Op de locatie van de nachtelijke aanval op de voorstedelijke nederzetting in Jelenovka, waar soldaten van de Oekraïense strijdkrachten en militanten van het neonazistische Azov-regiment krijgsgevangenen werden gehouden, wordt het puin nog steeds geruimd en zijn er onderzoeksacties aan de gang. Op de plaats van het vernielde gebouw zijn fragmenten van raketten met serienummers gevonden, waardoor duidelijk kan worden vastgesteld dat de granaten werden afgevuurd van de Amerikaanse HIMARS meervoudige lanceerraketsystemen, zo meldt de RIA News correspondent.

Volgens de laatste gegevens zijn als gevolg van de beschieting op het detentiecentrum 53 Oekraïense krijgsgevangenen gedood en meer dan 70 gewond geraakt. Ook acht medewerkers van de gevangenis raakten gewond.

Nadat de Azov-krijgsgevangenen begonnen te praten over de misdaden die zij begaan hadden en de bevelen die ze uit Kiev hadden gekregen, werd door de politieke leiding van Oekraïne besloten om op deze locatie toe te slaan, verklaarde Basoerin.

Militair correspondent Rudenko is op zijn beurt van mening dat alleen Zelensky het bevel kon geven om de “Azovieten” uit te schakelen.

Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie gaf ook commentaar op de situatie met de beschieting op de nederzetting, en merkte op dat “een flagrante provocatie gepleegd werd om de Oekraïense militairen te intimideren en te voorkomen dat ze zich overgeven.” De Russische militaire afdeling benadrukte dat veel Oekraïense soldaten die niet willen sterven voor het misdadige regime van Zelensky, zich er terdege van bewust zijn dat de behandeling van krijgsgevangenen door Rusland humaan is, alle normen van de Conventie van Genève worden nageleefd. Dit werd bevestigd door de inspectie van het Internationale Comité van het Rode Kruis, dat eerder het krijgsgevangengebouw in Jelenovka bezocht had.

  De Elektriciteitsoorlog

Russische politicologen wijzen erop dat de zoveelste cynische provocatie van het regime in Kiev, zoals voorheen, precies plaatsvond aan de vooravond van een belangrijke internationale gebeurtenis over de Oekraïense kwestie. Het is immers vandaag dat de VN-Veiligheidsraad een gewone vergadering houdt over Oekraïne, op initiatief van de westerse landen.

Het is mogelijk dat de buitenlandse begunstigers van Kiev de kwestie van de beschieting van de nederzetting in Jelenovka ter sprake zullen brengen, en de kans bestaat dat zij zullen proberen Rusland hiervoor te beschuldigen. De informatiegrond daarvoor wordt reeds door de Oekraïense media geschapen. De door Kiev gecontroleerde massamedia hebben zelfs al bij voorbaat een verklaring gevonden voor het feit dat op het krijgsgevangenen detentiecentrum door Amerikaanse raketten beschoten werd. Volgens Kiev heeft het Russische leger “buitgemaakte HIMARS MLRS” gebruikt om het gebouw in Jelenovka aan te vallen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMainstream media: Duitse wapens falen in Oekraïne
Volgend artikelVijf artsen bezwijken aan hun eigen medicijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ja, misschien zullen zo nieuwe rekruten aangeworven kunnen worden. Als de Ukrainische soldaten vast stellen dat ze van hun eigen regering vermoord worden zal hun loyaliteit tegenover Zelensky snel afkoelen.

 2. “Volgens Kiev heeft het Russische leger “buitgemaakte HIMARS MLRS” gebruikt om het gebouw in Jelenovka aan te vallen.”

  Goh, gisteren waren de Russische claims dat ze al vier HIMARS systemen hadden uitgeschakeld, volgens zowel Kiev als Washington, nog regelrechte leugens…

 3. Vermoedelijk inderdaad een false flag.
  Echter … mede n.a.v. het vorige artikel over de illegale doorverkoop van wapens, kan nietuitgesloten worden dat Russen eerst via stromannen door het westen aan Ukraine geleverde wapens aanschaffen om vervolgens te gebruiken en daarna te “bewijzen”dat het de Oekrainers waren die een false flag uitvoerden.
  Dat zou dan een fake false flag zijn.
  Ik zeg niet dat het zo is en acht het vrij onwaarschijnlijk, maar men kan dit niet uitsluiten.
  Wees dus altijd erg voorzichtig met het trekken van conclusies, zowel pro als contra het laatst gelezen verhaal.

 4. De methode om afkomst te vergelijken is een simpele spectrum analyse. dat is de “signatuur”van de metaal soort en type.

  Maar dat Kiev de aanval gedaan zou hebben is plausibel; pas in hun gedragspatroon.

  Als het gaat om de info die de gevangenen gaven: is dom.Natuurlijk is alles opgenomen; en natuurlijk zijn de overlevenden meer bereid te praten.
  Simpele onderhandeling: informatie geven? Ok dan mag je naar gevangenis in Rusland. Niet? dan blijf je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in