Hier is zijn krachtige “Mensen, het is vijf voor twaalf, niet in Nederland maar in Europa” betoog dat leidde tot zijn moord door een linkse activist in 2002

3

Pim Forrtuyn’s beroemde redevoering ter verdediging van zijn controversiële interview met de Volkskrant.

Backup:

 

Fortuyn werd gekozen als lijsttrekker van de LN-partij in de nationale verkiezingen van 2002. Fortuyn stond al bekend als criticus van de islam, maar LN was een gematigde partij en Fortuyn stemde ermee in om zijn taalgebruik over zaken als immigratie en de islam af te zwakken.

Op vrijdag 9 februari publiceerde de Volkskrant een interview met Fortuyn, waarin hij deze afspraak leek te breken en een aantal controversiële opmerkingen maakte over asielzoekers en immigratie (“Nederland is vol”) en de islam (“het is een achterlijke cultuur”).

Ook maakte hij een dubbelzinnige opmerking over het verwijderen van het artikel uit de Nederlandse grondwet dat discriminatie verbiedt, om de vrijheid van meningsuiting te beschermen.

Op basis van latere verklaringen van Fortuyn lijkt het erop dat hij het had over het verwijderen van artikel 137 dat haatdragende taal verbiedt, en niet over artikel 1 dat discriminatie verbiedt.

Fortuyn’s interview trok veel negatieve media-aandacht en het bestuur van zijn partij kwam die avond bijeen om te bespreken wat er gedaan moest worden.

Aanvankelijk was Fortuyn niet betrokken bij de discussie en wachtte hij in een aangrenzende kamer. Vervolgens mocht hij zijn zaak voor hen bepleiten.

Uiteindelijk werd besloten dat de beste optie voor Fortuyn zou zijn om te vertrekken en een eigen partij op te richten.

De splitsing was niet bitter. Fortuyn omarmde de LN leiders voordat hij de vergadering verliet, en LN hoopte met Fortuyn samen te werken in een toekomstige regering.

  De staat valt IDNL aan

De partij die hij oprichtte zou de Lijst Pim Foruyn (LPF) heten. Het grootste deel van LN’s aanhang ging naar de nieuwe partij.

Na het verlaten van de vergadering ontstond er buiten op straat een beroemde scène: voordat hij door zijn butler in zijn zwarte Daimler naar huis werd gereden, vertelde Fortuyn vanuit het raam van zijn auto aan de verzamelde pers: “Vergis je niet, ik word minister-president van dit land”.

Zijn moordenaar werd gemotiveerd door Fortuyn’s opmerkingen over moslims, en ook door Fortuyn’s plan om de bontkwekerij te legaliseren.

LPF eindigde bij de verkiezingen van 2002 op de tweede plaats met 17% van de stemmen.

Hoewel ze deelnamen aan de kortstondige coalitieregering die na de verkiezingen werd gevormd, waren ze als grote partij al snel weggevaagd. In 2008 werden ze ontbonden.

LN kwam in een neerwaartse spiraal terecht toen Fortuyn vertrok, ze kregen 1,6% van de stemmen in de verkiezingen van 2002 en werden uiteindelijk in 2006 ontbonden, aldus Cassius op zijn/haar YouTube-account.

Nederlanders hebben geen idee van de genocide die islam pleegt op christenen

Hier de tekst van zijn betoog:

Mensen, het is vijf voor twaalf.

Niet in Nederland maar in Europa.

En wilt u dat? Ik sta voor dit land! Wat hier in vijf, zes eeuwen is opgebouwd. We hebben hier godverdomme een vijfde colonne. Laat ik nu maar alles zeggen. Een vijfde colonne, van mensen die dit land naar de verdommenis willen helpen. En daar ga ik niet voor. En ik zeg: “U mag hier blijven, maar u past u aan.”

  Top globalist, pro-immigratie Eurocraat verlaat Brussel om zich kandidaat te stellen voor het Nederlandse leiderschap, en conservatieven zijn er niet blij mee

Ik moet daar horen: Allah is grootik ben een vies varkenU bent een christenhond! Dat zeggen zij! En u vindt dat goed. En ik ben heel beheerst tot nu toe, ik heb het nooit herhaald. Maar u laat over zich lopen. En ik doe het niet meer. En dát is waar ik die zetels vandaan haal.

Want dit land is het zat! Cést ca. Daar sta ik voor. En als ik dat anders moet verwoorden, prima. Maar het gaat om uw kinderen, en om uw kleinkinderen, waar gaat het anders om? Moet ik nog meer hier neerzetten?

Ik kan niet anders, en ik doe niet anders.

Dan maar ik afgemaakt. Okay, prima. Maar het probleem, meneer, dat blijft. Dat blijft. Mensen hebben er meer dan genoeg van.

Godverdomme, in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken en niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes. En de politie, wat doen ze? Godverdomme niks. Die zeggen: Als je dat zegt discrimineert u.

En dat verwoord ik van het Nederlandse volk. En ik sta ervoor. Ik sta ervoor. Mag het niet? Okay, ik respecteer je. Cést ca.

EU Commissie: Nederland kan 8 miljoen migranten ontvangen – en de hele EU 3,3 miljard

Vorig artikelSteekaanvallen verveelvoudigd in Frankrijk: Franse minister van Binnenlandse Zaken adopteert rechtse retoriek en doet niets
Volgend artikelAsielzoeker probeert meisje te molesteren – asielzoeker krijgt pak
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ja en die pleurislijer loopt nog gewoon rond alsof hij onaantastbaar is. Maar laat ik hem niet in mijn stad zien want dat is dan de laatste stad waar hij geweest is. Deze man is mede verantwoordelijk voor de ondergang van Nederland. Want door hem zijn klootzakken aan de macht gekomen die er niet voor ons zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in