Bijna 70 procent van de migranten die naar Malta werden gebracht Coronavirus positief getest

1
611

Van een groep van 94 migranten die naar de eilandnatie Malta werden gebracht zijn ten minste 65 positief getest op het Coronavirus, aldus de BBC.

De autoriteiten hebben de asielzoekers – vermoedelijk afkomstig uit Eritrea, Marokko en Soedan – gered nadat ze in een boot uit Libië waren vertrokken en ongeveer 30 uur lang op de Middellandse Zee waren verdwaald voordat ze werden opgepikt toen hun vaartuig buiswater begon te maken.

Nadat ze aan wal waren gebracht, werden ze door de Maltese autoriteiten gecontroleerd op het Coronavirus, waarbij 65 bevestigde gevallen, 20 negatieven en nog eens negen hangende of onbestemde gevallen werden vastgesteld.

Migranten komen reeds geïnfecteerd aan: 2e Coronagolf treft Europa

“Migranten die per boot aankomen worden onmiddellijk voor 14 dagen in quarantaine geplaatst en getest. De migranten die positief zijn, zullen geïsoleerd worden en de rest zal in quarantaine blijven en gemonitord worden. Deze groep kwam samen in Malta aan en had met heel weinig andere mensen contact voordat ze werden getest”, aldus het Ministerie van Volksgezondheid van Malta.

De toestroom heeft in feite het aantal actieve Coronavirus-gevallen in Malta verdrievoudigd, dat voorheen rond de 35 lag. Pas gearriveerde asielzoekers tonen weinig respect voor de Corona-quarantaines. Honderden illegale migranten zijn onlangs uit meerdere quarantainekampen op Sicilië ontsnapt.

Volgens sommige schattingen zijn meer dan 700 migranten erin geslaagd om te ontsnappen aan detentiecentra op het Italiaanse eiland, waar ze werden vastgehouden nadat ze massaal uit Afrika waren aangekomen.

Islamitische karavaan op de Balkanroute in opmars naar West-Europa

Professor Cahill: "70-plussers die nu gevaccineerd worden, zullen waarschijnlijk binnen 2 tot 3 jaar sterven"

1 REACTIE

  1. Een met corona besmette neger voor plm. 30 minuten volledig in zeewater onderdompelen schijnt heel goede effecten te hebben. Ik heb dat gehoord, dus ik weet ‘t niet zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here