De Afrikanen Keith Young en Sheneika Smith die in Asheville regeren. Foto's: Asheville City Council.

In de Amerikaanse stad Asheville, North Carolina, heeft de gemeenteraad unaniem besloten zich te verontschuldigen voor “de historische rol van de stad in slavernij, discriminatie en ontkenning van de fundamentele vrijheden en rechten van zwarte inwoners” – door schadevergoeding te betalen aan “de kwetsbaren en hun nakomelingen”.

De stemming in de gemeenteraadsvergadering op de avond van 14 juli was unaniem, 7-0.

“Honderden jaren van vergoten zwart bloed vullen de beker die we vandaag leegdrinken”, aldus Keith Young, een van de twee zwarte leden van de gemeenteraad en degene in de raad die het meest intensief voor de maatregel heeft gepleit.

“Het is gewoon niet genoeg om standbeelden te verwijderen. Zwarte mensen in dit land worden gedwongen om problemen aan te pakken als gevolg van ingebedde structuren”, vervolgde hij.

De unaniem aangenomen resolutie staat geen rechtstreekse betalingen aan individuen toe. In plaats daarvan zou de stad moeten investeren in gebieden waar zwarten “onder ongelijkheid lijden”.

De resulterende budgettaire en programmatische prioriteiten kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot, het vergroten van het bezit van een minderheidswoning en de toegang tot andere betaalbare woningen, het vergroten van het bezit van een minderheidsbedrijf en carrièremogelijkheden, strategieën om de gelijkheid en het generatievermogen te vergroten, het dichten van de gaten in de gezondheidszorg, het onderwijs, de werkgelegenheid en de lonen, de veiligheid in de buurt en de eerlijkheid binnen het strafrecht.

Wethouder Sheneika Smith, die een ook zwarte is, was tijdens de vergadering woedend omdat de raad vijandige e-mails had ontvangen van mensen die onder meer vroegen:

Waarom zouden we moeten betalen voor wat er is gebeurd tijdens de slavernij?

“[Slavernij] is de instelling die als uitgangspunt dient voor de opbouw van de sterke economische vloer voor blank Amerika, terwijl ze probeert de zwarten voor altijd ondergeschikt te maken aan de vooruitgang”, zei Smith.

Lid Vijay Kapoor wees op de grote verschillen in levensomstandigheden tussen zwarten en andere bewoners van Asheville: “We willen niet dat deze verschillen [tussen groepen] de ontwikkeling belemmeren, we willen dat iedereen succesvol is”, zei hij.

De raad gaf een uur de tijd voor opmerkingen van het publiek. De meesten van hen die het woord hebben genomen, zouden zich positief over de resolutie hebben moeten uitgelaten.

Enkelen in het publiek zouden de beslissing over de schadevergoeding hebben bekritiseerd, waaronder volgens de krant sommigen die “beweerden dat Black Lives Matter marxistisch zou zijn”.

Mijn witte voorrecht is dat ik als kind ben opgegroeid op een boerderij, we hebben koeien gemolken, we hebben hooi opgehoopt. Dat was mijn witte privilege, zei een man die zichzelf Eddy uit West-Asheville noemde.

David Greenson daarentegen, zei dat blanken zoals hijzelf dringend behoefte hebben aan zwarten schadevergoeding te betalen, “omdat onze zielen in gevaar zijn”.

Het valt nog te bezien in hoeverre de procedure van algemene schadevergoeding aan zwarten een geïsoleerd en lokaal fenomeen blijft of dat het zich in de Verenigde Staten en de Westerse wereld verspreidt – en hoe blanken dan een dergelijke escalatie van de cultuur-marxistische revolutie zullen aanpakken.

De leugens van Black Lives Matter blootgelegd

Vorig artikelGroene Wereldrevolutie: Greta wil nu het systeem omverwerpen!
Volgend artikelAstrid Lindgren – geprezen tijdens haar leven, naar haar dood door het establishment verguisd
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  1. Dat hele linkse gedachtegoed sloopt alles want wat heb ik met de slaven van vroeger te maken helemaal niks net zoals de zwarte dat niet hebben.

  2. Dat een negroïde – Barack Obama – het tot president van America heeft kunnen schoppen, is gezien de argumenten van de pro-schadevergoeding-clan, totaal absurd.

  3. Moesten de slavenhandelaars , zelf op jacht voor hun slaven ,,,, nee ze kochten ze van Afrikanen die voor geld zelf op jacht gingen voor de slaven handelaars , en nu word het verhaal gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten , terwijl het de regeringen waren die dit bewerkstelligd hebben , met mede werking van Afrikanen . Dus over al heb je mensen die voor geld dingen doen, heeft niets met ras of kleur te maken

  4. Vergeet niet dat andere kust stammen het binnenland ingingen om andere Afrikanen voor geld te verkopen ,, WEL , of niet zo , dus welke Afrikaan gaan wij slaaf , vroeger in de familie noemen ,, en welke verkoper van landgenoten , aan de slavenhandel waar ze zelf , zonder onderscheid aan deelnamen , als wij niet bereid zijn in te zien dat we hetzelfde zijn in ons egoisme , en dat het geen fuck te maken heeft met ras , dan gaat de meeste energie zitten elkaar bestrijden zonder voordeel voor nog elk ongeboren kind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in