Spaanse burgers verenigen zich om migrantenkrakers te verjagen

2
Foto ter illustratie, Roma-nederzetting Luník IX in Košice, Oost-Slowakije © Ariarix / Wikimedia (Public Domain)

Het is een probleem dat ook veel andere mensen buiten Spanje treft. Steeds meer mensen worden met de migrantenkrakers geconfronteerd, terwijl de politie en de autoriteiten niets ondernemen.

In verschillende tv-uitzendingen op de Spaanse televisie in de afgelopen weken zijn Scandinaviërs genoemd met huizen in Spanje die een schok krijgen als ze terugkomen en ontdekken dat vreemdelingen hun huis zijn ingetrokken. Volgens de wet heeft men 48 uur de tijd om een aangifte te doen. Als men deze tijdslimiet overschrijdt, moet de zaak voor de rechter worden beslecht, wat tijd kan kosten.

Op dit moment worden er ongeveer 40 huizen per dag bezet in Spanje, meldt Svenska Magasinet, en met de passieve autoriteiten bundelen steeds meer mensen hun krachten om het heft in eigen handen te nemen.

In Sevilla hebben de bewoners van een gebied de veiligheid versterkt om de inbrekers buiten te houden en in het Mirador-gebied is druk uitgeoefend op de gemeenteraad, de plaatselijke politie en het elektriciteitsbedrijf. Nadat een huis dat sinds 2009 leeg stond, was bezet, werd er aangifte gedaan, maar de politie deed niets. Uiteindelijk is het echter gelukt om zich te ontdoen van de bezetters die het huis na een maand hebben verlaten – om het vervolgens over te dragen aan een groep Roemenen, meldt het Spaanse dagblad ABC.

Zwarte markt

Op de zwarte markt worden bezette huizen aangeboden die door iemand of meerderen is ingebroken om vervolgens verhuurd te worden. Ook bij dit fenomeen kijken de Spaanse autoriteiten de andere kant op. Het bellen van de politie wordt beschreven als een loterij.

  Omgekeerde wereld: Marokkanen met mensensmokkelschepen gevlucht van Spanje naar Afrika

Via apps als WhatsApp en social media hebben buurten burgerwachtgroepen gecreëerd waar ze elkaar waarschuwen voor bezetters en deze gezamenlijk eruitgooien. Tegelijkertijd neemt het aantal potentieel gevaarlijke confrontaties toe, omdat de bezetters zich in sommige gevallen bezighouden met criminele activiteiten zoals drugshandel.

Sterke toename

In de afgelopen jaren zijn de huisroven in Spanje met iets meer dan 40 procent toegenomen en de straffen voor degenen die tegen alle waarschijnlijkheid in worden gearresteerd, zijn laag. In de eerste helft van dit jaar waren er reeds 7.450 geregistreerde gevallen van huisroven.

Spanje bouwt de hoogste muur ter wereld om illegale migranten af te weren

Vorig artikelZweedse tienerjongens werden door moslimmigranten levend begraven op begraafplaats
Volgend artikelAntifa en BLM vielen eenzame blanke man aan – drie aanvallers neergeschoten, twee dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Wat is het toch een ontzettende smerige troep hebben niet het fatsoen en interesse om alles proper te houden!! Dat vinden ze gewoon doodleuk om te vertoeven tussen de bergen van stroomt.. vieze vuile luilakken van het allerergste soort…Bah hopenlijk worden deze dieven héél erg snel gedeporteerd!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in