Tasnim News Agency / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

De New York Times meldde op zaterdag dat “deskundigen zeggen dat zelfs een voorzichtige lezing van de slachtoffercijfers uit Gaza laat zien dat het tempo van doden tijdens de Israëlische campagne weinig precedenten kent in deze eeuw.”

ScheerPost-uitgever Robert Scheer gaf commentaar op het belang van het stuk en zei: “De zogenaamde krant van de eeuw erkent eindelijk de ongekende mate van geweld dat door de Israëlische regering wordt toegepast op burgers in Gaza,” schrijft Scheerpost.

Met behulp van bommen van Amerikaanse makelij die 2000 pounds wegen “en die woontorens kunnen platgooien”, heeft Israël volgens de Times “ongeveer 10.000 vrouwen en kinderen” gedood. Vrouwen en kinderen vormen bijna 70 procent van alle doden in Gaza.

Volgens Rick Brennan, de regionale directeur voor noodsituaties van het Oost-Mediterrane kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie, wordt doorgaans het tegenovergestelde verwacht. “In eerdere botsingen tussen Israël en Hamas bijvoorbeeld, was ongeveer 60 procent van de gerapporteerde doden in Gaza man,” aldus de Times.

Verder geloofden “Amerikaanse militaire functionarissen vaak dat de meest gebruikte Amerikaanse vliegtuigbom – een wapen van 500 pounds – veel te groot was voor de meeste doelen in de strijd tegen Islamitische Staat in stedelijke gebieden zoals Mosul in Irak en Raqqa in Syrië,” aldus de Times. Zoals de Times rapporteerde:

De krant meldde ook dat “Mensen in Gaza sneller worden gedood… dan in zelfs de dodelijkste momenten van de door de VS geleide aanvallen in Irak, Syrië en Afghanistan, die zelf ook weer veel kritiek kregen van mensenrechtengroeperingen.”

Lt. Col. Jonathan Conricus, de Israëlische militaire woordvoerder, beweert dat burgerslachtoffers onvermijdelijk zijn vanwege de strategie van Hamas om zich opzettelijk in de burgerbevolking van Gaza te nestelen. Er is geen bewijs dat Hamas zich als militaire strategie opzettelijk verbergt onder de inwoners van Gaza. Gaza is echter een van de dichtstbevolkte steden op aarde en is 40 kilometer lang en 8 kilometer breed.

Het Israëlische leger beweert dat de aantallen dode Palestijnen die worden gerapporteerd door het Palestijnse Ministerie van Gezondheid niet te vertrouwen zijn, omdat het ministerie onder Hamas opereert. Conricus beweert: “We doen veel om het doden of verwonden van burgers te voorkomen en waar mogelijk te minimaliseren.”

Zoals de Times rapporteerde, delen internationale deskundigen niet dezelfde scepsis over de cijfers van het Palestijnse Ministerie van Gezondheid als de Israëlische regering:

“Brian Castner, een wapenonderzoeker voor Amnesty International en een voormalig explosievenopruimingsofficier bij de Amerikaanse luchtmacht, zei dat Israël te snel leek te handelen om de schade aan burgers te beperken…”

“Na aanvankelijk vraagtekens te hebben gezet bij het dodental in Gaza, geeft de regering Biden nu toe dat de ware cijfers voor burgerslachtoffers misschien nog wel erger zijn.

Barbara Leaf, de assistent-staatssecretaris voor het Midden-Oosten, vertelde deze maand aan een commissie van het Huis dat Amerikaanse functionarissen dachten dat de burgerslachtoffers ‘erg hoog waren, eerlijk gezegd, en het zou kunnen dat ze nog hoger zijn dan wordt genoemd’.”

  Musk geeft angstaanjagende waarschuwing: "We slaapwandelen in WO3"

“Hoewel de deskundigen aandrongen op voorzichtigheid met betrekking tot publieke verklaringen over het specifieke aantal mensen dat gedood werd bij een bepaalde aanval – vooral in de onmiddellijke nasleep van een ontploffing – zeiden ze dat het geaggregeerde dodental dat werd gerapporteerd door het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid doorgaans accuraat is gebleken.”

The Intercept heeft eerder bewijs onthuld dat de cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid van Gaza accuraat waren, en mogelijk ondergerapporteerd.

Sinds Israël is begonnen met het bombarderen van ziekenhuizen in Gaza, is het bovendien steeds moeilijker geworden om het dodental vast te stellen, omdat het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid, volgens internationale deskundigen met wie de Times sprak, “sterftecijfers verzamelt van ziekenhuizen en mortuaria in de hele enclave, die de doden tellen en de namen, ID-nummers en andere details van de gedode mensen rapporteren.” De meeste ziekenhuizen in Gaza zijn door Israël gesloten, waardoor “andere overheidsfunctionarissen moesten beginnen met het bijwerken van het aantal doden in plaats van het ministerie,” aldus de Times.

De aantallen zullen de komende weken waarschijnlijk stijgen. Na de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober lanceerde Israël een “volledig beleg” van Gaza, waarbij voedsel, water, elektriciteit en brandstof werden afgesneden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat “dit een lange oorlog zal worden.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Plotseling is RFK Jr. volledig akkoord met censuur – en geeft toe dat hij meevloog op Epstein’s ‘Lolita Express’Volg Frontnieuws op Telegram

  "Ernstige escalatie": Israël bombardeert Beiroet, Libanon

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse Pravda: Gaza en het antisemitisme
Volgend artikelKanye West: Hollywood-elites zijn gecompromitteerd ‘omdat ze seks hebben met kinderen’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Er zullen nog veel meer mensen sterven aan ziekten en andere ontberingen als de wereldgemeenschap er niet in slaagt dit brute geweld permanent te stoppen en de opsluiting ongedaan te maken.

 2. Een lange oorlog ja dat zit er dik in.Maar niet eentje die ze gaan winnen.
  Nu vertrouw ik toch wel de modlimbroederschap,in dit geval.
  Ook hoop ik dat de internationale gemeenschap en bloc zullen staan,zonder de yanks.
  Israhel heeft H@M@S zelf in het leven geroepen,om tegenwicht te bieden aan de PLO.
  Dus hun eigen creatie brengt je in diskrediet.
  Nu moorden ze een hele bevolkingsgroep uit.
  Die zionisten zijn geen haar beter dan de nazi’s van WOII.Ik hoop zo,dat de binnenlandse bevolking netanyahu voor het gerecht sleept,
  maar dat zal wel niet.Zucht

 3. “The New York Times meldt dat burgers in Gaza “in ongekend tempo worden gedood””

  De Arabische Lige maakt ook geen aanstalten om dat verdomde Israël aan te vallen, alleen de Houthi’s geven actes de présence om een 2e Israëlisch boot die ze machtig hebben gemaakt, Iran speelt onder 1 hoedje met Israël wat wil je nog meer, wanneer de Palestijnen “op” zijn beginnen ze aan de Goyims n.m.m.

 4. Nou ik word ondertussen tamelijk onwel van die afslachting van de Palestijnse mensen(KINDEREN). Heb daarom alleen maar de titel gelezen. Het houdt maar niet op daar en de halve wereld ziet het en doet niks! Moet je dan ook nog dat commentaar van Biden en Netanyahu en de rest van die misselijk makende psychopaten horen dat ze absoluut door willen gaan.. https://rumble.com/v3xnjiy-compilatie-greg-reese-no-peace-in-middle-east-max-igan-psychopaths-covern-t.html

 5. Als ik nu stel dat het de Israëlische regering is die genocide pleegt op een groot deel van de bevolking op haar grondgebied kan men mij niet beschuldigen van ‘antisemitisme’.

 6. Als je genocide op een bevolkingsgroep pleegt, moet je het zo snel doen dat het achter de rug is voordat de wereldbevolking het door heeft en de kant van de verliezers gaat kiezen.
  Er zit ook een voordeel aan, kunnen ze niet meer wegduiken achter de genocide van de nazi s.

 7. De ongekende wreedheid van israel zal als een boomerang terugkomen
  De reactie op de aanval vanuit de gaza door hamas….al dan wel gerealiseerd door de mossad of niet….staat in GEEN ENKELE VERHOUDING tot de genocide(!) waarvan acte…tot de moord op onschuldige burgers.
  De tientallen jaren van onderdrukking zonder enige wens om tot elkaar te geraken geeft al aan dat de huidige situatie onoplosbaar is.
  De israeli,s proberen nu de palestijnen te elimineren terwijl er honderdduizende palestijnen zich in de omringende landen bevinden…dus dit is niet een momentum in tijd….dit gaat de komende maanden nog door.
  Hoe meer dood en verderf er zichtbaar gemaakt gaat worden hoe eerder er iets kan ontstaan in europa onder de moslims…..en dan?

  • Dan,domme vragen bestaan niet.Alleen domme antwoorden.
   Ehm de oplossing laat op zich wachten.
   De palestijnse gemeenschap is erg verbreid in de laatste,zeg 30 jaar.
   Er zijn al Palestina protesten verboden in sommige landen,wat ze alleen maar kwaaier maakt.
   als de internationale gemeenschap rekenschap wil van Israhel.
   Maar de zionisten die nu regeren,is de wortel van het kwaad,
   opstand onder de joodse bevolking zit er niet in,want bij iedereen heeft wel een zoon,dochter neef of nicht verloren.
   Het hele idee van chawerim (terug naar het beloofde land) is in wezen mislukt.
   Politiek steunt Rusland Palestina,die kan zich dat wel veroorloven.
   Die Israeli’s mogen wel uitkijken,H@M@S heeft iets van 260.000 manschappen die wel willen vechten.Geduld,geduld.

 8. @Adriaan W

  De Arabische landen zijn lafaards, Althans de regeringen van de Arabische landen. Allemaal corrupt.

  De bevolking van de Arabische landen daarintegen lussen de zionisten rauw.

  • Nee, zeker niet, het is de stupide manier van genocide plegen die ze laat afwachten Israël heeft vele kernwapens en is zo rabiaat deze ook te gebruiken!!!! Ze hadden ze nooit mogen geven!!!

 9. Gaza is volgens velen inmiddels 1 grote kinderbegraafplaats maar anderen blijven volhouden dat Bibi zich moeten verdedigen, voor mij is het gewoon GENOCIDE.

  • Een onderdrukt volk heeft het recht om zich te verdedigen.
   Een bezetter(overheerser) zou zich toch naar het oorlogsrecht moeten handhaven.
   Wie kinderen zo gewetensloos afslacht,onder het mom van verdedigen,is de laagste levensvorm die ik me kan inbeelden.
   Netanyahu’s kop gaat rollen,
   let op wat ik he brom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in