossels en noord afrikanen importeren om de vergrijzing de strot door te snijden/ oplossen en zo de vervuiling tegen gaan door meer auto liefhebbers in te voeren…..dat soort denkwerk dus….

  Dus al die advies denk tanks kun je gewoon zien als een stukje inkomen voor de minder geestelijk en enorm financieel bedeelden onder ons….een moneymaker voor hen zonder vagina…
  Al deze “experts” zijn dus aan de basis verantwoordelijk voor beleid van politici….net als dat corona team wat de regering ging adviseren….en gaat het mis kunnen ze elkaar de schuld geven en blijft een correctie ( afstraffing, opdonderen zonder geld en de cel in, hangmiddag) achterwege…..een soort bedrijfscultuur….dit is wat oorlog maakt, mensen volspuit met troep en economieën en landen en volken ten gronde richt….
  Ik vraag me dus af of we niet beter boer Harms kunnen vragen wat de koffiebonen of de tenen en de bulten aan zijn rechtervoet zeggen over de toekomst of tante Trees wat de kaarten deze week voor ons in petto hebben….het is meer reëel dan het geld tanken van al die denk “experts”…..

  schiet me te binnen: ik kende ene Engelsman die door te luisteren naar een lopende motor exact kon zeggen wat er mis was en het ook repareren. Dat is wat ik een expert noem, iemand die boter en vis aanbied en ook kan leveren…..ik ken geen politicus noch expert met papiertjes op de muur die in dat ooit heb zien doen: diagnose maken en probleem oplossen. Alsof er een pantserplaat voor hun kop hangt. De waarde van “experts” en denktanks is gelijk aan een dorpscafé op zuipavond, veel bier, veel gelul en veel randdebielen en binnen hun wereldje zijn ze dolgelukkig en evenveel waard als de stinkende dronken tor rechts en links van de barkruk waar ze op zitten. die denktanks zijn dorpscafés voor liefhebbers van kreupele koekjes….

  voor de niet Engelse taal machtigen…;

  https://www.zomoetdat.nl/zomoetdat%20erotisch%20erotisch%20woordenboek%20limp%20biscuit.html

 2. Ik stel me de vraag waarom de (meeste) politiekers van de navo zo verbeten zijn om het verwoesten van de EU economie en welvaart, en het in armoede drijven van hun bevolking. Denk maar aan de economische sancties tegen de eigen bevolking, die ruim 2 jaar (begin september 2021) in een stroomversnelling kwamen, nl. met het blokkeren van NS 2, en het boykotten van het onderhoud van NS 1, om de nodige goedkope energie te ontzeggen aan de EU Europeanen en bedrijven. En dure energie is de katalisator voor de vernietiging van de rest van de economie en welvaart.
  Als we kijken naar het buitenlands beleid van de EU: verwoesten van infrastructuur, van woningen, scholen, bedrijven, dorpen en landen zoals Afghanistan, Irak, Lybië, Yemen, Syrie, Servië, enz. dan weet de rest van de wereld wat het betekent de “Europese Waarden” uit te dragen.

  • Lukas 23:34 BB
   Jezus zei: “Vader, vergeef het hun. Want ze weten niet wat ze doen!”

   voor de cijfer liefhebbers: 2 plus 3 plus 3 plus 4 is 12 is 3 of 23 is 5 plus 34 is 37 is samen 0 of 34 plus 37 is samen 71 is 8…..al dat gecijfer ….

  • Er is blijkbaar iets mis met deze site. Ik plaatste een opmerking bij het artikel ” de zoveelste rotzooi..”, niet bij de reactie van Duchesne. Zijn reactie was toen nog niet zichtbaar op de site.
   Een bug?

 3. Hoi Rommel, ik had een reactie geplaats maar die komt niet in zicht…..kan het zijn dat bij een toegevoegde link het in de spam komt? groet Duchesne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in