U moet de verslaggevers van de New York Times en de Washington Post één ding nageven – zij zijn volhardend in de kunst van zelfbedrog. Zij berichten over het nieuws zonder de implicaties en tegenstrijdigheden in hun berichtgeving te begrijpen, schrijft Larry Johnson.

Om te beginnen, de ignorante New York Times:

Russen, riskeren isolement in het zuiden, bereiden zich voor op Oekraïense aanval

De Oekraïners zijn al weken bezig met het opzetten van een breed tegenoffensief in de zuidelijke regio Kherson, en recente lange-afstandsraketaanvallen hebben duizenden Russische soldaten die ten westen van de Dnipro-rivier, in en rond de havenstad Kherson, gelegerd zijn, in een hachelijke positie gebracht, grotendeels afgesneden van Russische bolwerken in het oosten.

Maar Rusland verplaatst nu “het maximale aantal” troepen naar het zuidelijke front in de regio Kherson, vertelde het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad van Oekraïne woensdag laat aan de Oekraïense televisie. De functionaris, Oleksiy Danilov, beschreef “een zeer krachtige verplaatsing van hun troepen” naar het front in Kherson.

Terwijl de westerse wapens het land zijn binnengestroomd, zei Oekraïne dat er nog steeds meer wapens nodig waren en dat de munitie beperkt bleef. Sommige Oekraïense functionarissen zijn steeds meer gefrustreerd geraakt door wat zij beschouwen als het trage tempo van de wapenleveranties van de westerse bondgenoten. De donorlanden leiden de Oekraïense soldaten op om de nieuwe uitrusting te gebruiken, maar ook dat blijft een werk in uitvoering.

“Geef ze gewoon wapens en laat ze werken,” zei Natalya Gumenyuk, de woordvoerster van het zuidelijk militair commando van Oekraïne, dat verantwoordelijk is voor het offensief in Kherson.

Let op de bron voor het “nieuws” dat Russische soldaten vastgelopen zijn en in een “hachelijke” positie verkeren – het komt allemaal van officiële Oekraïense woordvoerders. Als het Oekraïense leger het Russische leger werkelijk in de tang had, waarom pleit Oekraïne dan voor meer wapens en munitie? Serieus, de Verenigde Staten hebben Oekraïne in de afgelopen vier maanden meer wapens geleverd dan aan het eens onoverwinnelijke Afghaanse leger en Oekraïne is door die voorraden heen?

  Pentagon-lek: Mainstream media hebben systematisch gelogen over de oorlog in Oekraïne

Het Oekraïense leger beschikt niet meer over een capaciteit voor gevechtsvliegtuigen/bombardeercapaciteit. Oekraïne heeft geen intact tankregiment meer. Wat gaat het dan doen? Een ouderwetse, over-the-top a la de Eerste Wereldoorlog massale frontale bestorming door Oekraïense troepen? HIMARS lanceren op een brug is geen game changer.

Het echt interessante weetje in het verslag van de NY Times is de bewering, weer afkomstig van Oekraïense functionarissen, dat Rusland het maximum aantal troepen naar Kherson verplaatst. Hoe kan Rusland dat doen als het zogenaamd moeite heeft om nieuwe rekruten aan te trekken om zijn verwoeste gelederen te vullen? En waar komen die troepen vandaan? Niet uit de Donbas.

Volgens de Washington Post wil president Zelensky dat alle burgers migreren die nog in het nog door Oekraïne gecontroleerde deel van de republiek Donetsk wonen :

Zelensky heeft een verplicht evacuatiebevel uitgevaardigd voor burgers die nog in de door oorlog verscheurde oostelijke regio Donetsk wonen, en zei dat velen weigerden te vertrekken. “Er zijn honderdduizenden mensen, tienduizenden kinderen … veel mensen weigeren te vertrekken … maar het moet echt gebeuren,” zei hij in zijn nachtelijke toespraak. De Russische strijdkrachten hebben grote delen van Donetsk veroverd, maar waarnemers zeggen dat het offensief vertraagd is.

Als Oekraïne de overhand heeft en de Russen terugdringt, waarom moeten de inwoners van Donetsk dan naar het westelijk deel van Oekraïne vertrekken? In feite heeft Rusland, volgens de verslaggevers van de Post, “grote gebieden van Donetsk in beslag genomen”. Wat Zelensky weet, is dat de mensen die nog in de Donbas wonen Russischtalig zijn en de Russische troepen als bevrijders verwelkomen. Als u bang was voor de Russen en in Donetsk woonde, en de Russen naderden uw stad, zou Zelensky u dan moeten bevelen om weg te gaan? Nee, dat is belachelijk.

  Russische economie herstelt zich terwijl tientallen banken Amerikaanse banken dreigen om te vallen

Nog een teken van wanhoop van de kant van Zelensky. Waarom zou u de mensen die u zogenaamd steunen vragen grondgebied te verlaten als u, d.w.z. Zelensky, een legitieme kans hebt om het Russische offensief terug te keren? Dat doet u niet. U roept hen op de wapens op te nemen en tegen de Russen te vechten. Dat gebeurt niet.

Ondertussen, terug in de Verenigde Staten, lichten Amerikaanse militaire analisten de commandostructuur in over het feit dat Oekraïne uit elkaar aan het vallen is. De jongens en meisjes van de Defense Intelligence Agency kunnen niet langer verbergen dat Oekraïne niet aan de winnende hand is en geen weg meer heeft naar de overwinning. Deze groeiende erkenning van de nijpende situatie in Oekraïne zal waarschijnlijk druk uitlokken van Austin en Milley om te stoppen met het roekeloos storten van meer Amerikaanse wapens en uitrusting in het snel groeiende zwarte gat dat Oekraïne is. Zelfs die twee politieke sycofanten zijn bekend met de ballade van Kenny Roger, The Gambler.

Bonus:

Aanvallen met Hoge-precisiewapens aanvallen vernietigden de concentratieobjecten van Oekraïense strijdkrachten en middelen in Nikolajev en Charkov

In de meeste regio’s van Oekraïne zijn afgelopen nacht en vroeg in de morgen de luchtalarmsirenes aangegaan. Zo werden de alarmwaarschuwing voor een mogelijke aanval gehoord door inwoners van Mykolaiv, Zaporozhye, Odessa, Poltava, Sumy, Kharkiv en andere regio’s.

Inmiddels zijn de gegevens over de vernietiging van reguliere militaire installaties, waaronder concentratieobjecten van Oekrainse strijdkrachten en middelen in de streken Charkov en Nikolajev bevestigd. Door wapens met hoge precisie-aanvallen in de tijdsperiode van 4:30 tot 6:00 uur (Moskou-tijd) zijn in de administratieve centra van deze regio’s – Charkov en Nikolajev – verscheidene objecten vernietigd die door de Oekrainse strijdkrachten gebruikt werden.

  Westerse staten verdoezelen de foltering van Russische krijgsgevangenen in Oekraïne

Het is bekend dat voor de inslagen met hoge-precisiewapens op de stellingen van de Oekraïense troepen in de omgeving van Nikolajev, houwitsers en raket-artilleriegeschut gebruikt werden. In een van de richtingen, waar ze sinds enkele maanden zouden “beginnen”, maar geenszins beginnen, heeft het “tegenoffensief” van de Oekraïense strijdkrachten het resultaat van de Uragan MLRS raket-artilleriegeschut moeten ondervinden, wat opnieuw tot een indrukwekkend verlies op de stellingen van de Oekrainse strijdkrachten leidde. Behalve manschappen werden ook verschillende eenheden van militaire uitrusting van de Oekrainse strijdkrachten en de nationale bataljons vernietigd. In de stellingen van de Oekraïense militanten brak een brand uit, die tot een detonatie leidde. De voorraad munitie werd blijkbaar volledig vernietigd.

Tegen deze achtergrond zijn er berichten over voortdurende gevechten in de omgeving van Artyomovsk (Bakhmut) en Soledar, waar de Oekraïense bevelhebbers, na aanzienlijke verliezen geleden te hebben, proberen de gehavende bataljons letterlijk aan de frontlinie weer aan te vullen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De 16 grootste leugens die uw regering vertelt over de oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNancy Pelosi kan ons allemaal de dood injagen
Volgend artikelStudie constateert dat gevaccineerden COVID langer verspreiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Nee Oekraïne is niet de oorlog aan het verliezen maar Europa samen met VS deze smerige bandieten hebben dat uit gelokt en waarom omdat ze corona bedrog aan het verliezen zijn en willen ons nu naar een bloedige oorlog in trekken want er moet heel veel gewoon volk van de planeet verdwijnen en dat maak de elite wanhopig zij zijn bang als het volk gaat lopen dat voor dat elite tuig geen weg meer terug is zij worden dan vernietig en zijn dan al hun macht kwijt. SCHAAPJES.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in