VS soldaten in Afghanistan, 31 maart 2011, © Pfc. Cameron Boyd/Released / Wikimedia (CC0 1.0)

De Amerikaanse president Trump heeft onlangs opnieuw bevestigd dat hij van plan is het Amerikaanse leger geleidelijk aan terug te trekken uit de wereldwijde missies. In dit verband beschuldigde hij de leiding van het Pentagon ervan dat ze van plan was steeds weer nieuwe oorlogen te voeren. Deze kritiek van Trump is allesbehalve ongegrond. Een Amerikaanse onderzoeksgroep heeft jarenlang onderzocht hoeveel mensen vluchteling zijn geworden als gevolg van de wereldwijde militaire operaties van de Verenigde Staten. Nu heeft ze haar resultaten gepresenteerd.

Het Costs of War Project van het Watson Institute for International and Public Affairs van de gerenommeerde Brown University in Providence, Rhode Island, richtte zijn onderzoek op de acht bloedigste oorlogen sinds 2001 – in Afghanistan, Irak, Jemen, Libië, Pakistan, de Filipijnen, Somalië en Syrië, meldt Zuerst.

Volgens hun berekeningen zijn in deze landen ten minste 37 miljoen mensen tot vluchtelingen gemaakt. Zoals de hoofdauteur van de studie, professor David Vine van de Amerikaanse Universiteit in Washington D.C., opmerkt, ligt dit cijfer meestal aan de onderkant – realistischer gezegd beschouwt hij 48 tot 59 miljoen vluchtelingen die hun thuisplaatsen hebben verloren als gevolg van door de VS geleide oorlogen. In dit cijfer zijn niet eens de kleinere probleemgebieden opgenomen waar speciale eenheden van de VS bij betrokken waren, met name op het Afrikaanse continent en in Azië.

De vluchtelingenstromen sinds 2001 als gevolg van de Amerikaanse betrokkenheid zijn massaler dan die tijdens de Eerste Wereldoorlog, de opdeling van het Indiase subcontinent en de Vietnamoorlog samen. Men beweegt zich op het niveau van de Tweede Wereldoorlog, waarin naar schatting tot 60 miljoen mensen hun thuisplaatsen hebben verloren.

Amerikaanse journaliste bracht documentaire uit over de Deep State – gearresteerd en gecensureerd

  Het Amerikaanse volk wil dat Trump harder optreedt tegen de BLM-blankenhaters
Vorig artikelChinese wetenschapster Dr. Li-Meng Yan stelt dat het Coronavirus is gecreëerd in een Wuhan-laboratorium.
Volgend artikelPolitieagent schiet meszwaaiende zwarte aanvaller dood: BLM rellen en plunderingen: “ongewapend 14-jarig zwart kind doodgeschoten” 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in