Enkele jaren geleden was Bordeaux, in tegenstelling tot Parijs, een zeer rustige en misdaadvrije stad, en werd het door gepensioneerden als resort uitgekozen. Nadat de voormalige burgemeester een clandestien invasiërskamp had gedumpt voordat hij vertrok, veranderde er natuurlijk het een en ander.

Een serie steekpartijen heeft de stad geteisterd, en slechts een paar weken geleden waren er voor het eerst meer dan 1 mesaanvallen tijdens dezelfde nacht. Vorige week (18 juli) hebben meer dan 12 steekaanvallen de stad geteisterd. De autoriteiten hebben de afkomst van de misdadigers geopenbaard, en natuurlijk zijn alle daders invasiërs.

Frédérique Porterie, de procureur-generaal van Bordeaux, bevestigt dat deze nieuwe agressie plaatsvindt tegen een achtergrond van toenemend geweld in het centrum van Bordeaux. “Er is inderdaad een toename van het aantal mesaanvallen in Bordeaux sinds het einde van de afsluiting. Het profiel van de betrokkenen draait om minderjarige migranten, de “mijeurs”, en jonge dakloze migranten, vaak gegroepeerd in kraakpanden”.

Bordeaux is niet de enige stad die getroffen wordt: in heel Frankrijk blijven steekaanvallen zich verveelvoudigen, en sinds januari vorig jaar stapelen zich honderden aanvallen op. In april vorig jaar, in Roman-sur-Isère, vermoordde een man, die door de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Castaner als “op een terroristisch spoor” werd aangeduid, twee mensen en verwondde er vier bij een steekaanval. Het was een cynisch feit dat de slachtpartij zich in het midden van een inperkingsperiode plaatsvond die verband hield met de uitbraak van Covid-19. “De dader, die zich identificeert als een Soedanese vluchteling, viel rond 11 uur ’s morgens verschillende mensen met messen aan in winkels in het centrum van het stadje. Hij vroeg de politieagenten die hem arresteerden om hem te doden”, volgens een vakbondsman van de politie, David Olivier Reverdy, schrijft Defend Europa.

  Medicijnbedrijf veroordeeld voor doodslag - duizenden gestorven door dodelijk medicijn

De retoriek van de Macron-regering moest destijds het gewicht van alle terroristische aanslagen verminderen. Castaner, bijvoorbeeld, verklaarde dat de Nationale Anti-Terroristische Aanklager (PNAT) “zal moeten beslissen of een man al dan niet als terrorist wordt geclassificeerd, en het is alleen aan hem om dat te doen”. Volgens getuigen, geciteerd door een lokaal radiostation, schreeuwde hij “Allah Akbar” terwijl hij naar zijn slachtoffers rende. Dit feit laat erg weinig twijfel over.

De huidige minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Moussa Darmanin (hij is half Arabisch), gebruikte echter voor het eerst in de Franse politiek een term die voorheen alleen door rechtse mensen werd gebruikt.

Na de dood van Mélanie Lemée, Philippe Monguillot en Axelle heeft de minister van Binnenlandse Zaken op de noodzaak gehamerd om een eind te maken aan het  ‘ensauvagement’, [vrij vertaald ‘brutaliseren’, red.] van een bepaald deel van de samenleving”. De term, die ook in het Engels bestaat maar zelden wordt gebruikt, is een werkwoord dat wordt gebruikt om het toenemende geweld van bepaalde bevolkingsgroepen in de samenleving aan te duiden. Een term die gepopulariseerd werd door het boek La France Orange Mécanique van Laurent Obertone, en onlangs door Gérald Darmanin in een interview met Le Figaro is overgenomen.

Maar deze woordkeuze heeft links woedend gemaakt. “De minister van Binnenlandse Zaken heeft verklaard dat het nodig was om een einde te maken aan het ‘ensauvagement’ van een bepaald deel van de samenleving en om het gezag van de staat opnieuw te bevestigen, en niets te laten passeren. Ik hou niet van dit woord. Ik hou niet van dit woord in de mond van een minister van Binnenlandse Zaken, omdat het een ondertoon heeft”, zei het Nationale Raadslid van de Sociale Partij Eduardo Rihan-Cypel, sprekend op BFMTV. Voor hem, “kunnen we heel goed optreden en strijden tegen delinquentie en criminaliteit zonder het creëren van taalproblemen die mensen zullen kwetsen of als wilden, oer- of onmensen er uit te laten zien”, voegde hij eraan toe.

  Le Pen belooft alle criminele migranten te deporteren bij een verkiezingsoverwinning in 2022

De linkse partijen zijn altijd de ontkenners. Darmanin zal niets doen, maar de linksen zullen altijd huilen om hun arme migranten.

Frankrijk staat op het punt van burgeroorlog – Macron blijft ontkennen

Vorig artikelBijna 70 procent van de migranten die naar Malta werden gebracht Coronavirus positief getest
Volgend artikelHier is zijn krachtige “Mensen, het is vijf voor twaalf, niet in Nederland maar in Europa” betoog dat leidde tot zijn moord door een linkse activist in 2002
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Is al jaren aan de gang in NL. jullie zouden de naam moeten veranderen van Nederland in Verlorenland.

  Dank zij het ” Liberal Fascism ” = links Fascism gaat de Westerse cultuur ten onder, het alternatief:
  Haat, dood, destructie en domheid.

  • We zijn het hier al bijna gewend dat er elke dag wel een paar worden neergestoken.
   Kan overal over gaan. Een aanleiding of reden is niet echt noodzakelijk.
   Kan in elke leeftijd groep zitten, van 8 jarige tot 80 jarige.
   In elke leeftijd komen daders en slachtoffers voor.
   En als je onder de 12 bent wordt je nog keurig thuis gebracht ook door de politie.
   O ja, en een FOEI gesprek. Dat mag niet hoor , nooit meer doen want anders………………………………….
   Het wordt nog nauwelijks vermeld tegenwoordig.

 2. Kunnen ze die messen niet in de eigen kont steken van de daders? Nadat ze uiteraard hun ballen eraf gesneden hebben…laat ze maar dood bloeden , de zwijnen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in